Mikec
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.11.2012
- Poena
- 255
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 7500F | Arctic Freezer 34
- Matična ploča
- Asrock B650M-HDV/M.2
- RAM
- 2x16GB G.SKILL Flare X5 6000MHz CL32 (AMD EXPO)
- GPU
- Sapphire RX 9060 XT 16GB Pure
- Storage
- PNY XLR8 CS3030 1TB NVME
- Zvuk
- 7Hz x Crinacle Salnotes Zero:2
- PSU
- MSI MAG A750GL
- Kućište
- MSI MAG FORGE M100A
- Monitor
- Xiaomi 34” UW
- Miš & tastatura
- Scyrox V6 | Aula F75
- Laptop
- Macbook M3 Pro 14"
- Mobilni telefon
- Apple iPhone 17 Pro
- Pristup internetu
- Optički internet
Razmisljam vec neko vreme o prelasku sa FX na ryzen, i sada sam konacno resio.
Nemam neki organicen budzet, ali ipak ne zelim da bacim bespotrebno pare.
Odmah da napomenem, ne planiram neki preterani takmicarski OC, eventualno nesto sto je jednostavno i banalno.
Trenutno sam dosao do ovako nekog zakljucka, a u zagradama su dileme..
Procesor:
R5 1400 (ili R5 1600, da li se isplati dodati 55e?) ili pak R3 1200 ako ce zavrsiti posao?)
Maticna:
Gigabyte AB350 Gaming 3 (ili ista ta ali AB350M za 20e manje?)
RAM:
8GB (jedan stap ili 2 po 4? I koji model?)
SSD:
Samsung 960 Evo 250GB m.2 (ili ipak neki drugi s obzirom da pomenuti ume da se pregreva?)
Racunar ce se koristiti za dosta siroku upotrebu ali bez gaminga, eventualno nesto blaze sto mi je i Fx zavrsavao posao.. Dakle redovno koriscenje, programiranje, virtualne masine, puno Teamviewera i otvorenih prozora..
U svakom slucaju ne planiram u narednom periodu da radim upgrade, osim graficke kartice kada cene malo padnu jednog dana..
Svaki komentar bi mi dobro dosao i hvala svima unapred koji podele svoje misljenje. [emoji4]
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Nemam neki organicen budzet, ali ipak ne zelim da bacim bespotrebno pare.
Odmah da napomenem, ne planiram neki preterani takmicarski OC, eventualno nesto sto je jednostavno i banalno.
Trenutno sam dosao do ovako nekog zakljucka, a u zagradama su dileme..
Procesor:
R5 1400 (ili R5 1600, da li se isplati dodati 55e?) ili pak R3 1200 ako ce zavrsiti posao?)
Maticna:
Gigabyte AB350 Gaming 3 (ili ista ta ali AB350M za 20e manje?)
RAM:
8GB (jedan stap ili 2 po 4? I koji model?)
SSD:
Samsung 960 Evo 250GB m.2 (ili ipak neki drugi s obzirom da pomenuti ume da se pregreva?)
Racunar ce se koristiti za dosta siroku upotrebu ali bez gaminga, eventualno nesto blaze sto mi je i Fx zavrsavao posao.. Dakle redovno koriscenje, programiranje, virtualne masine, puno Teamviewera i otvorenih prozora..
U svakom slucaju ne planiram u narednom periodu da radim upgrade, osim graficke kartice kada cene malo padnu jednog dana..
Svaki komentar bi mi dobro dosao i hvala svima unapred koji podele svoje misljenje. [emoji4]
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk