Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beše jedna klima? To znači da je potrošila oko 600 kWh, što nije uopšte malo.

Beše jedna klima? To znači da je potrošila oko 600 kWh, što nije uopšte malo.

Kod mene su Nocria i jedna LLCC radile 12 sati dnevno svaki dan, ostale dvije se palile po potrebi, potrošeno 1120kWh za cijelo domaćinstvo u prevodu račun je 90€.

Imam mideu invertor 12. Stara jemesec dana. Cini mi se da me radi kako treba ili je generalno losa Mudea kao marka. Ona kada je napolju -5 ona u radnji ne moze da prebaci 17stepeni. Celu noc da radi ne moze da digne na 23. Danas je lep dan bio. Stavio sam je na 26. Ceo dan bilo malo vise od 20c.
Zvao servisera pipao cevi spolja ona deblja vrela. Klim iznutra očiscena. Sta raditi?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Da napomenem. Lokal je 18m2 ne otvara se često ( frizerski salon) po zakazivanju se dolazi pa se ne vratara. Jedan veliki prozor je pvc. Vrata su drvena. Imam 3 spoljna zida. Zidano je blokovima. Na tavanu ima dva sloja staklene vune... sada ja znam da je losa izolacija. Al ato ona duva kilavo. Nema tu toplinu u grejanju. Duvanju itd....

Prosli mesec racun za celo domacinstvo bio 11000 din,s'obzirom da bez grejanja racun bude oko 5500 dinara,ja sam u sustini zadovoljan...moze bolje sigurno ali sta je tu je,nije ni ovo lose....ipak je to manje od 1m3 drveta :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Koliko kvm? Moji su sa tri Fujitsu 12LMCE potrošili oko 4k dinara, greju 100kvm.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Meni prosli mesec 3 klime potrosile 2600 din, kuca 60 kvm nema izolaciju na zidovima.

Ma verujem za racun, ali to onda mora da znaci da klime nisu stalno radile, jer
ako se greje kuca i klima radi ceo dan, i to na odrzavanju temperature, troseci u proseku oko 375w/h, ne moze potrositi manje od 9 kw na dan.
Po toj racunici potrosnja za mesec dana iznosila bi oko 270kw, Kada se pomnozi sa tri klime izadje 810 kw, pa kada se obracuna dve trecine od toga po skupoj i jedna trecina po jeftinoj tarifi, racun bi izasao oko 7000 din.
Ovo je gruba odokativna racunica za neku prosecnu spoljnu temperaturu do 0 stepeni..ispravite me ako gresim..

Klime sve 3 radile mesec dana ,mozda 3 ili 4 dana su radile po dve ostatak sve tri,racuni van sezone za struju su 2100 din ,sada stiglo 5100 din za mesec dana,ostatak od 500 din potrosio grejac u kupatilu od 1.5kw koji se pali uvece zbog vesa

Jako je bitno da napomenete na koliko su vam stavljene klime. Ne trosi isto moja, koju ja stavim na 26 i uvece na 24, kao nekome ko stavlja na 22 ili 20.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Aj ti prvo nadji neki dobar termometar pa ga stavi gore kod klime da vidimo sta pokazuje , to je jedino merodavno . Ne znam koji model imas ali noviji modeli imaju podesavanje senzora unutrasnje jedinice preko daljinskog upravljaca , jedna od korisnijih funkcija i ima je samo Fujitsu pa je steta ne ustelovati to onako kako tebi odgovara .

Hvala na hintu, prvo sam probao samo sa termometrom blizu klime, i kad je klima podešena na 27, termometar pored klime je čitao 23-24, a klima je non stop gasila kompresor, kao da je temperaturu postigla.
Nakon toga, nađem funkciju za podešavanje senzora, i tek na najvećem odstupanju proradi kako treba, tj. stvarno postigne temperaturu koju je i termometar pored klime očitavao.
Sa tom korekcijom je u power modu radila oko 20 minuta sa potrošnjom 900-1200w, nakon tih 20 minuta je duže vreme radila na 500-600w, i tek posle više od sat vremena spustila na ~300w.

Hvala svima na savetima, deluje da sam za sad problem rešio :)

Da napomenem. Lokal je 18m2 ne otvara se često ( frizerski salon) po zakazivanju se dolazi pa se ne vratara. Jedan veliki prozor je pvc. Vrata su drvena. Imam 3 spoljna zida. Zidano je blokovima. Na tavanu ima dva sloja staklene vune... sada ja znam da je losa izolacija. Al ato ona duva kilavo. Nema tu toplinu u grejanju. Duvanju itd....

Midea je klima druge klase, nemoj da te to ništa čudi.

