Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Posto je sutra noc knjiga,preporucite nesto od Ju Nesbea? Nisam ga citao do sada pa bih da pocnem sa nekom dobrom knjigom.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prvu knjigu koju sam od njega procitao je Sin (Check out this book on Goodreads: The Son https://www.goodreads.com/book/show/19101283-the-son)

Meni se mnogo dopala i procitao sam je u 3-4 dana koliko mi je drzala paznju i jedva sam cekao posle posla da nastavim sa citanjem.
Nakon toga sam se bacio u Harry Hole serijal ali mi je i dalje Sin ostavila jaci utisak nego prve dve detektivske (mozda zato sto je prva, ne znam)

Takodje voleo bih i ja da cujem ako ima neka dobra koja nije iz serijala :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Može li neka preporuka za funfiction Hari Potera, poželjno sa "srećnim" krajem?

• Like
Reagovanja: M J
Kojim redom sada čitati Karizija posle Šaptača i Vladara iz senke?

Beyond Genius Lies Insanity

Sve knjige Donato Karizija (nisu hronološki).

Imaš dva serijala (Mila Vaskez i Markus) i nekoliko zasebnih knjiga od kojih je na sprski prevedena samo jedna (Noć mi te uzima)

Šaptač (Mila Vaskez 1) 2009
Vladar iz senke (Mila Vaskez 2) 2013

Lovac na duše (Markus 1) 2011
Dečak od stakla (Markus 2) 2014
Gospodar senki (Markus 3) 2016

Noć mi te uzima (ne pripada nijednom serijalu) 2015

@Night Crawler
Sada možeš čitati redom Markus serijal a "Noć mi te uzima" kada hoćeš jer nema veze sa ova dva serijala.

Srpski me ne zanima,čitam na engleskom :D

Lovac na duše sam počeo da čitam,znači ubo sam dobar red :)

Tnx

capljino oko

ursula legvin

3+
capljino oko.jpg

digitalni ugljenik 4+

digitalni ugljenik.jpg

Kalibanov rat 4
Džejms S. A. Kori
kalibanov rat.jpg

Idoru
idoru.jpg
neobicno obicna knjiga

Tecite suze moje, reče policajac mhm...

tecite suze moje rece policajac.jpg

• Like
Proćitao Bubašvabe od Nesbea.
Za nijansu mi bolje od Šišmiša ali imam utisak da mi tu nešto fali.
Nešto što ne mogu da objasnim ali takav osećaj imam,nekako mi je stil pisanja nekako neobičan,čudan,šta znam

Šta fali ? Cepaj dalje...

Ja sam do Sneška stigao.

Ne znam,nekako mi radnja ne teče "tečno" ili sam suviše navikao na Kinga i sl pa mi sad malo smeta kada nije isti stil pisanja.
Pročitaću i ostale naravno

Vanja Bulić-Teslina Pošiljka.

Sinoć sam uzeo da je čitam do jutros je knjiga bila pročitana.
Odlična knjiga u kojoj su neke istorijeske činjenice koje ja do sada stvarno nisam znao isprepletane sa fikcijom.

Stavljam u spoiler ono što je sam Vanja Bulić rekao o knjizi pošto se otkrivaju neki detalji knjige i okosnica priče pa da ne kvarim onima koji nisu čitali.

Tako da ako nameravate da čitate knjigu,prvo je ipak pročitajte pa onda pogledajte video u spoileru

Prvu knjigu koju sam od njega procitao je Sin (Check out this book on Goodreads: The Son https://www.goodreads.com/book/show/19101283-the-son)

Meni se mnogo dopala i procitao sam je u 3-4 dana koliko mi je drzala paznju i jedva sam cekao posle posla da nastavim sa citanjem.
Nakon toga sam se bacio u Harry Hole serijal ali mi je i dalje Sin ostavila jaci utisak nego prve dve detektivske (mozda zato sto je prva, ne znam)

Takodje voleo bih i ja da cujem ako ima neka dobra koja nije iz serijala :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nešto novo

WXCeyLm.jpg

Krenuo sam da citam ostatak Malaske Knjige Palih na engleskom. Pre ce covecanstvo napraviti autobuse sa pogonom na antimateriju za putovanja na Mars nego sto ce se ostale knjige pojaviti kod nas u knjizarama.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Krenuo sam da citam ostatak Malaske Knjige Palih na engleskom. Pre ce covecanstvo napraviti autobuse sa pogonom na antimateriju za putovanja na Mars nego sto ce se ostale knjige pojaviti kod nas u knjizarama.

:D:D

Ja sam vec zaboravio dosta od radnje iz prvih pet knjiga iz ovog serijala. Kad (ako) se pojave novi prevodi moracu sve ispocetka da prodjem.

Isto vazi i za Demonski ciklus (Peter V. Brett)..:(

Ali se zato pojavio prevod nastavka serijala The Expanse (Nemezine igre) u "balakanskoj" prodavnici knjiga.
Bice prva knjiga u novoj godini koju cu da procitam, dok mi jos sveza radnja iz predhodnih delova.

• Like
Izgleda da imamo slican ukus za knjige, i ja sam procitao Demonski ciklus :) Zadnje od malaske knjige sam procitao jos u Avgustu, i vec sam poceo da brkam raspored knjiga i da zaboravljam likove. Greh je da ostanu neprocitane, znaju da budu komplikovane ali se obicno razjasne na kraju. Kad se samo setim, krenem da citam u 21:00 i kad bacim pogled na sat prosla ponoc, 3 sata kao 5 min :D Ako volis Sci-Fi obavezno citaj Hyperion, 3 knjige fantasticne fantastike.

Poslednja izmena:
Zar Hiperion saga nije sastavljena od 4 knjige, Hiperion, Pad Hiperion, Endimion, Uspon Endimiona?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

• Like
Mislim da se Laguna oglasila kako odustaje od serijala Malaske knjige palih

Mislim da se Laguna oglasila kako odustaje od serijala Malaske knjige palih

uvek postoji biblioteka

ili

mozda ovde ima nesto

http://www.delfi.rs/pretraga_1_120638_stiven_erikson.html

10 knjiga u serijalu ?

Gardens of the Moon (1999)
ISBN 0-553-81957-7
Deadhouse Gates (2000)
ISBN 0-553-81311-0
Memories of Ice (2001)
ISBN 0-553-81312-9
House of Chains (2002)
ISBN 0-553-81313-7
Midnight Tides (2004)
ISBN 0-553-81314-5
The Bonehunters (2006)
ISBN 0-553-81315-3
Reaper's Gale (2007)
ISBN 0-553-81316-1
Toll the Hounds (2008)
ISBN 0-553-82446-5
Dust of Dreams (2009)
ISBN 0-593-04633-1
The Crippled God (2011)
ISBN 0-593-04635-8

Poslednja izmena:
  • Like
Ali su prevedene samo prvih 5,
za one koji citaju na engleskom nema problema.

Kratka je knjiga tj. malo ima strana

Sta ima veze ako je knjiga sa malo strana, ima OGROMAN broj sazetih knjiga gde se mnogo vise kaze nego u onim sto bi neki rekli 'debelim knjigama' (i ako su samo svinje debele, a knjige opsirne)

Da ne bismo skrenuli s teme, setih se dobrog citata:

ZASPAĆU I SANJAĆU DA - NISAM JA

Ponoć. Pišem pri sveći. Često mislim o tome. Trenutak kad ugasiš sveću dahom, a ne prstima, tako se dobro oseti u čitavoj prostoriji, ma kolika ona bila. Sveća - ugašena sa crvenim žiškom na fitilju, tim umirućim tragom života. I taj poslednji trzaj i pokušaj sveće da zadrži plamen…Kako panično i koliko samo vazduha u tom trenu sveća pokušava da udahne, očajnički se boreći za život. Taj smradni pokušaj preživljavanja, tako sebičan dok truje vazduh okolo, toliko je ljudski, da ne mogu ponekad da poverujem da sveća nije ljudsko biće, da ne oseća, živi, da ne umire.
Je li i čovek toliko sebičan u strahu za svoj život?
Je li to osveta umiruće sveće? “A pres moi le deluge!”

GODINA PROĐE, DAN NIKAD
Žarko Laušević

13451084.jpg
[URL="https://www.goodreads.com/book/show/13451084-sumrak"]
Sumrak - Dmitry Glukhovsky
[/URL]

Obzirom da sam bio prikucan uz komp polsenjih 2 meseca, nisam imao kad da čitam, stoga mi se ova knjiga baš razvukla.
Počela je odlično, ali je tenzija koja se nabija od početka stišava kako prolazimo polovinu knjige, i počete se pitati gde će se sve to završiti.
Šta znam, meni je knjiga ostala ok, opao je definitvno kvalit od početa, ali je i dalje ok, obiluje misterijom, avanturom i nekom napetom tenzijom/atmosferom.
Sam kraj od kog sam očekivao totalni fail, je u neku ruku ok, takođe.
Ima nekih nelogičnosti i rupica u delu, ali nije strašno.
Metro 2033 serijal od istog pisca je daleko bolje delo

Poslednja izmena:
Plamen nad ponorom
Vernor Vindž

plamen nad ponorom.jpg

preporuka

„Vindž nam priča uzbudljivu priču koja se odvija širom svemira i na nekolikim planetama, punu izvanrednih ideja i domišljatih čudesa. Ovo je naučna fantastika velikih razmera u najboljem smislu te reči.“

Fred Kliver, The Denver Post

„Plamen nad ponorom je odlična priča o velikim galaktičkim civilizacijama, neverovatnim vanzemaljskim rasama, bitkama koje uništavaju planete i herojskoj ljudskoj avanturi. Vanzemaljci Šiljci, stvorenja slična psima, inteligentni samo ako su povezani u čopore od po četvoro, petoro i šestoro, naročito su dobro zamišljeni. Drugi pisci mogli bi da koriste takva stvorenja tokom cele svoje karijere, ali Vindžu su ona samo jedan element njegovog veličanstvenog mozaika.“

Džon R. Alden, Cleveland Palin Dealer

„Teško da se išta u SF literaturi poslednjih godina može meriti s Vindžovim vanzemaljcima. Ali, zapravo, stvarno zapanjuje sam ambijent: ogroman, stari, nastanjeni atrijum sa mrežama podataka, prošaran čudesima. A prava tajna je u ovome: iako je Vindžova galaksija veća od svega što čovek uopšte može da zamisli, u isto vreme cela se da sagledati unutrašnjim okom. Vindž je uspeo da stvori ambijent dovoljno intiman da nosi samo jednu priču, a dovoljno velik da ispriča njih hiljadu.“

Džon Klut

Upravo ovo čitam trenutno, mada sam malo zaglavio zbog praznika. Vrlo neobično, obećava [emoji106]

• Like
Vrh Dno