Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako ti je za utehu to je temperatura na daljincu a termometar na drugoj strani prostorije je imao oscilaciju od 0,3 stepena

ako ti je za utehu to je temperatura na daljincu a termometar na drugoj strani prostorije je imao oscilaciju od 0,3 stepena
To je već bolje. Mada probaj da staviš daljinski pored tog termometra, ali da bude uperen u klimu, pa vidi kako radi. Ako je daljinac blizu, pregreje se oko njega od duvanja klime.
Što se tiče uštede, najbolje je kada klima troši konstantno, tj ne drnda kompresor u pali-gasi ciklusima.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Rovaccccc ima Daikin ftxb35c u sobi od 12kvm, i trenutno greje 80kvm sa njom, jer nije toliko hladno. Ne zna kako se ponaša na pravoj hladnoći, ali za sad je prezadovoljan.

Da da njega i pratim i gledam sta pise,ono sto su pricali za tandrkanje spoljne video sam da ima i resenje za to,pratim sve pa do sledece zime da presudim koja uzeti za ostatak kuce.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

A šta i zašto tandrče?

Tako je neko pisao po forumu da se cuje spoljna kad zazima,kao da nesto lupka u spoljnoj,neko je kacio video nekog rusa i rekao na kom minutu je objasnio tamo koji kabel gde udara i pravi buku.

Uz svako postovanje, losu atmosferu pravi windfucker provocirajuci a ja imam valjda pravo da branim stavove i istinu. Ako pratis temu videces o cemu se radi.

Sta je ovo na temi.
Navalili ljudi da naprave od mene strasilo :D

Mitsubishi hj meni izgleda losija klima od daikina ftxb35c
Jeftino je odradjena.Ima jeftinije slabije delove

Daikin 35 ice imaju bolje delove.
Veci i jaci kompresor.Veci izmenjivac.Vise freona.Teza vanjska jedinica.Bolja modulacija.

Ako je ovo provociranje to ce mi moderator vec skrenuti paznju.Nema potrebe da neko drugi definise sta predstavljaju moji postovi.
Ja ne vidim nikakvo provociranje u ovome.
Jednostavno mi je zao da se ljudima savetuje da izbegnu daikin i uzmu slabiji mitsubishi hj.
Jer mislim da je daikin bolja klima naprotiv.

Obje sam imao otvorene pred sobom.
I to je moje misljenje.
To sto prenosim ostalima svoje iskustvo to je moja dobra volja.

Kakvo crno provociranje :D

Nema tandrkanje na videu vec je to neko na drugom forumu govorio da se to desava na tom modelu i da je to ulazni model i kao takav ima eto tu manu.

Hvala za snimak.

Potpuno je neverovatno da velika mrcina bas toliko odstupa od deklaracije, a mala, eto, ne. Kakva se tu glupost desava, Sveti Ilija zna.

Ne kapiram u cemu je fora? Da li oni nesto stede na nekim komponentama i zato ne radi kako treba, ili sta je u pitanju.

A bas sam navijao za tu 18 mission, zbog, bar deklarativno, vrhunskog COP u najvaznijem temperaturnom opsegu za nase klimatske uslove.

Ma kakav crni COP, kad treba da je COP skoro 7, tj kad radi na minimumu,nona "modulira" tako što povuče 1200W, pa smanjuje do 900W i onda ZVEK ugasi kompresor. Pa se za minut opet upali, i tako u krug. Nema tu ni q od COP-a. Juče ostavim dve Misije na 24℃, dođem sinoć odma legnem umoran, probudio se jutros šlogiran, napolju +7℃ a unutra 26.3℃ i to u drugom kraju dnevne sobe, u dijagonali od klime, na 1m od poda! Pogledam opet klimu, radi, duva, vuče 940W. Tad sam je ugasio, i pootvarao prozore da dođem sebi.

sad posmatram moju 12-cu,radi sasvim korektno i ugladjeno...spustila je potrosnju u jednom momentu na 320w a potom je jos smanjila na 280w sto je stvarno vise nego korektno...a ova mrcina eno nece da se spusti sada ni ispod 1000w....
da sam znao kupio bih dve 12-ke a ne jednu 12-ku a drugu 18-ku

jedino mi pada na pamet problem pravi spoljna jedinica koja se po oznakama razlikuje od 12-ke

Uf, 26c, ja bi crko tu. Bas lose odrzava temperaturu, pogotovo sto postoji tavanska izolacija a nije ni hladno. Na osnovu cega li je odlucila da napravi 26c na setovanih 24? Eto jos razloga za reklamaciju po meni, zovi uvoznika i ratuj, moras. Ocigledno ta MOB2 spoljna jedinica ima ozbiljan problem sa modulacijom, to jest nema je skoro. A unutrasnja po ovome ima los senzor ili neispravnu sondu. Pa u najgorem slucaju zameni za 12-ticu ako nista drugo, i onako ces posle da radis izolaciju.

Ma kakav crni COP, kad treba da je COP skoro 7, tj kad radi na minimumu,nona "modulira" tako što povuče 1200W, pa smanjuje do 900W i onda ZVEK ugasi kompresor. Pa se za minut opet upali, i tako u krug. Nema tu ni q od COP-a.

Skroz si u pravu.
Da bi imala dobar cop trebala bi snizit temperaturu na unutarnjoj.
Ona ako u minimumu trosi 900w to je jos puno vruce,tako da tesko ce napravit dobar cop kao i on/off klima.
Ista situacija i za defroste.Opet kao on/off.
Prejako grije unutarnja,prejako hladi vanjska.

Ako imas bilo kakvu mogucnost reklamiraj,menjaj,sve ce bit bolje od toga

Ma reklamiraj to. Ako je nesposobna da izmeri temp dzaba joj posao.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Midea Mission 12, novo iskustvo. Na ovu spoljnu temperaturu najbolja modulacija, potrosnja, grejanje a sa mojom kvadraturom, grejem ceo stan za sada, je 24 stepena zadata temperatura, druga brzina od tri. Posto nisam kuci veci deo dana ne ukljucujem je za sada stalno. Posle desetak sati od zadnjeg ukljucivanja, zadata temperatura 24, temperatura u sobi 21.5, pocinje sa radom, podize polako do jedno 900-950w, posle minut dva spusta na 800-850w, za desetak minuta na 550-600w, za pola sata na 270-300w i modulira tu negde dok u sobi ne bude oko 23 stepena, treba joj jedno sat vremena i onda pocinje polako da se gasi pali. Intervali paljenja i gasenja posle toga su znatno kraci.
Spoljasnja jedinica se jedva cuje, moram da otvorim prozor terase da bih je cuo. Vibracije nemam. Inace klima odlicno greje i veoma sam zadovoljan sa ulozenim - dobijenim.

Midea Mission MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW, video zapis rada

snimak koji sam objavljivao

https://www.youtube.com/watch?v=XYXAbNTbYkE

dva nova, nastavak predhodnog snimaka

https://www.youtube.com/watch?v=jg_-7pgrAKE
https://www.youtube.com/watch?v=ifO6-8p_OMk

Ma reklamiraj to. Ako je nesposobna da izmeri temp dzaba joj posao.

Upravo kuckam mejl Duletu, sa svim detaljima. Od njega sam kupio, pa da vidimo šta uvoznik predlaže. Ja bih najpre novac nazad, u celosti, pa da kupim 3x Fujitsu 12LM i ne klečim više pored merača u špajizu u 3 ujutru, ko mentalno obolela osoba.

Ako bi ikako bilo moguce to bi bila super varijanta. Ne znam samo koliko ce biti jednostavno resiti ovo. Sve zavisi od uvoznika, ne znam dali bes ici glatko. Ako se on pravi blesav prinudjen si da ih tuzis. Doduse mozda ce samo i poziv advokata resiti problem. U svakom slucaju posavetuj se sa Duletom, znace on sta da radi.

tek ja neznam sta da radim...generalno,18-ka pored ovakvog rada pitanje koliko uopste moze da ustedi struje....dal da pozovem servis koji je ugradio pa da se posavetujem...

Treba mi pomoc, potpuni sam laik za klime, medjutim citajuci ovaj thread dosao sam do zakljucka da je najbolje uzeti fujitsu... moja dilema je u odabiru modela pa bi bilo super ako bi neko objasnio kljucne razlike i ima li svhre dati skoro duplo vise za top model... U pitanju su dve sobe, odlicno izolovane, jedna 40m2 dnevna, druga 26m2 spavaca... dakle, trebaju mi 2 klime...

12LMCA za ~ 62000
12LUCA za ~82000
12LTCA za ~110000

Hvala :)

Sve je stvar komfora, tesko je odrediti sta zapravo vredi.

Ja sam nekako gledao da se ne zeznem sa jeftinijim modelom, a opet i da ne ispadne da dajem 250e vise za nepotrebnu stvar, da bacam pare, takoreci.
Imam jako slicnu kvadraturu i da ti slikovno odgovorim kako sam ja resio istu tu dilemu danas :)

1c2f1482c338753731e9f1a7a98fe91c.jpg
ebf523cd6ae5ccd7f6634b07394d96eb.jpg
d78eb3d410f2ed5e49b041f0fd779c6a.jpg
e3c297bb58894041aaa05c793417267c.jpg
4573307bfd0eab39ff8cc89197b9304b.jpg
52457498e8ed05cf3e9891b6a2f87973.jpg

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Odličan izbor. Ja sam isto bio za LU ali imam neki spušteni plafon koji bi možda pravio problem prilikom podizanja poklopca, a instalacija je već bila izvedena.
Ako se dobro sećam spoljna jedinica je dosta teža od one na LM, a tehnika se uvek kupovala na kilo, tako da nisi pogrešio sigurno :)

Neko se žalio čini mi se na neko caktanje iz unutrašnje, da li LU ili LT, nexteen možda zna.

tek ja neznam sta da radim...generalno,18-ka pored ovakvog rada pitanje koliko uopste moze da ustedi struje....dal da pozovem servis koji je ugradio pa da se posavetujem...
Da li si realan sa pitanjem, obična 15 godina stara klima ima COP oko 3 pri grejanju, i štedi struju, a ti se sekiraš oko potrošnje ove nove. Činjenica da sa ovakvim radom, i neravnomernom temperaturom smanjuje komfor, ali ja i dalje nisam siguran da li je dovoljno za reklamaciju. Proces rada sigurno nije javno dokumentovan, to što može da radi sa većim opsegom snaga nego što radi uobičajeno ne mora da bude dovoljan razlog za reklamaciju. Za preciznost održavanja temperature je takođe pitanje, ja ne znam da postoji neko dozvoljeno odstupanje. Da bi merenja bila relevantna mora da ih izvrši 'stručno' lice sa baždarenim instrumentima.
Drvac koga pominjete je zadovoljan sa ovim klimama u datacentru, i holu fakulteta. Jedno je specifičan prostor gde oprema ima ogromnu disipaciju i treba da ima radnu temperaturu u opsegu većem od komfora koji vi očekujete u dnevnoj sobi. Drugo prostor koji je 5 ili 10 puta veći od soba koje vi grejete, sa opet daleko nižim neophodnim komforom.

Odličan izbor. Ja sam isto bio za LU ali imam neki spušteni plafon koji bi možda pravio problem prilikom podizanja poklopca, a instalacija je već bila izvedena.
Ako se dobro sećam spoljna jedinica je dosta teža od one na LM, a tehnika se uvek kupovala na kilo, tako da nisi pogrešio sigurno :)

Neko se žalio čini mi se na neko caktanje iz unutrašnje, da li LU ili LT, nexteen možda zna.
Poklopac izlazi napred, ne ide gore, koliko ja znam.

Kada namontiram, javljam i kako se ponasa, ali po tudjim iskustvima, vidim da je to sve super.

@Xepoj87
Ajd nek je sa srecom i da te dobro sluzi! Ja je imam u lokalu kod supruge i malo je reci da smo prezadovoljni klimom. Spoljna je inace teza jer Toshiba kompresor sam ima skoro 10 kila a tu je i dupli izmenjivac. Odlicna klima. Inace identicni kompresor je i u LGC model kojih imam dva komada. Vidim da je neko pomenuo da je ima za 82k, ako nije tajna gde?
Panel, to jest poklopac prvo ide malo napred pa ide gore, MORA da joj se ostavi mesta, pise sve u Installation manual-u:
https://mega.nz/#F!glAEjDDb!6C_o1_wAsg43AAA7hvWjfA!QsRiUY5D

Poslednja izmena:
Aha, ja zapamtio samo da se otvara :D
Pa pazi, za svaku klimu moras imati ostavljeno vise mesta od plafona od toga, ne bi li usisavala i cirkulisala vazduh kako treba.

@djalf
Hvala, i ja sam je platio 88, ne znam di ima za 82k, ali tek onda nema dileme.

Spoljasnja je 38kg, unutrasnja 12, tako pise na kutiji.

Sto se kompresora tice, mislim da sam citao da od 2013. ili 2014. godine, Fujitsu i General sami prave svoje kompresore.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno