Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel neko zna kolika je maksimalna dužina instalacije/cijevi za parapetnu jedinicu, imam prijatelja koji ima mansardu/tavanske prostorije pa hoće na nekih 35 kvadrata da ubaci klimu, nema šanse da vanjska bude bilo gdje sem u dvorištu a visina je nekih dobrih 7-8 metara!

Visina ide do 15m, a ukupna dužina do 20m za standardne 12-ce (japanske).

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

nasao sam za 1B i 1C - GEH18AA-K3DNA1B ili GEH18AA-K3DNA1C , ne i za A model ali je to garant isto za nju .. Max visina 10m a duzina 25m . bacam ti link manuala na PM ..

Da si pročitao sta sam napisao onda bi video da se sada negasi

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Nisam ni mislio da se sad gasi, već kad je bilo 11-12c koje si prethodno pomenuo. Nemoguće da imaš istu potrošnju na 11-12c, i na 1-2c, zato treba da pratiš prosek, trenutna potrošnja nije toliko bitna, i može da varira dosta.

Mislim da Mitar hoce da kaze, ono sto i meni "bode oci", tj. da nije dobro to sto se klima koja ne ide ispod 750w ne gasi, jer to znaci ili da postoje veliki gubici, ili da je klima neefikasna (mali COP)

Dobro bi bilo da se ne gasi, ali da smanji potrosnju. Ako vec nece da modulira kako treba, kao sto nece, onda je bolje i da se gasi, nego da nonstop vuce 750w, jer bi to makar bio pokazatelj pristojnijeg COP, i znacilo bi manju potrosnju struje u finalnom obracunu.

Zato kaze da proveris ukupnu potrosnju za neki duzi period, jer mu nije jasno da ona 24h na dan ona srce toliko struje za tu povrsinu, jer nije ni bilo preterano hladno.

Ako ne trosi vise od 750W za odrzavanje tih 40m2 to je ok za 18-ticu. 12-tica ne bi mogla da ugreje taj prostor, ne secam se kakva je bese izolacija, stan ili kuca?

Da i meni 750w za 40 kvm je ok,samo da ne pojaca puno na vecim minusima.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

I smanjuje isporučenu toplotu tako što se pali-gasi. Zato sam i napisao da izvuče prosek potrošnje posle nekoliko dana.

To su sitnice od kojih se oprostis kad hoces 18ticu koja je duplo jeftinija od konkurenata iz vise klase, a i konkurenti se gase , kad je temperatura visa od 5-6 stepeni

Nebitno za gašenje, ako klima troši 20% više nego moje dve klime u tri puta većem prostoru, i sa sigurno nižim temperaturama, nešto tu ne štima. Ili su gubici veliki, ili je ta Midea stvarno potpuna kanta.

Nebitno za gašenje, ako klima troši 20% više nego moje dve klime u tri puta većem prostoru, i sa sigurno nižim temperaturama, nešto tu ne štima. Ili su gubici veliki, ili je ta Midea stvarno potpuna kanta.

Midea je klima 2 kategorije ne znam šta očekujete od iste.Sve su klime fine dok ne udare minusi kada pođu minusi tad se vidi sve.

Ta Midea 18 ne radi kako treba i o tome vise ne treba raspravljati , sreca pa izgleda da bar dobro greje sto je najvaznije kad vec nema nazad ..

Ne slazem se, jedino im treba zameriti laz u specifikacijama, sto rade u svim segmetima industrije, od sijalice do aparata za varenje, i na to treba uvek racunati,
a ne praviti se naivan

Poslednja izmena:

Nemojte zezati. Ne znamo na koliko stepeni covek drzi klimu pa ima tu potrosnju. Ja sam bas zato i pitao. Ako digne temp za 23 na 24c potrosnja ide lagano 200w vise za taj prostor. Sacekajte da covek lepo odgovori pre nego sto donosite zakljucke.
Mitre, ako se secam ti drzis na 20 ili 21c? Kod mene je 23c npr. Razlika u potrosnji izmedju 20 i 23 je sigurno dupla. Meni Nocria greje uvece oko 50m² sa nesto preko 600W zbog onih defrosta, preko dana to bude oko 450W.

Tapatalk

Koje je pravilo za temperaturu prilikom grejanja? Odnosno - na koliko treba da stavim klimu da bi grejala kako treba ili to nije bitno.

Poslednjih par dana sam je koristio, sinoc sam imao DF odnosno defrost, a temperatura je bila na 30c.

Pa nemoj se oslanjati na ono sto zadas na daljincu vec na termometru ako ga imas , namestis onu temp koja tebi odgovara i to je to , nema tu puno pameti a uglavnom je ljudi drze na oko 23c ..

Razlika u potrosnji izmedju 20 i 23 je sigurno dupla. Meni Nocria greje uvece oko 50m² sa nesto preko 600W zbog onih defrosta, preko dana to bude oko 450W.

Razlika je linearna, dakle ~15%

Poslednja izmena:
utisak je da održavanje temperature na 21 i 23c nema primetne razlike u potrošnji, džaba se mrzneš na 21 ili 20

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Već si uštedeo trput, ostalo je preterivanje

Poslednja izmena:
Kod mene su sve 3 namještene na 24 stepena, a nakon postavljanja izolacije sa sjevera/ljetos baš me interesuje koliki će račun za struju da dođe?

Poslednja izmena:
Ako je vani -5 a unutra 20 razlika temperatura je 25 stepeni
Ako je vani -5 a unutra 23 razlika temperatura je 28 stepeni
Mene zanima kakvom matematikom ste dosli do izracuna da je potrosnja duplo veca ako grejete na 23 ???

Midea je klima 2 kategorije ne znam šta očekujete od iste.Sve su klime fine dok ne udare minusi kada pođu minusi tad se vidi sve.

Sta bi sa tvojim defrostima.
Jel nije bila u pitanju zabuna.

Ako su ti klime stvarno isle u defrost svakih 10 minuta onda nema gore od toga.
Prema tome ispada da su i kineske klime bolje od tvojih,jer nikad u zivotu nisam cuo da klima ide u defrost svakih 10 minuta.
Zali boze struje.

Ako su toplotni gubici jedne prostorije recimo 100W na razliku temperatura od 25°C bice 2500W a na razliku od 28°C bice 2800W.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ako su ti klime stvarno isle u defrost svakih 10 minuta onda nema gore od toga.
Prema tome ispada da su i kineske klime bolje od tvojih,jer nikad u zivotu nisam cuo da klima ide u defrost svakih 10 minuta.
Zali boze struje.

LOL imam dvije LLCC one su ulazile u defrost svako 10 minuta barem 2 sata što znači u ta 2 sata naizmjenično su ulazile u defrost, trenutno Nocria ušla u defrost (trajalo 5 minuta) napolju 1 stepen, izbacuje vodu sa zemljom taman se fino očistila :D

Poslednja izmena:

Zali boze struje.

Taj mjesec sam popušio račun od 200€ doduše nije bilo izolacije sa sjevera već gola cigla, taj mjesec mi je i crkla vanjska LLCC, od tog dana se više nije ponovio slučaj sa defrostom.

Prilikom ugradnje parapetnih jedinica, jel zna neko može li vanjska na zid ili mora da bude na zemlji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno