Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Stvarno? Pričamo o hiljadama buildova i ti izjaviš da _većina_ uništava bateriju? Gde je statistika za tako nešto? Gde je uopšte potvrda da bilo koji build uništava bateriju, kako se to uopšte ustanovi? Hoćeš li se odlučiti u stvari, da li je uništava Samsung build ili Google play servisi (maskirani u Android system i os)? Kako ti uopšte znaš to kad nikada ne radiš update i koristiš custom rom?

Oba uniste, kako koji. Alexndr je stock ROM bez bloat appova i rooted samo.

Mala pomoc od ovih sto su koristili note 5 i s7 edge..

kakva su vam iskustva koriscenja oba telefona?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ako nećeš zakrivljen ekran i da isti paziš kao dete da ne padne, onda Note 5. Sve ostalo S7E. Ja trenutno izbegavam zakrivljen ekran, više mi prija S7 i A1, da sam našao Note 5 uzeo bih njega.

+ja jedva uspevam da tokom gledanja klipova ne dodirnem ekran zbog malih bezela na S7 - na S7E bi to bila nemoguca misija :(

Inace, nakon DQJ1 builda koji je odlezao 2 dana ja sam zadovoljniji baterijom. Videcemo tokom nedelje kada se stvarno isproba. Mislio sam da instaliram onaj build kao Djilkosh (DQHC valjda), medjutim ne moze bez wipe-a preko tadasnjeg builda (DQIC) kod mene :(

Poslednja izmena:
Evo baterije nakon normalnog korišćenja i kad je radni dan.

17% ostalo znači bar još sat ekrana i malo poziva.

921e0d6ded2030f6cd89a278428a7465.jpg
c8966f99b6c746b555cdca2529ca87ca.jpg
446b95301c6acd3c89d242bbee45b6ad.jpg

Sent from Edge

Poslednja izmena:
Koja ti je verzija Google Play i Play Services-a? I onog GPS for Instant Apps njesra?

Evo

e41056dcbcde733e957cd62192c6bf7f.jpg
a5cb32a82d615ed945d85bf2a7212b67.jpg
82ad45e3535540a5297deeee95965e19.jpg

Sent from Edge

Odlična

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
@svi

Vec koristim s7 egde i za njega mi je sve poznato, nego ih uporedjujem jer imam opciju da moj dam bratu, a da ja uzmem note 5 posto je note 8 jos uvek preskup.. znacio bi mi zbog posla ali ne znam kakve su kamera i baterija kad se uporede :/

Kamere otprilike iste (ako ti znači 16:9 odnos tj full screen na telefonu da imaš slike i na novijim monitorima i olovka onda idi na note 5. Imaj na umu da je baterija prilično lošija!

Vjerovali ili ne, ćerka mi bez problema otkljucava tel svojim otiskom prsta, drugi niko ne moze! A setovo sam zakljucavanje za palac i kaziprst, drugim prstima ne nogu otkljucati. :O

Nije to toliko čudno, kažu da jedna u 50.000 (ako se dobro sećam cifre) osoba može otključati naš telefon svojim otiskom. Mada jeste fora :) Ako to je do igranja sa njom, možeš da probaš da dodaš operu taj isti otisak, možda će ovaj put senzor detektovati sve malo drugačije, pa onda neće moći. Ako i dalje bude mogla, eto dokaza da je dete tvoje ;)

Nisam razumio- dodam operu?
Mala je, ne volim da cacka. Moracu preci na drugi tip lozinke :D

Moze biti dokaz da je njegov klon ^^ (yes, yes, I know..:))

@Djilkosh, iste verzije i kod mene trenutno. A vidim da ima i novijih verzija Google Play Services, verzija 17 je pravila probleme sa baterijom valjda.

Kamere otprilike iste (ako ti znači 16:9 odnos tj full screen na telefonu da imaš slike i na novijim monitorima i olovka onda idi na note 5. Imaj na umu da je baterija prilično lošija!

Ma nije mi bitan 16:9, vec da je priblizna s7 edge [emoji16]

Olovku bih koristio svakako za rad sa dokumentima ali bez potpisivanja [emoji23]

A baterija mi je najbitnija trenutno.. nekad kad sam bez prestanka na sudjenjima skoro i da je ne nacnem kako treba, a nekada je "zduvam" ko od sale do 15h..plus posle toga odmah idem na trening pa se desi da vec oko 19h postanem nedostupan ako ne ponesem power bank..

A i cena od 350e za par dana star note 5 bez garancije nije zanemarljiva..

Naravoučenije ne diraj ništa, uživaj sa tim što imaš ;)

Evo da se i ja upišem u temu.
Hvala Bogiju i Djilkošu na pomoći. :)

Jesam, na kraju sam u jednačinu ubacio i iP7, ali mislim da sam ipak napravio najbolji izbor. Najgore je kada ne znaš šta hoćeš, pa moraš okolo da smaraš ljude.[emoji16][emoji3]
Hvala još jednom[emoji4].

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ma super, bices zadovoljan, dobar je to telefon, super.

Huawei Mediapad M2 10.1 LTE

Nadam se, malo ću da ga izmaltretiram pa ću da napišem neke utiske i poredjenja. [emoji4]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Inace, nakon DQJ1 builda koji je odlezao 2 dana ja sam zadovoljniji baterijom. Videcemo tokom nedelje kada se stvarno isproba.
8-9h SoT uz koriscenje pri kakvom je S5 izvlacio 5-6h SoT.
Zbog divnog vremena, ovo se svodi na <30min razgovora na spikerfonu uglavnom, WiFi skoro sve vreme, pustanje klipova preko WiFi-a. Ostavio sam ga da ponavlja pustanje klipova da vidim koliko ce trajati baterija tako.

Jedva je izdrzao 4-5h ono kada je GooglePS nesto zezao, sada eto 8-9h. Mada estimated battery life cak kaze da moze 11h izdrzati, ali ne volim da ostavljam bateriju ispod 20-25%, pa extrapoliram od te cifre (6.5-7.5h SoT kada je na 20-25% ostala baterija)
Noice.

Ja sam stavio Holandjanina danas. Videću kakvo će stanje biti posle par dana kada se slegne sve.

Sent from dark edge

Pozdrav da se i ja prijavim kao vlasnik S7 edge nakon dva Huawei-a prvo mate 7 pa mate 8 pa reko da malo promjeim. Telefonom sam zadovoljan malo privikavanja na Samsung ali sve je odlično sem baterije jedva izguram 4h sot-a pa ako moze pomoc sta da uradim da produzim trajanje baterije.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

DQHF je bio poslednji na SEE, Holandija (nije brendiran) je PHN evo i ss
Najveći changelist ima i poslednji security patch (mislim da su jedini sa oktobrom)

Full wipe pošto sam flesovao njihov csc.
3a9a6f5e3220dac3b640a8bc79acb6bf.jpg

Sent from dark edge

Taj build/baseband koristim i ja trenutno, samo kroz ALEXNDR-ov ROM :)

To je taj isti, samo sto je on prepakovao. Imam neke dodatke sto sam dobio npr kao sto iOS ima DND while driving to ima i ovde Samsung App neka mislim da se Traffic zove, kao i u Phone aplikaciji, ima opcija da ukljucis da vidis ko te zove (verujem da je neka registracija brojeva, sto takodje verujem da ne radi kod nas), ima jos nesto sto sam video, ali sam zaboravio.

Vrh Dno