Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da li moze jedno pitanje za strucna lica odavde?
Naime stigao mi juce Alfawise s95 tv box.
E sada koliko malo sam juce imao vremena da drndam skontao sam da je onaj njegov daljinac komplikovan do bola. Pitanje je dok se ne skupe ili ne pojave kao neki visak pare za kupovinu air mousa da li ima neka android aplikacija za telefon koja glumi air mous? Probao sam Cetusplay ali nesto mi ne radi bas najbolje sama imitacija misa jer nestane posče nekih 5 sekundi. Onda moram opet da kliknem na njega u izborniku sa strane i lutrija nekad posle prvog puta ooet krene nekada je potrebno par puta izabrati ga da bi se pojavio. Malo nervira....
Znaci meni bi odgovaralo ako ima bas neka slicna aplikacija kao i air mouse?
Hvala unapred na odgovorima.
4c9d55b55210ec367251fe3d957c3efa.jpg
689ed3499bd73431fff6fe5451371dd0.jpg
153c015faf06b4919450ca79f70b9b00.jpg
ceb2ee6587dd53420649867763d2b5c0.jpg

Edit

Original Youtube aplikaciju koja je dosla na boxu sam odmah posle 5 sekundi onemogucio jer kad god pokrenem pretragu na lupu on mi izbaci malu trakicu i pored nje mikrofon i pise da izgovorim rec za pretragu??? Nigde nisam uspeo da prebacim u podesavanjima da mi da tastaturu da kucam slova a ne da izgovaram reci? To je tako i da je se manem ili .....
Instalirao sam sa google play-a normalnu youtube aplikaciju da ostavim ovu ili imate neki bolji predlog?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@nebojsa77

Samo stisnes jednom back i dobijes tastaturu za pretragu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A ja ko papagaj ponavljam da odma kupite air mouse ne može bez njega.
Taj daljinac može za android TV app i kodi.

Kolike su bile dažbine?

Poslednja izmena:
Hvala probacu kad dodjem kuci nije mi palo na pamet....

@bakara

Znam to mi je sledece na meniju ebi ga nema se para.... Dazbine njega sam platio 3200 i porez carina i otvaranne paketa jos 750 mislim da nisam puko puno bar mislim. Racunao sam do 4500 to mi je odgovaralo a ovako prosao ispod 4000.

Nema šta klasika za plaćanje, sve znaju.

Istestiraj ga, napiši koliki ima antutu score, koliko se greje pri puštanju filmova iz kodija, koja mu je max izlazna rezolucija i ako primetis neke bagove.

Taj box bude na akciji i za 25$

Koristi neki običan miš ako ti je teško sa daljincem dok ne nabavis air mouse.
Mada osnovne stvari u default launcheru trebalo bi sve da možeš da obavis, problem je u app koje su prilagođene korišćenju na touch.

Poslednja izmena:
Nema šta klasika za plaćanje, sve znaju.

Istestiraj ga, napiši koliki ima antutu score, koliko se greje pri puštanju filmova iz kodija, koja mu je max izlazna rezolucija i ako primetis neke bagove.

Taj box bude na akciji i za 25$

Koristi neki običan miš ako ti je teško sa daljincem dok ne nabavis air mouse.
Mada osnovne stvari u default launcheru trebalo bi sve da možeš da obavis, problem je u app koje su prilagođene korišćenju na touch.

O juce bi ja njega drndao ali slava pa nisam moga isao na dve jedva sam stigao da ga povezem i pustim u rad.
Imao sam malu zamerku odma u startu kao da nije dobro kuciste sastavljeno malo zjapi sa jedne strane i moze lakomda se otvori tj rastavi sto cemo uskoro i da odradimo samo da se nadje vremena. Za antutu to isto vreme. Instalirao sam i terrarium tv probao namestao titlove.
Kodi normalno samo da ga se docepam.
E sada pitanje kad sam pustao youtube pogledao sam maksimalno mi nudi 720p u podesavanju, da li je maximum ili moze da se podesi na vise napominjem instalirao sam youtube drugi sa GPlay-a.
Ako to nije to kako da vidim kolika je izlazna rezolucija. Imam lg tv koji je 2K m3ni vise i ne treba ali cisto da znam jer sam sa usb na njega pustao i 4k ladno bez problema?!?
I da da li neko moze link ka tom windows launcheru koji koristite, jer onemogucio sam njegov youtube koji je tezak samo 140kb??? ali i dalje stoji na pocetnoj strani tj na desctopu. Nema opcije da ga uklonim imam opciju da dodam ikonice ali ne i da ih uklonim sa ovog njegovog launchera.

Pozdrav,
Planiram da kupim micro sd karticu kako bi proširio memoriju boxa (inače beelink mini mxiii-ii). Na umu imam ovu karticu https://www.kingston.com/en/flash/microsd_cards/sdc10g2
Da li bi mi ona bila dovoljno brza za blu ray filmove? Pošto planiram da je formatiram i da je koristim kao internal storage, da li će ona uticati na rad boxa? Ako ova nije dobra preporučite mi ono što mi nebi kočilo box.

Pozdrav,
Planiram da kupim micro sd karticu kako bi proširio memoriju boxa (inače beelink mini mxiii-ii). Na umu imam ovu karticu https://www.kingston.com/en/flash/microsd_cards/sdc10g2
Da li bi mi ona bila dovoljno brza za blu ray filmove? Pošto planiram da je formatiram i da je koristim kao internal storage, da li će ona uticati na rad boxa? Ako ova nije dobra preporučite mi ono što mi nebi kočilo box.

Uzmi externi hard od 2 tb za mene mnogo bolja varijanta od SD kartice

Uzmi externi hard od 2 tb za mene mnogo bolja varijanta od SD kartice
Razmišljao sam i o tome. Ovaj box koristim uglavnom za kodi + quasar. Ova kombinacija sve što skine to ide na internu memoriju. Probao sam da ubodem flešku pa da u quasar odredim putanju za download na usb flaš ali to nije izvodljivo zbog ograničenja. Zato sam se odlučio za micro sd. Eksterni bi bio pun pogodak kad uspeo da nateram kodi da čuva na njemu podatke tj. one koje skine.

I ja bi preporucio externi HDD, NAS ili drugi lokalno umrezen racunar, SD kartice velikog kapaciteta em su skupe em mi ne deluje previse pouzdano da radi u jeftinom kineskom boxu, a sadrzaj uvek lako mozes da provuces kroz lokalnu mrezu.
kablom naravno :)

Poslednja izmena:
Razmišljao sam i o tome. Ovaj box koristim uglavnom za kodi + quasar. Ova kombinacija sve što skine to ide na internu memoriju. Probao sam da ubodem flešku pa da u quasar odredim putanju za download na usb flaš ali to nije izvodljivo zbog ograničenja. Zato sam se odlučio za micro sd. Eksterni bi bio pun pogodak kad uspeo da nateram kodi da čuva na njemu podatke tj. one koje skine.

Probacu pa cu da ti javim ubedjen sam da moze

Alfawise S95

Antutu benchmark

3D: 1311
UX: 9069
CPU: 8537
RAM: 2880
Ukupno: 21797

Na tv kad stisnem info pise mi da je 1080p

Pise i na tarabi....salim se :) ui mu je 720p i max q 720p ,nesto je mali antutu

Pa ne znam nisam ga ja pravio samo sam testirao... [emoji16][emoji16][emoji16]
Ne znam rekose mi da proverim kolika mu je izlazna rezolucija tj koliko pise na tv a u youtubetu je max 720 u podesavanjima.
Videcemo kad prodju ova krkanja prasica jagnjica mozda cu imati vise vremena pa cemo onda pisati, ovo je sve po pola sata sat ova dva dana koliko stizem da ga cacnem.

Stigao mi je M8S pro+. Iznenadih se, pošto je tracking bio vrlo čudan, pa nisam imao pojma gde je. Poštar ga doneo kući - ne podleže carinskom pregledu. Plaćen 29$. Videćemo da li valja ičemu.

