Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa zavisi kako gledas na stvar , trenutno je bestbuy Fujitsu ASYG 12LUCA za 78k .. Ako nemas toliko onda je 12LM ..

Tesko da ces to doziveti u Srbiji. Mozda na nekom pismenijem, potrosackom trzistu gde se prave neki obrt. Daj Boze da se u celoj nasoj zemlji proda Toshiba koliko u nekom nemackom ili engleskom gradicu. Tamo je bitno pokupiti kajmak novim modelom, gurnuti par hiljada komada u prvom naletu pa prodavci imaju pritisak i popust na stari lager direktno od proizvodjaca. A ovde, znas koliko nekom massproduction brendu znaci dali ce da proda tih par desetina ili stotina komada ili nece.
Kad klincu trazim da kupim kopacke jos dominiraju modeli od pre 2 sezone a naidje i neki od pre 5-6 i bice na policama dok ih sve ne prodaju. Onda ce da ubace sledeci kontigent i opet u krug.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Pre par godina ja i kolege uzeli par komada daiseikai 6 i 6.5 velicine 10
Austrijanci praznili zalihe jer im je stizala osmica
497 eur sa nula zarade za firmu sa carinom i pdv
Zao mi je sto nisam ostavio neki sebi za rezervu [emoji16]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pa dobro to si ti imao sansu da za sebe uzmes jer si tamo itd , jel bilo inace u ponudi pa da je svako moze uzeti ?

Pazi, ako stvarno moze da se uzme Luca 12 za 78000, mislim da ne bi trebalo da propustis priliku.

Pa dobro to si ti imao sansu da za sebe uzmes jer si tamo itd , jel bilo inace u ponudi pa da je svako moze uzeti ?
Naravno samo jedno 20% skuplje ali mi smo veleprodaja pa ako je neka firma trazila split u tom periodu onda se normalno nudilo.
Residential split sisteme prodajemo onako usput nije nam osnova poslovanja csak sta na nivou Carrier-Toshiba daleko ispod 10% ucesca u prodaji.

Usput nasao sam Fujitsu inverter ASYG12LMCE za 69.490,00 rsd, mislim da ispod ovog ne moze? Sad LMCE ispada jeftinija i od LMCA koja je starija. I da li je to i dalje bestbuy za te pare? Posto mi je trebalo vremena da skupim pare i sad u ponedeljak narucujem(posto sam ovde ispipavao situaciju i pre mesec, dva...ne znam jel je i dalje po starom)

Ako si vec skupio kes za klimu, kontaktiraj uvoznika i pitaj da li daju neki popust ako placas odjednom.

...Usput nasao sam Fujitsu inverter ASYG12LMCE za 69.490,00 rsd, mislim da ispod ovog ne moze?...

Moze :)
Imas za 69 000din sa free shippingom. Ja porucio i treba ujutru da mi stigne. Fora je sto te ne ucenjuju za garanciju da moras xy puta godisnje da radis skupocene i precenjene servise, vec mi rekose da mi salju praznu garanciju a ja da nadjem firmu za ugradnju koju god hocu. Bitno je samo da ta firma moze da udari pecat na garantni list.
Jedino mi krivo sto nisam pazario LU model za samo 9000din vise, sada tek videh akciju :(

Usput, ako moze preporuka za neki proveren servis za ugradnju iz NS/ZR i da je pristojna cena ugradnje, a da nije MDV(Dule) jer mi je to preskupo koliko god kvalitetno radili?

Poslednja izmena:
@zoxor
Naravno da interesuje, super je ovo!

Poslednja izmena:
Mozes sam da je ugradis. Voleo bih da ti kazem da je tako najjeftinije ali slagacu te ;)
Ne razumem zasto se igrate sa skupim stvarima za 2-3K ustede. Nadji nekoga da ti ugradi klimu za 50e pa mu objasni ti sta je vakuum pumpa :d

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ne znam kako se ljudi tako igraju, kupe skup uredjaj a traze nekog da im isfusari za male pare i posle kukaju kako nije vakumirano, posebno izolovano itd. Ko hoce da prodje jeftinije, obicno prodje skuplje.
Kod mene 100% vlaga, klima se cedi kao da je u amazonu.

Poslednja izmena:
Rado ce dati 50e nekom dundjeru da im ugradi klimu a 80e je mnogo skolovanom majstoru i odlicnom servisu? Da ne pricamo sta ce biti kad dodje godisnje odrzavanje. Ili nece ni odrzavati ili ce pozvati nekoga da im klimu naprska asepsolom za 2000din. Ja cu sve poceti na ignore da bacam.
Kod mene mokra terasa, ja mislio pljustala kisa :d
4-5 kapi u sekundi roka, jos malo i ici ce mlaz. Napolju je magla, kao ih horor filmova [emoji14]

Poslednja izmena:
Naravno da cu slikati i postaviti slike na forum, klima bi trebala da stigne do utorka. Nadam se da ce i narucena izolacija stici ( ARMACELL ili KAIMANN ) debljine 13mm i bakarne cevi debljine 1mm.

Poslednja izmena:
Pitanje, sto sam uzimas materijal, ko ce ugradjivati?

Zato sto ga uhvatila paranoja da ce majstori da koriste nekvalitetne cevi i da naknadno postavljena izolacija nije dobra i da mu zato klima nece raditi kako treba ;)

Dzabe mu to ako su majstori losi ili nemaju dobar alat.

Oksidirace mu cevi dok majstori stignu ;)
5x sam mu rekao da dzaba to kupuje ali sta vredi kad je naopak covek.

Oksidira i majstorima ako ne vode računa [emoji16]
Za koliko Dule montira da je toliko skup?

Oksidira i majstorima ako ne vode računa [emoji16]
Za koliko Dule montira da je toliko skup?

Mom komsiji prosle nedelje ugradio u Vrbasu llc9 za 10000 din,klima 47000 plus ugradnja u kojoj je uracunat i put do Vrbasa.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

To je 15e vise od ostalih, svako ko radi ugradnju invertera ispod 70e ne racunam u majstora, osim ako vam nije rodjak. A tu je uracunat i put i znanje da sta god zafali on je tu. Mi ostali mozemo da se oslonimo samo na lokalce koji realno svi manje vise vole da fusare. Znaju da rade, imaju alat, ali mentalitet....

Kod Duleta svaka stavka ide posebno , nema one seme ta i ta cena do 3m instalacije , posebno ruke , svaki duzni metar , pocinkovani nosaci sa antivibracionim gumama , kanalice itd , ti biras sta ces i kako i toliko te i kosta . Sad cu da lupim ali mislim da instalacija od 3m sa pocinkovanim nosacima i antivibracionim gumama kosta 100e , odokativno .. Nedavno bese neko ko je hteo jeftino da prodje instalaciju , mislim da je bila fora da je instalacija trebala biti 8000 din 700 din za put iz Zrenjanina a na kraju izmislili stavku i naplatili mu dodatnih 3000 din a kao Dule bio skup , za iste pare mu to odradise i to na brzaka , kod Duleta nema nista na brzaka a to zna svako ko je sa njim poslovao .. Svako za svoje pare uzima klime i majstore koje misli da treba i to je OK , nekom je Dule skup , nekom je OK , samo je malo glupo dati bar 60k za klimu i onda cepidlaciti za 25e uz mogucnost da budes nezadovoljan , bar ja tako razmisljam . Isto tako sam nedavno nekom rekao , po meni bolje je uzeti 12LM i postaviti unutrasnju jedinicu na pravu poziciju pa makar i bila malo duza instalacija , nego da uzme 12LU i ne postavi je kako treba pa mu dzaba snaga ako klima ne moze da dobaci gde treba pa ce se gasiti i od te snage nista .

Taj iz ZRa naplacuje 9250din za 3m instalacije sa uracunatom putarinom i nema nikakvih skrivenih troskova. Dule malo preko 12 000din (ruke i materijal, bez poc. nosaca i guma) + 2000din za put, sto mu dodje oko 40e vise a ne tih 15e/25e koliko spominjete... To je za 12LMCE model.
Koliko se secam i Sajberk je platio ugradnju 9650din, znaci da su i njemu isfusarili ako cemo kvalitet radova odredjivati po ceni :)
Svako se sisa koliko ima vune :)
Ja jos uvek nisam odlucio ko ce mi klimu okaciti na zid. Do ponedeljka moram preseci.

Poslednja izmena:
Samo malo , na osnovnu cenu koju su mu rekli su mu izmislili pomeranje spoljne u stranu ili sta vec i naplatili dodatih 3000 din , pricamo o servisu iz ZR-a , na kraju ga je sve izaslo skoro isto kao i kod Duleta samo su mu na kvarnjaka uzeli jos love , prevarantski nema sta . Sad mi je mrsko da trazim taj post gde je to pisano ali svi redovni na forumu znace o cemu pricam .

Vidi , niko ovde ne kaze da to mora odraditi Dule , daleko od toga , da neko ne pomisli da je on jedini dobar majstor no ja licno ne znam nikoga za koga bi stavio svoj obraz . Na kraju krajeva svi su ovde mogli procitati sta je bitno pri instalaciji , angazujte neki servis i sedite im iznad glave dok to ne urade kako valja i treba .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno