Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Meni stigao sluzbeni s8, srebrna boja. Premasio je moja ocekivanja, sada moj privatni note 5 deluje glomazno i nezgrapno, a visina ekrana je ista ili cak na strani s8. Koristim ga bez zastite i zbog toga sto je kraci od note 5, cesto mi se zaprlja obkektiv od ruke.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Monster sasvim lepo radi posao već par meseci.malo sam je zezno u jednom ćošku turajući u zaštitno kućište, ali je za preporuke. Ako ćeš ozbiljnije nešto, onda poruči ultimate shield

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Jel bolje uzeti zastitnu foliju ili zastitno staklo od ultimate shield?
Telefon inace zelim staviti u silikonsku case cover.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

To je sad vć vrlo diskutabilno šta je sa čim kompatibilno

Jel' moguće nekako dobiti onaj efekat gašenja ekrana poput gašenja starog televizora? Na prvim telefona je to bilo po defaultu ali sada ga nema.

mislim ds sam to video na starom J5 2015 a i na jos nekim modelima..

Sent from Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Da li je neko probao mask root na s8 ? Planiram kupovinu telefona za koji dan, pa me zanima kako radi ovaj root ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobar dan ljudi.
Registrovao sam se da bih mogao da pitam za resenje jednog problema koje me jako nervira.

Imam S8+ nekih mjesec dana, i odlican je tel, baterija mu je jos bolja, odusevljen sam bio da je to jedini android koji sam imao i kojem moze biti baterija SOT 6h lagano.
Medjutim, stigne mi neki update koji ukljucuje "dex improvement, launcher improvement...." nekih 400mb, i ja to instaliram da bih sklonio onu dosadnu notifikaciju za UPDATE SOFTWARE, i od tada... jedva izguram 4h SOT. U Idle, dok ne diram tel, pada vise % baterije nego prije. Pogaseno je ama bas sve sto se moze pogasiti. Cak i na Developer mode sam izgasio background procese.

Da li neko ima neko resenje za ovo? Baterija mi je, u sustini, najbitnija.

ne treba ništa da gasiš, naročito ne pozadinske procese (vrati to na staro), probaj za početak običan reboot :)

Radio sam to, vise puta. Ista stvar. Sad mi se potrosnja Android System-a penje cak do 9-10% a ranije je bilo 1-2-3%.

Prije tog apdejta baterija je isla 6h SOT lagano, kad ga iscrpim do 5% je isla i nekih 7h15min... a sad jeva 4h.

Nemam mnogo aplikacija na fonu, viber, whatsapp, fb, instagram, neke vijesti... i to je sve.
Ako ima neki wakelock onda je to do neke sistemske aplikacije. Posto je prije apdejta nije bilo.

Da li bi fabricki reset donio neku promjenu po pitanju trajanja baterije?

Poslednja izmena:
pa verovtno, al ko da se zeza s tim... nećeš valjda tako svaki put kad nešto poludi u pozadini :)

Pa upravo sam i uradio to. Da pokusam i to.
Ne zelim telefon od 600+ eura i da mi ne moze izdrzati barem jedan dan baterija. Suludo je. A pritom nisam zahtjevan korisnik.

Opste je poznato da svaki apdejt na Samsungu unazadi bateriju

Pa upravo sam i uradio to. Da pokusam i to.
Ne zelim telefon od 600+ eura i da mi ne moze izdrzati barem jedan dan baterija. Suludo je. A pritom nisam zahtjevan korisnik.

ma naravno, pogotovo s8 plus koji ima brutalnu bateriju, tvoj nije radio kako treba i tu nema priče. samo mislim da si ipak trebao da odradiš bbs. mislim da ovaj tekst nisu najbolje napisali, bbs ne služi samo da detektuje wakelockove koje prave aplikacije nego i sistemske tj sve što telefon drži budnim. e sad ne znam jedino kakav je u ovom non-root modu kada su mu dozvole date preko adba, da li čita baš sve kao i u klasičnom root modu...

Cim kupis Sljamsung gasi system update!
To treba da ide u prvi post svake Samsung teme.

Neki na teži način nauče, al bolje pre nego posle ;)

@Dusan. Ako vec hoćeš da radiš sistem od nule, onda lepo skini taj prošli firmware kojim si bio zadovoljan (A3H ili koji već beše), upucaj ga odinom, čim digneš sistem neki package disabler i isključi procese vezane za update i imaćeš super sistem i bez opomena za update vrv.

Jel imas da mi das uputstvo neko za ubacivanje tog firmware-a preko Odina? Nikad to nisam radio i totalna mi je to nepoznanica.

Kao neko sto gore pominje bbs... sve vas ja momci postujem, ali za to stelovanje telefona sam ja pocetnik, bas ne znam nista oko toga preko kablova. :)

Da li vam edge pusta ili kako vec to da nazovem plavu boju?
Iz nekih uglova se ne vidi ali kad se telefon drzi normalno u ruci vide se obe ivice.

Da li vam edge pusta ili kako vec to da nazovem plavu boju?
Iz nekih uglova se ne vidi ali kad se telefon drzi normalno u ruci vide se obe ivice.
Mislim da je taj odsjaj normalan. Onda kad telefon rotiraš po vertikalnoj osi (i dalje ga držiš normalno u ruci) sa bliže ivice nestane a na drugoj se poveća?

Jel neko od vaz na aliexpressu kupio dobro trmpored glass i siliconski cover a da su kvalitetni?da se staklo ne odlepi posle nekog vremena.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Koja verzija softvera je kod vas na zadnjem apdejtu i kad je došao?

Pa zavisi od CSCa... Imaš te informacije na sammobile.

Mislim da je taj odsjaj normalan. Onda kad telefon rotiraš po vertikalnoj osi (i dalje ga držiš normalno u ruci) sa bliže ivice nestane a na drugoj se poveća?
Da, bas tako. Da nije problem do folije ili je tako i bez nje?

Da, bas tako. Da nije problem do folije ili je tako i bez nje?
Isto je i bez folije

Pa zato i pitam meni jučer došla turska verzija G950FXXU1AQJ5 - Galaxy S8 SM-G950F TUR Turkey, a CSC nisam mijenjao. Ranije bio Singapore. WTF?

Strava :) a odakle ti je ta oznaka koju čitaš? Šta kaže ova app za csc?

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.vndnguyen.phoneinfo

Vrh Dno