Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece moci, zatreba neretko net, i onda se uspori sve kada se ukljuci, probao vec :(

Jedino da skineš zakrpu sa microsoft catalaog-a, prebaciš u VM i instaliraš.

Ili integriši zakrpe preko DISM, pa instaliraj OS u VM.

treba sutra da instaliram neki win na kaby lake konfu pa bih naravno hreo 7-icu... zanima me da li je ista procedura kao kad se pravi instalacija za skylake ili postoje jos neki dodatni koraci za kaby?

Moras da integrises USB 3.0 i USB 3.1 fajlove u ISO fajl od Windows 7 i onda preko Rufusa da napravis bootabilnu flesku.

to znam i vec sam tako pravio za skylake ali me zanima da li se nesto razlikuje za kabylake ili je ista procedura?

uspeo sam da instaliram 7-icu bez problema i na kaby lake :)

Is Microsoft forcing upgrades in Windows 10 V1607?
Today (October 17, 2017) Microsoft is rolling out the Windows 10 Fall Creators update. German blog reader Stefan told me last Sunday about an interesting observation of the Windows 10 Anniversary Update. After the last patchday, Windows 10 Anniversary Update automatically changes the startup type of the Windows Update service (so that updates are forced).

I still use Windows 10 V1607 on a system (I wanted to skip V1703 and upgrade to V1709 soon).

I always want to install updates manually whenever I want to (before that I always do a backup). That’s why I disabled the Windows Update Service. So far it’s been great, I’ve done a lot of updates in that way and the service has been deactivated again and again.

Now I have recently installed updates again… and suddenly the following happens: The deactivated Windows Update Service is automatically set from deactivated to manual by the system after about one day (see below).

Poslednja izmena:
6 godina je Windows 7 radio na laptopu bez ikakvih problema (od 2010. do 2016. ) i prebacim se na Win10 kada sam uzeo SSD na istom tom laptopu.... Jedna instalacija je "trajala" pola godine, a druga evo već 2x ima ozbiljne probleme, ponajviše zbog buđavog update-a. Windows 10 je najveće đubre ikada, toliko komplikacija bez ikakve potrebe, 2 control panela, 2 vrste dizajna, nekompatibilnost na svakom koraku.
Sve što dotaknu - upropaste... Skype, Nokia, WinMobile i evo sada Windows. Go*no od kompanije.

6 godina je Windows 7 radio na laptopu bez ikakvih problema (od 2010. do 2016. ) i prebacim se na Win10 kada sam uzeo SSD na istom tom laptopu.... Jedna instalacija je "trajala" pola godine, a druga evo već 2x ima ozbiljne probleme, ponajviše zbog buđavog update-a. Windows 10 je najveće đubre ikada, toliko komplikacija bez ikakve potrebe, 2 control panela, 2 vrste dizajna, nekompatibilnost na svakom koraku.
Sve što dotaknu - upropaste... Skype, Nokia, WinMobile i evo sada Windows. Go*no od kompanije.

Realno taj metro interfejs je jos u alpha rezimu. Pun bagova nez deces, a i ovako mi izgleda siromasno :d A Windows Update je tek posebna prica...

Videcemo sta se dogoditi u narednih sest meseci. Ako ostanu na 30%, morace nesto da menjaju a "update" je samo pocetak. Prvo da omoguce da Windows radi kao Windows a onda sve ostalo. Ja imam znatno manje zamerki ali samo zato jer disableovao pola ovih novih "featursea". I kako ljudi jos nisu naucili - nikako raditi Update, skinuti .iso nove verzije i sve ispocetka i to barem mesec dana nakon izlaska, taman dok poprave najbitnije. W10 jeste sve bolji ali jos uvek nije to-to.

Decenijama furas stand alone os, krpljen od strane ko zna koliko razlicitih timova i generacija programera, a sad hoces da postanes service provider kao Google i to preko noci, jer je ljuba zinula za jos para. Samo jos da predju na sistem mesecne pretplate kao Adobe i da si zakucaju poslednji ekser u gajbicu... :d

Pa ne znam koji je više "raspali" sistem. 7 je prilično zakrpljena. Biće i od 10 nešto za koju godinu

Sent from my E6853 using Tapatalk

haha, takva je realnost... I meni je žao što ne mogu kršten OS da izbace.

Zna li se okvirno vreme poluraspada blazene i bogougodne sedmice?

JA se vracam na 7micu tako da je to moje misljenje o 10tci.
Sve koci, uvek update , nemoze nista da se iskljuci i naravno racunar upravlja samnom a ne ja njime.
E pa neka hvala - probacu 7micu sa mojim servisima da instaliram ako ne ide , zdravo kaby coffe i sve ostalo dok ne izadje pouzdan operativni sistem.

UVEK PRAVI NEKE GHOST PARTICIJE samo da mi neko objasni zasto je to dobro za kucni racunar?

M$ fanboji nastavljaju da redefinisu pojam fanbojizma :)

Sto je najjace, do nedavno su isto tako hajpovali w10m raspad u odnosu na ogranicen ali veoma stabilan WP8/8.1 (da ne pominjem umotvorine da je w10m ''os buducnosti'' i bolji od iOS/androida :d) ali na tom polju nemaju monopol pa su dobili ono sto i zasluzuju.

Ovo je sustina, nazalost. Cak i ono sto ''preuzmu'' ubrzo upropaste, jedan od primera: SwiftKey app leaked users' email addresses and phone numbers to strangers

Sa sedmicom sam zadovoljan i koristicu tu verziju bukvalno ''do kraja''.

Poslednja izmena:
M$ fanboji nastavljaju da redefinisu pojam fanbojizma :)

Sto je najjace, do nedavno su isto tako hajpovali w10m raspad u odnosu na ogranicen ali veoma stabilan WP8/8.1 (da ne pominjem umotvorine da je w10m ''os buducnosti'' i bolji od iOS/androida :d) ali na tom polju nemaju monopol pa su dobili ono sto i zasluzuju.

Ovo je sustina, nazalost. Cak i ono sto ''preuzmu'' ubrzo upropaste, jedan od primera: SwiftKey app leaked users' email addresses and phone numbers to strangers

Dobili su oni sta su hteli - cist profit , nit ih ti interesujes niti ja, njih zanimaju megakorporacije - zato 10tka radi ocajno jer je pravljena za radne stanice koje rade po ceo dan i ne iskljucuju se sa vise jezgara tipa 16, takodje je radjen i za tablet/telefon (oni su sada uglavnom octa core 8jezgara sta mislite zasto?) non stop sinhronizacija - za kucni racunar 10tka nije.
Na 7700k i na 7600k rad na istoj je ocajan iako je 16gb rama - Ukoliko mi se desi da 7mica nemoze na taj sistem ja imam mrtav proizvod u ruci i bacen novac.
I kome da se zalim za to? dobio sam neadekvatan proizvod.

Nit sam ljubitelj niti mrzitelj Windows 10 , dokle god ima ova opcija(gasenje windows update iz services) , bice upotrebljiv po meni:

Untitled.png

Ako i ovo ukinu jednog dana onda stvarno :crash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno