Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

@windfucker
A da se ti malo otkacis sa ove teme? Posto samo u njoj obitavas (znam jer ovde se ne broje poruke a tvoj broj je 0 i slovima NULA) i vecinom trolujes. Kad stavis neki razuman nick, mesto u kom zivis i potpis priblizan mom, tada ces moci da mi se obracas i da mozda budes relevantan nekome.

Moj post jos nikog nije naveo na pogresnu kupovinu.

Neciji postovi su naveli jozu da istrese pare na nesto za sto ce se izgleda kajat narednih dugo godina.
A kako stvari stoje takve preporuke ce se i nastaviti na ovoj temi.

Jer mitsubishi hj je jedna od losijih klima koje sam vidio,bar ako gledamo ono sto dolazi od japanaca.
Ali ti upravo preporucujes to :d

Ali naravno tebi smeta to sto sam ja tu :-devil-:

Mene majstor suprotno ubjedjuje...kao racuna se 2+2(tanka + debela cev)

+1 sto zdjilas kaze

@windfucker
Ja preporucujem Mitsubishi? Gde si to video? Ajd pokazi sad kad trolujes i da sebi dokazes da trolujes.
Drugo, ja da preporucim Mitsubishi pored 5 (i slovima PET) klima marke Fujitsu koje posedujem? Mislim da ti logika nije jaca strana ;)
Da dodam, ne smetas mi sto si tu, smeta mi/nam sto trolujes umesto da pomazes ljudima. Jozza je sam izabrao, nisam ga ni ja niti bilo ko drugi vukao sa rukav da kupi Midea klimu. Sto je on i napisao, da je prihvatio rizik i uzeo te klime.
I dalje mislim da nepotrebno dramimo, modulacija joj nije jaca strana, samo neka ona greje na -15c, mene nista drugo ne interesuje.

Poslednja izmena:
@djalf

Jel vi ne kontate s kim se raspravljate ili se pravite da ne znate , sve je to jedan isti lik ( anon , windfucker , grujicdragic, zoran petrovic , 1973zoran ) samo su razliciti forumi u pitanju ..

LUCA nema senzor pokreta ..

I napokon sam nasao ko je pored @sasamanasa govorio da je Midea Mission super klima i da u firmi imaju nekoliko komada , tacnije imali su 24-ku a posle su uzeli bar jednu 18-ku , u pitanju je @drvac sa Elite foruma . Lik se greje na klime od 2011g , poseduje Fujitsu 12LU , stari je clan i nije bilo nikakvog razloga da mu ne verujemo . Nije to bio @jozza iako sam i ja bio ubedjen da je on to pricao , no ne bilo mi tesko sve te postove sam pronasao .. To imate tamo na stranama : 644 .648 . 676 . 712. 723

Da li si probao sa drugim meračem?
Jesam sa Trotec bx11. Da tražim treći merač nemam baš toliko vremena a ni volje. Dođem kod mojih i klečim u ostavi gde su izvedene utičnice za dve klime, i buljim u merače. Ćale i keva misle da nisam normalan, a ni ja više nisam siguran šta to radim i što lažem sebe...

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
hahaha,kakavc majstor,ladno oce da mu uzme 40e za instalaciju

Covek je pitao za mitsubishi i ja sam rekao da je ok, a onda sam mu PREDLOZIO, citiram:
Daikin se nije nesto pokazao koliko znam, Mitsubishi je ok ali je slabiji od Fujitsu ASYG 12LLCC koji ti je slican sa cenom, 60k.
Tacan link do mog posta:
https://forum.benchmark.rs/showthre...sija-pitanja&p=5253810&viewfull=1#post5253810

Dakle ja sam mu predlozio FUJITSU kao sto mozes da vidis a ne Mitsubishi kako ti pricas. Jer je Fujitsu bolja klima od obe. I jos pricas kako mi delimo lose savete. Pa mi bar nesto i radimo a ne znam sta ti radis, sem sto trolujes temu i povecavas broj postova u njoj tako da se novi korisnici nikada nece snaci. Zato i stalno pitaju stara pitanja, ali neka, nama nije tesko i pored tebe koji smaras da pomognemo ljudima.

Primećujem da se ovde prenela loša atmosfera sa susednog foruma, a to nije u duhu Benchmarka.

Ne znam ko je sve ko na drugim forumima, a nije ni bitno.

Smatrajte se opomenutim, spustite malo loptu i bez ličnih obračuna, kako bi tema koristila svima.

Hvala na razumevanju.

Nema šta meni da bude krivo ili ne. Klima ne radi u proizvođačkoj specifikaciji, ja sam obmanut kao kupac od strane Midea marketinga i to je to. Još razmišljam šta dalje, ali Midea Mission 18 definitivno radi kako ona hoće. Dok je radila u HEAT modu, falilo joj 1C do zadate temp, ja prebacim na AUTO mod ona krene da hladi!!! I to opasno jako. Ćimo kaže da mu nije isključila grejanje čak i kad je postigla temp sa "follow me" opcijom. Treba Mideu nalupati žešće, da im ne padne na pamet da prodaju đubre po ceni vrlo bliskoj japancima.

@djalf Jel ti stvarno mislis da to dopire do njegovog mozga , nemoj se nervirati on i postoji samo zato da bi drugima dizao pritisak i nista vise
Ne moze on mene da iznervira vec govori neistinu i dovodi ljude u zabludu. Lepo sam mu dokumentovao ali je to vise za druge ljude da bi videli ko je u pravu. I evo neverovatnog podatka, ovde sam registrovan od Novembra 2004-te. windfucker je prvi korisnik nakon 13 godina da je usao na ignore listu. To govori dovoljno.

Primećujem da se ovde prenela loša atmosfera sa susednog foruma, a to nije u duhu Benchmarka.
Uz svako postovanje, losu atmosferu pravi windfucker provocirajuci a ja imam valjda pravo da branim stavove i istinu. Ako pratis temu videces o cemu se radi.
A na tom susednom forumu pogledaj stranu 100 date teme da vidis kako je meni pomognuto 2011-te, kako da izaberem klime. I zahvalan sam im vecno. I sad neko dodje i hoce da pljuje na te ljude koji su mene tada ucili o grejanju na klime, kao i mene. Ne dozvoljavam, jer on tada nije ni postojao u prici, kako sto ne postoji ni sada ovde u temi, postoji samo da provocira.

@jozza
Da li si se cuo sa Duletom? Voleo bih i njegovo misljenje o datom problemu a tebe jos jednom molim da kontaktiras uvoznika i da resis stvar. Pa makar i menjao instalacije, ja im ne bi dozvolio da me tako obmanjuju specifikacijama koje nisu tacne. Ima tu osnova i za tuzbu, samo svi znamo kako to funkcionise kod nas, na zalost.

Poslednja izmena:
Klime setovane na 23 i Luca i Leca interesuje me da li vam se desava da klima nekada duva kao mlako ili se tripujem.koja treba da bude temperatura izduva na odredjenoj temperaturi

Nema šta meni da bude krivo ili ne. Klima ne radi u proizvođačkoj specifikaciji, ja sam obmanut kao kupac od strane Midea marketinga i to je to. Još razmišljam šta dalje, ali Midea Mission 18 definitivno radi kako ona hoće. Dok je radila u HEAT modu, falilo joj 1C do zadate temp, ja prebacim na AUTO mod ona krene da hladi!!! I to opasno jako. Ćimo kaže da mu nije isključila grejanje čak i kad je postigla temp sa "follow me" opcijom. Treba Mideu nalupati žešće, da im ne padne na pamet da prodaju đubre po ceni vrlo bliskoj japancima.

Au covece ti si bas lose prosao ... Sto ne reklamiras?
Ako nista drugo bar sam sad sebe malo utesio da nisam jedini kome ova djubrestija na momente duva hladno kad ukljucim da greje :D

@mrbakero Kad duva lagano i mlako to je najbolje. Onda je i ne primećuješ, a u sobi toplo. Naravno, pod uslovom da temperatura ne osciluje. Kako napolju bude hladnije i gubici toplote veći, temperatura izduva će da raste.

Poslednja izmena:
@jozza
Da li si se cuo sa Duletom? Voleo bih i njegovo misljenje o datom problemu a tebe jos jednom molim da kontaktiras uvoznika i da resis stvar. Pa makar i menjao instalacije, ja im ne bi dozvolio da me tako obmanjuju specifikacijama koje nisu tacne. Ima tu osnova i za tuzbu, samo svi znamo kako to funkcionise kod nas, na zalost.
Ne pada mi na pamet da se vučem godinama po sudu. Ako je uvoznik normalan rešićemo ovo bez ratovanja. Verujem da će Dule da se "obraduje", kao i ja. Nije on kriv, uvoznik treba da snosi odgovornost za tehničku ispravnost robe koju prodaje. Ima na stanju i Daikin, pa možda i to upadne u menjažu, mada bih više voleo 12LMC

Ako ćeš stavljati izolaciju biće i Daikin dovoljan.

Ako mozes, menjaj to za Daikin, nema sta drugo.

kod midee ispada da je sva usteda u tome sto se iskljucuje kompresor pa mu prosek potrosnje na taj nacin opadne....pozabavicu se jos istrazivanjem njenog rada ali generalno ni meni se nesvidja kako radi,onoo sto ce me iole utesiti ako ipak bude na minus temperaturama dobro grejala...

Gde god da je uzeo Elcom je taj koji ce reci na sta pristaje tj da li pristaje na zamenu za Daikina ..

Meni jos ne ide u glavu da jedno pise na euroventu, a drugacije da se desava u praksi

Sent from my iPhone using Tapatalk

posto na obicno "heat" radi tako sto stalno iskljucuje kompresor onda resih da se jos pozabavim opcijom "follow me"...setovao ponovo na 25 stavio daljinac na 1,5m i cekao...grejala je neprestano i vukla 830-840w i namerno sam je pustio da vidim dokle misli da duva i kad prestane sta ce se desiti,hoce li smanjiti duvanje,potrosnju....rezultat je sledeci,postigla je 25 a ona i dalje duva,daljinac pokazuje 26 a ona i dalje duva-greje,kada je prebacila temperatura na daljincu na 27 tada se ugasio kompresor i sada je u fazi mirovanja,cekam da vidim kada ce se ponovo pokrenuti...
mislim da ovo moze biti dosta korisno u odnosu na ono njeno obicno paljenje i gasenje u obicnom rezimu grejanja,svakako da ni ovo nije bog zna sta posto mi se nesvidja jer ipak mnogo sporo reaguje ali moze se dobro odraziti na potrosnju struje jer ocigledno se nece neko vreme pokrenuti (hocu reci da dosta dugo miruje) a i nema hladnog izduvavnja,ako ga i bude nece biti precesto..
zamolio bih jozzu da kada bude ponovo nesto cackao sa klimama da proba ovako kao i ja,zna da neces biti svakako zadovoljan radom ali bar mozda ima sanse da se postigne veca usteda.
cekam da padne temperatura pa da vidim na koliko ce se ponovo pokrenuti

ukljucila se kada je palo na 24 stepena,i u jednom momentu je radila na 780w....ostavicu je jos i pratiti ponasanje

Jel tako i sa 12-kom Mission?,meni llc9 ode najvise na 640w i tada vrelo duva i onda brzo spusti na 330w i tu malo spusta ispod malo podize preko ali je tu negde.
Pitam za 12-ku jer sam mislio da uzmem jos jednj klimu za spavacu i kuhinju i iskreno sam razmisljao o njoj i o daikinu 35 jer sam cuo da je dosta stedljiv(imam spavacu od 8.5 i kuhinju malo vise od 9kv spojene vratima) i tu mi treba plafon 21 stepen a daikin koliko sam video bas modulira lepo i moze dosta da bude stedljiv.
Ovo je sve u razmatranju jer hocu jos da sredim izolaciju na prolece i ako bude para onda bi uzeo klimu.
Trenunto grejem sa llc i leca malo vise od 30kv i onaj ostatak sa ta peci od 3kw.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Meni jos ne ide u glavu da jedno pise na euroventu, a drugacije da se desava u praksi

Sent from my iPhone using Tapatalk
Eurovent testira snagu i potrošnju u tri temperaturne tačke, +7℃, Tbiv (-7℃ ili -10℃) i Ttol (-15℃ ili -20℃), pa se onda po nekoj formuli računa ostalo, uz podatak o Pdesign. Uglavnom, to sve ne govori ništa o kulturi rada nekog uređaja. Eurovent uopšte ne testira minimalnu snagu uređaja, bar ja tako mislim, inače ova Mission nikada ne bi dobila diplomu. Meni to izgleda da proizvođači pošalju brdo podataka, Eurovent testira na tri temperature i ako se taj deo poklapa izdaju diplomu.

ukljucila se kada je palo na 24 stepena,i u jednom momentu je radila na 780w....ostavicu je jos i pratiti ponasanje
Setovana na 25℃, isključi na 27℃ a uključi na 24℃? Fix speed Vox iz 2004-te preciznije radi. Ne valja to. Fujitsu drži temp na decimali. Znači ako zadaš 25℃, ima da bude 25℃ bez da šeta 3℃ kao ova Misija. Pa na pelet sam imao variranje +-1℃ sa sve gorionikom od 35kW (prejak), 100L vode u kotlu i 300L u instalaciji. Veoooma trom sistem, pa radi preciznije. I tih +-1℃ sam mislio da eliminišem klimama. Uff, samo se nerviram.

Poslednja izmena:
Jesam sa Trotec bx11. Da tražim treći merač nemam baš toliko vremena a ni volje. Dođem kod mojih i klečim u ostavi gde su izvedene utičnice za dve klime, i buljim u merače. Ćale i keva misle da nisam normalan, a ni ja više nisam siguran šta to radim i što lažem sebe...

Jok, dosta je dva. Moguće da će se klima snalaziti bolje kada padnu temperature, al ti se u međuvremenu raspitaj kod prodavaca koje su ti opcije za zamenu.
Nemoj se nerviraš. Ne vredi jetra koliko gomila plastike i metala. :bottle:

Poslednja izmena:
evo je krmača ponovo odradila ciklus,definitivno na setovanih 25 greje do 27 pa iskljuci i ponovo ukljucuje na 24...tih 780w je izgleda bila "fata morgana" jer se posle popela na 860w i nije se spustalo dok se nije ugasio kmpresor

Jel tako i sa 12-kom Mission?,meni llc9 ode najvise na 640w i tada vrelo duva i onda brzo spusti na 330w i tu malo spusta ispod malo podize preko ali je tu negde.
Pitam za 12-ku jer sam mislio da uzmem jos jednj klimu za spavacu i kuhinju i iskreno sam razmisljao o njoj i o daikinu 35 jer sam cuo da je dosta stedljiv(imam spavacu od 8.5 i kuhinju malo vise od 9kv spojene vratima) i tu mi treba plafon 21 stepen a daikin koliko sam video bas modulira lepo i moze dosta da bude stedljiv.
Ovo je sve u razmatranju jer hocu jos da sredim izolaciju na prolece i ako bude para onda bi uzeo klimu.
Trenunto grejem sa llc i leca malo vise od 30kv i onaj ostatak sa ta peci od 3kw.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk
Rovaccccc ima Daikin ftxb35c u sobi od 12kvm, i trenutno greje 80kvm sa njom, jer nije toliko hladno. Ne zna kako se ponaša na pravoj hladnoći, ali za sad je prezadovoljan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno