Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja predpostavka je da kontra krece u sledeca 2 sata vrlo verovatno i ranije.

Poslednja izmena:
Ne goldi, ovde je nesto drugo uticalo. Nije dump BTC-a uticao previse na dump altova, nego vesti oko splita koje su raju usmerile da beze u fiat ili neki forkovani btc. Tu su altovi popu$ili jer se ogromna prilika za zaradu pronasla upravo u fork coinima - BCC - BCH.

Dakle jedna vest menja komplet situaciju - zato treba drzati prst na okidacu i targetovati mete za zaradu.

Ovo sam pisao pre 10-ak dana, medjutim situacija je malo dramaticnija. Prva prava odbrana je na $6250-6200. Sansu su ~80% da ga tu zadrze. Ako ne, bice manja odbrana na $6000, onda idemo na $5600 pa $5000 - gde je apsolutni support i to ako probijemo, mislim da mozemo reci cao ovom ciklusu i zaboraviti na BTC neko vreme.

Ovo sada je dobar pullback, sa $6250 ocekujem barem $6550-6600. A onda cu detaljnije pogledati jel vredi otvarati novi short i teziti ka double bottomu (drugi put testiranje supporta na $6250) ili cekati jos nize.

A sto se BCH-a tice, trgovina je sjajna i pravi skolsi primer pumpa. Ovde ko nista nije uradio, definitivno nije za ovo. Sa medju trgovinom i konacnim krajnjim izlaskom, dobar sam x2, tj oko 4,5BTC-a.

P.S

Sve pohvale za moderatore na uredjenju teme, oni imaju uticaj barem 50% jer brisu spam i stede vreme ostavljajuci samo postove koji nesto znaci. Ljudi postujte ih i trudite se barem ovu bitnu temu da odrzite cistom i bez spama. Vojkane - kapa dole druze i hvala jos jednom. :)

Da li vredi uci u BCC sad ? Znaci misljenje samo odprilike?

BCH mi je zanimljiviji.

$1300 -> idemo na $1000 a onda vrlo verovatno napad na $1500-1600.

Ja cu pokusati.

Ja sam usao na 0.08 a ocekujem ogroman dump na oko 0.2 i stavio sam sell 50% na 0.195, a ako krene dump istresam sve i prelazim u 40% monero, 40% ltc, 20% CLAM.
Eto ti konkretno.
Ovo radim sa 33% portfolia.
Tebi dump znaci skok? Skroz me zbune ovakvi postovi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tesko do 1000$ već na 1150 se odbija 2-3 puta i opet krece up.

Polako, gde zuris.

Tek se sada formirala prva crvena sveca na 1h chartu. A bice ih nekoliko. Ja ocekujem treca da bude malo dublja tj do $1050-$1000. Gde bih ponovo usao.

Moze u prvi post da se napise sta je dump, long, sort, dip cisto da se ne bipogresno razumeli

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Tebi dump znaci skok? Skroz me zbune ovakvi postovi.

Usao na 0.08 pump je bio do 0.21, u trenutku posta bio je na ~0.19 i tada sam napisao da sledi dump (nije mi dump sa 0.08 na 0.2 ako to pitas). Zaradio sam 8 btc tako da mislim da razumem p/d.
U svakom slucaju sam najavio dump 10 minuta unapred sto je i tema, jeste kratak vremenski period ali ko prati znaci.
Zasnovano na fibonachiju 1:1 ko prati bch poslednja 3 dana.
0.08, 0.15, 0.21 - otpori i pad na poslednjem

Poslednja izmena:
Sad je jasno.

Usao na 0.08 pump je bio do 0.21, u trenutku posta bio je na ~0.19 i tada sam napisao da sledi dump (nije mi dump sa 0.08 na 0.2 ako to pitas). Zaradio sam 8 btc tako da mislim da razumem p/d.
U svakom slucaju sam najavio dump 10 minuta unapred sto je i tema, jeste kratak vremenski period ali ko prati znaci.
Zasnovano na fibonachiju 1:1 ko prati bch poslednja 3 dana.
0.08, 0.15, 0.21 - otpori i pad na poslednjem

Sta predlazes dalje? Ulazak sad ili oko 1.000 kao sto La kaze?

Elem, poenta je bila da se prelazi u Monero i eventualno LTC (Monero je spreman da explodira)

Ja se iskreno ne lozim na takve stvari. Pogotovo sto njih nekoliko promeni odluke tokom noci i sve krene u kontra smeru.

BTC Nov '13-te.
BTC.jpg

BCH Nov '17-te.
BCH.jpg

Pronadjite razliku. :) Isto mesto, isto vreme, isti % skoka.

Jel treba da vam okacim sta se sa BTC-om desilo kroz sledecih 24h?

Evo
BTC-2.jpg

Samo nesto da napomenem: Nisam rekao prodajte, BCH propada, otvorite shortove itd. Kacim sliku jer ovo nije prvi put u crypto-u da neka valuta eksplodira na gore, mi smo kroz sve to prosli. Sada iskusniji clanovi su kao i ja bili totalni n00bovi tada koji su uspeli, pored pristojne zarade na skoku BTC, takodje i izgubiti na nekim pocetnickim greskama. Ukljucujuci izmedju ostalih i ovu. Kada je sa $400 BTC otisao na $900 i odmah se strmoglavio cak do $360. Internet je tada takodje bio pun hype-a kako je bitcoin novo zlato, kako su pred vratima regulative raznih drzava, ukljucujuci i SAD. Pa da ce biti osnovno sredstvo placanja i da tek treba da skace (onda se pominjala mamac cifra od $2000, kao sada 10-15k sto vicu).

I jednostavno, ovakav skok je totalno nezdrav i neminovno je da ce se kroz 12/24h strmoglaviti bez obzira na silan hype - upravo se ovde pare uzimaju. Kit kad otvori long sa $500 do $1300, pa se prebaci u short i doceka $700 recimo, on je zaradio nekih ~8x tj 800%. To im je bolja strategija nego da pumpaju neki coin 8x.

Radite sve na svoju ruku, ali ovo sada zahteva strog oprez.

La,šta će biti sa BTC-om,ako nije problem malo pomoći

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Gledaj majku, biraj ćerku... Ok, jeste topla voda, ali više me interesuje šta je bilo u trenutku kad su i jedan i drugi pratili isti trend, negde na 3/4 grafika?

I još jedan interesantan detalj, odnos cene BCH/BTC u neki stabilnim zonama, pre i posle pumpanja je bio:
0.105
0.11
0.14
0.146
0.144
0.192337764
0.199052133

Sad je gotovo ravno 0.2 (1260/6330). Sa svakim skokom je dobijao skoro tačno po 0.05 u odnosu BCH/BTC.

Prilozi

• a.jpg
    a.jpg
    241.7 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
A sto se BCH-a tice, trgovina je sjajna i pravi skolsi primer pumpa. Ovde ko nista nije uradio, definitivno nije za ovo. Sa medju trgovinom i konacnim krajnjim izlaskom, dobar sam x2, tj oko 4,5BTC-a.

Posto vidim da i dalje racunas zaradu u BTC-u, a pre par postova si rekao da trenutno nemas stav prema njemu, jel se neki stav formirao u medjuvremenu. Ne mislim na cenu, jer to vidim sta si pisao, nego na generalni stav o buducnosti originala?

Moze li bilo koji fork da ga ugrozi (unisti, zameni, preuzme njegovu cenu vremenom), ili je to ipak nerealno?
Mene malo brine sa jedne strane, nagli pad BTC-a, a sa druge nagli skok BitCoin cash-a. Kontam da je za prvog pad ocekivan i da je morao doci, posle onakvog rasta, a i da je skok drugog posledica hajpa...itd...ali ta istovremena kretanja, teraju nas manje iskusne da se zapitamo i ovakva pitanja...

Inace gledajuci grafik BTC-a od pocetka godine, do sada je imao 3 korekcije po oko 33% i jednu oko 23%, posle vecih skokova, pa posto se istorija ponavlja, licno ocekujem da i ovde bude oko tih 33% (po Fibonaciju, ili kome vec :D ), a to bi znacilo da sidje do 5000-5200, to jest do tog jakog support-a koji pominjes.

I ja sam došao da se zahvalim za head-up za Monero, ljuštim ga :D Još nije kasno da se upadne.

@Sofronije,

Ne, sa BTC-om sam zavrsio. Otvaracu mozda shortove kad dodju sigurcije i to je to. A njega pominjem kao zaradu jer ima dosta onih alergicnih kad pomenes koliko si $ u plusu, pa eto da ispostujem.

Sjajno je sto sve opet ide u altove. Ali ne smem jos uvek pisati nista u vezi njih jer se ovde svasta desi kroz pola sata.

Kakvo je vaše mišljenje o Ethereum Classic, Dash i Litecoin, da li i za njih ima nade kao za Monero?

Elem, poenta je bila da se prelazi u Monero i eventualno LTC (Monero je spreman da explodira)

Svaka cas, odican call za monero, hvala puno, usao sam sad ne znam do koliko ce ici nagore.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Treba mi mala pomoc. Kako gledate gde su support-i za odredjene coin-e ?
Da li postoji neki sajt gde se mogu videti ukupni buy i sell order-i sa svih menjacnica zajedno ili idete od jedne do druge menjacnice, pa tako sagledavate sve ordere ?

Da, ovo sa bch-om je toliko ocigledno da ko sada nije zaradio i ne zaradjuje onda ovo nije za njega.

Koliko ja vidim vojkan ce opet zakljucati temu. A to nista nece resiti dok ne krene banovanje
Strpite se sa chatom bar do 16.. Ako krene neki bum da mogu procitati La.Prestige-ovo misljenje i misljenje iskusnijih forumasa..

Trebalo bi da dobiješ free btc gold iako držiš btc u walletu. Valjda se kasnije radi import walleta ili tako nesto. Tako je bilo sa clam, ako se ne varam.
Ja bi voleo da neko ko zna tacno napise ko dobija i gde. Meni je naprimer sve na bitrexu i nemam ni blizu jednog btc-a sve su to nule uglavnom, jel moram da prebacim u wallet, jel dobijem uopste ako nemam ceo btc? Sta je to import wallet

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sta da radim ako dobijem, da prodam, cuvam?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno