Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Hahaha, jel vi nas sprdate ili vas Samsung placa da botujete? :D

Pa eto ti screenshot-ovi. Nema laži, sve crno na belo.

Sent from dark edge

Ti si vise SoT imao, koliko se secam.
Ali i dvojica naspram cele stranice ostalih, problem je u updateu.
Vojkane, i verzije GPS softvera :)

Btw, da li vam TuneIn ima Stay Awake, ako radi dok je screen off?
@Running, da. Do skora nisam video Stay Awame veluki kod MXPlayera, a sada da, u duzini pesme. Vise trosi. Kao da nije ni uskljucen ekran.
Nema veze sa Samsung i Google updates.

Poslednja izmena:
Aj ako je neko vratio 6.0 firmware neka okači slike i napise utiske o bateriji.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Ti si vise SoT imao, koliko se secam.
Ali i dvojica naspram cele stranice ostalih, problem je u updateu..

Za 12 sati 27% otišlo, skoro 2 sata ekrana i sat vremena razgovora. Ja ne vidim tu ništa loše [emoji4]

Da je problem u update-u imali bi svi zar ne? Ne može neko da ima problem, a neko da nema.

Uglavnom meni na 2 dana 30-40 sati uptime bude oko 5 sati ekrana i sat dva priče, kada ga sabijem u jedan dan bude oko 7-8 sati ekrana i priče bar sat vremena.

Sent from dark edge

Za 12 sati 27% otišlo, skoro 2 sata ekrana i sat vremena razgovora. Ja ne vidim tu ništa loše [emoji4]
Zar nisi ti imao skoro 10h SoT sa full charge?

Da je problem u update-u imali bi svi zar ne? Ne može neko da ima problem, a neko da nema.
Ne. Nemaju svi iste verzije, podverzije (SEE vs. HOL), nemaju svi iste verzije Google servisa... a ti si stavio skroz novog (full wipe) HOL, ja sam ALEXNDR HOL full wipe, ovde je vecina na nasim SEE izgleda i updateovala, a ne full wipe. Ne znam za Vojkana ali cini mi se da je i on na HOL, ali updated?
Kada smo Samsungu, i drugima u Koreji, slali softver, ako nesto ne radi kada se nas softver stavi ili updateuje, bez imalo mogucnosti rasprave: "PROBLEM JE U VASEM SOFTVERU".
Mi smo mogli da pokazemo da nije :) Ali uvek je na nama bila tezina dokaza.
Znaci Sammy-eve reci primenjujem ovde. Ako se njihov softver jedini update-uje i baterija ode u out, PROBLEM JE U SAMMY SOFTVERU. Isto i za Google.
Sve dok se nista drugo ne update-uje, problem je u Google/Sammy softveru.

Uglavnom meni na 2 dana 30-40 sati uptime bude oko 5 sati ekrana i sat dva priče, kada ga sabijem u jedan dan bude oko 7-8 sati ekrana i priče bar sat vremena.
Nije to lose, ali ti si na Edge, treba vise od mene da izvuces sa starom baterijom :)

U svemu ovome je Marko i dalje izolovan slucaj, kod njega nesto bas skripi :)

Poslednja izmena:
Nisam 10, 8 I nešto mislim da je bilo.

Inače nema veze SEE ili PHN (Holandija)

Change list je isti, znači sve je isto.

714f7969546f7dddc2cb3e33a7c2f5db.jpg
84e09b8cb29a62a69453c61d12a5a167.jpg

Sent from dark edge

Ni CSC nije isti, kamoli ceo ROM. Inace ne bi postojali razliciti ROMovi.
U svakom slucajy, dok ne nadjete sta je drugo, a vecina dobije probleme sa baterijom, samo Samny i Gugi su moguci krivci.

Poslednja izmena:
Alfa smaraš čoveče, ubi te paranoja, evo i kod mene stanje posle update-a manje vise ok.
1c8e62a05d75bd67b721bb043eae1976.jpg
e13a2ae863da1316bb28b77d0c455497.jpg
7db931a6e5b44a1375439bb33398f552.jpg
768b7f2d88619f5d6fc97d558872a68c.jpg
04a7d5097dac648205dbdd6ba4cf1a92.jpg
bd1a084695b47e2316ddcf7dd35db398.jpg

Preko Tetrapaka sa S7 poslato

Ti nemas update oktobarski uopste.

pošto mi alfa rekao da od sad kačim screenshotove
S7

Pa ovo i nije neki rezultat, jer ispod 50% spada brzo i nije isto kao i prvih 50%. Tako da ti ovde možda imaš još jedno sat+ baterije.
Đilkošu je nov telefon, on nije parametar, i ja sam imao slične rezultate prvih mesec dva, sad kao i Vojkan 4, 4 ipo i proseku, ali svaki dan punjenje, nema trika da razvučem na 2 dana nevezano za sot.

Inače dok ovako ne bude držalo ništa ne priznajem :)
e3f34e2e4d7a853b5499d6eaf7cc4e40.jpg

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Otkud ti to? Spada prilično linearno. Da je pražnjeno do kraja bilo bi oko 6h sot što je i standardno trajanje za ovaj mob kod ovog korisnika. Uostalom poenta nije bila u tome već da se vidi da updateu ne fali ništa.

Ne znam za Vojkana ali cini mi se da je i on na HOL, ali updated?

SEE, nije ništa dirano, instaliran svaki OTA kad stigne

Poslednja izmena:
Koke su ti verzije GP servisa?

Normalno je da pomislis da kad izbace update da su jos bolje sredili sistem, optimizacija, fludnost...kad vec uzimaju 500 + evra za telefon, naravno da ocekujes da to njihovo njesra zvano premijum telefon opravda tu cenu.
Al ovde ocigledno ima pojedinaca koje uopste ne razumem, pravdaju kompanije kao da im placaju za to, meni to vise izgleda kao da ih mazu po čelu onim sto se ne maze, oni kazu ma oni nas mazu cokoladom.
Nisam dao 500+ evra za telefon da bih sve pogasio u njemu i da bi imao fluidan telefon, i da bi mi baterija izgurala dan, to mogu i sa kinezom od 150 evra.
Ovi iz Samsunga su postali najvece jajare na trzistu telefona, unisti updatem telefone da bi naterao korisnike da kupe novije modele.
Neko je napisao nije samo do njihovog update, da jeste do njihovog je jucerasnjeg update, dan pre njega nije bilo drugih, sinoc samo njihov i od tada baterija nikad gora.
Ne verujem da iz samsunga unistavaju starije modele, da bi naterali ljude da kupuju novije. Ti i svi koji tako misle, vratite telefon na marshmallow i ugasite apdejt i prevarili ste ceo tim it strucnjaka iz samsunga koji nisu razmisljali o tome da vi mozete da se vratite na stari softver, ili jednostavno kupujte kineze od 150€

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

AKo ne rade namerno onda su preterano nesposobni ili nezainteresovani.
Inace ne bi bila gomila navedenih problema na svim mogucnim forumima.

Isterao sam jedva 7h za pustanje videa nocas, uz 2h koriscenja Chrome-a na 100-0%. Postizao sam 10h sa takvim koriscenjem na prethodnim Google Play Store/Services verzijama (mada ciljam samo na Services, posto Store je deaktiviran update za aplikacije).
Ja kada podesim telefon nista ne menjam. Znaci, nema update aplikacija i slicna njesra. Sve je isto od kako je uradjen full wipe uz DQJ1 Holandjanina kroz ALEXNDR ROM. Prvih dana sam imao po 10h SoT na istom testu.

Nije ovo za tebe, mnogo nerviraš i telefon je počeo da koristi tebe, a ne ti njega, mislim ti Google servisi. Iskuluraj malo, ubaci nov svež softver, podesi lepo kako želiš i koristi par dana bez gledanja u procese i Sot. Odmori dužu. Ili menjaj fon. Konstruktivna kritika, bez ljutnje :)

Šta vi radite sa tim silnim SOT-ovima? Meni telefon izdrži od 7 kad krenem na posao do 23h kada ide na punjač pa bilo 2 ili 5 sati SOT-a. Sve apdejte instaliram kako stižu i ne opterećujem se time.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

@Ivan, Dao sam konkretne cifre, a ne samo trabunjao da li je ovako ili nije :)

Kome se ne svidja, postoji Ignore dugme.

@Chux, pa za obicno koriscnenje kao telefona ja mogu i po 3 dana da izdrzim bez punjenja. Ali hocu cesto da ga koristim kao media player, i tada mi je bitno da li je 2, 5, 7 ili 10h SoT. A ja to cesto radim i dok radim, telefon pusta klipove u pozadini, dok radim, nosim ga sa sobom, pogledam ponesto kroz Chrome, itd.
Nesto sto je skroz ponovljivo, a opet se pri svakom update-u Google Play Services (i ROMa ako ga menjam) izmeni koliko mogu SoT :(

Poslednja izmena:
Ne verujem da iz samsunga unistavaju starije modele, da bi naterali ljude da kupuju novije. Ti i svi koji tako misle, vratite telefon na marshmallow i ugasite apdejt i prevarili ste ceo tim it strucnjaka iz samsunga koji nisu razmisljali o tome da vi mozete da se vratite na stari softver, ili jednostavno kupujte kineze od 150€

Pa prevarili smo mi u nama slicni koji to znaju da urade a cenim da nas je 1% sve ukupno.

Sad sam skinuo sa punjaca, bez update-a bi baterija trebalo da izgura do sutra uvece.. Sad cemo videti sta i kako..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

To mozes da pricas nekom ko menja telefone non stop, a ne meni koji je koristio sve Samsung i samo Samsung premijum telefone, nikad ni jedan drugi premijum telefon drugog proizvodjaca nisam koristio, uspeo sam 7 dana da izdrzim na IPhonu i prodao ga jer mi ne odgovara njihov zatvoren sistem.
Odlicno poznajem svaki svoj samsung telefon i koliko izvlaci baterija sa mojim koriscenjem a pritom ne gledam klipove na YT niti igram igrice, nema cak ni instagram na njemu, ugasio nepotrebne programe, u ovaj njihov premijum telefon je instaliran Viber, Face, par app novina, i on je do pre update izvlacio 4h SOT a posle update 3h SOT i ti meni sada prosipas pricu da mi nije Samsung kriv, sad uzmes iskopiras to sto si napisao i posaljes im i trazis da ti posalju smoki i gratis sokic na slamcicu. Po čelu te mazu cokoladom nije ono sto se ne maze, zasto bi verovao svojim ocima jer ako oni kazu da nije tako onda nije jer je to Samsung, ko jos veruje svojim ocima.
Evo meni bas nesto vristi medjunozje da verujem tebi i ovima iz Samsunga da nije do njih vec ja ne vidim lepo.
A da vracam i menjam softvere ne pada mi vise na pamet to sam radio kad sam bio dokon a sta mislis koliko ljudi to ne zna da radi i sta treba da trpe necije jajarisanje, plate 500+ evra za telefon i posle im svedu na nivo kineza od 150 evra

Meni ode 10% a skinuo sam ga u pola 10 sa punjaca.

@LaxGTR član @_Sale_ je neko ko je radio debloat Samsung romova još u vrijeme S2 i na xda imao vrlo, vrlo popularnu temu za svoje Rom-ove Neat. Njegovo pitanje ustvari i nije bilo pravo pitanje ;)

Dobar dan i tebi :)
Ma naravno da znam ali se stvarno ne opterecujem vise time. Jednostavno se ponasam kao @chux00ba Cak sam i procente pored baterije iskljucio. Ne zanima me. Tacka
Pozdrav svima

Sent from...

Posle zadnjeg peča telefon je pobenavio 2-3 puta na viberu, počne da blica i brka...
Dali pomaže reset sa dugmadima? Briše li taj reset šta u fonu?
Ili da uradim update vibera?

Neka moja slobodna procena..

Telefon radi malo brze-fluidnije, baterija je slabija oko 10%, sto je i za ocekivati ako se ne tripujem.

Mene trajanje baterije ne muči ali me muči punjenje jer od oko 20 do 100 % na sporom punjenju njemu nekad treba 6 sati, kad se zaglupi ja ga restartujem I nekad se onda napuni za oko 2,5 sata a nekad se opet zaglupi jel imate neki savet pre nego ga odnesem u servis jer je pod garancijom od 24 meseca, uzet preko Vipa, star 6 meseci.

Preko Tetrapaka sa S7 poslato

Nazad
Vrh Dno