Ahahahaha sad sam se slatko nasmejao sta sam napisao pre nekoliko nedelja:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5320179
i niste mi verovali [emoji23][emoji23][emoji23] evo dokaza u prvoj slici. Gornji ugao bela nalepnica lepo pise TX3Mini.
Nema veze salim se samo.
Dalje, kuciste cim sam otvorio paket malo zjapi kao da nisu dobro sastavili kuciste dise. Kasnija sam utvrdio da su sve cetiri kukice na coskovima polomljene ali su ostale cetiri kukice na svskoj stranici na sredini citave. Nema veze necu ga nosati. Ukljucim uredjaj ok standardni meni sve funkcionise daljinski ni za onu stvar. Ali posle dva dana ok navikavam se danas porucio air mouse preko gearbesta za 1016 dzindzi.
Normalno ne da djavo mira svi otisli na spavanje i ja iskljucim box uzmem staru bankovnu karticu i otvaranje sledi. Sve vec vidjeno nista novo osim potvrde mojih sumnji da se radi u stvari u prepakovanom tanix3 miniju. Jedina stvar koja me malo zbunila primeti se na slici ima neka masna fleka tu oko bele nalepnice gde pise tanix3 mini. Pipkam rukom kao neka masnoca da ima se razlila. Skidam 4 srafa okrecem plocu standardni hladnjak ona bela traka izmedju lepljiva .... Gledam razmisljam a sto ne bi skinuo. Imam sta da vidim a i vi cete 2 slika bukvalno je bilo zalepljeno na coskove i procesora i memorije jedva da se tu ista prenosi od toplote na hladnjak. Pre toga sam bio instalirao cpu monitor i temperatura je isla do 69°C. Posle sastavljanja nisam ga ni nesto opterecivao ali koliko sam video nije presla 50°C.
Antena za wifi zalepljena na kuciste iznutra nisam ni zagledao nesto narocito bio sam razmisljao i gledao snima o ugradni srafica za eksternu antenu ali ne moram nista bukvalno su ruter i box jedan do drugog a odlucio sam se za zicanu vezu inace. Zalepio sam nazad hladnjak i ponovo odlepio sad je uhvatio celu povrsinu sva tri dela tako da sam ga ponovo zalepio i ostavio za sada tako dok ne vidimo da li ce ista i trebati. Tu imam jednu nedoumicu @bakara kako tu staviti pastu i hladnjak ucvrstiti ds se nigde nista ne pomeri? I onda otkrice pogledam senzor za prijem signala od daljinskog a on ukoso savujen i bukvalno gleda u zemlju mislim i da se vidi na nekim slikama. Uzmem i polako ga savijem jos namestim da bude 90° u odnosu na plocu posto je skroz sa te prednje strane plastika providna i zatamnjena. Rezultat svega pre rastavljanja veliki problem nalazenja pravog polozaja za daljinski, posle intervencije daljinski radi i pod uglovima od oko 50° na daljinski mnogo laksa upotreba nema vise ciljanja.
Memorija je Sandisk SDIN9DW4-16GB brzina upisa 300 mb/s brzina citanja 45 mb/s IOPS (input output operation per secund ili ti performanse brzine koje se racunaju i koriste za brzinu ssd hdd) 6000/3000.
Memoriju ne mogu da nadjem cija je mislim da je micron proizvodjac ali nema ni veze.
To bi bilo to za sada imam ja jos neka pitanja ali to ce biti ili nocas ili u petak vece kad svi polezu a ja imadnem vremena da cackam.
aa0b5864f97b04feb14512bbad22b065.jpg
740be69e97d7428b7464e1577df6258f.jpg
02c9b05e81cb75b9aee1100ed78dfdae.jpg
88ad56f6563eb65ac2474f69b05be2b0.jpg
1011a01b70dc5fa7429cf76f3d8df7be.jpg
8af0d24db99e31af6a3e3acf7a28753b.jpg

Stavi pravu termalnu pastu na CPU i samo pritisnite hladnjak, kad se ona zagreje i osuši neće to više nigde da mrda.
Tu lepljivu traku baci ona više odmaze nego što pomaže. Bolje se hladi kad je samo prislonjen direktno hladnjak.

Ja sam stavio masivni hladnjak sa cipseta sa neke stare AMD ploče delom prelazi i preko memorije, pasta ga drži na mestu a temperatura je sada između 50-60 stepeni dok sam ranije tu imao 80 stepeni.

Takodje se greje i sa donje strane pa nije loše da mu obezbedis neke nogice ako ih već nema ta postoji strujanje vazduha i sa donje strane.
Kao što rekoh ja definitivno nemam više nikakav problem sa grejanjem.

Ja mislim da oni te PCB dobiju u rinfuzi pa samo pakuju u kutije koje imaju, onda iz drugog džaka ubace daljinski, iz trećeg napajanje, i odma šalju na postu nama :)

Poslednja izmena:
@bakara brate koju bi ti stavio zuti je za malo siri u oba pravca ali je vislji za 2-3 mm a aluminijumski je manji jedva pokrije memorije ali je vislji i staje cini mi se jedva ali stane. Veceras smo gledali film isterao ga je na 80°. Pa reko da stavljamo hladnjak.

1c32ab2ad6290c0dfc796d6644860701.jpg

Taj levi ima vecu povrsinu i verovatno bolje odaje toplotu, ali meni takav ne moze da stane zbog visine.
Probaj oba, imas onaj CPU monitor stavis ga u vrh ekrana i pusti neki film na kodiju da vidis kako raste temperatura, verujem da ces sa oba imati slicne rezultate.

Nece njemu nista biti ni na 80 stepeni, ali eto kad vec mozes sto da ga ne drzis na nizoj temperaturi i sprecis moguce hladne lemove.
Pastu obavezno stavi, drasticno poboljsava rezultate hladjenja.

Poslednja izmena:
Ne mere ni kod mene stavio sam ovaj desni zuti recimo ds je duplo veci od postojeceg. Pastu sam stavio.
Naravno za trmperaturu sad sam ga ponovo ukljucio i reko ajde da pogledam koja je bila max temperatura... kad ono imam sta i da vidim 97° a samo pusten bio film sa terrariuma. Resetovao sam cpu monitor sad cemo da vidimo. Mislim da ja imam malo gadnije kuciste ni jedna rupa na njemu ne znam da se javi ko ako ima tanix tx3mini pa da samo prijavi da li kod njega imaju kakve rupe na kucistu za ventilaciju bas me zivo interesuje.

Ne mere ni kod mene stavio sam ovaj desni zuti recimo ds je duplo veci od postojeceg. Pastu sam stavio.
Naravno za trmperaturu sad sam ga ponovo ukljucio i reko ajde da pogledam koja je bila max temperatura... kad ono imam sta i da vidim 97° a samo pusten bio film sa terrariuma. Resetovao sam cpu monitor sad cemo da vidimo. Mislim da ja imam malo gadnije kuciste ni jedna rupa na njemu ne znam da se javi ko ako ima tanix tx3mini pa da samo prijavi da li kod njega imaju kakve rupe na kucistu za ventilaciju bas me zivo interesuje.

Prvi put vidim tolike temp na amlogic s905w (nesto tu nestima),na kodiju vidi temp

Poslednja izmena:
Mogućnosti Android multimedia player-a?

Evo sad sam pogledao nakon intervencije sinoc i gledanja jedne serije 45 min na terrariumu max temperatura 51°. To je zabelezio cpu monitor znaci radi posao i onaj mali hladnjak i pasta.
Inace ako pogledas sliku sto sam okacio prethodno onaj selotejp je bio zalepljen na jedva 10-20% povrsine procesora.
ca59ed96477534a8420361eb95f19293.jpg

E sad cu da pustim neki crtani deci pa javljam i sa kodija.

Poslednja izmena:
Evo sad sam pogledao nakon intervencije sinoc i gledanja jedne serije 45 min na terrariumu max temperatura 51°. To je zabelezio cpu monitor znaci radi posao i onaj mali hladnjak i pasta.
Inace ako pogledas sliku sto sam okacio prethodno onaj selotejp je bio zalepljen na jedva 10-20% povrsine procesora.
ca59ed96477534a8420361eb95f19293.jpg

E sad cu da pustim neki crtani deci pa javljam i sa kodija.
Skini CPU temp apk ,taj CPU ima oboren clock na 1.2 to znaci da sa tim hladnjakom sto si stavio nebi smeo da prelazi 60°.A inace svaki rom bi trebao da ima zastitu u kernelu tako da bi ti se do 90 °verovatno ugasio .....

Ajde da se razumemo ja sam tu temperaturu imao sa njegovim originalnim hladnjakom koji je dosao sa njim i bio zalepljen onom belim cudom ali kako se vidi na slici po tragovima na samo 10-20% povrsine od procesora. Nocas sam stavio onaj drugi hladnjak zute boje i odgledao seriju nije presao 51°.
Ajde dajte koju cpu temp da skinem posto mi izbacuje gomilu.

https://mooncakes-cputemp.en.aptoide.com na playstore se placa
Izvini ja sam te skapirao da kad si zamenio hladnjak temp ti je posle jedne serije otisla na 97c(tako si napisao)A ja ti sad kazem I bez hladnjaka nema sanse 97 da ti pokaze

Poslednja izmena:
CPU monitor je besplatan radi odlicno i može stalno da stoji u vrhu ekrana u bilo kojoj aplikaciji.

Takodje podmetni nešto (stavi ga na taj drugi hladnjak) da ima nogice box da ne stoji direktno na podlozi pošto se i sa donje strane dosta greje.

Znaci 50-60 stepeni je OK za gledanje filma iz kodija, e sad ako se cepaju igrice opet se ugreje do 80 i tu jedino aktivno hladjenje pomaže.

Vrh Dno