Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otvorili su mi novu reklamaciju,u utorak je osmi dan pa cu da vidim sta kazu,ako se neresi pozitivno po mene idem da se obratim inspekciji i zastiti potrosaca

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Pa nista onda , cekamo :)

I na kraju , kakvo je tvoje misljenje o 12-ci , i smeta li ti onaj hladan izduv kad dostigne temp ?

Nesmeta jer je postavljena tako gde neduva direkno prema onome ko je u sobi...inace bi smetalo...

@Mitar
Ako sam dobro razumeo, ti gledaš prosek potrošnje na minimum sat vremena, i ako je 200w to je ultra dobro,
@ Ostali
i mislim da većina ovde pogrešno razume specifikaciju tj da u njoj pise trenutna potrosnja a ne prosecna,
to znaci da trosi u sekundi od 200-1000w kako pise u specifikaciji za recimo lu. I da ne mozete ocekivati da bilo koji inverter 18 pa i kineski trosi ispod 500w jer je dimenzionirana za prostorije vece od 60km.
Grešiš, silno grešiš. Moja japanska 12-ca LT je jača od one kineske 18-ce Mission. Spušta na 170W u eko modu, iako je deklarisani minimum 200W. A Mission 18 neće ispod 800W, a SLABIJA od ove 12-ce.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Koliki je minimum 18LFCA?

I ona je možda jača i od nokrije, ali je 12tica...

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Nije jača od Nokrije. Nokrija je 14-ca, a više od 50% jača od kineske 18 Mission. Mission nije za 60+kvm

Jeste, i 90% skuplja, po meni je mision super klima i vredi svaki dinar, samo što je za veći prostor a ne za 45kvadrata u 3 prostorije

Poslednja izmena:
Pa ti Kupuj jeftino, nemam ništa protiv. Ali ne ubeđuje druge da valja

@ Aleksa034
Šta da ti kažem u vezi mission 12 , za sada od 20sept. nije isključivana .Ovo je prva sezona pa teško reći kako će se ponašati na minusima, inače radi tiho ,spoljna se skoro ne čuje a unutrašnja normalno.Što se tiče onog "hladnog duvanje" pre stby. meni ne smeta jer to traje kratko.Kao što reko prostor nije izolovan a kad uporedim sa prošlim godinama ( ugaj drva ) prašina , pepeo...( dešavalo se da zakasnim ložiti pa mi ladno ) sada mi je toplo uz neuporedivo manjim troškovima i bez zezanja.Inače ja sam je uzeo prvenstveno za prelazne periode ako izgura i preko zime onda je mogu preporučiti. Koliko sam uspeo pratiti modulaciju izgleda sasvi ok ,jednom sam je uvatio na cca 130W.

Mogu ti reci da postoji mogucnost da si u pravu....u poslednje vreme se malisa u toku noci probudi 100 puta sto ranije nije bio slucaj,nije mi uopste palo na pamet da je zbog temperature u sobi nego smo mislili da mu polako krecu zubici :)
Inace,u toj sobi po noci i ujutru bude oko 22,5-23 stepena

Ja sam vodio rat sa ženom i taštom oko temperature. Stariji je stalno bio pretopljavan i bolešljiv, mlađi je bio pod mojim režimom (nosio sam daljinski od klime na posao), i zdrav ko dren. I stariji se više ne razboljeva.

Jel moguće da sve 12LU klime ispuštaju one zvuke što je nexteen objavio? To me sad odvraća od kupovine

Sto se mene tice daljinski do proleca moze da se odlozi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

salvatorebgd

Ako tako krenes da gledas na stvar mozes zaobici komplet Fujitsu asortiman jer svi modeli to prave , sem mozda LT modela za koji kazu da to ne radi . Kao sto rekoh , vecini to uopste ne smeta i ne cuje da klima to radi , kod mene je specificna situacija pa je tako kako je .

Jedna je cinjenica , LU za 78k je bestbuy u bilo kom smislu , pa ako je to jedina mana onda nek je , po meni treba samo malo obratiti paznju na poziciju spoljne .

I sta je jos interesantno , da ja nisam spomenuo mozda niko i ne bi , sad nekako svi obrcaju paznju na to a sto me navodi na zakljucak da je kod mene na istoj poziciji neki drugi brend , mozda bi i njima nasao neku manu a da je niko ne prijavljuje .

Poslednja izmena:
Kupiš LU i staviš je dalje od svog prozora ili terase, idealno komšiji pod prozor.

@cimo
Naravno da sam u pravu, pitaj pedijatra, za musko 19c, za zensko 20c, to je dok je budno, za spavanje moze i stepen nize. Termoregulacija kod beba je losa, ne znam tacno do kad ali pregrevanje je opasno za mozak jer je i njihova telesna temperatura veca nego kod odraslih.

Izmerio potrosnju preko strujomera, za 24h potroseno 22kW skupe i 11kW jeftine. Nesto mi to puno izaslo, pogotovo sto smo jednu ves masinu i spremanje u rerni pustili u jeftinoj tarifi, ocekivao sam vise jeftine i mozda manje skupe. Radile sve 4 klime na 22c osim jedne LLCA koja je bila na 21c. Juce dnevna bila oko 6-7c, nocu valjda palo na 3c, nisam siguran. Sad ugasio LLCA pa cu da ih upalim u jeftinoj veceras pa da vidim razliku.

Poslednja izmena:
Klima se ne čuje, u normalnom radu, je ne cujem ni kad sam metar od nje, koliko mogu da joj priđem. Čuje se samo vibracija u potpunoj tišini kad radi na 60% i više, a to je verovatno na - 15

Poslednja izmena:
U vezi te buke, bas slusao LGC i LLCA jedna do druge, nema tog pistanja.

Ja imam panasonic 9-ku staru 15 godina, prodali i ugradili ljudi iz Genela nekadašnjeg. Greje ko luda i ne pušta takve zvuke. Jedino što nije inverter. A po specifikaciji troši 750w.

Pa i ne moze da pravi te zvukove jer ima kapilaru a ne EEV , ni Fujitsu ASYG 09LLCA ne pravi taj zvuk ali nema EEV .. Sve novije klime imaju EEV , mislim na japanace ..

Vi kao da sedite pored spoljašnjih jedinica?

Pa to i ja kazem , ja sedim ali vecina ne sedi .. Zato se niko i nije obazirao na to , a ja hteo ne hteo ne mogu to izbeci sem da produzim instalacija a ne mili mi se :p

Stavi azmafon na zidove ka klimi

Ne verujem da bi to tako mogao resiti , iznad klime jeveliki prozor , mada mi se cini da ti zvukovi najvise prolaze kroz rupu kuda ide instalacija iako je zapusena purpenom , pa i nesto mineralne vune ..

Zvuk ti se prenosi kroz cevi, samo produzavanje moze da ublazi. Zar pur pena sme u rupu gde ide instalacija? Ona se siri koliko znam.

Postoji i ne ekpandirajuca pur pena.

Ne cuje se to ni na nocriji.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel moguće da sve 12LU klime ispuštaju one zvuke što je nexteen objavio? To me sad odvraća od kupovine
Ne, moja ne ispusta te zvukove, ima samo slabo skriputanje na vecim potrosnjama, koje se cuje samo uvece i ako je otvoren prozor, snimio sam, ali je na snimku jedno 5 puta bucnije, nego uzivo.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno