Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolika je to prostorija unutar zgrade i koja mu je namena?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

To je hodnik zadnjeg sprata zgrade i zapremina je velika, vec je jedna 12ca (sad vec matora) tu instalirana i radi extra, hladi i greje odlicno polovinu stana (npr 30kvm) a izolacija je nikakva. Problem je bio leti ali od kako smo ugradili veliki ventilator sa termostatom sad je leti finije kad radi klima i taj ventilator nego kad ne rade.

Meni za sobu ne treba nista jace od 7ce jer soba je mala. Jedino me brine hladjenje leti pa se dovumim ipak izmedju invertera 9 i obicne 7ce. Inverter 9ka bi trebao da moze da greje/hladi ko obicna 7ca ako sam dobro razumeo?

Poslednja izmena:
Fujitsu 9-ka greje ko Kinez 12-ca

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Jedino me brine hladjenje leti pa se dovumim ipak izmedju invertera 9 i obicne 7ce. Inverter 9ka bi trebao da moze da greje/hladi ko obicna 7ca ako sam dobro razumeo?

Postavio si pitanje obrnutim redosledom.
Treba da bude: obicna 7ca bi trebala da greje i hladi jao inverter 9?

Pretpostavljam da nece moci.. na hladjenu bi trebalo ali na grejanju 7ca gubi bitku naspram invertera 9.

Inverter 7-ca je jači od obične 7-ce. Isto važi za 9-ke. Uvek

To je hodnik zadnjeg sprata zgrade i zapremina je velika, vec je jedna 12ca (sad vec matora) tu instalirana i radi extra, hladi i greje odlicno polovinu stana (npr 30kvm) a izolacija je nikakva. Problem je bio leti ali od kako smo ugradili veliki ventilator sa termostatom sad je leti finije kad radi klima i taj ventilator nego kad ne rade.

Meni za sobu ne treba nista jace od 7ce jer soba je mala. Jedino me brine hladjenje leti pa se dovumim ipak izmedju invertera 9 i obicne 7ce. Inverter 9ka bi trebao da moze da greje/hladi ko obicna 7ca ako sam dobro razumeo?
Pa ako ostalim stanarima ne smeta sto se hladi hodnik sto da ne.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Meni je nejasno zašto bi neko hladio/grijao hodnik u zgradi?

ko ima dobro izolovan stambeni prostor može sa svijećom grijat, što se mene tiče nikad nebi uzeo 7 ili 9 sem ako nije za dogrijavanja nekog hodnika ili kuhinje.
U čemu je razlika da li ti 14-ca radi na 667W ili 7-ca?
Ako imaš tri takve u kući trošiće ti 2 kWh, što daje 48 kWh/dnevno ili 1440 kWh/mesečno.

Poslednja izmena:
Troši toplotu koja dolazi u hodnik iz ostalih stanova, hladi hodnik i samim tim povećava gubitke komšijama (i delimično sebi, ali sa druge strane svoju delimično ponovo iskoristi). Da sam ja komšija to bi išlo napolje.

U čemu je razlika da li ti 14-ca radi na 667W ili 7-ca?
Ako imaš tri takve u kući trošiće ti 2 kWh, što daje 48 kWh/dnevno ili 1440 kWh/mesečno.

Razlika je u kvadraturi soba i stanova, jedno je grijati sobu od 7 kvadrata a drugo sobu od 18-25 ili dnevni od 40 itd itd, ja se nikad nebi usudio kupit 7 ili 9 da grije veću kvadraturu od 7 kvadrata pa taman izolacija bila sa svake strane 40cm.

Razlika je u kvadraturi soba i stanova, jedno je grijati sobu od 7 kvadrata a drugo sobu od 18-25 ili dnevni od 40 itd itd, ja se nikad nebi usudio kupit 7 ili 9 da grije veću kvadraturu od 7 kvadrata pa taman izolacija bila sa svake strane 40cm.
Pa kvadratura je nebitna. Bitni su toplotni gubici prostora.

Jedino me brine hladjenje leti pa se dovumim ipak izmedju invertera 9 i obicne 7ce. Inverter 9ka bi trebao da moze da greje/hladi ko obicna 7ca ako sam dobro razumeo?
Baš zbog komfora hlađenja uzimaš inverter.

Jel neko provalio kako se na midei aktivira freeze protect?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako ima opciju 8℃, to je to

Troši toplotu koja dolazi u hodnik iz ostalih stanova, hladi hodnik i samim tim povećava gubitke komšijama (i delimično sebi, ali sa druge strane svoju delimično ponovo iskoristi). Da sam ja komšija to bi išlo napolje.

Nije klasican hodnik, vec zadnji sprat dakle krov (visine preko 5metara), veliki prozori, pomocne prostorije i lift kucicom, nema nikakvih instalacija za parno grejanje, tu je zimi temperatura ista radila ne radila klima. Imaju samo dva stana/potrkovlja.

Leti je daleko prijatnije nego pre ugradjnje klime jer smo zbog spoljne jedinice ugradili i industrijski ventilator pa je u celoj zgradi finije zbog boljeg strujanja vazduha.

A o komsijama da ne pricam jedini ulaz koji nema interfon, nas par se jedini cimamo po pitanju zgrade.

Poslednja izmena:
U HEAT režimu, spusti na 17℃, pa dva puta pritisni strelicu "na dole". Na ekranu će pisati FP

Aha to sam uradio...dobio sam FP ali mi nije jasno da li iz tog režima izlazi kada se podigne temperatura i da li moze da se ugasi klima?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

E to već ne znam. U tom modu greje tek kad temp padne ispod 8℃. Do taj je u stend baj modu, tj samo vrti vazduh. Kurtalis'o sam se sve tri Mideje pre nego sam isprobao taj mod.

Ja imam dve 7ce u spavacim 13 kvm i greju ko lude setovane na 23 u sobi 25 sa eco modom ,kuca nema izolaciju na zidovima samo na plafonu

Te Fujitsu 7-ce su ustvari 10-ke na grejanju, ako se dobro sećam.

Ja sam jutros postavio na 24C u eco modu.. medjutim, moji kasnije spustili na 22.. vrucina im, ne mogu da sede unutra na 24C :D

Može malo pojašnjenje kako radi Sleep mode na Gree (Lomo)?

12 LU je kao i 12 LT približno 14-ca. Sve ovo je u nominalnom režimu.
Na maksimumu 12LT je 22-ka, dok je 12LU tada 19-ca :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno