Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ja koristim Globe rom custom rom, Miui default kamera

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Може мала помоћ око custom rom-а за Note 4X 3/16 GB ?
Наиме, хтео бих да убацим неки како бих угасио сензор отиска прста и имао мало више опција у подешавањима интерфејса и сл. Сад сам у дилеми који Rom. Видим да се препоручују тих пар (RR, LineageOS, AOSP, XOSP исл.) па сам збуњен који да одаберем.
Поред овог наведеног, волео бих и да је трајање батерије пристојно, ако може мало да се побољша звук што на излазу слушалица, што звук приликом разговора и тако неке ситнице. Видим да у ту сврху препоручују XOSP па не знам колико је стабилан и има ли још неки на који треба да обратим пажњу ? Тренутно сам на MIUI 8.5.4 Nougat.

XOSP nisam probao.

Probaj RR, ima dosta opcija za podešavanje interfejsa, ako ti to treba. Imaš i unofficial BrateloSlava build-ove na AFH, sa dosta izmena.

LineageOS koristim zato što ima OTA update, najbliži je stock androidu sa dovoljnim brojem opcija za podešavanje.

Trajanje baterije je pristojno, kao na MIUI. Zvuk je dobar, ne znam što bi to podešavao.

Ali najbolje je da probaš, testiraš i vidiš šta ti odgovara.

Za zvuk neki sound mod, poput Dolby i uzivancija... :)

Sent from my Redmi Note 4X

Samo da proverim da slučajno nisam promašio negde podešavanja... U biti sredini sve po svom izboru uz nova+miui, nedostaje mi gestures na lockscreenu (treba mi zbog deezera u autu). Na LOS ga pretpostavljam ima? Memory management mi je za nijansu preagresivan....

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Za RR ne znam, ali na LOS-u nemaš gestures, imaš samo ovo:

2fed6c60add4b73279e83042ba4d28a7.jpg

@Santa

Pojasni malo na sta ciljas tacno... Gestures na ugasenom ekranu ili...

Ja koliko to znam nema ni jedan rom...samo dt2w radi dok je ugasen...Rekao bih da to kernel mora da podrzava, da bi radilo...

Radi Miui kamera...
Eno i nove verzije miui kamere, install iz recoveryja...
Elem, meni miui kamera daje nešto bolje rezultate no snap na los-u. Za sada najbolje rezultate dobijam sa GCam_4.4.012.156195200-41155109_7.0H_PIXEL_XL2_Full_v2.2 verzijom. Verzija MGCB_7.0H_C2API_Min_Exp2 za nijansu daje oštrije slike, ali su mi boje nekako prezasićene. Na kraju, ipak je ovo midlow senzor i tu cela priča prestaje. Nema ceđenja suve drenovine ☺.
Uzgred, preporuka zadnji build LOS-a, ovo je bruka kako radi [emoji106] .

Upravo. Na oneplus one, LOS 14, ima opcija za gestures na lockscreenu. S obzirom da rn4 ima doubletap to wake, pretpostavih da je u pitanju software feature.

Ja mislim da kernel mora da ima takvu mogucnost, da bi komande radile...
Evo sta ima na RR po tom pitanju..

uploadfromtaptalk1505042255367.png
uploadfromtaptalk1505042262623.png

Izgleda da je kasno za Edit:

Mislio sam na ovo. Ima li na LOS za RN4 ili na RR ovo?
851a9e19b647c88ff9c76c5cdb3b5ae8.jpg

Ah.... To mi je sad baš smor [emoji3]... Navikoh se na feature, bio Sam ubeđen da je do ROM-a.

Moze gestures da se doda, ali dok je ukljucen ekran, povuce se sa strane onaj kao "filter" pa po njemu pises slova i sta vec hoces, a pre toga programiras sta da ti otvara...ali to nije na lockscr-inu...

Jedino volume dugmićima da menjaš pesme, dok je ugašen ekran.

Nikako, zbog Nillkina je to nemoguća misija.. ništa, na lockscreenu imam komande... Ali mora doubletap pa nišaniš gde je skip to next.

Promeni temu na MIUI, imas teme gde je player mnogo bolje odradjen, pa ne moras da nišaniš :)

Edit:

Ako neces da menjas temu, promeni samo lockscreen u temi i dobices drugaciji player. :)

Poslednja izmena:
Imam problem sa lokacijom u odeljku "vreme" gde se pronadje grad u kom zivis da bi ocitalo vremensku prognozu..u podesavanjima mi je namesteno da lokaciju trazi preko GPS-a,kao i na MIUI 8,sad u petak kad sam se prebacio na MIUI 9,ne moze da pronadje grad,cak nece ni vece gradove kod nas,tipa Bg,dok mi daje neke Americke gradove kao mogucnost..Dok mi lokacija na navigaciji radi dobro..Region mi je "Srbija"..Ako nekom pada na pamet sta moze da bude nek napise..

Moze po zelji... :) Ja licno koristim Dolby, navika valjda...

XOSP nisam probao.
Probaj RR, ima dosta opcija za podešavanje interfejsa, ako ti to treba. Imaš i unofficial BrateloSlava build-ove na AFH, sa dosta izmena.
LineageOS koristim zato što ima OTA update, najbliži je stock androidu sa dovoljnim brojem opcija za podešavanje.
Trajanje baterije je pristojno, kao na MIUI. Zvuk je dobar, ne znam što bi to podešavao.
Ali najbolje je da probaš, testiraš i vidiš šta ti odgovara.

Па тако сам и мислио да испробам више па шта ми одговара, него ето да се распитам још мало. Звук ме размазио на Lumia640 јер је стварно био супер приликом разговора сад је мало мутнији па зато а на слушалицама је ок, али ето видех да и то можда може се побољша па да питам. cheers

Za zvuk neki sound mod, poput Dolby i uzivancija... :)

Na Globe rom custom rom se instalira Viper4Aris, bolja opcija od Dolby.
http://mi-globe.com/index.php/rom-builder/
Ides na expert opcije.
Sent from my MI MAX using Tapatalk

Нисам знао за ове опције, видећу то и сад да одрадим. cheers

Na kom regionu držite tel i da li je to bitno na kojem će biti?

Ma ovo sve manje-vise isto... Izvukli su max iz ovih senzora.Mozda jos koji % moze bolje, ali mislim da je ovo neki max...

Sredio je rus iz mog zadnjeg posta... Posle kupuj Mi A1 [emoji41] . Vrovatno će i MIUI galeriju da portuju.

Jel sim 2 moze do 3g .. nece 4g?
Nisam nikada koristio 2 sima. Pa sada za odmor cu koristiti..pa vidim da na sim 2 pise na mrezi 3g.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Vrh Dno