Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nigde nisam video kako si ti pomogao ovoj temi na bilo koji nacin? Uglavnom provociras i prozivas ljude

Iznenadjen sam sto cujem da sam nekog provocirao.
Niti sam provocirao niti kontam iz cega je neko mogao proizvesti takav zakljucak al ajd kako hoces.

Ja kad sam dosao na temu predlozi za najbolje klime su bili midea mission i fujitsu llca.
To je ovaj mission i jedina fujitsu klima koja je pravila nekakve probleme :)

Ja sam pokusao saznati od vas nesto o toj midea mission posto vidim da je predlazete masovno.
Nisam uspio nista saznat pa sam i odustao od istrazivanja.

Ja kad nesto ne znam ja jednostavno sutim i zasto bi nekom predlagao o necemu o cemu ne znam.
Za razliku od nekih koji predlazu klimu kao najbolju kupovinu na osnovu specifikacija i euroventa,a onda ljudi kad ovako istresu pare onda sta da se radi.

Dobra klima je puno vise od onoga sto mozete procitat na papiru.
Nadam se da vam je bar sad to jasno.

Ovo ja ne vidim kao provociranje.
Ne vidim ni kao pljuvanje po midei.
Samo sam izrazio zaljenje sto covek istrese pare na tri klime,mozda cak na osnovu vasih predloga,i sad ih treba gledat takve.

Problem je sto retko kad nesto kazes a kad kazes to je sa puno zlobe i prezira no navikli smo mi na tebe takvog . Kad god te na nekom forumu opomenu da smanjis dozivljaje ti se tako prebacis na sledeci , pa u krug ..

@jozza

Samo ti nama prenosi informacije jer svaka je zlata vredna . Znaci kako stoje stvari nema tu finoce u radu , ajde da vidimo jel bar greje bem mu sunce i steta je sto nemas igrom slucaja i jednu 12-ku da vidimo kako bi ti ona radila . Na nama je da prenesemo informacije buducim korisnicima , pa ako klima bar greje kako treba na vecim minusima onda se lepo ljudima napomene sve lose sto mogu da ocekuju od nje pa ako se odluce za nju sami su krivi ako im sutradan smeta . Svakako je Fujitsu ili bilo koji japanac ispred bilo kog kineza i to smo znali oduvek ali ljudi nemaju para i ako bar bude grejala ko svet na -15c ili koliko vec bude , onda mozda i vredi neku preporuku , a ako ne brisemo je iz preporuke expresno . Eto , ko te je terao da kupujes sebi Fujitsu a na to i TOP model pa ti sad svaki q... smeta :D

Ja nikad ni na jednom forumu nisam dobio ban.
A opomenu sam dobio samo na ovom forumu,iako ne kontam zasto,i to verujem zahvaljujuci nekom od vas par,kojima kao da smeta moja pojava :)

Koja je minimalna potrosnja na 18 Mission po specifikaciji?

Minimum je 220W, a maksimum je 2240W. Snaga varira od 1.4kW do 6.8kW. Nominalno 5.57kW. Kinez slagao za sve pare. Izgleda da Eurovent testira samo snagu i potrošnju na +7, Tbiv i Ttol. Jeste ovo inverter, ali osećaj u grejanju kao on-off 12-ca što se tiče održavanja temp. Jedina modulacija snage koju sam video je u intervalu 900W-1500W. Greje ova Midea silovito, ali se kompresor pali i gasi iz istog razloga. A i ne sviđa mi se što za razliku od samo 1 Kelvin između zadate i sobne temp klima vuče 1100-1200W na spoljašnjih 12℃. Umesto da ozbiljno smanji snagu jer je blizu zadate. Na ovom mom Fujitsu LT, temperatura vazduha u sobi je zakucana na prvoj decimali.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Hm, bas lose. Mislim da tu ima osnova za reklamaciju. Kako bi bilo da kontaktiras prvo uvoznika?

Hvata me muka na tu pomisao. Instalaciju ne bih mogao da iskoristim za neku normalnu klimu, jer ova krmača ime debele cevi. A ima 20-ak metara instalacije. A to košta debelo.

Ma jasno, kome se to radi. Ali bitno je da ona isporucuje toplotu kada udare minusi. 20 metra predpostavljam za sve tri?

Ja nikad ni na jednom forumu nisam dobio ban.
A opomenu sam dobio samo na ovom forumu,iako ne kontam zasto,i to verujem zahvaljujuci nekom od vas par,kojima kao da smeta moja pojava :)
Daleko od toga da ikome smetas kao pojava ali ako su zajedljivi komentari jedini tvoj doprinos temu onda ne znamo bi sta trazis ovde.
Jos jedna glava u temi sigurno ne smeta i siguran sam da bi svi radije voleli da vide neki konstruktivan post umesto prozivki. Opomenu si sigurno zbog toga i dobio. Samo malo promeni stav i sve je ok.

Nemaju svi pare za japanca. Mnogi se hvataju za glavu i kad im se spomene 50K za kineza... Ja verujem da ce to super da greje ali bas je problem ako ne spusta snagu.
Ljudi, ja bih to reklamirao bez puno razmisljanja ako se ispostavi da stvarno nece ispod 600W da ide. Znam da je komplikacija ali ako klima svarno ima finese kao drvoseca onda to bas nije opeglana sprava.

Jel neko od vas spreman da proba nesto? Hajde nadjite jednu kartonsku kutiju koja moze da prekrije unutrasnju jedinicu, preklopite je i merite vreme za koliko ce da ugasi kompresor. Probajte nekoliko puta slobodno.
Ja sve mislim da je samo problem jer unutrasnja retko komunicira sa spoljnom. Sa slabijom klimom to je sigurno manje izrazeno nego s jacom.
Jeste probali da potrazite po netu jel neko imao slican problem? Ako treba posaljite i Midei direktno mail pa neka objasne sta je fora.
Hajde neka neko probao i 12-icu kako modulira.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Prema ovom dokumentu (ako je to taj model) ta klima bi trebala raditi najnormalnije.

Pogledajte prilog 237610

Prema ovome na +12 trosi oko 219w.
To se uklapa sa specifikacijama koje spomenete.

Ovo je sasvim dovoljan razlog da trazis intervenciju da se pregleda zasto klima ne radi kako treba.
Ako je instalacija odradjena kako treba i sve ispostovano nek donesu drugu klimu i nek probaju.
Ja bi trazio od njih da mi zavrse da klima radi kako pise da treba i onda problema nema.

Ili su te prevarili pa ti uvalili neki model totalno drugaciji od tog koji su trebali.

Kako je odradjena nadopuna gasa.Si bio tu ?
Jeste li nasli 100% tacan podatak za koliko metara dodje napunjena i koliko se dodaje po metru,koliko max moze,koja visina itd ...
Oznaka je Midea MSMBCU-18HRFN1 Mission inverter. Spoljašnja MOB02. Ugradnju je odradio Dule, veliki profesionalac, i tu 101% nema greške. Dovukao sam ga iz Novog Sada u Surčin jer sam hteo najkvalitetniju ugradnju. Ide 15g/m dodatno ako je duže od 5m. Sva pravila ispoštovana. Mada, ova klima ima oko 1.500g gasa, tako da sigurno nije osetljiva na +-5% punjenja. Uređaji rade "normalno" sa +-20% gasa, i samo merenjem može da se utvrdi razlika. Može 30m ukupno, i 20m visinske razlike, a kod mene je najduža cev 9m, a razlika u visini 1m. Ovo je prefinjen uređaj koliko i sekira.

Prema ovom dokumentu (ako je to taj model) ta klima bi trebala raditi najnormalnije.

Pogledajte prilog 237610

Prema ovome na +12 trosi oko 219w.
To se uklapa sa specifikacijama koje spomenete.

Ovo je sasvim dovoljan razlog da trazis intervenciju da se pregleda zasto klima ne radi kako treba.
Ako je instalacija odradjena kako treba i sve ispostovano nek donesu drugu klimu i nek probaju.
Ja bi trazio od njih da mi zavrse da klima radi kako pise da treba i onda problema nema.

Ili su te prevarili pa ti uvalili neki model totalno drugaciji od tog koji su trebali.
Jok, to je taj model. Ja lično raspakovao, sve je bilo u stiropor i folijama, fabrički zapakovano u kutije sa jasnim oznakama modela kako unutrašnje tako i spoljašnje. Znači takva je stigla iz Kine. Kupljena kod uvoznika direktno.

Jesi li je probao sa otvorenim prozorom? Taman da joj ne da da pređe u on/off, možda spusti snagu?

probacu ja 12-cu,malo sam obratio paznju na nju ali ni upola koliko sam 18-cu posmatrao,ona je negde na 700w drzala pa se gasila ali uzmite to sa rezervom...e sad,nisam kuci ovih dana,radim po 12 sati dnevno,cim stignem javim kako se ponasa

Na drugom forumu korisnik sasamanas se grejao celu prošli sezonu sa Midea Mission 12, tj grejao je ceo stan bez jedne prostorije. I išla je u održavanju na 300W.

Midea 12 ne verujem da je jaka klima.
Njoj bi vise prilicilo da moze da radi i na 150-200w.
Za tu 12-ku nije pohvalno to sto se spusti do 300w.
Trebalo bi i pazit kome verovati na forumu pisu razliciti ljudi.

Ja bi to reklamirao to nije ok nikako.
Imas dokument kako taj potpuno isti model treba da radi.
Klima se ne ponasa u skladu s tim i to je to.

Nek je dovedu u red.Nek trosi 220w kako su napisali u dokumentima.
U protivnom si prevaren.

****vetre, postavio si tabelu sezonske potrošnje a pišeš o trenutnoj potrošnji. Zima nije ni počela, a već pravite od muve slona. Efikasnost uređaja ćete videti na kraju sezone kad pregledate račune za struju. Problem duvanja hladno-toplo se rešava pravilnom pozicijom uređaja, ako duva direktno uvek će biti situacija kad će nekome biti neprijatno. Klime tako velike snage su predviđene za grejanje 'velikog prostora' i treba ih postaviti u skladu sa tim. Komfor i ujednačena temperatura u prostorijama se pre svega postižu dobrom izolacijom.
Ja trenutno grejem >100 kvm jednom klimom jer još uvek nije zahladilo dovoljno da bi aktivirao obe. Kompletna potrošnja struje u septembru za 300 kwh manja nego prošle godine, uz minimalno nižu prosečnu spoljnu temperaturu.

jel moze ovde da se postavi snimak....tacno cu da snimim ponasanje klime tj potrosnje na meracu :)

@jozza

Da li je prostor već ugrejan, tj. "stabilizovan" ili su sva opažanja u nekom bliskom periodu od starta uređaja?
Ako je tako loše održavanje temperature ugrejanog prostora, tražio bih od uvoznika da pošalje inženjera koji će se uveriti u to i od njega potražio objašnjenje.

****vetre, postavio si tabelu sezonske potrošnje a pišeš o trenutnoj potrošnji. Zima nije ni počela, a već pravite od muve slona. Efikasnost uređaja ćete videti na kraju sezone kad pregledate račune za struju. Problem duvanja hladno-toplo se rešava pravilnom pozicijom uređaja, ako duva direktno uvek će biti situacija kad će nekome biti neprijatno. Klime tako velike snage su predviđene za grejanje 'velikog prostora' i treba ih postaviti u skladu sa tim. Komfor i ujednačena temperatura u prostorijama se pre svega postižu dobrom izolacijom.
Ja trenutno grejem >100 kvm jednom klimom jer još uvek nije zahladilo dovoljno da bi aktivirao obe. Kompletna potrošnja struje u septembru za 300 kwh manja nego prošle godine, uz minimalno nižu prosečnu spoljnu temperaturu.
Dnevna soba je dugačka 7m. Ja sednem na 5m od klime, i kad postigne temp, ona izduva svu toplotu iz unutrašnje pa nastavi da duva i podigne krilca. E tada sam osetio da ka meni duva neki "ventilator", jer ova sekira od uređaja ne ume da smanji fan pre nego podigne krilca, a već je ohladila izmenjivač. Nije to nešto strašno ali se ipak oseti, i to ne očekujem od klime koja košta 600eur. Nema tu nepravilne pozicije, ona duva u pod u delu sobe gde se ne boravi, ali sekira se izgleda trudi da dobaci taj neugrejani vazduh do drugog kraja sobe.

On ima 3 iste klime na istoj etazi pa ako jedna ne radi kako treba lako to moze uporediti sa ostlima i utvrditi jel OK ili ne , mogu biti razlike ali ne prevelike .

@jozza

Da li je prostor već ugrejan, tj. "stabilizovan" ili su sva opažanja u nekom bliskom periodu od starta uređaja?
Ako je tako loše održavanje temperature ugrejanog prostora, tražio bih od uvoznika da pošalje inženjera koji će se uveriti u to i od njega potražio objašnjenje.
Pa grejala je od uveče celu noć, pa sam ujutru pratio. Sem toga, klima je na pregradom zidu, koji nije hladan ni bio. Od izolacije za sada samo plafon je izolovan, 10cm vune. Održava ona temperaturu OK, ali pali i gasi kompresor umesto da radi na manjoj snazi. Zabole me za kompresor, ali me nervira ono izduvavanje kad ulazi u stand by mod.

Poslednja izmena:
On ima 3 iste klime na istoj etazi pa ako jedna ne radi kako treba lako to moze uporediti sa ostlima i utvrditi jel OK ili ne , mogu biti razlike ali ne prevelike .
Dve rade skoro pa isto.

Onda je ugrejan prostor. 12 LMC radi u tim uslovima sa ~300W, ali bez ovih kerefeka sa dizanjem krilaca itd.
Slično toj Mission se ponaša moj LG P12RK, totalno glupa sprava, više liči na on/off klimu koja ima 3 brzine za spoljnu nego na inverter.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno