Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

CPU monitor je besplatan radi odlicno i može stalno da stoji u vrhu ekrana u bilo kojoj aplikaciji.

Takodje podmetni nešto (stavi ga na taj drugi hladnjak) da ima nogice box da ne stoji direktno na podlozi pošto se i sa donje strane dosta greje.

Znaci 50-60 stepeni je OK za gledanje filma iz kodija, e sad ako se cepaju igrice opet se ugreje do 80 i tu jedino aktivno hladjenje pomaže.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa ako mu pokaze 97° onda nije bas najbolji....

https://mooncakes-cputemp.en.aptoide.com na playstore se placa
Izvini ja sam te skapirao da kad si zamenio hladnjak temp ti je posle jedne serije otisla na 97c(tako si napisao)A ja ti sad kazem I bez hladnjaka nema sanse 97 da ti pokaze
Instalirao i bez pokrenutog kodija 51° ostavicu im malo da gledaju da ima mogucnost da se zagreje dobili su crtac da gledaju pa javljam temperaturu za pola sata.

Ne mere ni kod mene stavio sam ovaj desni zuti recimo ds je duplo veci od postojeceg. Pastu sam stavio.
Naravno za trmperaturu sad sam ga ponovo ukljucio i reko ajde da pogledam koja je bila max temperatura... kad ono imam sta i da vidim 97° a samo pusten bio film sa terrariuma. Resetovao sam cpu monitor sad cemo da vidimo. Mislim da ja imam malo gadnije kuciste ni jedna rupa na njemu ne znam da se javi ko ako ima tanix tx3mini pa da samo prijavi da li kod njega imaju kakve rupe na kucistu za ventilaciju bas me zivo interesuje.

Evo originalnog posta...

ajde da pogledam koja je bila max temperatura... kad ono imam sta i da vidim 97° a samo pusten bio film

Dobro sad sam shvatio malu konfuziju tog posta. Ispravka
Pre bilo kakve intervencije sam imao mereno preko cpu monitora max temperaturu 97° sa original hladnjakom
Kada sam promenio hladnjak preko cpu monitora sam preko terrariuma dobijao 51° a evo sad sam im pustio crtac preko kodija i u vrhu ocitavanje cpu tempa je 61°.
Kako je on meni pokazao 97 nemam pojma mozda i cpu monitor ne meri dobro tj ne prikazuje dobro temperaturu ali da je pisalo pisalo je. Nemam sta da lazem tako je pisalo.

Kako je on meni pokazao 97 nemam pojma ...

Sva logika govori da ti je u fahrenheitima prikazao jer je to po defaultu podeseno sto izadje oko 36-37 stepeni.
Sve te aplikacije ocitavaju sa istog senzora znaci ne mere one nista, tako da je potpuno nebitno koju ces koristiti.

Imas u Aida64 ocitavanje senzora temperature pa uporedi rezultate.

Poslednja izmena:
Sva logika govori da ti je u fahrenheitima prikazao jer je to po defaultu podeseno sto izadje oko 36-37 stepeni.
Sve te aplikacije ocitavaju sa istog senzora znaci ne mere one nista, tako da je potpuno nebitno koju ces koristiti.

Imas u Aida64 ocitavanje senzora temperature pa uporedi rezultate.
Pa nisam bas tako blesav pa da nisam proverio da li je podeseno u farenheitima ili u celzijusima. Sto mi niko ne veruje...

Upravo planiram da porucim neki android box i troumim se izmedju Alfawise S95, TX3 mini i X96 mini. Svi su sa istim cipom. Koliko vidim sada S95 i TX3 mini su u stvari potpuno iste stvarcice. Na nekom ruskom frumu nadjoh da X96 mini nema hladnjak i da ima vise bagovit interfejs nego TX3 mini i da takodje za razliku od njega X96 mini ne podrzava dupli ekran. Kakva je situacija tu sa Alfawise, da li je neko poredio interfejse u odnosu na TX3 mini? Ako je samo prepakovan hardver, mozda ima drugaciji softver.

Danas je " Wookie " najavio prekid :-/ Cini mi se da ovo umire sto se tice developera, mozda ne sutra ali ...

Upravo razmatram da se ponovim sa novijim Android playerom i bas razmisljam o nekom modelu sa S905W. Svima je cena ista. Koliko vidim ovde Alfawise S95 nije nista drugo nego prepakovani Tanix TX3 mini, ali me interesuje da li je i softverski identican. Koliko sam video na jednom ruskom forumu X96 mini, iako ima identican HW (osim sto mu fale digitalni audio izlazi i nema hladnjak) ima nesto bagovitiji interfejs i ne podrzava dualni ekran (pracenje dve aplikacije istovremeno). To znaci da ne koriste isti FW. Da li je neko uporedjivao softver Tanix i Alfawise? Da li Alfawise podrzava dualni ekran?

Postoji tu jos jedan identican model po istoj ceni: A95X R2, ali mi pre deluje kao prepakovani X96mini

Pozdrav. Uzeo sam deci mxq s905w pro 4k box. I ne radi. Prvi put po uključenju radio malo i blokira. Probao ponovo, isto. Ima android na njemu 7.1.2. Zvao firmu kod koje sam kupio, poslali mi link za firmware, uradio sa usb i isb burning, opet isto ili odmah uoči ili radi desetak minuta i opet blokira. Uspeo sam da pustim i film preko Kodi, i to je sve od njega. Ima li neko stariju verziju firmver npr. sa android 6.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Zovi firmu da ti zamene uređaj. Što bi se ti mučio sa novim FW itd???

Pozdrav. Uzeo sam deci mxq s905w pro 4k box. I ne radi. Prvi put po uključenju radio malo i blokira. Probao ponovo, isto. Ima android na njemu 7.1.2. Zvao firmu kod koje sam kupio, poslali mi link za firmware, uradio sa usb i isb burning, opet isto ili odmah uoči ili radi desetak minuta i opet blokira. Uspeo sam da pustim i film preko Kodi, i to je sve od njega. Ima li neko stariju verziju firmver npr. sa android 6.

Sent from my m2 note using Tapatalk
Za amlogic s905w ne postoji android 6.....

Proveri da li se pregrejava, mozda hladnjak ne lezi lepo.
I meni se cini evo za par dana koriscenja nije presao 66° Nadam se da ce tako i da ostane. Ako naletim na neki jos veci hladnjak ugradicu ga sigurno mada me ni ovo ne zabrinjava previse. Kad ga upalim stoji na 45-48°.

MeCool M8S Pro +, uf, uf pa ovo je izgleda Android TV ili barem neke apps na njemu. GP i YT za pocetak. GP ne vidi skoro nijedan program... potpuno mi se cudno ponasa sa (starim proverenim) air mouse. Vidim na Freaktab-u da stavljaju neke Nexus romove na njega. Sta je to i ima li nekih prednosti?

Nikako mi to ne odgovara mada ne ometa moju upotrebu (Terrarium I Stremio). Još jedna stvar, na wifi (1.5m od rutera) online filmovi su katastrofalno štucali. Pogledam sa speedtest i brzina kako, tako ali ping skoro 200 (drugi uređaji pokazuju ok). LAN je pokazivao ok i strim radi kako treba.
H265 dekodiranje radi (probao sve one koji mi na starom boksu nisu radili) i to je u principu i bio razlog kupovine ali iskreno, ovo sa Android TV apps me baš nervira.

Meni je juce stigao Tanix T3 mini. Narucio sam ga 13.12. Stigao bez ikakvih troskova. Stoji na paketu da ne podleze carini. Placan 24e. Bas sam se iznenadio kako je brzo stigao.

Meni je juce stigao Tanix T3 mini. Narucio sam ga 13.12. Stigao bez ikakvih troskova. Stoji na paketu da ne podleze carini. Placan 24e. Bas sam se iznenadio kako je brzo stigao.
Imao si srece. Nego jedno pitanje oces ga rastavljati da proveris hladnjak i zamenis original? Ako to budes radio dlikaj bas da vidimo da li su iste ploce na tvom tanix t3mini i mom alfawise s95.

Ne verujem da cu ga otvarati. Nece se mnogo koristiti. Dosao sam u Srbiju na odmor, i sta pogledam preko Kodija, pogledam. Zena i deca ga nece verovatno mnogo koristiti.

Ako smem da primetim, mene je ova tema poprilično uplašila po pitanju kupovine android boxeva...

Ima li neki jeftin box da radi out of box bez ove ili one termalne paste, bez lemljenja, već prosto upalis box i on radi za pustanje HDa, neki osnovni KODI i slično?

Bez ikakve ljutnje, iz vaše priče ispada jos malo pa da box stigne u delovima sa glinericom pa ti lemi :d

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Slabo si pratio, svaki radi to što ti hoćeš.
A i doslo se do toga da se kupuju boxovi od 20€ pa se štedi na svemu.

Poslednja izmena:
Ako smem da primetim, mene je ova tema poprilično uplašila po pitanju kupovine android boxeva...

Ima li neki jeftin box da radi out of box bez ove ili one termalne paste, bez lemljenja, već prosto upalis box i on radi za pustanje HDa, neki osnovni KODI i slično?

Bez ikakve ljutnje, iz vaše priče ispada jos malo pa da box stigne u delovima sa glinericom pa ti lemi :d

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk
Hahahahaa pa tako ti je to sa danasnjim jeftinim boxovima. Ako vidis moju sliku od hladnjaka sa procesora sve ce ti biti jasno selotejp koji kinezi lepe da bi zalepili hladnjak na proc nije bio prilepljen na njega ni sa 15% povrsine i onda dobijes box koji se greje prekomerno.
9a0e6f8e6a616290547655ea02c5c1cf.jpg

Pa uvek ima mogućnosti da za 120$ kupiš neki minix on ima hladnjak kako treba ili za 250 nvidiu ili za 20 da zalepis sam hladnjak i to ako te ne mrzi ako te mrzi ostaviš da radi na 80 stepeni i onako si jeftino platio.

Izbora ima, svako bira šta mu treba...

Pa uvek ima mogućnosti da za 120$ kupiš neki minix on ima hladnjak kako treba ili za 250 nvidiu ili za 20 da zalepis sam hladnjak i to ako te ne mrzi ako te mrzi ostaviš da radi na 80 stepeni i onako si jeftino platio.

Izbora ima, svako bira šta mu treba...

Potpisujem

Nazad
Vrh Dno