Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

E tu ti najvise igra ulogu kuciste, tj da li je kuciste dobro opremljeno ventilatorima, ja imam GTX1060 WF od 3gb isto kao i ti, idle temp su mi bile u prethodnom kucistu 30° a u novom (ms dark shadow) su oko 40-45, temp pri opterecenju su oko 70, ali samo stavi kulere na turbo mod i tu temp od 75° neces vise da vidis ;)
Probaj pa javi

ako si meni napisao... opremio sam se ventovima najbolje sto sam mogao a da ne predjem granicu od 50€ za 3 venta jer je sve otislo u bestraga.

napred je jedan od 20cm koji uvlaci, gore je jedna 14-ica jer je drugu kacio cpu kuler pa je morala napolje i imam jednu 14-icu pozadi.
ventovi nisu prejaki, be quiet od 1000 rpm ali pwm posto je bitna i tisina.

glavni problem je polozaj kartice pa ne dobija bas dovoljno vazduha.
ukljucio sam jednom turbo mod i nije presla 73c u unigineu koliko se secam...

na netu sam video da neke izvedbe ove kartice prelaze cak 80c u unigine-u pa mi je jasno da se svakako vise greju nego sto sam mislio.

istog dana sam namontirao hackintosh na masinu koji ce biti primarni ali prekosutra stize jos jedan ssd na kome ce biti neki windows pa cu tada lepo da testiram i nabacim neku igru...

Pogledaj moju konfiguraciju, zbog matične koja je poluispravna i procesora ne mogu ništa posebno oda igram, ali je u IDLE temperatura po onoj letnjoj žegi bila 40 stepeni maksimalno. Inače je oko 30-34 stepeni. Osim pri paljenju kompjutera mi se ventilatori nikada ne pale.

Da li ova GTX 1060 AMP Core 3GB verzija iz firme na e ima opciju zaustavljanja ventilatora u idle i da li bi ovaj feature ostao ako bi se zamenio hladnjak za neki aftermarket? Koliko pina ima ventilator? Takodje me zanima, da li ima slicicu na jedan od srafova pozadi koji sluze za montiranje hladnjaka, na osnovu online klipova cini mi se da nema, ali bih ipak da pitam?

Nema opciju zaustavljanja venta.

https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1060-amp-edition

Na ovom linku su niže opisani "Ice Storm" i "Freeze" funkcije, a ta u emmiju ima samo Ice Storm - vidi se na kutiji.

Mislim da je bolja opcija Gigabyte WF ili za (tri hiljade skuplja) MSI gaming X.

ako si meni napisao... opremio sam se ventovima najbolje sto sam mogao a da ne predjem granicu od 50€ za 3 venta jer je sve otislo u bestraga.

napred je jedan od 20cm koji uvlaci, gore je jedna 14-ica jer je drugu kacio cpu kuler pa je morala napolje i imam jednu 14-icu pozadi.
ventovi nisu prejaki, be quiet od 1000 rpm ali pwm posto je bitna i tisina.

glavni problem je polozaj kartice pa ne dobija bas dovoljno vazduha.
ukljucio sam jednom turbo mod i nije presla 73c u unigineu koliko se secam...

na netu sam video da neke izvedbe ove kartice prelaze cak 80c u unigine-u pa mi je jasno da se svakako vise greju nego sto sam mislio.

istog dana sam namontirao hackintosh na masinu koji ce biti primarni ali prekosutra stize jos jedan ssd na kome ce biti neki windows pa cu tada lepo da testiram i nabacim neku igru...

Odlicno, ali tih 73c su ti pri 100% opterecenju grafike, dok u igrama nebi imao vise od 65c, tako je i meni...
Ja nisam ni znao da je za GPU temo od 80c normalna temp, tako da nemamo brige :)
Meni u CS:GO max temperatura iznosi 62c :D sto je smesno...
evo ti moje Idle temperature,

idle.PNG

P.S u prethidnom kucistu mi je temp ploce i chipseta bila oko 25c, jer sam imao sa strane jednu 14-cu koja je direkno hladila plocu, a sad imam ovo moderno Tempered Glass kuciste i PRC :)

Pozdrav... Uzeo bih 1060 sa 3GB... Konkretno planiram da igram PUBG... Imam i5 4460 i 8 GB rama... Da li je bolje da uzmem 1060 sa 3 GB ili 1050ti sa 4 GB za PUBG?

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

1060 je prava mera za tu mašinu :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bez obzira na 3GB, primetno je bolja karta od 1050Ti.

Ne plasi se tih 3GB, onih 4GB na 1050Ti ne znace nista, govorim ti iz iskustva jer i sam imam jednu. Rado bih je zamenio za 1060 3GB da mi finansije to dozvoljavaju...

Hvala na odgovorima... Razrijesili ste me dileme [emoji4]

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Najzad se normalizovale (skoro) cene grafickih... imamo 1060 6gb za 240e, 580-ku za 250e... jos visi segment da padne i bice ok...
Pitanje da li ce i koliko ce spustati u Srb...

mislis na kp oglase ili?

meh... pa sta nas briga za Nemacku kad mi veze nemamo sa svetom, napribliznije tome nam je kp izlog... od nasih ne ocekujem nista lepo niti me zanimaju...

Mozda nama ne znaci ali eto nije lose znati da se negde ipak cene dosle na stari nivo pa da se ljudi i kod nas mogu nadati da ce u nekom doglednom pediodu da se slicno dogodi.

Off topic

Evo po radnjama su se pojavile rx 570 i 580 ali cene su papreno skupe, sama rx 570 je za nepunih 100 evra skuplja nego sto je bila ranije. Najjeftinija 570-ca je 37 hiljada a to nimalo nije preporucljiva cena jer za 26 hiljada koliko sada kosta 1060 3 gb je preskupo, jeste to ona zotac sa jednim ventilatorom ali opet previse a za samo 28 hiljada ima zotac amp core edition sa 2 ventilatora. A najjeftinija rx 580 kod nas je 43 hiljade a 1060 sa 6 gb je 40.350 jeste ona najlosija asus dual ali opet ni ova 580-ca nije top klasa za tu cenu

meh... pa sta nas briga za Nemacku kad mi veze nemamo sa svetom, napribliznije tome nam je kp izlog... od nasih ne ocekujem nista lepo niti me zanimaju...

Verovao ili ne, cesto je Srb bila jeftinija od Nemacke, zato rekoh pitanje ali je moguce

Inace Geizhals ne pokazuje sve cene:

Screenshot-2017-10-16 6GB Palit GeForce GTX 1060 StormX Aktiv PCIe 3 0 x16 (Retail).png

Poslednja izmena:
kul nego mi je cudno da nesto kod nas moze da bude normalno :)

29.990 6GB Inno3D dual fan u E*** [emoji4]

to je vrh cena ! najverovatnije je ima na stanju, kome treba neka odmah zove i rezerviše, tako sam ja pokupio zotac 1050ti za 18k, iako nisam planirao da uzimam grafiku...

Poslednja izmena:
Ja porucio Inno 3D, videcemo kakva je kad stigne, ako me u medjuvremenu ne *****u pa daju nekom preko veze... :p

Pise 2 dana. Posto sam jutros porucio i potvrdjeno mejlom ocekujem sutra ili prekosutra.

Javi svakako najbitnije koja je memorija :p vrh cijena nema sta.

Pa ako su pametni i da su ogranicili prodaju na jednu karticu onda sto da ne ali ako puste da jedna osoba uzme sve sto imaju na lageru onda j*bo rabotu.

Rezervisao i ja. Posto sam na poslu do 19h, kartu preuzimam odmah posle radnog vremena. Imaju na stanju u Uzicu.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Vrh Dno