Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Kako da vidim na Miui 8 u running services koliko imam kesirano?
Stoji mi samo ovako, bez opcije da udjem u cached.

3eae5afa0bb22334b7fdcd54fa3b77ec.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Od flash-ovanja novog fastboot sistema popravila mi se standby potrosnja baterije. Sad za 8 sati potrosi 1% , sve sto je moguce iskljuceno, Samo gsm mreza radi. Ovo je sad bolje nego sto sam ocekivao, otprilike kao airplane mode sto je trosio na G2jci. Pre Flash-ovanja sam formatirao i internu memoriju, mozda je i to resilo problem.

Uglavnom to je to, sada vise nista ne diram, samo da ne bude kvarova i sledece 3 godine ne razmisljam o drugom telefonu. Do tada ce valjda i Sony izbaciti nesto "vrhunsko" pa da opravdam svoj nick.

PlaviMesece, jel ti ovaj prethone screenshot sa mi5 ili sa honora?
Ja kod sebe uopste ne mogu da nadjem "device memory" kao kod tebe. Mogu samo da udjem u "installed apps" pa tamo da svajpujem do "cached" i tu mogu da vidim sta je od aplikacija kesirano ali nema ukupan iznos zauzeca.

Otkljucaj dev.options...pa tamo imas.

Sent from my Redmi Note 4X

Ја сам још увек на 6.0.1, MIUI 8, да ли могу да надогради само MIUI на 9? Како се показао андоид 8, да ли је још увек можда боље остати на 6.0.1?

Nije android 8 nego Miui 9,a to je android 7 i beta verzija je.Jos nije izasao oficijalni Miui 9.
Mozes da ubacis betu slobodno.

MIUI 9beta долази искључиво са андоид 7, не може да се инсталира на 6цу?

Ne moze.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Posto mi uskoro stize fon interesuje me da li neko koristi romove sa xiaomi.eu,ima li razlike u radu od globalnih?Posto sam na prethodnom telefonu (mi 4c) koristio xiaomi.eu romove jer nije bilo globalnih,imao je prednosti jer nije morao lazy flasher.. Tel ga je prepoznavao kao custom rom...

Koja je poenta koriscenja smartphone-a onda? [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa to je samo kad spavam. Naravno da preko dana uvek imam wifi a u nedostatku istog 3g mrežu.
LTE mi ne radi. Izgleda da ovima u mtsu sve treba crtati. Kad sam tražio 4g karticu valjda se podrazumeva i da treba da mi aktiviraju tu opciju.

Који је задњи званични стабилни ром који си показао најбоље?

MIUI 8.5, stavio ga na Mi5 koji pripada mojoj devojci, radi odlično tj. primetno bolje u odnosu na 8.2 koji je imala.

Скинуо сам 8.5.3.0 NAAMIED али га још нисам инсталирао, јел то тај?
Да ли се губе слике и остали подаци инсталацијом?

Moze li link za twrp sa nougat bl?

Скинуо сам 8.5.3.0 NAAMIED али га још нисам инсталирао, јел то тај?
Да ли се губе слике и остали подаци инсталацијом?

Ne gube se. Sve ostaje isto.

Uzeh danas ovaj tel.Razocaran sam na zvuk na zvucniku i sluskama.Ima li neko resenje za ovo?Sto je slabo mi ne smeta toliko koliko je ne kvalitetan,bar na 8.5.3 global.Tek za 72h mogu da otkljucam bl i ubacim LOS vrv i Viper4arise,ali voleo bih da znam resenje i za miui ako postoji? :)

Od jačine ne očekuj čuda na Mi 5:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    121.6 KB · Pregleda: 184
Htc 10 ima najslabiji zvuk na zvucniku od ovih modela sa liste? Nikad ne bih ni pretpostavio...

Da se oglasim i ja sa mojim problemom, softver je ok medjutim kod mene je problem u touchscreen-u definitivno. Skroz dole ne radi kako treba a posle par dana pobrljavi skroz. Vratio sam ga prodavcu na servis pa cemo videti. Posle restarta proradi na neko vreme ali uvek pomalo zeza dole blizu home dugmeta....

I onaj hardware test je pokazao da nekad ne registruje dodir.

Koliko sam mogao da provalim po netu, Xiaomi ima nekoliko dobavljaca za ekrane pa sve zavisi sta ti zapadne. Neki su dobri a neki su kao moj... Nemam pojma koji sam imao, nisam znao kako da proverim. Uglavnom razocaravajuce za flagship neke firme. Nije bas ni dzabe, das 250€ za tel a touch ne radi kako valja, kao na jeftinim kinezima. Za ovaj slucaj ne vazi koliko para toliko muzike :).

Pisu ljudi da su izbacili serije sa losim touchscreen-om...

Eto cisto neko ako uzima nov telefon, da zna da odmah proveri touch, skroz dole pri dnu. Najlakse se vidi kada treba da se kuca sms i kada se pritisne u onaj pravougaonik gde treba da se pise, ako ne izlazi tastatura istog sekunda znaci da mu se zalomio los touch i neka reklamira momentalno.

Pozdrav, prijatelj i ja smo kupili 2 ista MI5, verzije sa 32GB, LGD display. Primjetili smo da na obadva uredjaja ponekad ekran, tj. osvjetljenje kao titra na rubovima ekrana, posebno vidljivo na sivoj pozadini i pri jakom osvjetljenju. Aktivirana opcija Double tap to wake pogorsava stanje. Ponekad se desava kad izvadimo mob iz dzepa, ponekad kad samo stoji na stolu, ne mozemo reci da se dogadja u nekim posebnim uvjetima. Nakon nekog vremena nestane, nekad traje krace, nekad duze.

Trazili smo zamjenu uredjaja, dobili smo 2 nova, ali i na njima ista stvar. Uredjaji su bili na 8.2.2.0 Global stable, sad su na 8.5.3.0 Global stable, ali opet isti problem.

Je li se itko susretao sa slicnim problemima? Sta mislite je li u pitanju softverski ili hardverski problem? Da bas na 4 uredjaja dobijemo isti hardverski problem...? Citao sam da LGD ima problema sa touchem, nisam nigdje naletio na ovakav slucaj...

Hvala!

Појавила ми се некаква плава флека у горњем делу екрана. Види се само на тамнији подлози. Шта радити, може ли се средити?

Phonearena

Појавила ми се некаква плава флека у горњем делу екрана. Види се само на тамнији подлози. Шта радити, може ли се средити?

Reklamiraj ako imas garanciju

Pozdrav, prijatelj i ja smo kupili 2 ista MI5, verzije sa 32GB, LGD display. Primjetili smo da na obadva uredjaja ponekad ekran, tj. osvjetljenje kao titra na rubovima ekrana, posebno vidljivo na sivoj pozadini i pri jakom osvjetljenju. Aktivirana opcija Double tap to wake pogorsava stanje. Ponekad se desava kad izvadimo mob iz dzepa, ponekad kad samo stoji na stolu, ne mozemo reci da se dogadja u nekim posebnim uvjetima. Nakon nekog vremena nestane, nekad traje krace, nekad duze.

Trazili smo zamjenu uredjaja, dobili smo 2 nova, ali i na njima ista stvar. Uredjaji su bili na 8.2.2.0 Global stable, sad su na 8.5.3.0 Global stable, ali opet isti problem.

Je li se itko susretao sa slicnim problemima? Sta mislite je li u pitanju softverski ili hardverski problem? Da bas na 4 uredjaja dobijemo isti hardverski problem...? Citao sam da LGD ima problema sa touchem, nisam nigdje naletio na ovakav slucaj...

Hvala!
Hardverski problem, losi ekrani, trazite ponovo zamenu.

Imaju vise dobavljaca ekrana pa sta ti se zalomi..

Drugar ima mi5 kupljen u Kini, radi perfektno vec duze vreme.

Ja bih trazio zamenu, ili povracaj novca pa kupi na drugom mestu

A ljudi sta je ovo,cim ga uzeh ljudi se zale ode ovo ode ono :'D Al dobro tu je jos 10m garancje..

Na onome sto sam ja uzeo nekad se samo desava screen retention (sto se desava kod ips ako je dugo jedno te isto na ekranu - tipa devojci messenger). Problem se resava koriscenjem drugih aplikacija ili pokretanjem app-a za ciscenje toga (koji menja r g b naizmenicno brzo fullscreen). Da napomenem da se desava u extremnim situacijama :)
Uredjaj je star oko 9-10 meseci ako se dobro secam.
Eto, jel ti to utesno? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ljudi sta je ovo,cim ga uzeh ljudi se zale ode ovo ode ono :'D Al dobro tu je jos 10m garancje..
Bitno da ima garanciju :)

Ako radi od starta dobro radice ti dugo sigurno. Moraju i oni negde da ustede pare, to je ekran i kuciste, za te pare to je to. Kad sve radi fenomenalan je... Drugo, svako proizvodjacu se desi neka losa tura, Google Pixel prva generacija problem sa mikrofonom, iPhone je isto imao neke hardverske greske, Samsung sa eksplozijama :)))

Поред ове плаве флеке која се пре два дана појавила на дисплеју имам и замерку на блиц, слика буде бледа са леве стране. Да ли још неко има сличне проблеме, мислим да је понекад и слаб одзив тачскрина.
acea5de87a6d2c250e4ff5c48a9943e8.jpg

Vrh Dno