Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Evo uputstva za "custome recovery" (TWRP), rutovanje i Magisk/SuperSU. Na svim linkovima imate dodatne opise i uputstva za alternativne metode instalacije pa ko hoće može baciti pogled.

Postupak je sledeći:

1. Sa sajta se skinu poslednji Samsung USB drajveri i instaliraju: https://androidmtk.com/download-samsung-usb-drivers
Nama treba "Samsung Galaxy Note 4 (all variants)"
- Uključiti USB debug opciju u telefonu

2. Skinuti poslednji Odin sa sajta, odpakovati i otvoriti:
https://odindownload.com/

3. Skinuti poslednji (odgovarajući, zavisi od telefona i verzije) TWRP (.tar) sa sajta (link ispod je za Exynos verziju, gde spada i moj N910C model):
https://twrp.me/samsung/samsunggalaxynote4exynoslte.html
- U Odin-u pod PDA/AP (zavisi od verzije Odina, nove su sa AP) učitati odgovarajući .tar
- Telefon napuniti preko 80%, ugasiti ga, a onda ući u "Download mode" (držanjem Home + Power + VolumeDown dok se ne pojavi novi "download mode" ekran), a zatim ga povezati sa kompjuterom
- Sačekati da kompjuter prepozna telefon (u tray-u piše izađe oblačić da je prepoznat) i sačekati da ga Odin prepozna (u levom delu piše da je dodat uređaj).
- Ići na karticu "Options" (u levom delu programa) i odčekirati "Auto Reboot" opciju. Ništa više ne dirati (F. Reset Time treba biti uključeno po difoltu).
- stisnuti "Start" i sačekati da završi (3-5 sekundi obično traje), a vidi se po zelenom gornjem levom kvadratu i ispod njega piše "Pass", takođe zeleno obojeno.

- Isključiti telefon iz kompjutera(iako će na njemu biti ekran "download mode"-a) i izvaditi bateriju.
- Vratiti bateriju i dok je telefon ugašen treba ući u "Recovery mode" (držanjem Home + Power + VolumeUP)
- Uključiće se TWRP po prvi put i pitati da li hoćete da modifikujete sistem. Upravo na tu opciju treba ići.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na tu opciju se ide iz istog razloga zašto se isključuje Auto Reboot opcija i zašto se vadi baterija, a to je zato što bi u suprotnom (ako se sistem sam upali), pri narednom pokretanju Recovery-a difoltni Recovery pregazio custome (u ovom slučaju TWRP) i morali bi sve ispočetka (tj korak broj 3 ispočetka).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naredni korak zavisi da li hoćete da instalirate SuperSU ili Magisk, ali su u suštini isti. Ja ću pisati za Magisk jer ima prednosti u odnosu na SuperSU (može da sakrije uspeštno root od nekih aplikacaja (andoid pay, aplikacije za bankarstvo, Netflix, EON...), open source je, ima ugrađenu podršku za Xposed, Magisk moduli...). Ako hoćete SuperSU, samo skinete njegov .zip fajl, stavite ga na memorijsku karticu ili internu memoriju i flešujete preko TWRP-a.

4. Skinete poslednji Magisk sa sajta: https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445
Za ovaj korak je najbolje da imate Stock ROM (ako nemate možete ga skinuti i flešovati preko Odina, a posle instalacije Magiska flešujte šta vam je volja).
- prebacite ga na karticu ili internu memoriju (taj .zip fajl, ne odpakivati ga!)
- uđete opet u "Recovery mode" (Home + Power + VolumeUP)
- idete na "Install" opciju, uradite navigaciju do tog .zip fajla i idete na Install.
- upalite telefon i potražite među aplikacijama "Magisk Manager". Ako ga nema, skinete ga sa sledećeg linka i instalirajte kao svaku drugu aplikaciju (u podešavanjima telefona dozvoliti instalaciju aplikacija van Google Play-a): https://github.com/topjohnwu/MagiskManager/releases/download/v5.5.2/MagiskManager-v5.5.2.apk
(ako hoćete custome kernel instalirat ga posle uspešne instalacije Magisk-a)

Ovim ste dobili root privilegije i Custome recovery.

P.S. Ako hoćete samo rut bez "Custom Recovery"-a imate CF Auto-root (skinete odgovarajući fajl, učitate u Odin i flešujete), sa njim ide i SuperSU. Takođe postoji i OneClickRoot kao najlakše rešenje (skinete program instalirate, povežete sa telefonom i on sve sam odradi, vi samo pokrenete).
I kingo root je za brzo rutovanje, a moze preko kompa i preko aplikacije.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@dstamenkovic90
Kod mene nije hteo kingo root da odradi rutovanje, zaboravio sam šta je pisalo, mislim da nije na listi podržanih telefona koliko se sećam

Vidim po oglasima gomile "originalnih baterija" za note 4 - pa mozete li mi preporuciti gde u bg ili ns da nabavim provereno kvalitetnu bateriju (moze na pm)
Hvala

ProMobi je ovlašćeni servis za Samsung i kod njih možeš kupiti originalnu bateriju. Imaju servise u Bg, NS i Ni. Okvirno, košta oko 1500-2500din. Po meni, ne isplati se kupovati kopije.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
2.750 din u ProMobiju. Kupio prosle nedelje i fon se ponovo rodio. 5 sati sot uz 2 dana trajanja.
Screenshot_2018-01-01-09-57-18.pngScreenshot_2018-01-01-09-58-13.png

Servisi i to Samsung push ****** ti ubiše bateriju ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poludeli od pre neki dan. Total connection time ubi dusu.
Screenshot_2018-01-02-15-03-19.png

Ugasi Google location history i tu samsung push aplikaciju ;)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Location history iskljucen odavno ,a samsung push jedino da stavim onaj bk disabler ili kako vec.

U dialer-u kada kucam neko ime koje ima više brojeva ne daje mi da biram koji broj hoću već samo prvi ubacuje.
U kontaktima pretraga radi i može da se bira ali u dialer-u neće. Da li je tako i kod vas i jel zna neko kako da se reši?

P.S. Stock Telenorov 6.0.1 ROM, TWRP, rutovan.
Vratio na fabrička podešavanja i nije pomoglo.

Imas li crni trougao okrenut na dole u desnom uglu pored imena i broja telefona? Ako imas klikni na njega i dobices sve nazive kontakata koji pocinju tom kombinacijom slova.

Imam trougao, ali i kad kliknem na njega opet samo jedan broj izbacuje, iako kontakt ima više brojeva (što se jasno vidi kada se ode u kontakte).

Npr: Ako imam dva kontakta (Nemanja 1 i Nemanja 2) i svaki ima po recimo dva broja (A i B):
1. Ako ukucam "nemanja" izbaciće mi gore obojicu i imaću trougao. Kada kliknem na bilo koga od njih on mi ne daje da biram brojeve A i B već samo unosi jedan.
2. Ako ukucam "nemanja 1" i odem na trougao, on opet ne izbacuje brojeve A i B već ubacuje prvi.

Flešovanje istog Telenorovog stock-a preko TWRP-a sa kartice (.zip fajl) iz nekog razloga nije htelo da se odradi.
Probaću iz Odina da flešujem, pa ako ni to ne reši problem onda ću probati SEE verziju stock ROM-a. Ako ni to neće onda ne znam šta da radim.

Koji ROM da flešujem (voleo bih stock, a ako on ne radi onda da probam neki custome)?

Aha, nisam te dobro razumeo. To ne radi ni kod mene na zadnjem stock SSE romu i uzasno me nervira. Uspeo sam samo da stavim koji je broj default za taj kontakt pa iz liste izaberem njega, inace uvek se prikazuje samo jedan broj. Od romova sam probao eRobot i Air ali ne mogu da se setim kako je to radilo kod njih.

Probajte Contacts+, preko njega mozete da birate na koj broj upucujete poziv.

Potrebna mi je pomoć prijatelja :)
Ne radi mi brzo punjenje. Ne koristim nikad ovu opciju, ali mi je juče trebala.

Negde na ovom forumu je neko napisao da mu je disable package isključio neki servis pa mi treba ime tog servisa
pošto i ja koristim disable package pa sam isključio svašta. Ne mogu sada nikako da nađem to gde je čovek napisao isti problem i rešenje.

Da napomenem samo da mi je brzo punjenje radilo ranije kada sam isprobavao, dakle servis neki sam isključio.

Imam problem sa ovim do danas savrsenim telefonom. Odjednom je poceo da gubi mrezu kad me neko pozove i automatski se restartuje i tako onda u nedogled. Kad se tako posle 20 restarta oporavi, nekad hoce da pokrene neku aplikaciju, a nekad odmah zabaguje i i automatski restartuje. Uradjen je sinoc i factory reset, ali uzalud, sve je ostalo isto. Kad je na punjacu, do sada je sve bilo u redu. Ali sad je poceo i tako da se restartuje. Zna li neko koji je problem? Baterija?

Ploca verovatno, skini neki Wakelock program da ti drzi telefon budnim i prestace da se resetuje. Baterija ce ti slabije trajati da znas.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ploca verovatno, skini neki Wakelock program da ti drzi telefon budnim i prestace da se resetuje. Baterija ce ti slabije trajati da znas.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ne pomaze, upravo sam pokusala. Bilo je sve ok, ali cim sam raskacila punjac odmah se restartovao.

Ljudi prodao bih svoj note 4 sa razbijenim staklom. Ali imam problem sto su mi naa njemu podaci koje biih voleo da obrisem pre toga. Kako ja to da izvedem kada prilikom povezivanja moram da odaberem opciju na displayu telefona za transfer podataka a ne vidim gde da "kliknem"? Pokusao sam na slepo i ocita mi telefon u MyComputeru ali kad udjem na ikonicu bude prazan uredjaj.

Probaj da skines Samsung Kies pa preko njega fabricki reset. Idealno bi bilo da obrises sve zivo i flesujes stock rom opet jer sam ja i preko TWRP i normalnim putem radio fabricki reset sa stikliranim brisanjem svih podataka i opet nije obrisano sve pa sam morao rucno pola sata da orem po telefonu kad sam prodavao ovaj moj.

Poslednja izmena:
Evo instalirao program i povezao ali telefon mi je zakljucan sifrom tj fingerprintom ali obzirom da je doslo do gasenja mora prvo sifra da se unese, a program trazi da telefon bude otkljucan... :trust:

Poslednja izmena:
Onda ti ostaje Odin i da pregazis ceo telefon zvanicnim romom za tvoj model, ne znam samo kako ce po pitanju FP i PIN da se ponasa.

Au druze, hvala ti na odgovoru ali necu se ja snaci sa tim akcijama. Nisam poznavaoc materije.

Ok hvala na linku. Snalazim se sa englleskim a u ovo cu da se upustim za koji dan kad budem imao vise vremena.

Otišla je i moja baterija, nego imam problem
Zvao sam promobi i žena mi kaže da imaju bateriju samo za C model, ja joj kažem da je to ista baterija, a ona kaže da taj telefon nije za naše tržište dok model C jeste pa da odnesem telefon kod njih da vide... više mi se isplati da telefon bacim u Begej nego da putujem za BG

Šta mislite da li je ista baterija za C i za F model?
Moja baterija je: EB-BN910BBE
Ako neko ima C model neka mi kaže da li je ista

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno