Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

ja se odmah vratih sa Mokee na MIUI9 Pro bjeloruski. Razlog: Kamera- jednostavno je mnogo gora cak i sa Google portovanom, isti kadrovi uslikani u losijem osvjetljenju sa MIUI i Mokee (koristeci istu, ili 2 iste verzije Gcam-a) daju skroz drugacije rezultate. Ako nema kakav boljitak sa novijim verzijama Gcama-a ili u novijim verzijama Mokee-a tesko bih ga koristio kao daily driver.

86 otključavanja za 24 sata. Jel merio još neko?
2,42H SOT. Baterija 34%

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja 105 za 24h... :)

Sot 4h...

uploadfromtaptalk1511822655090.png

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ovaj build radi savršeno... Neverovatno fluidan. [emoji108]
10c8231355a3f65db50c143feb112b50.jpg
Je li ovaj Mokee baziran na LOS-u ili AOSP-u?
Po mom skromnom misljenju AOSP based romovi mnogo bolje rade. Ja ne diram PA vec neko vreme, ali mi je smor sto nije neka podrška, pa bih da menjam...

Isti LOS sa par dodataka: Xposed + Substratum, memory bar, AOSP teal tema, screenshot tile, Pixel round icons, Lawnchair launcher, MokeeCenter = neoriginalno... ne možeš ga disable-ovati, open source boot animacija, a ovamo te ograničavaju.

Dobri su AOSP ROMovi, ali kasne sa ključnim ispravkama. AEX bih izdvojio, ima upstream-ovan stock kernel i to je veliki plus.

PA? Nije update-ovan. Toliko dobrih device tree izmena za mido ima LOS, većina nije stigla da ih uvrsti. Svakodnevno usavršavaju android, na gerritu je sve dostupno :) Te izmene pokupe ostali, poput AICP, Mokee, Slim i postavljaju weekly/nightly build-ove...

RR od Alexey-a ima dosta izmena, često izbacuje nove build-ove. Ostali su stali sa razvojem.

Poslednja izmena:
ja se odmah vratih sa Mokee na MIUI9 Pro bjeloruski. Razlog: Kamera- jednostavno je mnogo gora cak i sa Google portovanom, isti kadrovi uslikani u losijem osvjetljenju sa MIUI i Mokee (koristeci istu, ili 2 iste verzije Gcam-a) daju skroz drugacije rezultate. Ako nema kakav boljitak sa novijim verzijama Gcama-a ili u novijim verzijama Mokee-a tesko bih ga koristio kao daily driver.

Znaci ipak ima razlike u kvalitetu slika izmedju aosp i miui..

Evo za 24 sata pa i nisam bio nesto narocito aktivan.
Ja sam poceo kad mi pocinje i radni dan baterija na 66% trenutno. Mada mi i ovo cudno izgleda kao da ga nisam cacnuo od 14 do 20 a jesam sigurno...
81ef84a453c2b9cbc9fd191546b84e46.jpg
216ef2907c859195fc90a52447f538e4.jpg

Poslednja izmena:
Znaci ipak ima razlike u kvalitetu slika izmedju aosp i miui..
Ne uzimaj sve zdravo za gotovo, vec pogledaj malo unazad sta i ostali ljudi kazu na tu temu jer jedna lasta ne cini prolece. Naravno da ima razlike u korist google kamere sa hdr+ opcijom, a i na drugim Xiaomi telefonima je tako, saznaces to ako pratis te druge teme na forumu. Mozda covek misli samo na lose osvetljenje (mada sa novijim verzijama gcam lepse pegla sum, ali na ustrb ostrine), ali sve ukupno gcam je dosta bolja i bilo je puno poredjenja fotografija ovde na forumu i van na 4pda recimo.

Poslednja izmena:
Ne uzimaj sve zdravo za gotovo, vec pogledaj malo unazad sta i ostali ljudi kazu na tu temu jer jedna lasta ne cini prolece. Naravno da ima razlike u korist google kamere sa hdr+ opcijom, a i na drugim Xiaomi telefonima je tako, saznaces to ako pratis te druge teme na forumu. Mozda covek misli samo na lose osvetljenje (mada sa novijim verzijama gcam lepse pegla sum, ali na ustrb ostrine), ali sve ukupno gcam je dosta bolja i bilo je puno poredjenja fotografija ovde na forumu i van na 4pda recimo.

Ja govorim o poređenju Gcam-a na 2 ROMa, ne o poredjenju MIUI kamere i Gcam-a. Gcam svakako daje bolje rezultate u odnosu na stock MIUI kameru, ali kvalitet slike te iste google kamere na miui i mokee je skroz drugačiji.

Daj neku sliku. Malo je takvih poređenja. Mada, kako god se uzme, slike sa RN4 više dođu samo kao informacija [emoji846].

Ja govorim o poređenju Gcam-a na 2 ROMa, ne o poredjenju MIUI kamere i Gcam-a. Gcam svakako daje bolje rezultate u odnosu na stock MIUI kameru, ali kvalitet slike te iste google kamere na miui i mokee je skroz drugačiji.

I ja sam na to mislio,a logicno je da gcam daje dosta bolje slike,sad je pitanje da li ima razlike sa kvalitetom na stock miui od ostalih romova npr. los,aex..

Daj neku sliku. Malo je takvih poređenja. Mada, kako god se uzme, slike sa RN4 više dođu samo kao informacija [emoji846].

Nije bas tako prije ovog telefona sam imao nexus 5x ciji kvalitet kamere ne treba spominjati posebno u low light,ni sam nisam vjerovao da se mogu ovako dobre slike uslikati sa rn4.Ja mislim da je problem vise u bagavosti gcam 100 nekih verzija ima i glupi podesavanja.

mislim da ima itekako, ipak taj image processing dio je kod custom romova stvar sto najvise kaska za miui-em. A otkad sam stavio Gcam, cak i na ozloglasenom Omnivision senzoru slike u uslovima loseg osvetljenja ispadaju sasvim upotrebljivo, rekao bih znacajno upotrebljivije nego na mnogo skupljim telefonima(npr Galaxy J7 2017). Jedino je video jos uvijek problem nazalost

Jel može neko na pp da mi da preporuku od koga uzeti ovaj telefon na KP ili u kojoj radnji?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Da, ne radi video, medjutim video je iovako bolji na miui kameri, tako da je to nebitno

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Evo tri slike
1 Gcam5
2 Gcam4
3 Origig miui
Sve tri sa hdr pa sada ko se razume neka kaze sta je bolje.
Mada meni video radi na ovoj Gcam4. Na Gcam 5 ne radi. Mada koliko sam video ova Gcam5 je za oreo rom ako sam dobro video?!?
07c675e2cb194e394920418a2fc51878.jpg
d548c82d8910ffb5935101276a7f4841.jpg
cbee81dd91653a0cde8312b804501de4.jpg

Poslednja izmena:
Evo i od mene koja

1.Aex gcam Arnosva's GCMOD 5.1.016 Version
2.Xiaomi.eu gcam Arnosva's GCMOD 5.1.016 Version

IMG_20171128_124154.jpgIMG_20171128_124308.jpg
IMG_20171128_130305.jpgIMG_20171128_130113.jpg

Probajte ovu verziju gcam: https://drive.google.com/file/d/1jEhk3ba1gYogDin_sABnaorQRac4UZN5/view?usp=drivesdk

Hdr+ radi i na prednjoj kameri

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

bas sam pisao na xda u vezi ove kamere. to je to, nexus 6p i super high podesavanja i idealan balans izmedju detalja i noise reductiona i hdr+ na prednjoj kameri. ima malo blue tint u nocnim uslovima, ali sto se mene tice ja sam zavrsio sa ovom verzijom sem ako ne uspe da sredi i to :) za video cu koristiti miui kameru. sad mi uopste ne nedostaje nexus 5x

bas sam pisao na xda u vezi ove kamere. to je to, nexus 6p i super high podesavanja i idealan balans izmedju detalja i noise reductiona i hdr+ na prednjoj kameri. ima malo blue tint u nocnim uslovima, ali sto se mene tice ja sam zavrsio sa ovom verzijom sem ako ne uspe da sredi i to :) za video cu koristiti miui kameru. sad mi uopste ne nedostaje nexus 5x

Jedina mana sto pobije sve iz ram memorije kad uslika

Pitanje ovaj zadnji 9.0.5.0 miui 9. Stable dali je popravio nešto.
Da li baterija drži duže.
Neko rece da je žut blic na 9.0.5.
Vredi li ažurirati.

Vrh Dno