Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo sam testirao Gree Viola na vanjskoj temperaturi od 0-2 stepeni i odmah je ušla u defrost koji je trajao nekih 5-8 minuta, nakon toga se zahuktala da grije i nije bilo više defrosta držao sam je još pola sata upaljenu.

Vau, pola sata! Nadji neku svecu pa grej i nece biti defrosta nikad :D

Vau, pola sata! Nadji neku svecu pa grej i nece biti defrosta nikad :D

Pali se po potrebi, samo sam je testirao i ništa više.Kad za pola sata nije opet ušla u defrost to puno znači, inače kada fujitsu krenu u defrost to rade svako 10 minuta, zasad nijedna nije otišla u defrost.

Cu 10 min,nema sanse,mislim da je negde na 45 min plafon da ponovi,meni je gree premium isla na svakih 50 min.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Sta pricas ti?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

meni su LLCC prošle zime svako 10 minuta jedno 2 sata uzastopno išle u defrost, temperatura bila negdje oko -1 stepen bilo je dosta vlažno i magla neka, doduše taj dan se nije nikad ponovio, blinkanje svjetla je bilo non stop što znači da su ulazile u defrost, nikad više vode iz klima vidio nisam nego taj dan.

Poslednja izmena:
Ja LT nema šanse da uhvatim u 4h rada da ide u defrost. Valjda zato što je predimenzionirana.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Da i ja dodam nesto u vezi mojih klima a nisu fujitsu :)
Od reklamacije sam odustao,poslao sam im mejl da necu skidati klimu jer ne dolazi u obzir da budem bez klime mesec dana a beba u kuci od 5 meseci i da daju neko drugo resenje a na taj mejl nisam dobio odgovor vec danima sto znaci da ih boli dupe,umoran sam od svega a verovatno bih terao "mak na konac" da mi mali beban to dozvoljava te sam ovako spreman i prinudjen da idem na svoju stetu...
Malo o klimama: 18-ka veoma retko ide u defros,greje kao luda pa cemo videti na vecim minusima sta ce da kaze,potrosila je za novembar do sada 320kwh
12-ka ide malo cesce u defrost,ali to cesce je u odnosu na 18-ku sto u stvari nije nesto precesto a na koji vremenski interval to nisam uspeo da ispratim,uglavnom ona postize temperaturu koja joj se zada,pogotovo uvece malo veca za kupanje bebe pa posle smanjimo,ona je za novembar do sada potrosila 160kw
Kada ih uporedim,moj subjektivni osecaj je,ta 18-ka je "duplo" jaca od 12-ke a i po potrosnji se to vidi...za modulaciju vec sve znate,nena tu sta pametno da se doda

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Naravno da vlaga utice na broj i trajanje defrosta. Ja nocas koristio sve klime i bas je razlika u radu dok sam imao samo LGC jer defrosti su retki jer klime rade rastereceno a unutra toplo kao da radi centralno.

@Ćimo Gasi li se sada, po ovom vremenu

ovih dana mi stižu dve Gree GWH12QB-K3DNA4D, Lomo Inverter WiFi, ocu da se otarasim cintralnog grejanja sa 6kw grejacem. prosla zima me debelo kostala. stan 54 kvadrata na drugom spratu ispod mene se greju imaju 8cm fasadu. kod mene unutrasnja izolacija 1cm i sve pvc stolerija na tavanu ispod krova izolacija. nadam se da nisam pogresio jer za toliko je bilo para.

trebalo bi da racuni za struju manji? nadam se :)

Poslednja izmena:
Morali bi biti , s obzirom da si se grejao na struju a i sad ces , racuni bi morali biti bar duplo manji a ocekivano 3x ..

3x manji

Jozza upste se negasi,duva neprestano

Onda je OK :)

meni su LLCC prošle zime svako 10 minuta jedno 2 sata uzastopno išle u defrost, temperatura bila negdje oko -1 stepen bilo je dosta vlažno i magla neka

Da li si ti siguran da znas sta je defrost ?

Ovo sto ti pises,ako je istina,te klime su samo za bacit,nisu ni za sta.
Ali ja mislim da si ti nesto pogresio,zabunio se ili sta vec.

Jozza upste se negasi,duva neprestano

Ma da, cim zahladi posle greje konstantno. Meni kasno uvece potrosnja ode na preko 600W, preko dana je manje. Tebi se realno sada i ne primecuje mana klime.
Zao mi je sto ti je ispalo onako s reklamacijom ali s malim detetom u stanu napravio si jedini logican izbor.
Ostalima to treba da bude za nauk.

Tapatalk

ćimo

S obzirom da se ne gase sa kooliko W ti rade na odrzavanju zadate ?

Najnize sto sam video 18-ku je bilo na 680w a obicno radi izmedju 720 i 850 w

A u odnosu na kvadraturu koju greje, da li imaš osećaj da bi bilo bolje sa 2 Mission 12-ce?

Znas da sam razmisljao pre o tome,mislim da ovaj hodnik sa kupatilom,kuhinjom i dnevnim boravkom gde je 18-ka jedna 12-ka mision ne bi mogla postici...i dalje stoji da ona mnogo trosi (mislim,trosi vise u odnosu na druge) al zato i greje..potrosnja ce u decembru i januaru otici jos vise pa cemo videti koliko ce to biti..
Na slici 18-kaje na poziciji klime 2
9a525fbee19f7762fb0702710a2410e2.jpg

Koliko m2 je prostor koji pokriva klima br. 2?

Oko 35-40 m2

Meni deluje da je ta potrošnja prilično velika za tako mali prostor, prati potrošnju par dana, pa izvuci prosek da vidiš na čemu si.

Toliko troši klima, to je 18tica

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Nebitno, klima troši onoliko koliko treba da nadoknadi gubitke prostora, znači ili je prostor loše izolovan i zaptiven, ili je klima loše efikasnosti. Ja imam sa dve klime prosečnu potrošnju ~900 W prethodnih 7 dana sa 110 m2 boravišnog prostora uz 20-ak m2 raznih ostava.

Do sada smo ustanovili da 18ica troši 600+ kakva god da je izolacija

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Tako je...nije do prostora nego do klime...na spoljnih plus 10-12 je imala istu potrosnju

Do sada smo ustanovili da 18ica troši 600+ kakva god da je izolacija
I smanjuje isporučenu toplotu tako što se pali-gasi. Zato sam i napisao da izvuče prosek potrošnje posle nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno