Šta je novo?

Dobre radne stolice

Na bonu pise "Za kancelarijske stolice i kancelarijski namestaj."

Kao i

"Popust ne vazi za artikle koji su vec na akciji."

Procitao sam par poslednjih stranica u ovoj temi, dakle, ukratko: za do 20k dinara bestbuy je Ikea Markus, a za one kojima novac nije problem HM Aeron. Je l' tako?

Ukratko ne.
Najprecizniji odgovor - moras sam da isprobas (ako moze na duze od par min).

Ono sto bih ti ja preporucio da probas:
U astri i officeline:
O111 i O141
Wagner alumedic 5 i 10

NITEA:
Sayl (sa lumbarnom podrskom)
Mirra 2
Aeron
Embody

Modrulj a mislim i antares:
Ergohuman

Za steelcase zaista ne znam sta da ti preporucim [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ukratko ne.

U astri i officeline:
O111 i O141
Wagner alumedic 5 i 10

NITEA:
Mirra 2
Aeron
Embody

Ergohuman

Apsolutno se slazem sa gorenavedenim, stim da bih dodao kod NITEA-e , jos i Vitra Headline model - koji je moj personalni favorit.

Sada se vratio iz IKEA, i moram reci da sam razocaran - obzirom koliko hvale Markusa pomislio bi covek da je best buy a meni je bio gori nego stolice koje imate za oko 11-12k u metrou (ona sa mesh-om). U svakom slucaju preporucio bi svakome da isproba pre kupovine.
edit: da ne bude zabune - tu iz metroa verovatno ne bi preporucio ljudima tezim od nekih 80-85kg, ali dzaba uzeti neku kvalitetnu stolicu ako ce ista da vam iskrivi kicmu i vrat.

Markus - sedalni deo je standardan za tu cenovnu klasu - ne preterano udoban, ali nije katastrofa. Takodje je pitanje koliko dugo ce da bude takav. Ledja i lumbalna podrksa - mesh deluje ok, ali meni deo za lumbalnu podrsku bas nije na mestu gde bi trebao da bude. Naslon za glavu je najveci problem jer dodje nekako na vrat (ako se sedi pravilno - dupe do kraja, a ne polu lezanje - ipak pricamo o radnim stolicama) i samim tim gura glavu na dole praveci nepravilan polozaj za vrat. Stolica bi odavala mnogo bolji utisak da su je presekli negde oko ramena po meni, ovako verujem da je ok za ljude visine 170-175cm. Rukonasloni prakticno neupotrebljivi - prenisko i neugodno...

Volmar - nisam video verziju sa rukonaslonima nazalost, tako da sam isprobao bez rukonaslona. Iako se sedalni deo izvlaci (posto kada je totalno uvucen ja ne mogu da sedim) opet je premali i citava stolica odaje utisak da je premala. Oblik za kicmu je ok, ali je sve jako tvrdo i usko. Povukao bih ovde paralelu sa Sayl koji izgleda kao mala stolica, ali je jako udobna i ima veci sedalni deo (+ jako fine rukonaslone + podesavanje lumbalne podrske gore/dole).

Sve u svemu, sto se tice udobnosti, kao i ostalo iz forma ideale, jysk i sl. I dalje bih savetovao ljude da dodaju koji dinar i kupe nesto sto valja ako im treba radna stolica.

Stolovi:
Skarsta (ili kako vec) - mali je ok, ona "kurbla" za dizanje/spustanje je jako nekvalitetna (ispada, klima se, cuje se...) ali generalno je ok sto (manja po dimenzijama verzija). Veca je mnogo nestabilna i klimava.
Bekant (isto podesivi po visini, ali automatika) - jako, jako, jako nestabilni...
Ploce koje su koriscene na oba stola takodje deluju katastrofa - ono sto me iznenadjuje je da je u Jysk stolovi deluje mnogo kvalitetnije + jeftiniji su. Meni je trebao sto hitno pre otvaranja IKEA-e i hteo sam skarsta da probam, ali posto je trebalo hitno uzeo sam u Jysk Langeskov - https://jysk.rs/radna-soba/radni-komp-stolovi/radni-sto-langeskov-bela-vis-sjaj-hrast
Bez imalo razmisljanja mogu reci da je taj (koji inace kosta 12.000) sto po kvalitetu materijala bolji od svih sto sam video u IKEA bez obzira koja je cena bila. Probajte samo podici takav stol u Jysk, a probajte podici neki u IKEA i sve ce vam biti jasno :)

Poslednja izmena:
186 sam visok i kada sednem(pravilno, ne u polu lezecem polozaju) i oslonac za glavu mi dodje na gornji deo glave, kada je zakljucana u default polozaj.

Problem je to sto je oslonac fiksan, pa logicno da nece svakome odgovarati.
Naravno da treba da se proba pre kupovine, ja sam je porucio bez probe jer nisam imao vremena da idem do BG-a i probam i uopste se nisam pokajao.

Ako se poruci preko neta ima i rok od bese 7 ili 14 dana za svu robu da se vrati prodavcu ako je nekome bitno (mada mislim da troskove postarine snosi kupac).

Ja sam oko 184cm, meni je taman bio gde ne treba :)

185cm visine, naslon za glavu mi pomalo smeta, suvise mi gura potiljak napred. Razmisljam o tome da ga odvalim sa stolice...
Rukonasloni su stvarno tragicno niski, bukvalno me primoravaju da sedim nepravilno.
Ok je Markus, inace :p

Ja sam 192cm, 90-92kg.
Nemam trenutno za neku kvalitetniju stolicu od 300+ evra, ali bih sledece nedelje na slepo da narucim Markusa. Da mi posluzi godinu-dve dok ne budem imao para za nesto bolje. Trenutno sedim na obicnoj stolici i stvarno je smrt za kicmu.
Bolje i Markus nego ovo sto trenutno imam.
Idem na rizik, pa sta bude.

185cm visine, naslon za glavu mi pomalo smeta, suvise mi gura potiljak napred. Razmisljam o tome da ga odvalim sa stolice...
Rukonasloni su stvarno tragicno niski, bukvalno me primoravaju da sedim nepravilno.
Ok je Markus, inace :p
Upravo to je i najveci problem - ja npr imam probleme sa vratom, i to sto mi gura potipjak napred mi je vec neugodno, a da sedim 8-10 sati min dnevno ukocio bi mi se totalno...
Ja sam isto gledao jel postoji nacin da se skine (bez cepanja), ali nazalost nisu razmisljali o tome...

Pratio sam ovu temu jer sam ovih dana uzimao stolicu. Na kraju sam se odlucio za Markusa. Prvi utisak je da je teska i kvalitetna, duplo je teza od Billum iz Jysk-a (moja prethodna stolica), merio sam :) Slozio bih se n1tro kada kaze da su rukonasloni niski. Po meni lumbarna podrska nije na pogresnom mestu, ali je pretvrda (mozda mi se samo cini, jer Billum nije imao nikakvu) i po meni je stolica previsoka, imam 187cm ali sam navikao da se spustim sto nize i da prekrstim noge da se sire iz kukova (valjda me kontate) i tu dolazimo do jos jendog problema, kako namestim noge u taj polozaj, spoljnim delom butine guram rukonaslon, sto posle odredjenog vremena postane bolno. Da se ogradim, znam da to nije najpravilni nacin sedenja, vise stvar navike. Inace imam i 132kg, i stolica ne skripi, sve radi super i naravno ima onaj klang kada se zavalim u naslon. Eto toliko od mene nakon nekih par dana koriscenja. Okacicu jos poneki post, nakon par nedelja, meseci moje torture :)

Taj polozaj sedenja je ubedljivo najubitacniji za kukove, pogotovu za nas sa "jacom" kilazom... :D

Sto se naslona za glavu tice, slabo ga koristim(samo kad odmaram od posla) ali meni u tom nekom polu-lezecem polozaju nista ne smeta. Posto tad otkocim stolicu...

Ukratko ne.

U astri i officeline:
O111 i O141
Wagner alumedic 5 i 10

NITEA:
Mirra 2
Aeron
Embody

Ergohuman

Ja sam pre Embody imao Ergohuman i ne bih ga preporučio za taj novac. Siguran sam da za taj novac može da se nadje nesto bolje, nešto što ne škripi kao nenormalno, nešto što ima bolju lumbalnu podršku. Ja sam sa njom imao problema sa bolovima u zadnjici i testisima (isao sam kod lekara i nemam nikakav problem), neki užasni tupi bol. Kupio sam je bio na preporuku drugara i mislim da sam pogrešio

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Modeli koje su pomenuli n1tro i Bosla su od ~400 evra pa naviše. Pošto sam i ja odlučio da kupim stolicu (i sto), samo da uhvatim malo slobodnog vremena, zanima me šta biste vi preporučili za do 200 e, ako nije Marcus (za koji sam se zagrejao zbog preporuka ovde, iako mi na oko i nije baš idealan)?

Taj polozaj sedenja je ubedljivo najubitacniji za kukove, pogotovu za nas sa "jacom" kilazom... :D

Sto se naslona za glavu tice, slabo ga koristim(samo kad odmaram od posla) ali meni u tom nekom polu-lezecem polozaju nista ne smeta. Posto tad otkocim stolicu...
Mene zanima kako onda koristis stolicu ako se ne naslanjas na istu. U tom slucaju mogao si uzeti nesto jeftinije bez naslona ili pilates loptu...

Ja sam pre Embody imao Ergohuman i ne bih ga preporučio za taj novac. Siguran sam da za taj novac može da se nadje nesto bolje, nešto što ne škripi kao nenormalno, nešto što ima bolju lumbalnu podršku. Ja sam sa njom imao problema sa bolovima u zadnjici i testisima (isao sam kod lekara i nemam nikakav problem), neki užasni tupi bol. Kupio sam je bio na preporuku drugara i mislim da sam pogrešio

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Slazem se u potpunosti za Ergohuman, ali nekim ljudima odgovara, zato uvek i kazem stolicu (pogotovo skuplju treba isprobati pre kupovine) - jednom drugaru je npr ergohuman bio super, meni je takodje delovao super sem jako znacajne stvari da sam ja imao osecaj da sam propao u onaj deo gde je lumbalna, a meni stolica obavezno treba imati lumbalnu, tako da sam ga otpisao jos tada kao stolicu za mene. Opet kazem - nekom ce biti super :)

kakvo je iskustvo sa sharkon sgs2 skiller stolicama? lokalni šop prodaje pa me intreresuje kvalitet

Te gamerske su najcesce smece...

Markus je sve, samo ne losiji od stolica iz Metroa, jer sam imao najskuplju stolicu iz Metroa, najudobniju i posle mssec dana, kao da sedim na sper ploci, dok posle 5 meseci, amort mi je vrisnuo. A da, kada sam je zavrtao pri montazi, od prejakog zavrtanja sam pokidao celu sper plocu, tako da sam odmah zamenio prvu, a onda vratio drugu posle 5 meseci i uzeo svojih 130e nazad.
Posle sam otisao i uzeo Emu Kineza za 400e, a 2. dan posle otvaranja Ikea-e sam slucajno uzeo Markus za kancelariju, jer sam posle 30s sedenja skontao da je duplo bolja od onih djubre stolica iz Metroa, gde sam i hteo da uzmem neku stolicu za posao.

Rukohvate ne koristim jer su mi preuzani, a naslon za glavu mi je super, sa mojih 181cm.

Evo, neka neko kaze koja je to konkretno stolica bolja za 16k dinara(ako se dobro secam cene).

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Ja sam rekao da je meni bolja ta iz metroa. Inace cena stolica po metroima i sl nema veze sa usobnoscu i kvalitetom - ne tako retko su one jeftinije bolje od skupljih.

Gde ima bolje za 16k - evo rekao sam ti - meni licno je dosta stolica bolje od Markusa jer bi mi isti samo unistio vec sj vrat.

apsolutno iste utiske za markus imam kao i n1tro sto je inicijalno izneo ... seo i ustao i odustao ... ne kazem da je losa, al mi na 192cm ne odgovara .. posle svratio u jysk u uzeo neko dzubre za 7200, jer ne sedim tu puno a odgovarala mi je zbog malog prostora koji zauzima, bez rukonaslona koje ni ne koristim

Mene zanima kako onda koristis stolicu ako se ne naslanjas na istu. U tom slucaju mogao si uzeti nesto jeftinije bez naslona ili pilates loptu...

Da ponovim, ja ovu stolicu koristim na poslu, za racunarom. Cak i kada sam celim ledjima oslonjen, glava mi ne dodiruje naslon. Obicno mi je samo donja polovina ledja naslonjena. Ako obratis paznju, retke su radne stolice koje dolaze sa headrest-om, jer ovaj deo nije ni predvidjen da se koristi non-stop. Drugo je sto je na reklamama prikazuju nasmejane zavaljene manekene kako kuckaju na tastaturi kao Toma Nikolic...

steelcase-gesture-chair-headrest-stc268__75135__05763.1502471232.jpg

Ergonomic-Sitting-Position-on-Office-and-PC-Gaming-Chairs-min.jpg

Poslednja izmena:
Modeli koje su pomenuli n1tro i Bosla su od ~400 evra pa naviše. Pošto sam i ja odlučio da kupim stolicu (i sto), samo da uhvatim malo slobodnog vremena, zanima me šta biste vi preporučili za do 200 e, ako nije Marcus (za koji sam se zagrejao zbog preporuka ovde, iako mi na oko i nije baš idealan)?

Mozda nesto iz modrulja, recimo m260 model. Bilo je reci na temi o tim stolicama mada nista konkretno.

Hvala na odgovoru. :) Gledao sam i ja ranije te modele, mislim pre svega 255, a nije loš ni ovaj m260; na oko deluju lepo, ima raznih dodatnih (i doplatnih) opcija, jedino što nikako da se nakanim da se zaputim u NS, koliko vidim nemaju salon u BG-u. A pominjali se jesu na forumu, ali to što kažeš - ništa konkretno. Što me čudi, jer ima mnoštvo modela i deluju fino na prvi pogled.

Ubacio JYSK u poštu katalog sa nekim "black friday" popustima.
Kao traje od 23 - 26.11. :)

Možda nekom ova desno bude interesantna.
9bc831782a4072c55555a6d4e6719ca5.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da ponovim, ja ovu stolicu koristim na poslu, za racunarom. Cak i kada sam celim ledjima oslonjen, glava mi ne dodiruje naslon. Obicno mi je samo donja polovina ledja naslonjena. Ako obratis paznju, retke su radne stolice koje dolaze sa headrest-om, jer ovaj deo nije ni predvidjen da se koristi non-stop. Drugo je sto je na reklamama prikazuju nasmejane zavaljene manekene kako kuckaju na tastaturi kao Toma Nikolic...

Pogledajte prilog 240987

Pogledajte prilog 240988
Prva stvar - ako uzimas pravu radnu stolicu ta druga slika nikako nije dobra - trebas da imas podrsku jos vise uz kicmu, ovako opet kazem dovoljna ti je i pilates lopta jer imas samo mali oslonac - dakle - stolica treba da prati oblik kicme. Taj gornji deo radnih stolica ne sluzi samo u slucaju da se zavalis vec da odrzavas pravilan polozaj kicme.
Druga stvar - mnogo ti je konfuzna izjava - kazes samo ti je donja polovina ledja naslonjena (sto opet govori o ovome gore), a kasnije kazes kada totalno naslonis ledja ne dodirujes naslon za glavu - to je jedino moguce ako si kvazimodo. Kada se naslonis totalno ledja naslon za glavu nema sanse da ti glava ne dira (sem ako nisi izuzetno nizak ili izuzetno visok pa da ti udara u ramena).
Treca stvar - sedi u krstenu stolicu poput Mirra 2, pa se nasloni da vidis koliko pravo stojis - da ne pricamo o forward tiltu koji je isto jako koristan nekome :)

Ne izgleda lose ova desno is JYSK-a za te pare. Pitanje je kakva je zaista :D

Sta im znaci ova memorijska pena? Jel to samo marketinski trik ili stvarno ima toga u stolici?

Ja sam rekao da je meni bolja ta iz metroa. Inace cena stolica po metroima i sl nema veze sa usobnoscu i kvalitetom - ne tako retko su one jeftinije bolje od skupljih.

Gde ima bolje za 16k - evo rekao sam ti - meni licno je dosta stolica bolje od Markusa jer bi mi isti samo unistio vec sj vrat.

Koji model ti je bio bolji i sta konkretno?
Nije uopste stvar cene, jer je i Markus jeftina stolica, vec prosto da su stolice u Metrou kriminalno lose i moze ti se nesto uciniti ok samo ako si je koristio ispod pola sata.
Meni je cak mesec dana bila ok njihova najskuplja stolica od 130e, ali onda postaje horor, a kvalitet nije ni prismrdeti Ikea stolici.

Jedno je da tebi licno ne odgovara ergonomski, svi smo razlicito gradjeni, ali je drugo ako kazes da su oni Metro krsevi bolje stolice, jer prosto nisu.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Sta im znaci ova memorijska pena? Jel to samo marketinski trik ili stvarno ima toga u stolici?

Poliuretan, nije spuzva. PU se ne sabija kao spuzva, vec vrati u prvobitni polozaj. Naravno nije 'vjecan'. :D

Jos nisam naletio na takav oblik stolice kao sto kaze nitro da ide tik uz ledja od guzice do glave. Evo gledam i famoznu Mirru, isti oblik naslona kao iglavnom vecina ovih ergonomskih. Pogledaj profile naslona na slikama svih stolica.

*** forward tilt.

[emoji847]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poliuretan, nije spuzva. PU se ne sabija kao spuzva, vec vrati u prvobitni polozaj. Naravno nije 'vjecan'. :D

Jos nisam naletio na takav oblik stolice kao sto kaze nitro da ide tik uz ledja od guzice do glave. Evo gledam i famoznu Mirru, isti oblik naslona kao iglavnom vecina ovih ergonomskih. Pogledaj profile naslona na slikama svih stolica.

*** forward tilt.

[emoji847]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Jedno je gledati fotke i na osnovu toga zakljucivati, drugo je isprobati ;)
Jesi nekad kupovao dusek na osnovu fotke ili mozda isprobas isti?

@Xepoj87:
slazem se da u metrou nisu sjajan kvalitet, ali daleko od toga da su raspad. Ja imam 85-90kg (variram). Koristio sam metro-ovu neku onu koznu stolicu sigurno 2 godine (ako ne i vise), posle mene i devojka(par godina) - cak je i sediste skoro jos uvek isto kao prvog dana, jedino se na par mesta na rukonaslonu malo ova imitacija koze ogulila. Ne mozes ocekivati da sa 130kg ili koliko si rekao sedis na tim stolicama naravno.
Sto se tice te druge, probacu da nadjem u galeriji ako imam fotku pa cu da javim kako se zove - znam da je bila oko 11-12.000

Nazad
Vrh Dno