Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Kod mene fpc radi bez greške protekla 2 dana.
Restartovan je nekoliko puta telefon i nikakve probleme nisam uočio vezane za fp senzor.
Koristim abishekov los 15.

Kakav je ovaj novi LED driver? Sta se s' njime dobije, mozda white flash ili je bolja kontrola LED notifikacija (short, long, fast, slow)? Mozda zna neko?
5fdd52c0cd5ea53270772981391eae78.jpg
dbedc3180be611b271f92a32bc2fbf1e.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Konačno uzeh danas da stavim staklo koje mi je stiglo još u aprilu:

http://s.aliexpress.com/JFvQRbI7

Baš sam ga lepo postavio, poravnato 100% ina LED i na kapacitivnim tasterima. I ne izgleda nešto specijalno ružnjikavo :d

Naravno da su primetne ono kao prelivanje/ dugine boje u koncentričnim krugovima kad se telefon posmatra sa strane...
Ali ono što me ubljivo najviše nervira je koliko skuplja otiske... znači bukvalno svaki dodir ostavlja "uspomenu". I to dok su mi ruke sad čiste i suve jer sam nameštao to staklo... mogu da zamislim na šta će to da liči kad budem jeo čips ili pohovanu piletinu pa časkom pogledam obaveštenja na mobilnom :d :d

Nikad do sad nisam polupao telefon (čak ni Nexus 4 sa staklenim leđima, koji je jedini koji mi je 1x pao... iz džepa na kaldrmu)... tako da sam ovo staklo stavio samo zato što sam ga kao već kupio pa bar da probam...

Ali vidim već da se ovo neće predugo zadržati na mom RN4X...

Upravo sam skinuo ovaj krš od stakla.
Em se skuplja i "lepi" za sve 4 ivice stakla sve živo, em rainbow effect, em otisci još kad sam primetio da i slabije reaguje na dodir na određenim delovima ekrana to je bilo to.

Bljak.

Možda na AEX-u... Probaj LOS od boljeg deva.

Badix svakako ne radi :D

Mislim da cu najpre da probam XenonHD. AEX Oreo probao, ima taj problem. A LOS mi je brljavio, freezovao, itd.

@spaxon postoje dve verzije jer kod nekih telefona rade stari, a kod nekih novi drajveri u smislu izbora boje, duzine trajanja, itd. Koliko sam razumeo ne postoji neko univerzalno pravilo. Morao bi da probas pa da vidis sam sta ce kod tebe da radi.

Poslednja izmena:
aj pomozite trazio sam u search i nikako da nadjem build prop za gcam ...da sa telefona uradik stavtreba...hvala

Imaš ovde.

Preko nekog root explorera (solid, mixplorer, esfile itd) nađi build.prop i dodaj tu liniju, sačuvaj i restartuj telefon.

644 su permisije.

22bc22be97855d0e98a64c8581596d75.jpg

9ea9b283f08df6ba1a9ac29bc4857803.jpg

MOze li mi neko pomoci sa otkljucavanjem bootloadera?uradio sam sljedece
naravio mi akaunt i podesio nickname
usao na ovu stranicu http://en.miui.com/unlock/ i ukucao nickname
kada sam isao na potvrdi pojavilo se nesto na kineskom zelenim slovima i nestalo
instalirao miflashunlock ali tamo mi pise Your device isn't supported by Mi Unlock
Sta dalje da radim

Procitas prvi post i sve lepo pise...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Upravo sam skinuo ovaj krš od stakla.
Em se skuplja i "lepi" za sve 4 ivice stakla sve živo, em rainbow effect, em otisci još kad sam primetio da i slabije reaguje na dodir na određenim delovima ekrana to je bilo to.

Bljak.
meni je danas stiglo ovo
http://s.aliexpress.com/3e6bYjaE negde sam na ovoj temi nasao
ima te neke tackice, presijava dugine boje, prlja se.. al iskreno meni ne smeta, lepo naleze i zastita je zastita, ja zadovoljan :)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ako znaš da si toliko trapav i lupao si telefone X puta do sad onda uživaj u duginim bojama i trunkicama iz džepova po ivici stakla.
Ja radije biram ako treba da u narednih 2 meseca polupam telefon nego da ga to vreme nosim i koristim ovako unakaženog.
A do sad nikad nisam polupao telefon.

Ne znam, da li je ovde problem samo to što su kinezi i"2.5" ekran ili je tako na svakom na koji se stavi staklo... ovo je bio prvi tel da sam stavljao to staklo.... na Nexus 4 sam koristio foliju (kad već mora case zbog staklenih leđa, daj i foliju), na HTC Desire ništa ni foliju ni case.

I ja sam lepo ovo bio zalepio i izgledalo je sasvim ok (kad se obriše svinjac od otisaka) samo par mm od ivica ekrana... 2 dana (osim duginih boja) i onda je krenulo da skuplja i "prljavštinu" i zaj*bi onda sve to. U 5 dana skontao 5 stvari koje me iritiraju. A ne verujem Kinezima dovoljno da probam sa onom bočicom da mackam po ekranu pa da se kao bolje zalepi čitavom površinom i da kao bude manje "duginih boja". Pa da "curne" malo unutra gde ne treba :d

Nego, jel za RN4X ima bre da se kupi folija? Idealno sa oleophobic premazom?

Edit: Nego jel moguće *** da je trebalo odd 11.11 do evo danas tj 21. da se tracking status porudžbine pomeri sa "waiting for pick up" ? I dalje nije napustio paket Kinu... Ccc

Poslednja izmena:
u pravu si za staklo. iskreno previše mana za tu neku nazovi zaštitu. realno ako mu je suđeno da padne i pukne nek pukne. ima na aliju za 20e drugi displej koji je ok a ima i original za 60. ajde preko duginih boja i mogu da pređem jer se vidi samo pod određenim svetlom al lošiji prikaz na displeju i otisci su stvarno iritantni. nije kao da ću da crknem ako i padne i polomi se.

inače ona modovana verzija gcam 5 uopšte nije loša. jeste da previše skida šum i cela slika u noćnim uslovima izgleda kao da je provučena kroz neki beautify filter ali nekad ti baš tako nešto i treba. i hdr+ processing mu traje 10 sekundi :D koristim sad i v4 i v5 po potrebi na miui.

ima na aliju za 20e drugi displej koji je ok a ima i original za 60.
hmm a gde ima original? i koja je razlika? ja sam video ove po 20e, milion verzija, a ove original nisam nasao. Jer meni je pukao, ali sve radi, pa se ne zurim sa narucivanjem. Jeste da ruzno izgleda sad jer je dosta naprslo, pocelo da se trosi :D
Ali je funkcionalno, zavrsava mi posao.

Da li je bolji ovaj lineage os od miuia 9 ima li razlike u kvalitetu slike(gcam)

ajde preko duginih boja i mogu da pređem jer se vidi samo pod određenim svetlom al lošiji prikaz na displeju i otisci su stvarno iritantni.

Kada se kupi staklo od 10-15€ sa kutijom, uputstvom, mikrofiber krpicu, a na staklu oleo premaz, to je već malo bolje. Nit ima otisaka, nit duginih boja. S obzirom da displej košta malo više na ovom telefonu, ne isplati se uzimati skuplja stakla.

Sent from dark edge

Ako znaš da si toliko trapav i lupao si telefone X puta do sad onda uživaj u duginim bojama i trunkicama iz džepova po ivici stakla.
Ja radije biram ako treba da u narednih 2 meseca polupam telefon nego da ga to vreme nosim i koristim ovako unakaženog.
A do sad nikad nisam polupao telefon.

Ne znam, da li je ovde problem samo to što su kinezi i"2.5" ekran ili je tako na svakom na koji se stavi staklo... ovo je bio prvi tel da sam stavljao to staklo.... na Nexus 4 sam koristio foliju (kad već mora case zbog staklenih leđa, daj i foliju), na HTC Desire ništa ni foliju ni case.

I ja sam lepo ovo bio zalepio i izgledalo je sasvim ok (kad se obriše svinjac od otisaka) samo par mm od ivica ekrana... 2 dana (osim duginih boja) i onda je krenulo da skuplja i "prljavštinu" i zaj*bi onda sve to. U 5 dana skontao 5 stvari koje me iritiraju. A ne verujem Kinezima dovoljno da probam sa onom bočicom da mackam po ekranu pa da se kao bolje zalepi čitavom površinom i da kao bude manje "duginih boja". Pa da "curne" malo unutra gde ne treba :d

Nego, jel za RN4X ima bre da se kupi folija? Idealno sa oleophobic premazom?

Edit: Nego jel moguće *** da je trebalo odd 11.11 do evo danas tj 21. da se tracking status porudžbine pomeri sa "waiting for pick up" ? I dalje nije napustio paket Kinu... Ccc
Pa lako je vama ako imate za zamenu ekrana ili ste u fazonu dok traje nek traje, ja sam uvek za zastitu :D a nisam do sad lomio nijedan, i pazim al *** nije uvek do nas.

Iskreno ja sam mislio da ovo staklo ima sve to sto si nabrojao al bih rekao da i nema bas, evo sad na dnevnoj svetlosti gledam pod uglovima i nema boja. Za otiske ne primecujem da se prlja preterano...vidim bukvalno jedan otisak za 2h. A sto se lepljenja tice nema to nesto po coskovima i sta vec..zalepilo se iz prve bez zarobljenog vazduha i od ivica mu mozda fali 1mm. Ako te ne mrzi ti pokusaj i sa ovim :)

Poslednja izmena:
hmm a gde ima original? i koja je razlika? ja sam video ove po 20e, milion verzija, a ove original nisam nasao. Jer meni je pukao, ali sve radi, pa se ne zurim sa narucivanjem. Jeste da ruzno izgleda sad jer je dosta naprslo, pocelo da se trosi :D
Ali je funkcionalno, zavrsava mi posao.
na gearbestu. ne znam koja je razlika sem da je original :)))

djilkosh: daj link za takvo staklo. ja ne videh nijedno

Ne znam da li ima za RN4 G.D. Smith, ja sam uzimao za iPhone, ali Nillkin ima verujem za RN4. Inace mislim na edge to edge stakla, ne ona gde fali po milimetar dva sa obe strane.

Uzeo sam LTE karticu od mts-a za vikend, medjutim i dalje nemam LTE signal(centar Beograda- Vukov spomenik, Zeleznicka stanica...). Network type mi je podesen da automatski prebacuje na LTE, a kada izaberem LTE only nemam mrezu uopste...

Da li je neko imao slicnih problema?
Da li da se obratim MTS-u?

Najnoviji PA(AOSP). Stock kernel. Firmware nisam cackao.

Moguce da ti nisu ukljucili 4g, zovi ih, ne moras da se cimas do poslovnice

Poslednja izmena:
Moraš zvati, MTS ne uključuje po defaultu LTE.

Sent from dark edge

Pa lako je vama ako imate za zamenu ekrana ili ste u fazonu dok traje nek traje, ja sam uvek za zastitu :D a nisam do sad lomio nijedan, i pazim al *** nije uvek do nas.

Iskreno ja sam mislio da ovo staklo ima sve to sto si nabrojao al bih rekao da i nema bas, evo sad na dnevnoj svetlosti gledam pod uglovima i nema boja. Za otiske ne primecujem da se prlja preterano...vidim bukvalno jedan otisak za 2h. A sto se lepljenja tice nema to nesto po coskovima i sta vec..zalepilo se iz prve bez zarobljenog vazduha i od ivica mu mozda fali 1mm. Ako te ne mrzi ti pokusaj i sa ovim :)

Moje staklo je plaćeno tuplo više od tog tvog... I lep je stavljeno bez ikakvog vazduha. Dovoljno mi je samo to što skuplja otiske da ga ne želim na telefonu. Neću više da bacam pare na to. Kontam da su manje više ta stakla isti đavo samo prepakovano. Kad nema neka ozbiljnija firma da za RN4X pravi stakla u rangu onih za Samsung i iPhone telefone ne treba mi nikako.

Ja nikad ni jedan telefon nisam polupao (ako je totalno stakleni Nexus 4 preživeo 4 godine preuzeće i ovaj 2)... plus imam telefon od marta i nek izgura do sledećeg leta ja ću biti zadovoljan. Zato sam i kupio Kineza da kad ode baterija mogu da ga bacim u kantu i kupim drugi. Ako ode ekran pre baterije verovatno ću da postupim isto.

Ne bih ni kupio staklo nego eto kao već naručujem case i kao ajd da probam kako je sa staklom.
Ni jedan prethodni telefon nisam prodao je ih koristim toliko dugo da više ne vrede ni 30 evra. Pa sad imam širok izbor "baterijskih lampi".

A koje oznake imate kad ste na LTE ili ti 4G mrezi?
Kod mene je plafon sto pise gore H+ a u podesavanjima HSPA+ kad mi je na H+ pa ne znam da li je to taj cuveni LTE ili nesto drugo? Inace imam firminu mts karticu koju sam zamenio skoro za ovu novu 3 u 1 i koja je 4g tsko su bar rekli.

Nebojša, napisao ti je Đilkoš gore, iako ti je kartica 4G, uslugu ti mora uključiti mt:s na zahtev.

Da dodam posto sam skoro zvao isto mts, ceka se oko 24 sata na ukljucenje 4g

Nebojša, napisao ti je Đilkoš gore, iako ti je kartica 4G, uslugu ti mora uključiti mt:s na zahtev.
A nisam pitao o ukljucivanju nego sta stoji kao oznaka da li sam na lte mrezi znak LTE ili kao kod mene H+?
Ja ne mogu da ukljucim 4g posto je to firmin broj samo osoba zaduzena u firmi za kartice moze to da uradi. Nego sam samo pitao koja je oznaka kad imas 4g mrezu?

4G

I meni firma uključuje. Pisao sam koji problem imam.pošto nemam 4g moram rucno staviti 3g inace mi puca signal. Jel to i tebi

Poslednja izmena:
4G prikazuje pored imena operatera kad je na LTE mrezi

Nazad
Vrh Dno