Ok ljudi, fizika je fizika, ali pri svakoj preporuci za fujitsu treba reci da i pored toga sto dobro greju, imaju sustinski samo dve varijacije automatski kontrolisanog izduva. Pravi forsirani, kakav postoji na drugim klimama, ocigledno da ne postoji.
To je vrlo znacajan detalj, imajuci u vidu iznudjenu stedljivost u nasoj zemlji, ili vecini exYu.
A Mitar verovatno troluje jer misli da se previse zmuri na mane fujitsua, i da se umanjuju cak i kada se navedu. To sa izduvom apsolutno nije mala mana ako hocete da grejete vise od jedne sobe, i to je stvar koja apsolutno ne moze da se precutkuje ili umanjuje.
Pa ako je nekome ok da ima toliku razliku izmedju dve sobe, odlicno. Ne mislim ja da je to najgora stvar na svetu, ali ocigledno je da su neki kupci obavili kupovinu, a da nisu znali za to, i da njihove potrebe uopste nisu zadovoljene, pa se jos i nerviraju jer ne razumeju zasto ih klima ne slusa.
A pogledajte npr. neke postove u poslednjih dan-dva: covek se zali da mu fujitsu duva mlako i kada hoce da ugreje na visu temperaturu od 23-24, i dobija odgovor tipa, a znas, sve preko 24 je mnogo vruce, ta klima je namestena da pravi savrsenu temperaturu, a ne onu koju joj ti zadas.
I covek opet kaze, da mu smeta sto klima nece brzo da postigne ono sto joj se zada, pa da tek nakon toga pocne da odrzava, sto je verovatno najlogicnija stvar koja postoji na svetu, i koju samo neko ko je debelo zagrizao u fanboy sektu moze da opovrgne...i opet dobije odgovor da to tako treba, i da inverter tako i treba da radi i da se po tome razlikuje od on/off klime.
Pa se razvijaju neke teorije o tezini toplog vazduha, o softveru, o Paji Patku.
Pa dodje covek da se zali sto midea nece da zagreje jednu prostoriju od 18 kvadrata u uslovima koji cak i nisu pravi zimski, i dobije odgovor da nista bolje ne moze ni da ocekuje od klime druge klase, tj skoro da se implicira da mu tako i treba, kada nije kupio fujitsu. Znaci jedna prostorija od 18m2 na smesnim temperaturama, i normalno je da mu klima druge klase duva mlako non-stop!? Da, siguran sam da je normalno. Kupuj Fujitsu, a tu baci u kantu, nemoj da teras servis da to popravi.
I recite vi meni da li je to normalno i razumno!?
Pa ovde treba da dodju jos tri Mitra da troluju fujitsu, ne bi li se stvari malo iznivelisale.