Mislim da tu nesto nije uredu, ipak je to 18 kvadrata

Imam mideu invertor 12. Stara jemesec dana. Cini mi se da me radi kako treba ili je generalno losa Mudea kao marka. Ona kada je napolju -5 ona u radnji ne moze da prebaci 17stepeni. Celu noc da radi ne moze da digne na 23. Danas je lep dan bio. Stavio sam je na 26. Ceo dan bilo malo vise od 20c.
Zvao servisera pipao cevi spolja ona deblja vrela. Klim iznutra očiscena. Sta raditi?

Ili nije podešena klima kako treba ili je neki kvar...ja sa Vox-om na ovim temperaturama bez problema grejem 40kvm.Napiši kako si postavio parametre,možda ti je uključena neka druga opcija tipa FAN umesto HEAT i td.

Midea je klima druge klase, nemoj da te to ništa čudi.
Ako oni na prospektu kazu da greje do -20 ima da greje do tada. Zvao sam prodavnicu poslace svoje servisere. Ako je ne nameate. Mogu da mi vrate pare ili da ih tuzim. Jos ja pitam ovog prodavca kakva je Midea. Kaze odlicna svi kupuju ona ti najprodavanija.

Može li kratko objasnjenje kako si podesavao termostat sa daljinca

Ne znam. Neka je i losa marka i sve to. Al 18m2 ne moze da ugreje onda strasno.

Ta midea solidno greje, ali nemoj da ocekujes da otvoris ujuro lokal na -5 i da te zagreje istog sata, predvidjene su da rade non stop, posebno na niskim temperaturama,

Ali verujem da joj fali nesto

Poslednja izmena:
Pa ja ako radim od 10 stavim tajmer od 7 da krene. Par dana ovo kada bili mrazevi radila po celu noc. Pa nije dobro

Zovi te servisere i budi uporan, katastrofa su svi redom, retko da se nadje korektan

Ako oni na prospektu kazu da greje do -20 ima da greje do tada. Zvao sam prodavnicu poslace svoje servisere. Ako je ne nameate. Mogu da mi vrate pare ili da ih tuzim. Jos ja pitam ovog prodavca kakva je Midea. Kaze odlicna svi kupuju ona ti najprodavanija.

Tako je bilo i sa Beko klimama, najjeftinije svi ih uzimali a nisu ni za neke stvari.

Tako je bilo i sa Beko klimama, najjeftinije svi ih uzimali a nisu ni za neke stvari.

Aj sad...nije Midea baš toliki škart.Kod mene na bivšem poslu su Carier klime zamenjene Mideama,evo i danas rade bez problema(5 godina).

Inače komplet bolnica(psihijatrija) je opremljena njima...i to svaka bolesnička soba,sve sale za predavanja,fitnes centar i glavni hol.Naravno njihovo korišćenje se može predpostaviti kakvo je...da ne govorim o dnevnom boravku na odelenjima gde su dozvoljene cigarete a gde radi 18-ica.

Aj sad...nije Midea baš toliki škart.Kod mene na bivšem poslu su Carier klime zamenjene Mideama,evo i danas rade bez problema(5 godina).

Inače komplet bolnica(psihijatrija) je opremljena njima...i to svaka bolesnička soba,sve sale za predavanja,fitnes centar i glavni hol.Naravno njihovo korišćenje se može predpostaviti kakvo je...da ne govorim o dnevnom boravku na odelenjima gde su dozvoljene cigarete a gde radi 18-ica.

Poenta je svaki inverter je dobar, bez govora ali ne može se poredit Fujitsu, Daikin i Mitsubishi sa Mideom, Beko i sličnim klima uređajima, npr mene su prijatno iznenadile Gree klime.

Poenta je svaki inverter je dobar, bez govora ali ne može se poredit Fujitsu, Daikin i Mitsubishi sa Mideom, Beko i sličnim klima uređajima, npr mene su prijatno iznenadile Gree klime.

Oko poređenja je diskutabilno jer je sve manje ili više uporedivo...pitanje je kolko se isplati razlika u ceni i kvalitetu.

Lično ja ne zazirem od Kineza ako opravdava cenu u kompletu.Recimo ako mi je prihvatljiva cena u startu i ako je potrošnja u granicama mojih finansija,sa 5 godina garancije na kinseki uređaj uz dobar servis i delove koji su jeftiniji od Japanaca po nekoliko puta...probaću.

Sa druge strane ako nema dobrog servisa...nikad neću kupiti proizvod pa makar on bio najkvalitetniji na svetu.

Ja imam Midea bar 10 godina i radi bez greške i jednu Vivax 9 godina, takođe bez greške. Možda je slučajnost, ali tako je.

Ja imam Midea bar 10 godina i radi bez greške i jednu Vivax 9 godina, takođe bez greške. Možda je slučajnost, ali tako je.

Nije problem i poenta u tome, već koliko se isplati, koliko troši, neko grije 20-30 kvadrata i njemu je Midea i Vox vrh nema dalje.Neko grije 50-80-100 i više kvadrata sa Fujitsu i njemu su one vrh.Jedino je budžet važan kada se klima kupuje i kvadrati tu ako omaneš nema popravke.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno