Pitam se da li je za to zasluzan fujitsu ili tvoj prostor.Dečko, ja sa Fujicu 12tica grejem više od 60 kvadrata na 24 stepena sa 200kw sati potrošenih za mesec dana u Novembru
Vivax bi se gasio i palio mnogo više, i potrošio bi više struje jer bi izbacivao manje toplote pri istoj potrošnji, i to ne zanemarljivo [emoji16], jer je cop verovatno bio blizu 4 u prosekuPitam se da li je za to zasluzan fujitsu ili tvoj prostor.
Klima ti je u proseku trosila 160w /h u novembru.
Koja klima to ne moze
Da si kupio vivax i on bi to odradio.
Ispalo bi da je vivax the best![]()
Razlika je u 15ak stepeni spoljne temperature.Čekaj, jel 3 ili 6, razlika je u par desetina kvadrata ili 1000 evropskih novčanica [emoji28]
@mitar1982
Pa ti sigurno nisi jer veze sa zivotom nemas, samo prosipas neke mudrosti. Klime koje daju 6kW sluze za jednu, eventualno dve vece prostorije a ne za vise manjih jer se ne moze grejati tako, osim ako nemas velike otvore do plafona i duplo vece sirine od klasicnih vrata. Ljudi, ja ne znam sta je vama, da li ste bre nekad videli radijatore i centralno grejanje?? Pa el se stavlja jedan veliki radijator u najvecu prostoriju da greje i susedne sobe?? NE! Vec svaka prostorija mora da ima svoje grejno telo i obicno je to ispod prozora da bi tu bilo najtoplije i da ne bi imali kondezata na prozorima.
Ako je veliki prostor sa vise soba mora vise klima, svako ko tvrdi drugacije vas samo navodi da napravite gresku.
A pogledajte npr. neke postove u poslednjih dan-dva: covek se zali da mu fujitsu duva mlako i kada hoce da ugreje na visu temperaturu od 23-24, i dobija odgovor tipa, a znas, sve preko 24 je mnogo vruce, ta klima je namestena da pravi savrsenu temperaturu, a ne onu koju joj ti zadas.
Vivax bi se gasio i palio mnogo više, i potrošio bi više struje jer bi izbacivao manje toplote pri istoj potrošnji, i to ne zanemarljivo
Vidim da se pominje i moj slučaj ovde, pa pošto nisi pročitao ceo post, da ukratko prepričam, 60m2 u tri prostorije, sa 14lu klimom u najvećoj i po Vivax 9 inverter u svakoj sobi. Problem je bio sto je i u jednoj prostoriji radio čudno 14lu...Vidim da si ozbiljan. Isto kao i ovi sto hoce da greju 60m2 u tri prostorije klimom kao sto je LU koja je predvidjena za 35-40m2 sa dobrom izolacijom. Kao i ovi sto non stop gase klime a napolju 4C, pa se onda bune sto im klima ne greje. Svi su oni ozbiljni.
I tu ne mislim na jedan brend, imamo tu Fujitsu, Midea....
Tošiba je ozbiljno skuplja kod nas, i do 50%,sa slabijim performansama na papiru od Fujicu, a oba proizvođača su jako precizna u stavkama koje objavljujuAko cemo realno fujitsu-u nije jaca strana rad na niskoj potrosnji.
Fujitsu se puno vise pali gasi od toshibe npr.
Onda toshiba manje trosi i to ne zanemarljivo![]()
O tome i pišem da je problem izolacija i ništa više, a palit klimu kada u sobi niko ne boravi mi je bezveze, zato i namjeravam postavit izolaciju na tavanu i odradit unutrašnji zid sa 3cm stiropora.Kod mene su strašno veliki gubici toplote a prostorije velike.Ne uzimam za zlo uopšte, hvala na opažanju.SerijeSync
Ja mogu da ti garantujem da ako tebi nije dovoljna jedna 12LLCC za tih 25m2 , da ne postoji nijedna klima u tom cenovnom rangu koja bi ti zadovoljila potrebe , u to budi siguran . Za dalje necu da ulazim u raspravu ali klime nisu predvidjene za neko preterano fori****** vec za odrzavanje i tako najbolje rade , a ta klima koju posedujes je predvidjena za grejanje do 30m2 i to solidno izolovanog prostora , a tvoj niti je solidno izolovan i jos pustis da se ohlade zidovi a ja mislim da je tu i najveci problem . I vidi ovo , ti zadas klimi 24c , ona garant tu negde i ugreje i krene da smanjuje vazduh , i temp je tu negde , ali ti hladni zidovi toliko zrace hladno da je ugodjaj mnogo gori nego sto jeste . Nije isto u prostoru gde termometar kaze 23c i gde su zidovi topli i gde je 23c a zidovi hladni . Ja ti garantujem da tu sobu grejes kako treba da ne bi imao nikakvih problema , ugodjaj kakav se i ocekuje od jedne klime , sad sta je tu je , svako ima svoje potrebe .. Ovo je cisto kao opazanje pa ne uzimaj za zlo , bitno je da si ti nasao caku koja ti odgovara u neku ruku .
Mislim da je stirodur sa filcom daleko bolje rešenje uz minimalnu razliku u ceniO tome i pišem da je problem izolacija i ništa više, a palit klimu kada u sobi niko ne boravi mi je bezveze, zato i namjeravam postavit izolaciju na tavanu i odradit unutrašnji zid sa 3cm stiropora.Kod mene su strašno veliki gubici toplote a prostorije velike.Ne uzimam za zlo uopšte, hvala na opažanju.
Mislim da je stirodur sa filcom daleko bolje rešenje uz minimalnu razliku u ceni
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Rio
Ovo se odnosilo na zeljkoz koji je problem resio stelovanjem senzora , znaci pada u vodu .
O tome i pišem da je problem izolacija i ništa više, a palit klimu kada u sobi niko ne boravi mi je bezveze, zato i namjeravam postavit izolaciju na tavanu i odradit unutrašnji zid sa 3cm stiropora.Kod mene su strašno veliki gubici toplote a prostorije velike.Ne uzimam za zlo uopšte, hvala na opažanju.
Mislim da je stirodur sa filcom daleko bolje rešenje uz minimalnu razliku u ceni
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Pa nije bas minimalna razlika u ceni , dovoljan je stiropor , ja sam kod mene s njim uradio i mogu reci osecaj je dupe i glava , ranije na metar od zida osecalo se kako zraci hladno a sad da toga vise nema . Samo redovno luftiranje i nema nikakvih problema
Nemoj samo ici ispod 3cm , oseti se svaki cm , u kuhinji mi je 2cm pa znam ocemu pricam , sto deblje to bolje ..
Smanjite svadje jer ce vam se moderatori opet umesati pa ce vam oni biti krivi![]()
Stiropor će na unutrašnji zid a na tavan će vuna 10cm, pa ću onda vidit šta dalje, neki laminat po toj vuni jer je prostor ogroman, takođe razmišljam da uradim i pakovani krov sa izolacijom.
Vuna je jeftina, rolna od 9 kvadrata je 30KM ili 15€, za pod mi treba nekih 10-11 rolni.
Daj napiši kako se šteluje. Ili uslikaj stranicu.Nakon toga, nađem funkciju za podešavanje senzora, i tek na najvećem odstupanju proradi kako treba, tj. stvarno postigne temperaturu koju je i termometar pored klime očitavao.
Daj napiši kako se šteluje. Ili uslikaj stranicu.
Obrati pažnju na proizvođače vune...ogromne su razlike.Ja sam to video na svom primeru,recimo Knauf EcoSE u odnosu na Ursu...nebo i zemlja!Knauf puniji,komaktniji,manje se cepa ima pravih 10cm debljine dok je ursa bukvalno kao flis papir,nepostojana,lako se cepa i raspada.Dok se seče mnogo ostane iscepkanih delova.Što se tiče kamene vune tu mi je ok bila Rockwool,sasvim pristojna za uložen novac.
Ispod 10cm za vitalne delove poda ne idi kao ni ispod 20cm za krov i to kombinacija kamena pa staklena unakrsno.Naravno tu ide i paropropusna folija odozgo i odozdo.Za pokrivanje plafona,najjeftinija varijanta je gips sko sam radiš naravno.
Vuna je staklena/Knauf i košta po rolni(9kvadrata) 30KM
Nema više "staklene", sad je "mineralna".
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Znam, nego ko nezna može pomisliti da je ona stara staklena u pitanju. Češao sam se 7 dana kad sam je sklanjao sa tavana.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Ma ima i kamena ona je u pločama po 2-3 kvadrata ja mislim, vidjet ću, samo za poda mi treba 100 kvadrata.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari