Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Uzeh i ja ovo cudo danas, zeznuo se u startu sa kupovinom zastitnog stakla, nije full screen nego samo do blizu ivica, i naravno ulazi vazduh zbog blago zaobljenog ekrana i izgleda super lose. Videh ranije da je neko kacio full screen staklo, jeste li zadovoljni, ima li lufta?

Kakav sam ja jbn baksuz, ladno mi je sinoć pukao touch na ćošku a ja nisam skontao čitav dan. "Srećom" je sami ugao donji desni i apsolutno ni piksel ne ide linija preko ekrana inače bih totalno prodimio... :( Bojim se samo da ne krene da se širi, kakva su iskustva s pukotinama na laminiranom touchu?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam večeras uzeo silikonsku futrolu i staklo večeras od nekog što na KP prima i ktiptovalute. Javljam vam sutra kakvo je staklo.

Kakav sam ja jbn baksuz, ladno mi je sinoć pukao touch na ćošku a ja nisam skontao čitav dan. "Srećom" je sami ugao donji desni i apsolutno ni piksel ne ide linija preko ekrana inače bih totalno prodimio... :( Bojim se samo da ne krene da se širi, kakva su iskustva s pukotinama na laminiranom touchu?

Kako si to uspio, ispao ti ili u dzepu...[emoji848]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

E ***.[emoji20]
E ali imas na aliju vec ekrane, oko 20-30e.

Ako nista, kod kineza je bar laka zamena, a ovaj se jos otvara jako lako, bez ostecenja.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Meni evo na Note 4 polomljen displej već više od pola godine i ništa. Em normalno radi em se ne širi. Pukotina od donjeg levog ugla dijagonalno do nešto niže od sredine desne strane telefona.

Što se tiče zamena ne bih rizikovao. Veoma je teško naći original. Pogotovo što ti je tako mala pukotina. Ja ni ovu moju više ne primećujem najiskrenije a neviđena sam "picajzla" po tom pitanju (nikad futrola ali telefoni uvek "kao "čaša"). Međutim eto, navikao se i mogu da kažem da možda i više uživam u telefonu ovako. Ne cimam se više da li će se desiti nešto, desilo se odmah. :D Ako je imalo kao Note 4, bez brige, bacaj ga po parketu neće mu ništa biti.

Poslednja izmena:
Skliznuo je s kauča, s jedno 25 cm, na parket i udario baš punom ivicom donjom. Neću da mijenjam ništa, samo dok je funkcionalan ne smeta mi, samo ću da pazim dalje ***. Stići će ubrzo case i folije pa valjda ostane tako. Hvala na komentarima.

Evo sa mojim žderačima, MTS jako loš signal, VIP odličan, osvetljenje automatika na sredini:
Screenshot_20171202-104035.pngScreenshot_20171202-104016.pngScreenshot_20171202-104022.pngScreenshot_20171202-104059.pngScreenshot_20171202-104626.png

Poslednja izmena:
Od prosle nedelje vozim i ja dve kartice. U prvi mah sam bio sumnjicav da cu imati problema sa autonomijom, ali me je docekalo prijatno iznenadjenje. Ne primecujem nikakvu razliku u povecanju potrosnje. Sastavljam bez problema i dva dana bez dopune.

Prezadovoljan.

Ja evo furam dual-sim telefone već 3 godine.Mogu ti reći da A1 ima odličnu autonomiju sa 2 kartice.Baš sam zadovoljan.
Jedino sam imao bolju autonomiju sa J5 2017 ali to je očekivano(manji ekran,manja rezolucija,slabiji SoC)
Zato ti je moja preporuka uzmi A1 i ne brini!!!!!

Što se tiče mene ovo je konačan rezultat, 2 kartice, sve popaljeno, lepo podešeno, net (4G i WiFi) gasim jedino uveče kada spavam:

Prilozi

• Screenshot_20171202-165806.png
    Screenshot_20171202-165806.png
    102.7 KB · Pregleda: 262
  • Screenshot_20171202-165751.png
    Screenshot_20171202-165751.png
    132.1 KB · Pregleda: 258
  • Screenshot_20171202-165801.png
    Screenshot_20171202-165801.png
    156.4 KB · Pregleda: 264
  • Screenshot_20171202-165810.png
    Screenshot_20171202-165810.png
    86.7 KB · Pregleda: 260
Koriscenje dve kartice nema uticaj na bateriju zato sto telefon ima jedan modem...U prevodu, isto je da li se koriste dve kartice ili jedna. Veca potrosnja baterije se javlja kod modela koji su dual active i imaju dva modema.

Poslednja izmena:
Ovaj telefon je skroz solidan, ali SAR je visok, iako ispod 2w/kg

Samo sto dalje od dzepova na duze staze, nebitno ko je proizvodjac.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Kupio sam u petak lepsoj polovini telefon u rose gold boji i danas mi se pozalila da nesto nije u redu sa ekranom. Izgleda kao da su mrtvi pikseli u pitanju, ali su jedva uocljivi u realnom radu (na prilozenoj fotki se dobro vide dok na drugim pozadinama nema sanse da se uoce). Ono sto me dodatno buni je to sto se pojavljuju i nestaju kada zumiras sliku recimo i skrolujes po njoj...

109cf0b4d9a66ef4d0883d16f7e7a75e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kakav suludi battery leak: vidim ja nešto previše potrošio bateriju, provjerim, kad tamo Nougat UI najveći potrošač, a detaljno: Flashlight 9 ipo sati! Provjerim... Ladno sam noću slučajno upalio i nisam vidio (valjda kad sam stavljao na punjač, pa pošto je leđima nadolje). Svjetlo se garant ugasilo poslije određenog vremena, ali je ostao switch na On. E pa svašta...

Kakav suludi battery leak: vidim ja nešto previše potrošio bateriju, provjerim, kad tamo Nougat UI najveći potrošač, a detaljno: Flashlight 9 ipo sati! Provjerim... Ladno sam noću slučajno upalio i nisam vidio (valjda kad sam stavljao na punjač, pa pošto je leđima nadolje). Svjetlo se garant ugasilo poslije određenog vremena, ali je ostao switch na On. E pa svašta...

Zato je dobro imati root, xposed i gravitybox modul gde ima opcija ogranicenja flashlight-a...Screenshot_20171204-205811_1.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

kakva je ovo nova verzija a1 od 200e 4/32 gb ? nigde nisam procitao na netu da ga je xiaomi pustio u prodaju a vidim nasi dileri ga valjaju..

pa i ja isto.. ali pogledaj viđenije dilere na kp. šta li su oni dovukli iz azije da mi je znati ? :)

evo da vidite sta li je to dovuceno iz Azije :)
b98fdd23e089e3c58f47c0f7320ce76a.jpg
343593d6848b191f36b2aea06324aec3.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Zanimljivo da nigde na netu nije išla vest o ovoj verziji a1.

radili su to zuti i pre...xiaomi mi 5s 32/4 nisu objavili tu verziju uopste

Ja sam bio ubeđen da ova verzija ne postoji, nisam ih ni kontaktirao kad sam kupovao moj, mislio sam da lažno oglašavaju Mi 5X

Realno najviše se isplati 4/64 :)

Pozdrav svima. Imam ovaj telefon neko krace vreme i prezadovoljan sam. Imam samo jedno pitanje sa problemom koji sam primetio , a nije prisutan od pocetka
U telefonu su dve kartice, VIP na 4g mrezi, i MTS. Imam problem sa slanjem slika u viberu kad koristim mobilne podatke VIP kartice. Sa MTS, i wi-fi radi odlicno. Dakle tekt odlazi, slike primam al ne mlze da ih posalje. Probao sam da menjam mesta karticama, da deinstaliram i instaliram viber, da se ogranicim na 3g mrezu...i nista. Nikako nece da posalje sliku preko vipovog interneta. Pa me zanima ima li ko jos ovako blesav problem. Naravno vip kartica je pre toga bila u P9lite i famo je funkcionisala besprekorno.
Mislim , al ne smem da tvrdim da je problem nastao nakon poslednjeg updatea.
Hvala.

Poslednja izmena:
Probaj da obrises proxy server u APN setovanjima za Vip net...

Vrh Dno