Šta je novo?

AMD RX Vega

RX Vega 64 Red Devil Custom Graphics Card – Available To Pre-Order For £589.99 - https://www.overclockers.co.uk/powercolor-radeon-rx-vega-64-devil-8gb-hbm2-pci-express-graphics-card-gx-190-pc.html

Red Devil features a total of 4096 stream processors which are clocked at 1417 MHz base and 1607 MHz boost. The speeds are definitely faster than the reference air cooled models but slightly below the liquid edition that can boost up to 1677 MHz. Aside from clocks, we are looking at 8 GB of HBM2 memory clocking in at 1.9 Gbps along a 2048-bit bus interface while power is being supplied through dual 8 pin power connectors leading to a 295W TDP.

PowerColor-Radeon-RX-Vega-64-Red-Devil_Box.jpg

22175439406l.png

XFX is the first company to officially launch the custom variants of the Radeon RX Vega lineup
The company has revealed their new Double Edition graphics cards that come with the Vega 64 and Vega 56 GPUs, offering better PCBs and cooling systems.
XFX is launching these cards today and will be available soon enough as indicated by the source.
The GPUs on both cards stick to the reference specs which means that we aren’t looking at factory overclocked speeds.
The XFX Radeon RX Vega 64 comes with 4096 SPs clocked at 1247 MHz base and 1546 MHz boost while the 8 GB HBM2 memory is clocked at reference speeds and deliver 484 GB/s bandwidth. The XFX Radeon RX Vega 56 comes with 3584 SPs clocked at 1156 MHz base and 1471 MHz boost clocks while the 8 GB HBM2 memory delivers 410 GB/s bandwidth. Users can take full advantage of the better tuned PCB by overclocking their cards themselves but overall, a factory overclock would have been a nice addition.

Moving on, the cards feature a unique shroud design and the cooler actually extends over the PCB. The PCB on the card is custom designed with a wider frame but overall, it’s shorter than the stock model. The dual fan solution is used to cool the large aluminum shroud underneath which makes use of several copper heatpipes. There are dual 8 pin connectors on both cards but they are in the center of the card since the PCB is shorter than the cooler itself. That would make for some really odd cable management.

Aside from that, we are looking at a nicely design backplate while display connections include a single HDMI and three Display Ports (ovo mi se ne svidja, bolje da je pola pola). There is no word on pricing but these cards are expected to hit retail really soon.

XFX-Radeon-RX-Vega-56-64-Double-Edition-1.jpg XFX-Radeon-RX-Vega-56-64-Double-Edition-2.jpg XFX-Radeon-RX-Vega-56-64-Double-Edition-3.jpg

Poslednja izmena:
Mozda sam ja umoran, ipak je kasno ali... prva kompanija? Asus ima custom vegu vec x meseci..

Gde se prodaje ta Strix Vega? :D

Koliko sam video, predstavljena je, ali nisam video da se prodaje igde..

Poslednja izmena:
Uskoro ce biti ja mislim.

Sent from my S6 Edge

Upravo to, tu Asus imaju samo revieweri i ne racunam je kao komercijalni proizvod jos uvek, cim je nema u prodaji...

Vlado ti si promasaj :D

It will cost you less to buy a GTX 1080 Ti today than pre-order the Asus STRIX RX Vega 64

Fans of Asus and AMD (or the big Ayyys as I like to call ‘em) finally have a glimmer of hope. Overclockers UK have yet again been the first to list the Asus RX Vega 64 ROG Strix graphics card online for pre-order, although the potential price alone may be enough to dash all hope for this card against the rocks.

No use grabbing a 4K-capable card if you don’t have the screen to match. Here are the best gaming monitors.

Asus’ Radeon RX Vega 64 ROG Strix was the first high-performance custom RX Vega 64 card on the grid at launch, yet it never made it around turn one. The card had seemingly been all but cancelled up until now, leaving fans of team red’s latest escapade in the dust as Asus swiftly launched not one, but three GTX 1070 Ti custom cards.

It’s not all jubilation at the possibly imminent launch, however, as this custom Strix card is going to come at quite a premium to the reference design. At £650, this card lies well in the Nvidia lion’s den, and a massive £200 bump over the reference card. As of this moment, we are still in the throws of Black Friday fever, with Cyber Monday rounding off the pre-Christmas sales. This rampant consumerism puts the Asus RX Vega potentially more expensive than Nvidia’s champion GTX 1080 Ti at £624.

Gde može najpovoljnije da se nađe bilo koji model vege 56? Ima li neko ideju pošto na ipon ne postoje te karte. Jel cena 620e koliko je u domaćim radnjama još nekome deluje umobolno?

Ta cena jeste bezobrazno visoka.
Ja sam moju uzeo kod nas pre oko mesec dana za ~500e u radnji na E, ali koliko vidim više nemaju taj Sapphire u ponudi.

RX Vega 64 Red Devil - 650 evra u Nemackoj.
Asus Strix OC Vega 64 - 800 eva - II - .
Vega 56 za sada i nema u ponudi. Interesuje me bas koliko ce biti ova Powercolor Red Devil.
Rekao bih 540-550 evra, ne verujem da ce biti ispod toga.

Cekam do Nove Godine, ako ne bude custom Vege 56 za 450 evra max, uzecu gtx 1070 za 410 evra i posle cu ga prodati i uzeti vegu 56, kad joj cena dodje u normalu...

450e nema šanse, to odmah otpiši. Počišćene su sve jer donose profit od oko $135 mesečno. Koliko sam čuo stižu nove ture za 10 dana kod mađara a za cenu ne znam.

Da, videh da je ta cena, to mi daje nadu da ce Vega 56 biti oko 450 evra do nove godine, jer ona treba da bude 100 evra jeftinija, a u narednim danima/ nedeljama ce svi jaci proizvodjaci izbaciti svoje custom verzije...
Ja sam siguran, a i pricaju na par mesta, da ce custom biti jeftinija od referentne, sto i ima logike i desavalo se u proslosti... recimo kad sam kupovao custom RX 480 (Sapphire), bio je jeftiniji od referentne verzije...

Poslednja izmena:
Tesko da ce vega da bude 450 evra jer koliko je dobra za kopanje nema teoretske sanse da joj cena padne na 450 evra.

Pa ako je pala u Nemackoj i Britaniji, pasce i ovde, osim ako tamo ne kopaju...
Citao sam juce i da pada pomama rudara za grafickim, dal je pala vrednost ili su se vec dobrano nakupovali, ne znam...

Edit

Na kraju, Prajor je potvrdio i da će se prekinuti proizvodnja RX Vega 56 i 64 referentnih modela grafičkih karti. Na ovaj način, AMD će proizvoditi samo GPU-ove koje prodaje partnerima što će filtrirati proizvodnju, a partnerima će biti dostupno više čipova. Očekuje se da će ovo pojačati i broj grafičkih karti dostupnih na tržištu.

Poslednja izmena:
Tesko da cene padaju, bitcoin je otisao na 11400 dolara, eth je otisao na preko 450... tako da od pada cene grafickim karticama nema nista jos dugo vremena bar kod nas.

Jos jedna stvar to ako su cene pale u nemackoj ne mora striktno da znaci da ce i kod nas da se to odrazi, cim je ponuda grafickih kartica mala a velika potraznja naravno da ce cene da idu gore.

I jos nesto rudarima nikada dovoljno kartica a pogotovo dobrih kartica koje mogu dobro da zaradjuju.

Vec duze vreme vrtis jednu te istu pricu. Mislim da sa tim mantranjem neces nista postici osim sto ces sam sebe razocarati. Moras biti realan.
Zakopao si se sa tim FreeSync monitorom, ok, ne mogu da kazem da si pogresio ali moraces vise da se otvoris za grafu, to je poenta jer je stanje na trzistu takvo kakvo jeste, upravo zbog raznih uticaja,
evo i Pistaljka je pomenuo dobar deo toga.

Onaj Sapphire Nitro 56 bi ti legao vrhunski, bar bi ja nju odabrao pre svih.

Pa meni je budzet 450 evra, toliko mogu da odvojim za graficku, i tolika je vrednost Custom RX Vega 56 kartica i nemam nameru da je pretplacujem zbog rudara, jer ja sa njom necu rudariti... ako do Nove Godine ne bude Custom Vege za 450e, uzecu Custom GTX 1070, koji moze da se nadje i za 400e, pa cu je posle prodati i uzeti Vegu kad joj cena dodje u normalu... zaista ne vidim zasto bih sad pretplacivao graficku karticu, naravno pod uslovom da Custom Vege 56, zaista i budu preko 450e kad izadju...

Uzmi ti lepo sada GTX1070. Uzivaj. Preskoci Vegu 56.

Pa u nekim boljim vremenima uzmes nesto jace i od GTX1070 i od Vege 56. Za tada 450 ili koliko vec evra. ;)

Poslednja izmena:
Precise kupiš tu vegu koju želiš pa noću kopaš i za mesec dana vratiš $70+ i tako mesecima. Zašto mora da se uklopi u imaginarni budžet od 450e? To nije realno kao što je rečeno, jer karta zaradi brdo kopajući.

Ovo sto ti je Deradicci predlozio ti je najbolja solucija zbog tvog budzeta a i zbog vremena koje ce biti potrebno za nivelisanje cena.
Do tada ce izaci neka nova serija, brza, pa ces imati vece mogucnosti.

Pa meni je budzet 450 evra, toliko mogu da odvojim za graficku, i tolika je vrednost Custom RX Vega 56 kartica i nemam nameru da je pretplacujem zbog rudara, jer ja sa njom necu rudariti... ako do Nove Godine ne bude Custom Vege za 450e, uzecu Custom GTX 1070, koji moze da se nadje i za 400e, pa cu je posle prodati i uzeti Vegu kad joj cena dodje u normalu... zaista ne vidim zasto bih sad pretplacivao graficku karticu, naravno pod uslovom da Custom Vege 56, zaista i budu preko 450e kad izadju...

Gde ovo ima? Uzeo bih ako ima, mada sam prilicno siguran da nema

Gde ovo ima? Uzeo bih ako ima, mada sam prilicno siguran da nema

Problem je sto nema, decko, momak, covek gleda cene od preko i ocekuje da ce po tome sto je video na mindfactory da kupi kod nas po njihovim cenama. Ali realnost je malo drugacija po domacim radnjama.

Nazad
Vrh Dno