Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Taj Mokee baš izaziva, jedino što je klotara pa me to malo smara, navikoh na neka rešenja na MIUI. Ima li Automated tasks?

https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=782469&st=4700#entry64264078

MGCB_7.0H_C2API_Mid_v.3.8_AllinOne_Full_Manual.

Poređenje večeras (mada sam trebao prebaciti na HHT jer je to za noć, ali ajde, pordimo HDR):
MIUI:

HDR+ v3.8:
***,nisam clan foruma,pa ni nedaju da skinem direktno....

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nema nikakvu zaštitu niti je menjano staklo, uzet je nov od Vere sa KP pre nedelju dana. Ovako se ponaša prvih 2-3 min kad krenem da koristim telefon a kasnije bude dobro... Čudno da meni prvom zapadne ovaj problem do sad :trust:

Reklamiraj, to nije normalna pojava.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nema nikakvu zaštitu niti je menjano staklo, uzet je nov od Vere sa KP pre nedelju dana. Ovako se ponaša prvih 2-3 min kad krenem da koristim telefon a kasnije bude dobro... Čudno da meni prvom zapadne ovaj problem do sad :trust:
Power off telefon pa malo pusti da se ohladi ekran, pa kad se startuje telefon na Miui pocetnoj beloj podlozi pre ucitavanja sistema, probaj da dodirujes isto tako ekran, ako se isto dogadja onda reklamiraj, ako ne, probaj onda factory reset telefona... Jos jednom dobro proveri ekran da nema neka sitna tj. jako tanka folija da nije vec zalepljena (Nekada se ne vidi i nikada ne bi rekao da je zalepljena).

Fabricki moze da ima samo mat foliju koja se vidi iz aviona(kvari sliku uzasno kada gledas ekran preko nje), a posto kaze da je uzeo nov telefon...ocigledno da ima neki problem sa ekranom. Nema tu hladjenja i grejanja, problem je ocigledan i ne sme da postoji.

Skinuo sam odmah tu foliju jer je dosta kvarila sliku, zaista nema potrebe da resetujem telefon jer sigurno neće rešiti ovaj problem sa ekranom... Mora Vera da prihvati reklamaciju ili da mi vrati novac.

Niste me obojica bas razumeli sto se tice tog belog pocetnog ekrana, ajde ovako, da li bi se to isto desavalo u miui rekaveriju odnosno twrp-u, taj fog. Ako ne, onda je problem do miui sistema. Postoji veoma mala mogucnost da je tako, ali ipak postoji, treba svaku mogucu soluciju probati i otkaciti. A to sto se tice tanke folijice se meni desilo kada sam iz kine online kupio Mi2s, imao sam ghost touch, da bi mi neko na xiaomi.eu rekao da ipak proverim da li mozda ima zalepljena folija, kad ja pogledah i proucih ekran, a ono veoma tanka folija koju sam skinuo i posle toga je sve bilo ok. Nikada ne bih pomislio da je bila zalepljena folija jer se stvarno nije videla :)

Mnogo sam ih raspakovao i proverio, samo mat folija na novom sme da bude zalepljena.
Kao drugo, da je softverske prirode(MIUI), ne bi "nestao" posle par minuta, bio bi prisutan stalno...ocigledno hardverski problem.

Poslednja izmena:
Power off telefon pa malo pusti da se ohladi ekran, pa kad se startuje telefon na Miui pocetnoj beloj podlozi pre ucitavanja sistema, probaj da dodirujes isto tako ekran, ako se isto dogadja onda reklamiraj, ako ne, probaj onda factory reset telefona... Jos jednom dobro proveri ekran da nema neka sitna tj. jako tanka folija da nije vec zalepljena (Nekada se ne vidi i nikada ne bi rekao da je zalepljena).

Evo, bio je par minuta napolju da se ohladi i isto se događa kad sam ga upalio. Gledam telefon već 5 minuta i nema nikakvu foliju koju spominješ.

Evo, bio je par minuta napolju da se ohladi i isto se događa kad sam ga upalio. Gledam telefon već 5 minuta i nema nikakvu foliju koju spominješ.
Rekoh, postoji veoma mala mogucnost. *** :( Bas mi je zao sto ti je zapao falican primerak, eto svasta se desava i izgleda treba imati srece pa dobiti uredjaj da sve valja i da bude sve kako treba. Reklamiraj i puno srece kada budes dobio novi telefon i da ti sve radi!

Ne treba sreca, nego pamet... to se desava kada se uzimaju telefoni od ljudi koji ne znaju nista, vec samo preuzmu telefon i proslede kupcu dalje bez provere.
A logicno je da uvek ima felericnih primeraka, pa kako kome zapadne.

Poslednja izmena:
Kinezi pilicari ko i mi, jedva cekaju da uvale skart nekome ko se manje razumije.

Javi sta si uradio na reklamaciji.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mokee ubica :) ovo nisam nikad postigao na miui, a kamo li na drugim romovima... 4. dan dostigao jednim punjenjem uz 10h sot-a...
257d7add5957296f0b56c943692c8f6f.jpg
9985b73ecc9acc45558161df84c96d80.jpg
ebe8cd59be7a348be52ba1ce703140e1.jpg

^^ Znam od koga cu sledeci put uzeti Xiaomi telefon... :)

Mokee rules... :)Screenshot_20171021-235035.pngScreenshot_20171021-235053.pngScreenshot_20171021-235042.png

@spaxon

Firefox :)

Stvarno kida taj Mokee, samo pojacaj nekada osvetljenje... tih 10% je moguce samo unutra, napolju sa 10% black screen :)

@spaxon

Firefox :)

Stvarno kida taj Mokee, samo pojacaj nekada osvetljenje... tih 10% je moguce samo unutra, napolju sa 10% black screen :)

Ljubomoran si kanda sad malo na RN4(X) A? :D Sta ces, sad moras upola manje sa Mi A1 sve dok ne izadje RN5, sta da ti radim :d :p
Firefox i Firefox Focus ,)

Istina, upola manje izvlaci A1...
A i RN5 ce biti sa 3k mah bat, tako da nece biti neki upgrade po tom pitanju u odnosu na A1..Jedino ako sd630 ne izvuce stvar i bude manji potrosac nego sd625 ;)

Istina, upola manje izvlaci A1...
A i RN5 ce biti sa 3k mah bat, tako da nece biti neki upgrade po tom pitanju u odnosu na A1..Jedino ako sd630 ne izvuce stvar i bude manji potrosac nego sd625 ;)

Nece moci, 4K minimum inace ode mast u propast sa Redmi modelima... cenim.

Saznaces uskoro :) Ne prave vise 4k baterije za Šomja, ljute se ostali :) ;) :)

Ma daj mani se tih gluposti sa 15h sota

Saznaces uskoro :) Ne prave vise 4k baterije za Šomja, ljute se ostali :) ;) :)

Ako tako bude kao sto tvrdis, naci cemo mi lako nekog novog "Redmija" kod drugih kineskih proizvodjaca, koji ce biti neki novi hit... Videcemo uskoro.
@deklaracija da se manemo 15h na ~2 dana i 10h na ~3-4 dana na custom romu, vazi mani(u)cemo se... Ne shvatam samo u cemu je "problem" sa tim? Kakve to "gluposti" pominjes??? O cemu je rec?
Sad sto ti koristis neki drugi rom i 4G i ne mozes da izvuces toliko (licno izvlacim svaki dan priblizno ovoliko), to je druga stvar i o tome smo vec svi pricali i raspravljali, ali pusti nas koji koristimo samo wifi i 2G da se jos malo radujemo jer po Kidencetovoj prici uskoro nema vise radovanja sa novim Redmi modelima sto se tice SoT-a... edit: evo vidi post ispod miui sta radi...

Poslednja izmena:
Mislim da je ironično, ovo već i vrapci znaju ali ajde
4288d17ca27a6b5369b738a76076f1fe.jpg
6b4e962f8c2dc5b76a9b5b76cf60b990.jpg
221fc44755be6c6c7662d00722f9dec5.jpg

Da, Miui je uvek bio zverka so se tice SoT-a, sjajno na 57h toliki SoT... Isao sam sa globerom do ~18h inace :) (sapucem da me ne cuje @deklaracija jer izgleda je sramota ici vise od 15h SoT) :D :p
edit, znam da i vrapci znaju vec (tek sam sad video da si napisao nesto).
Ps. kada stavljate screenshots sa Tapatalk, stavite ih kao attachment, a ne kao sliku... jer ovako (sada gledam na kompu) je previse nepregledno.

Poslednja izmena od urednika:
Pa vama samo jos fali da izvadite karticu . Posto je osvetljenje na minimumu i sve zivo poiskljucivano . To su glupostu ko jos tako koristi telefon . Nemojte zavaravati druge .

A sta trebam, da koristim 4g umesto wifi dok sam u kuci i osvetljenje na max u zatvorenom prostoru?

Pa vama samo jos fali da izvadite karticu . Posto je osvetljenje na minimumu i sve zivo poiskljucivano . To su glupostu ko jos tako koristi telefon . Nemojte zavaravati druge .

Treba znati iskoristiti pun potencijal android telefona tj. znati ga profesionalno(ne mora profesionalno, vec bolja rec je pravilno, a jos bolja pametno) koristiti, to je moj kratak odgovor na tvoju "konstataciju".

Poslednja izmena:
Ne kontam toliko posvecivanje bateriji kao da je najbitnija.[emoji848] Brzo punjenje je vaznija stavka, kad smo vec kod baterije, neces ni osjetiti da nemas SoT 18 sati. [emoji23]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno