Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ta raspala elpida je bolja od samsunga ;)
Moje Elpide na XFX sa 27,5 mhs ne mogu ni blizu necijim samsung XFX-ovima.
Ljudi sa samsungom konkretno na XFX 580 8gb gadjaju preko 30mhs ja ih mogu nategnuti na 29, ali da ne radi duze od pola sata, jer mogu kuvati caj na njima [emoji4] a ventovi zvizde na 70-80%. To je silovanje.
Dok ovi sa samsungom i hynixom sporohodno bacaju 30mhs.
Ako neko ima za Xfx rx580 4gb elpida neki bolji bios i podesavanja koji daju vise-bio bih mu zahvalan [emoji4][emoji4][emoji4]
Ali nisam ni cuo ni video da ih neko ima i da uspeva dobiti preko 27,5 mhs u nekom mining rezimu koji nece unisti kartice

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Koji klokovi?
Koje ti budu temperature na 29mhs?
I na koliko ti ventovi rade?

Bios, kopiran strap 1500
sapphire 570 4GB elpida - core 1150, mem 2050, voltaza 900mV, vent na 45%, temp ~50° hash ~29.9
sapphire 470 4GB elpida - core 1150, mem 2050, voltaza 920mV, vent na 50%, temp ~56° hash ~29.4
Voleo bih da probam neki custom strap al nemam.

Smanji CC i eto manje "grijanja" :d, ja moje 480 drzim na 1100.

imam jedan rig 470 8 gb strix micron ima li ko njih ? koliko bacaju ?kod mene max 25-26

Elpida na rx 470 sapphire nitro lagano do 31mhs, vent na 35%, retko kad prebacuju 52,3c.
Sa samsungom na rx 480 isto do 31mhs, dok sa istim samsungon na strix rx580 nikako preko 29.5 :(

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Mozda slabije ohladjena memorija na Strixu. Nitro karte su bogom dane. :)

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

^ slabije ohladjene. Nikako da prebace 2100. Na nitro bez problema idu do 2200, al generalno ih drzim na 2150

Ista prica, samo na 580 i na 470 kartama Nitro. Strix 480 moji primerci mogu na 2150 Samsung memorije, mislim da mogu jos vise, ali drzim na ovoliko.

Dobre primerke imas, meni max na strixu do 2100mhz, na par njih ne moze do 2080mhz. Steta stvarno za onakve karte, jer cu na core bukvalno ledene.

Ako mislis na elpidu, custom strap, doduse morao bih da otvorim bios za svaki slucaj da opet bacim pogled jer su vec god dana ovako i rade bez greske.

Onda si uleteo u neku drugu seriju :(
Ovom drugaru sam naručio 18 kom i sve bejahu Samsung i tako smo i gledali po oznaci... ***

Kako ti se ponašaju Hynix-i?

Može li na njih da se cepi UberMix strap pa da kidaju Monero?

Ovaj drugar neće da čačka Samsunge...

odlicna je i hynix mem na ovim karticama, ako ocu 30mhs na eth moze bez problema.
Ne stavljam uberstrap, vise volim svoje strapove da koristim.

Ne znam da li je bilo, pretraga nema odgovor za mene... Inno 1060 Twin X2 6gb, valja li čemu?
Razmišlja mi se kolega da li da ide na njih ili na 570ke, kaže 7-8 hiljada razlika u ceni.

Dobre primerke imas, meni max na strixu do 2100mhz, na par njih ne moze do 2080mhz. Steta stvarno za onakve karte, jer cu na core bukvalno ledene.

E jedna od dve bas i nije ledena, cak je dosta i topla, iako je uradjen fin undervolt.

Meni na 0.887mv nikad nisu presle 50c i to sa 35% obrtaja ?
Mislim konkretno na asus strix gaming verziju rx 580

Meni na 0.887mv nikad nisu presle 50c i to sa 35% obrtaja ?
Mislim konkretno na asus strix gaming verziju rx 580

A u kakvi uslovima drzis karte? Koliko rigova imas? Mislim da je bezveze pisati da imas super temperature u idealnim uslovima, jer vecina ovde drzi u kuci ili nekim prostorijama koje uopste nisu projektovane za mining. Evo meni su sad karte na 53c ali isto tako su mi i ventilatori na 53 % obrtaja, zato me zanima gde ti drzis karte kad ti ventilatori rade na 35 % a dobijas te temeprature.

^ naravno kolega. Svakako je bitno gde drzis rigove.
2 riga sa rx 580 drzim u mojoj sobi 4x4.5m i dobijam takve temperature. Poredjenja radi u slicnim uslovima sa nitro dobijam par stepeni vise sto je i dalje odlicno jer i na njima rokam 35% obrtaja. Gledam da sto visd stedim ventove :D Leti naravno ide to dosta vise ali nikad preko 56,57 stepeni i to sa max 45% venta.

Moje Elpide na XFX sa 27,5 mhs ne mogu ni blizu necijim samsung XFX-ovima.
Ljudi sa samsungom konkretno na XFX 580 8gb gadjaju preko 30mhs ja ih mogu nategnuti na 29, ali da ne radi duze od pola sata, jer mogu kuvati caj na njima [emoji4] a ventovi zvizde na 70-80%. To je silovanje.
Dok ovi sa samsungom i hynixom sporohodno bacaju 30mhs.
Ako neko ima za Xfx rx580 4gb elpida neki bolji bios i podesavanja koji daju vise-bio bih mu zahvalan [emoji4][emoji4][emoji4]
Ali nisam ni cuo ni video da ih neko ima i da uspeva dobiti preko 27,5 mhs u nekom mining rezimu koji nece unisti kartice

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ti imas karticu 580 4Gb sa elpidom i hoces da se poredis sa 580 8GB samsung i hynix karticama, pa sto nisu kupio 580 8GB? tvoja karta je jeftinija mozda i do 100e zavisi gdje se kupuje....ne mozes poredit 4Gb i 8GB kartica bez obzira sto su recimo RX 580 i jedne i druge kao sto vidis ne dolazi ista memorija.

na 8Gb modelima dolazi samsung i hynix i koja god dodje dobra ja dodje nekad i micron ali vrlo rijetko.
na 4Gb modelima vecinom dolazi elpida i hynix (koji nije isti kao hynix na 8Gb da ne bude zabune) samsung za sad ne dolazi na 4GB modelima niti micron ranije su i na 4Gb stavljali.

Kazite mi kakvo je vase misljenje otome da se rig drzi napolju sada na terasi (ne moze da pokisne) .
?

Ne može bre, aman.
Povući će kartice vlagu... Razmisli sam.
Jedino ako je zastakljena terasa i "ne znoje" se stakla...

Ne znam da li je bilo, pretraga nema odgovor za mene... Inno 1060 Twin X2 6gb, valja li čemu?
Razmišlja mi se kolega da li da ide na njih ili na 570ke, kaže 7-8 hiljada razlika u ceni.
Moj drugar kupio 11kom i piči ih 25mh/s za ETH samo tako.
Koja su mu setovanje, nem pojma zaista.
Jedina im mana što su majušne pa su im samim time i ventovi mali i moraš da ih poteraš na 60setak% da bi bile "ladne" (do 50C ) i samim time se malo čuju (bučne su)

Na koju foru će da povuku vlagu? Kada hladan predmet uneseš u toplu prostoriju, on dobije kondenz, u ovom slučaju je obrnuto.

Dajte mi neku preporuku za karticu do 300e

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moj drugar kupio 11kom i piči ih 25mh/s za ETH samo tako.
Koja su mu setovanje, nem pojma zaista.
Jedina im mana što su majušne pa su im samim time i ventovi mali i moraš da ih poteraš na 60setak% da bi bile "ladne" (do 50C ) i samim time se malo čuju (bučne su)
Hvala lepo :wave:

Nazad
Vrh Dno