Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesantno je da pri zaletanju kompresora potrošnja raste sasvim korektno, ali ne ume da se smanji kad treba.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Citaj dokument malo detaljnije :d
Slobodno označi gde se pominje trenutna potrošnja, koliko ja vidim sve vrednosti su neke prosečne vrednosti. Da analiziram EU direktive nemam neku želju.

@jozza
Moguće je da takvim radom održava visok COP, ako mu rad sa niskom potrošnjom smanjuje isti.
Panasonic Etherea u novim serijama ima povecan minimalni Pin u odnosu na prethodne, uz veći COP/SCOP, naravno.

Minimum snage po fabričkom podacima je 1.44kW uz potrošnju od 220W. Ako u minimumu vuče 900W (video na kratko 626W) onda je minimalna snaga 4kW, a to sam mogao da imam i sa on-off klimom, a ne sa inverterom od 600eur.

Da, ali bi se ta on/off klima vec na -5c pretvorila u santu leda, da se ne lazemo ;) Probaj da ih ne gasis, nek odrzavaju 23c unutra pa vidi kako je.

Slobodno označi gde se pominje trenutna potrošnja, koliko ja vidim sve vrednosti su neke prosečne vrednosti.

Onda nisi ni procitao dokument :D

Samo je na vrhu prosecna vrednost SCOP.
Ostalo su sve trenutne vrednosti.

Na +12 klima izbacuje 1,510 kw toplote.
Ostvaruje cop 6,89
Jednostavnom matematickom operaciom mozes doci do zakljucka da klima u tom trenutku trosi 219 w :D

@jozza evo drzim je oko 2 sata na opciji "follow me" i sta se desava,kao prvo nije ni jedanputa prekinula duvanje i radila hladno izduvavanje nego je duvala svo vreme topao vazduh,drugo,zadao sam joj 25 a trenutno je merila 24 stepena,povukla je 1400w dok nije postigla 25 potom je smanjila postepeno na 830w i drzala tu potrosnju....ono sto sam ocekivao da ce pri postizanju 25 iliti prelasku na 26 ona spustiti i dalje potrosnju ali to se nije desilo,bar ne za sada-JOS CEKAM,ona i dalje na zadatih 25 a izmerenih 26 duva topao vazduh,ne smanjuje duvanje i drzi potrosnju 830w...............imam jos malo vremena da pratim dok se ne zakucam u krevet :)

@jozza evo drzim je oko 2 sata na opciji "follow me" i sta se desava,kao prvo nije ni jedanputa prekinula duvanje i radila hladno izduvavanje nego je duvala svo vreme topao vazduh,drugo,zadao sam joj 25 a trenutno je merila 24 stepena,povukla je 1400w dok nije postigla 25 potom je smanjila postepeno na 830w i drzala tu potrosnju....ono sto sam ocekivao da ce pri postizanju 25 iliti prelasku na 26 ona spustiti i dalje potrosnju ali to se nije desilo,bar ne za sada-JOS CEKAM,ona i dalje na zadatih 25 a izmerenih 26 duva topao vazduh,ne smanjuje duvanje i drzi potrosnju 830w...............imam jos malo vremena da pratim dok se ne zakucam u krevet :)
Ne valja to... Kako se približava zadatoj temp tako treba da smanjuje snagu i ispod tih 800+[W], a kada postigne zadatu ako ne može dovoljno dž smanji snagu radi održavanja temp, da se ugasi.

Ja izgleda imam sreće sa izolacijom. Nama je u stanu i dalje od 22 do 24°C bez ikakvog grejanja/dogrevanja (osim nas samih, PC/TV i nešto kuvanja).

Osećam da će grejanje na klimu biti baš isplativo

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa ne znam da li ce joj se desiti ali za klimu koja je sertifikovana do -20c mislim da ipak nece lediti kao klima on/off od 250e.

Ajde jednom kad stvarno budete imali vremena , pustite je da radi ceo dan i onda posle malo vise sati rada da cujemo kako se ponasa , ovo upalim samo da bi je testirao bas mi nekako ne drzi vodu . Za obojicu vazi , daj malo to pustite radi a ne ono palimo na par sati dnevno . Malo mi je zjbno proceniti kako bi neka klima trebala raditi u @jozza slucaju , nema izolacije , velika m2 , pa ako je jos i pali samo nekoliko sati dnevno a zidovi hladni .. I da , jesi li probao sve tri klime , jel se isto ponasaju ?

@jozza jesu li te klime konstantno upaljene ili ?

Nisu konstantno, ali sam spavao kod mojih, šatro doveo malog da prespava kod babe i dede pa ostao i ja. Dve radile bar 12 sati u autu i preko noći pa se mislim da je bilo relevantno. Ona u spavaćoj nema šta da radi, jedino da je stavim da "održava" 19℃, pa se u tom slučaju neće skoro ni paliti, bar ne na ove temperature. To da rade 24/7 jedino kad još zahladi napolju.

Pa nije bas nesto merodavno , ipak je to kuca sa mnogo gubitaka i za kratko vreme se ohladi , znas i sam da kad krenes da se grejes na klime treba nekoliko dana da se stabilizuje potrosnja a mogu misliti kako je u jdnoj kuci bez izolacije i negrejanim prostorom ispod..

Znam ja kako je kad se grejem na KLIMU (čitaj "japansku klimu"), u tome i jeste problem.

U slabo izolovanim prostorima klima izbegava da se gasi.
Dok to nije slucaj kod joze.
Njegova se gasi i to ni manje ni vise nego sa 900w gasenje.
Cak ju je jednom video i na 626 w :D

Ta klima se ne ponasa normalno.
Zasto meni izgleda da neki pokusavaju da opravdaju mideu.
Umesto da napadnu mideu gde god stignu javno privatno trgovce uvoznike sve redom.
Mozda tako pomognete jozi ili da mu poprave to ili da izganja druge klime,ili bilo koje drugo resenje.

To je krajnja mera. Niko nikga ne pravda vec pokusavamo da vidimo u cemu je fora. Ako ju je jednom video da obori na 626 pitanje je zasto druga ne obara na toliko i zasto je i ta samo jednom oborila na toliko. Ocigledno je da moze nize ali iz nekog razloga nece.
Ne treba dizati frku na prvu loptu ali ako je to stvarno problem reklamacija momentalno i stiskanje uvoznika. Polako, sve redom neka i nema frke.

U slabo izolovanim prostorima klima izbegava da se gasi.
Dok to nije slucaj kod joze.
Njegova se gasi i to ni manje ni vise nego sa 900w gasenje.
Cak ju je jednom video i na 626 w :D

Ta klima se ne ponasa normalno.
Zasto meni izgleda da neki pokusavaju da opravdaju mideu.
Umesto da napadnu mideu gde god stignu javno privatno trgovce uvoznike sve redom.
Mozda tako pomognete jozi ili da mu poprave to ili da izganja druge klime,ili bilo koje drugo resenje.
S obzirom da postoji centralno na pelet, 3x ASHG 12LMC bi sele ko guza na nošu, pa kad se oseti da posustaju uskočio bi kotao čim bi temperatura krenula da posustaje. To bi bilo pravo bivalentno grejanje, ali ja pametujem "ajd' da stavim jače klime da ne mora Ćale da loži."

Ako imas 10cm gore izolaciju bile bi dovoljne 3xLM i za neki minus sigurno. I to nije skroz neizolovan objekat jer tavan je najvazniji kod grejanja.

To je krajnja mera. Niko nikga ne pravda vec pokusavamo da vidimo u cemu je fora. Ako ju je jednom video da obori na 626 pitanje je zasto druga ne obara na toliko i zasto je i ta samo jednom oborila na toliko. Ocigledno je da moze nize ali iz nekog razloga nece.
Ne treba dizati frku na prvu loptu ali ako je to stvarno problem reklamacija momentalno i stiskanje uvoznika. Polako, sve redom neka i nema frke.
Oborila na kratko na 626, pa skočila na 757 (čudna neka simetrija) pa se nakon nekog vremena ugasila. To je ona u trpezariji, što greje i kuhinju i ostavu. Ova u dnevnoj sobi (greje i kupatilo) je najviše radila i neće ispod ~860W. Bar je nisam video u manjoj potrošnji.

Ako imas 10cm gore izolaciju bile bi dovoljne 3xLM i za neki minus sigurno. I to nije skroz neizolovan objekat jer tavan je najvazniji kod grejanja.
Cenim da bi pelet set radio samo par zimskih dana sa 3x 12LM.

Jel ima neko mission 9-ku, da napise kako se ponasa? skoro da sam odlucio nju da uzmem za decju sobu od 15 kvadrata kad sad procitam za ovaj problem kod Jozze sa ocajnom modulacijom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako cemo iskreno.
Meni kad sam dosao na ovu temu je izgledalo kao da ekipa ima korist od prodaje nekih modela klima.
Cudno mi bilo jer se toliko gura kineska klima midea o kojoj se ne moze ni saznat puno,i sto se gura fujitsu llca iako ekipa zna da ti modeli malo zezaju,i da su iz nekog razloga stari.
Zvucalo je kao da samo ta dva modela na trzistu valjaju,ostalo je smece.

Cak mi je joza izgledao takav,ili jedan od njih.
Tu sam pogresio :D

Godinama citam forume.Uvek je bilo kvalitet = japanac.Ova ekipa cesto pise po tim forumima.Ali sta se desilo odjednom da ispliva midea kao nesto za toliku preporuku.A ispostavilo se da ju niko nije ni probao.Da je bilo ko probao razocarao bi se prvog dana na ovakav rad.

Izvini, a sta bi ti da predlozimo ljudima osim 09LLCA u 15m2? Kad nema vise ni 07LECA niti bilo sta slicno? Ja sam uzeo 09LLCA, nisam jos grejao sa njima jer nema potrebe ali videcemo vrlo uskoro koliko je to ona "losa". Na kraju krajeva, korisnik Romeo Crennel je napisao da je zamenio elektroniku bez ikakvih problema i ako nije imao bag sa duvanjem, a sada sa njom greje i zadovoljan je. U svakom slucaju vise nego jozza sa Midea Mission.
A sta ti citas ne znam, ali 09LLCA je zamisli Japanac pa nek je i iz skladista iz 2012-te, Japanac je jer nosi Fujitsu ili General ime, sto je isto. Moje LGC su jos starije ali su bolje od nekih novijih modela za pare koje su tada kostale. I da dodam, i Nocria je jos stariji model, pa svi znamo kakva je to legenda od klime.

Ako cemo iskreno.
Meni kad sam dosao na ovu temu je izgledalo kao da ekipa ima korist od prodaje nekih modela klima.
Cudno mi bilo jer se toliko gura kineska klima midea o kojoj se ne moze ni saznat puno,i sto se gura fujitsu llca iako ekipa zna da ti modeli malo zezaju,i da su iz nekog razloga stari.
Zvucalo je kao da samo ta dva modela na trzistu valjaju,ostalo je smece.

Cak mi je joza izgledao takav,ili jedan od njih.
Tu sam pogresio :D

Godinama citam forume.Uvek je bilo kvalitet = japanac.Ova ekipa cesto pise po tim forumima.Ali sta se desilo odjednom da ispliva midea kao nesto za toliku preporuku.A ispostavilo se da ju niko nije ni probao.Da je bilo ko probao razocarao bi se prvog dana na ovakav rad.
Ma ja sam pro-Fujitsu zato što me je Fujitsu ASYG 12LT oduševio od prvog dana i stvarno radi za sve pare. Na -19℃ mi je bilo toplo u kući, klima je ubica, greje i ne pita za spoljašnje uslove. Unutrašnja lepo izgleda, spoljašnju ni ne čujem. Sa drugim japancima nemam iskustva, a kinezi i korejanci (LG koji radi slično kao i ova Midea) su me razočarali. I sad se pojavio novi model Midea Mission, "sve ekstra" i ja se upecam. Kakav sam som... Od sad ću samo japance da preporučujem... Pa nek se ljuti ko hoće, za ovaj "izlet" sa Mideom sam dao 257.000din. Nije to sića pa da kažem "ko ga hebe", a ne radi kako bi trebalo.

Jel ima neko mission 9-ku, da napise kako se ponasa? skoro da sam odlucio nju da uzmem za decju sobu od 15 kvadrata kad sad procitam za ovaj problem kod Jozze sa ocajnom modulacijom

Sent from my iPhone using Tapatalk
9-ka ima MOB03 spoljašnju, kao i 12-ca, dok 18-ca ima MOB02. Tako da bolje pitaj korisnika ćimo, on ima i 12 i 18. Mada, kad vidim sad kakvo je sr@nje Midea ne bih ti preporučio ništa sem japanca. Ni LG, i sa njim sam izgubio živce. Na jednom drugom forumu, čovek iz BiH, stari korisnik se greje sa Fujitsu Nocria (TOP model) i u dečiju malu sobu je ugradio Daikin ftxb35c, i kaže da radi odlično. Ako korisnik Nocria klime kaže tako, ja nemam razloga da mu ne verujem. Mada, njegova je 12-ca, a ima i 9-ka i 7-ca. Probaj ga naći, nick mu je rovaccccc

Sto nisi uzeo u obzir 2x Nocria kada je toliki budzet?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno