Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Nemoj da te cuju Nexus fanbojevi :) Nastradaces :) Nemam ja taj problem, ja to lako resim...ja da hocu telefon bez root-a, korisitio bi jabuku :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Upravo tako [emoji2] Ma znam ja za tebe, nego kazem uopsteno moje misljenje o toj situaciji ko ne koristi root, a ocekuje kule i gradove od Android operativnog sistema. Ne moz' to bez kabla [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Znači moraš sa budzis uz pomoć štapa i kanapa da ne bi imao drain. Kakav sistem vau [emoji60]

Sent from dark edge

Znači moraš sa budzis uz pomoć štapa i kanapa da ne bi imao drain. Kakav sistem vau [emoji60]

Sent from dark edge
Nije to sad bas neki veliki drain, ali ko se razume u tematiku google servisa, ipak mali drain postoji. Ko progugla o svemu tome, nije problem da se malo popravi uz pomoc "stapa i kanapa" i uopste nije tesko ko iole malo napregne mozdane vijuge...

Poslednja izmena:
Znaci ovako...

Obični korisnici koji se ne razumeju i neće da budze ništa, ne mogu kupiti Android, jer nije za njih? Kad kupe moraju da provedu sate u flesovanju i root-ovanju uredjaja, pa stavljanju ostalih stvari custom recovery, custom rom, xposed, a pre sve toga moraju dobro pročitati i procesljati xda, da slučajno nešto pogreše i sve to da ne bi imao drain.

Sent from dark edge

Ma kakav drain, kakav root, samo stock i nema brige [emoji3]
Xiomi ne sme da dozvoli da ukalja AndroiOne pricu [emoji847]
84844813ab42f94e27e818baaed65440.jpg
87fefc83216c8bf5d63d59653dbdcab5.jpg

Znaci ovako...

Obični korisnici koji se ne razumeju i neće da budze ništa, ne mogu kupiti Android, jer nije za njih? Kad kupe moraju da provedu sate u flesovanju i root-ovanju uredjaja, pa stavljanju ostalih stvari custom recovery, custom rom, xposed, a pre sve toga moraju dobro pročitati i procesljati xda, da slučajno nešto pogreše i sve to da ne bi imao drain.

Sent from dark edge
Ne. Ko zeli nesto vise od svog android telefona, SoT, Standby, drugaciji user interfejs i sl., taj ce malo proguglati i USPETI sve to da podesi uz vrlo malo znoja na celu, a posle ce uzivati u blagodetima brzine, fluidnosti, SoT-u i nasminkanom interfejsu svoga telefona. Imao sam ja, ne brini i iphone 6s (dobijen na poklon, da ne bude zabune), koji sam posle par dana mucenja i nocnih mora prosledio mojoj mami na ograniceno tj. obicno koriscenje. I bilo je bagova vise nego na androidu i dan danas ne mogu da je dobijem na Viber. Eno njoj je super i do danasnjeg dana radi ok (sto jes' jes'), a bio bi joj dobar i nerutovan android...
@dejan87dex ma naravno, nema sad nekog ludackog i nekontrolisanog drain-a kao sto novosadjanin misli... kad bih mu sad okacio moj standby i SoT, mislim da bi pao u nesvest (ali necu, nema vise smisla kaciti jer ima u temi RN4 (search))...

Poslednja izmena:
Da bi i kontrolisao sta ti trosi bayeriju malo detaljnije, jer ona srock statistika cesto nije i dovoljna to zahtjeva BBS. A BBS i stavke u njemu su ppsebna prica. A opet to sve zahtjeva root, pase nadovezuje i recovery, kernel budzenje, flash ovo/ono.

U pravu je djilke, ima ovde dosta stbari oko kojih se bas moras pozabaviti, ako hoces sve da dotegnes. To zahtjeva i truda i vtemena. Nije svima do toga.

I opet taj modul magisk, nije rjesenje, iako je na doze. Mada , ja nemam Services drain.

Sto bi rekli moras fakultet zavrsiti za upravljanje androidom, sve jednostavno.[emoji23]

Mogao bi spaxon jedan SS jos, nisam se nagledao onog mocnog status bara, one lepote sklada i umetnosti...[emoji23]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I opet taj modul magisk, nije rjesenje, iako je na doze. Mada , ja nemam Services drain.

U pravu si treba toga jos dosta i to nije konacno resenje. Nemam ni ja G Services drain, ali primeti se krajnja razlika upotrebe (ne bi ovi pametni ljudi pravili ove aplikacije da ne vrede nicemu, a zadovoljni korisnici ih hvalili)...Screenshot_20171110-033151.png

Ja sam bas protivnik tog kica, gle mu odma' par ikonica za neko budzenje [emoji23]. Meni je recimo greenify nepotreban pored buil im permission managera na nougatu+. Kod mene i ako ima 'budzenja' to ide 'ispod' haube da se nista ne vidi bez dodatnog sw, i automatski da se radi i koristeci blagodeti opcija androida bez dodatnog bloatwarea.

GPS u dozeu, manje wakeupa preko AlarmManagera, utice sigurno na bateriju, ali moze se desiti da zakasne notifikacije. Nisu ni oni dzaba jos stavili to mimo optimized liste ali eto...

Poslednja izmena:
Ja sam bas protivnik tog kica, gle mu odma' par ikonica za neko budzenje [emoji23]. Meni je recimo greenify nepotreban pored buil im permission managera na nougatu+. Kod mene i ako ima 'budzenja' to ide 'ispod' haube da se nista ne vidi bez dodatnog sw, i automatski da se radi i koristeci blagodeti opcija androida bez dodatnog bloatwarea.

GPS u dozeu, manje wakeupa preko AlarmManagera, utice sigurno na bateriju, ali moze se desiti da zakasne notifikacije. Nisu ni oni dzaba jos stavili to mimo optimized liste ali eto...

Da kazem samo da na RN4 nema potrebe koristiti ove dodatne alatke za ustedu baterije na telefonu jer i ovako telefon je zverka sto se tice autonomije. Ja sam samo entuzijasta sto se tice ustede baterije (ostao jos od pre) i zato te alatke koristim i to mi je "cool" i "vauuu" [emoji1] i pripremam se izgleda za buduci (po svemu sudeci) telefon sa manjom baterijom. Eto tako... [emoji6]

Poslednja izmena:
Zaista ne znam o čemu naglabate, moj A1 je full stock i nemam drain, ništa ne kasni, radi glatko i imam dva dana mog korišćenja, tj. 8-9h SOT svaki put. Šta to "treba" da imam da bi kao valjalo po vama?

Stabilan , a google servisi jedu bateriju za uzinu :)

Zaista ne znam o čemu naglabate, moj A1 je full stock i nemam drain, ništa ne kasni, radi glatko i imam dva dana mog korišćenja, tj. 8-9h SOT svaki put. Šta to "treba" da imam da bi kao valjalo po vama?

Ma to je poceo Kidence o tome haha [emoji23]

Prica je povela o Android O verziji, nastavila u globalu o Android sistemu i njegovom nesavrsenstvu... Ko je ispratio od pocetka, zna o cemu se pisalo i na sta su se odnosile zamerke oko Android-a.
A 8-9h na 48h usage moze na 2g, da se ukljucuje data po potrebi, auto osvetljenje na nekih 10% unutra i 90% vremena na wifi.

Poslednja izmena:
Ja izvlačim u ovih 5-6 punjenja oko 5 h SoT ,sa 65% vremena na 3g/4g i 35% na wifi.

U suštini prezadovoljan telefonom,ne nameravam uskoro da se rastanem od njega[emoji3][emoji23][emoji3]

Skoro 100% wifi, dodatno data par sati minimum, 40-50% backlight s uključenim adaptive brightness. Pali se ekran na notifikacije, igram Candy Crush i Bejeweled... Ne znam, možda sam ja lud. :D

O nije 48h, recimo 45, od uveče 22-23h pa do 19-20h drugog dana.

Ali u tome i jeste fazon, zato se uvijek ogradim "mog korišćenja". Ja recimo jaaako malo telefoniram, i SOT je uglavnom skrolovanje Tapatalka ili provjera statusa pošiljki i slično. Nije svaki use case uporediv.

Poslednja izmena:
Sasvim dovoljno, jedan dan moze da izgura lepo, to mi je bitna stavka. Najbitnija stavka mi stock za kojim patim. :D Lepo ce mi leci ovaj telefon.

Sent from my S6 Edge

@Roy Fokker

Koliko mAh ti potrosi screen za tih 8-9h SOT-a ?

Realno jedino na stock-u nisam osetio potrebu za rutovanjem.
Sve ostalo je bilo iz cimanja da nesto namestim ili vratim sto su zeznuli proizvodjaci svojim skrnavljenjem.

Nexus mi je poslednjih nekoliko godina potpuno stock, nije ni rutovan.Bilo zanimljivo godinu dana igrati se, zezati se, testirati romove, posle se vratio na osnovno.
Nemam ni ovde potrebu da bilo sta cackam.Ne zamlacujem se vise s tim.

Sve ostalo je bilo iz cimanja da nesto namestim ili vratim sto su zeznuli proizvodjaci svojim skrnavljenjem.

Nexus mi je poslednjih nekoliko godina potpuno stock, nije ni rutovan.Bilo zanimljivo godinu dana igrati se, zezati se, testirati romove, posle se vratio na osnovno.

Ja sam isto ranije flesovao sve i svasta, menjao romove, kernele, ali sada mi vise to nije potrebno. Ne verujem da ne postoji neka opcija koju inace koristim, a da nema na stocku. Mozda bi mi eventualno root trebao zbog adaway-a.

Svaka ti je ko Njegoševa.
Tako sam i ja pre.Sad sve ostavim stock,nemam vremena da se bakćem sa Root-om

Nekada je bilo potrebe, stock je imao mnogo manje opcija i nije tako lepo radio, sada to više nije slučaj ...
Android OS je od v5.1.1 sazreo i sve radi kao sat na čistom androidu.
Konkretno na slici je beta verzija servisa na beta verziji androida (8.1.0 Developer Preview 1), dakle potencijalno najgora moguća kombinacija :)

2724db6b98e9c9088201006aeae5d3aa.jpg

Ništa nije čačkano, podešavano, optimizovano ...
Eventualno na grafiku baterije servisi budu sa potrošnjom 1% što je i više nego OK ;)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovaj background za gplay je prva stvar koja ide na off :)

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Nema potrebe kad ništa ne troše :)
Samo za Facebook, Blic, B92 ugasim:
469b20474a5499e6aca23c17f9562292.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Troši, troši, samo laže da ne troši. Ili BBS laže :)

Ne znam, no sasvim sam siguran da gplay ne potroše tipa 8mAh za ceo dan koliko ovo Oreo čudo prijavi...

Ima background activity togle I na 7.0

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vrh Dno