Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ovako,brat kupuje telefon,na moju preporuku ići će na Xiaomi.U konkurenciji su Redmi Note 4,Mi A1,i Mi Max 2.U pitanju je average user,znaci pomalo net,youtube,neka igrica tipa Asphalt 8,Gta itd.Koji preporucujete?Video sam da je Max 2 nesto losiji sto se tice igrica mada je u pitanju isti CPU!?

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

Kakvo je mišljenje o Elephone S8? Sviđa mi se što je 6 inčni telefon, a opet ima prihvatljive dimenzije. Jedino težina al ajde de.

Da li je elephone i dalje tzv. "garažni brend" koji treba zaobići u širokom luku?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Moja preporuka da zaobidjes slonofon. Uzmi neki Xiaomi umesto njega, pogotovu sto mozes da nadjes na KP.
Ako uzmes Elephone ocekuj bug-ove, slabu bateriju, los touch itd. Jedino sto su izbacili da nesto vredi je P9000. Ostalo nikako.

Ovako,brat kupuje telefon,na moju preporuku ići će na Xiaomi.U konkurenciji su Redmi Note 4,Mi A1,i Mi Max 2.U pitanju je average user,znaci pomalo net,youtube,neka igrica tipa Asphalt 8,Gta itd.Koji preporucujete?Video sam da je Max 2 nesto losiji sto se tice igrica mada je u pitanju isti CPU!?

Pa mozda je najbolje sa saceka rn5. Trebalo bi da ce skoro. Nema vise svrhe uzimati rn4 i te starije modele, jer ih Kinezi stancuju jedno vreme pa onda prestanu i posle zbog deficita cene idu gore, tako da imas situaciju da platis fon skuplje nego kad je izasao plus sto je izbor boja ocaj. Jedino A1 ako voli cist android, mada mi cena vec za njega nije realna...uveliko preko 200e na kp...hm, za spec kao na rn4. Kazem, jedino ko bas voli cist android, ovako se ne isplati (bar dok je cena preko 200e) po mom misljenju. I ja licno cekam rn5 od kad mi je crko flex2 i vucaram svakojake kante (s2, desire 310)...bolje bi bilo xiaomi-ju da se ne *****ava i da rn5 bude prava stvar i naravno po ok ceni inace ce mi platiti ovu visemesecnu patnju sa krsinama u iscekivanju rn5. [emoji1]

Momci odlučih da klincu naručim jedan fon iz Kine.
Ovo je nešto što odgovara po ceni i specifikaciji:

https://www.aliexpress.com/item/Ule...-MTK6737-Quad-Core-Android-7/32824550018.html
https://www.aliexpress.com/item/Ule...6-0-MTK6737-Quad-Core-5-5-HD/32751855441.html
https://www.aliexpress.com/item/Ori...6GB-Snapdragon-615-Octa-Core/32811952246.html

Naravno interesuje me vaše mišljenje o modelima, možda neka druga preporuka ko je šta probao za ovu cenu kao i preporuka sajta sa koga da se poruči: Ali, DX, ovaj neki Chinavasion, Banggood, Coolicool...

Hvala unapred ;)

Zte bih ja mozda uzeo ipak je to ozbiljniji igrac. Snapdragon vs mtk

Pa mozda je najbolje sa saceka rn5. Trebalo bi da ce skoro. Nema vise svrhe uzimati rn4 i te starije modele, jer ih Kinezi stancuju jedno vreme pa onda prestanu i posle zbog deficita cene idu gore, tako da imas situaciju da platis fon skuplje nego kad je izasao plus sto je izbor boja ocaj. Jedino A1 ako voli cist android, mada mi cena vec za njega nije realna...uveliko preko 200e na kp...hm, za spec kao na rn4. Kazem, jedino ko bas voli cist android, ovako se ne isplati (bar dok je cena preko 200e) po mom misljenju. I ja licno cekam rn5 od kad mi je crko flex2 i vucaram svakojake kante (s2, desire 310)...bolje bi bilo xiaomi-ju da se ne *****ava i da rn5 bude prava stvar i naravno po ok ceni inace ce mi platiti ovu visemesecnu patnju sa krsinama u iscekivanju rn5. [emoji1]
Hvala na savetu,inace budzet mu je 250,max 255 evra.

Moze komotno da uzme max 1, stariji a jaci fon.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Upravo ja imam taj telefon i preporucio sam mu ga,ali kaze da mu je ekran mali,hehe,ipak cu pokusati da ga ubedim da uzme Mi 5s.

Ima i mi 5s plus . On je veci ,ali ne znam koja je cena

RN4 Global i ostatak para pojedes i popijes... nema bolje :)

Sent from my Redmi Note 4X

Pa mislim da je bolje onda da ceka rn5 kao sto sam napisao...ali ako postujem necije misljenje, pogotovu u vezi xiaomi telefona, to je onda Kidence.

Meizu M6 - jel zna neko kada se pojavljuje u prodaji i jel ima neki bitan razlog da ga obican korisnik zaobidje?

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Pozdrav drugari, zanima me da li je rn4x trenutno najbolja opcija od xiaomi telefona do 150 evra u domacim prodavnicama?

Da, mada bolje uzmi RN4 Global (malčice skuplji) -- identičan je RN4x-u, ali ima bolju podršku za nas 4G (band 20), fabricki dobar ROM (ne moraš da flesujes ništa) i u paketu dolazi evropski punjac, pa izbegavaš smaranje sa adapterima.

Hvala. Pogledacu. Koliko sam razumio citajuci forume bitno je da bude snapdragon procesor? Rn4x mora da se flesuje? Nesto sam citao i gledao i svi govore ako ima snapdragon i global rom (rn4x) da je sve ok i da ide dosta cesto update.

Poslednja izmena:
Prvi post u temi za Redmi note 4 sve objasnjeno.

Sent from my Redmi Note 4X

Pozdrav ljudi, može li pomoć?
Zanima me da li su frekvencije ovog telefona podržane u Srbiji, konkretno Telenor?
97a1dcca54b64b04d6e77455f9543d9c.jpg

Jesu. Tom telefonu nedostaje samo LTE band 20.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Telenor ima najviše lte band 20,bolje nađi neki drugi telefon ako želiš da imaš LTE

Poslednja izmena:
Telenor ima najviše lte band 20,bolje nađi neki drugi telefon ako želiš da imaš LTE

A s druge strane ima 4G bukvalno svuda po većim gradovima i uz glavne puteve i na telefonima bez LTE20. Jeste, super je da ima i taj band, ali prestanite da pravite frku kao da maltene nigdje neće imati 4G na Telenoru ako nema.

Može se bez b20, ali nije baš 100% tako kako si napisao...

Pa da, ali nije ni "uzmi global ili nećeš imati 4G na Telenoru". Ne sjećam se kad nisam imao 4G u NS i BG, recimo, sem u kakvom podrumu.

Sve OK, zavisi gde čovek stanuje, koliko i gde putuje i sl.
Nije dobra konstatacija da bez B20 neće imati 4G, ali nije dobra ni da je svejedno.

Nazad
Vrh Dno