Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Probao sam da instaliram Eon na Android box sa GP i instalacija prosla bez problema. Nisam se ulogovao da ne popunim 5. uredjaj (cuvam za drugi) nego cisto da probam. Inace box je rutovan i na wifi je (koliko vidim nekima smeta root?). Vidim da kazete da na LAN ne radi, tako je mene ranije Tapatalk zezao dok nisam nasao xposed modul, fake wifi.
Ova TV Eon apk, da se ne trudim da je instaliram posto imam osnovni Gold? I drugo, za taj 5. uredjaj kad instaliram, na Ikom-u da ocekujem da rade svi kanali?
Javi ako uspeš da se nakačiš na Lan.
TV verzija koliko vidim ,ima puno više podešavanja kako za kvalitet slike tako i za jačinu strima.Može lan veza ,ali SK opet ne radi,odnosno radi samo SK HD.Pogledaću da li je kvalitet slike bolji na TV verziji.

Ne, nego sam recimo na Telenoru mogao da bez problema pogledam SK, a sad pojedinci kažu da ne radi ni na Telenoru. Mada, možda je to od slučaja do slučaja, kao što pojedincima ne radi ni u browseru.

Radi i na telenor data i na telenor home net preko wifi-ja

Pojedinci su se žalili da ne radi, ali kao što rekoh, možda je to samo izuzetak ne pravilo.

@sonetpro_kg: Arene rade na bilo kom netu u Srbiji. Telekom toliko misli o zaštiti da im sam stream MTS TV Go kanala nije enkriptovan! Stream svih D3Go kanala je enkriptovan. EON streamovi barem za sad nisu ;)

A za D3Go Android app je bila u pitanju loša logika programera: provera je bila "if notWiFi unblock" a starije verzije Android-a tretiraju i LAN/ethernet i mobile/data kao istu stvar... a na mobilnom netu iz Srbije je dozvoljeno gledanje SportKlub-a.
EON isto dozvoljava gledanje SK sa Telenor/VIP/MTS ali ne tretira LAN kao mobile/data internet nego proverava samu IP adresu i zatim blokira pristup kad nije SBB-ov IP (tj SBB, Total-ov ADSL, IKOM, KDS...) opseg.
Na eon-u i sa bonbon moze da se gledaju sporr klubovi. Dakle data i ako je ip adresa strana

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

JE30 ih patak, EON lepo radio u operi od starta pa do jutros, sada ne radi na svim kanalima crn ekran .

Meni od sinoc (bar sam tad startovao) isto crn ekran na FF. Obrisao cookies za eon.tv, obrisao cache i nista, isto njesra. Cak kad izaberem HD sekciju, dobijem 3 komada N1 kanala na listi.

Do juce normalno radilo.

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk

Izgleda da se, za sada mogu neograničeno brisati prijavljeni uređaji. Obrisao sam ih bar desetak za dva dana, isprobavajući razne browsere. Još nije aktivno pravilo o mesečnoj kvoti brisanja.

Meni od sinoc (bar sam tad startovao) isto crn ekran na FF. Obrisao cookies za eon.tv, obrisao cache i nista, isto njesra. Cak kad izaberem HD sekciju, dobijem 3 komada N1 kanala na listi.

Do juce normalno radilo.

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk
Tri komada jesu sada
N1srb
N1hr
N1bih

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

Upravo sam dobio informaciju iz SBB-a da EON na Smart TV moze da se gleda samo na Gold Extra i Gold Premium paketima.

Upravo sam dobio informaciju iz SBB-a da EON na Smart TV moze da se gleda samo na Gold Extra i Gold Premium paketima.

I to samo na jednom televizoru. Porodica koja ima vise smart televizora a treba joj na svakom od njih ova usluga, mora da ih poveze sa racunarom ili android boksom ili sa necim za sta ja ne znam.

Poslednja izmena:
Da li i na EON radi onaj fazon što su neki koristili, da im rade SK kanali i ako su van SBB mreže?

• Like
Reagovanja: M J
Meni rade na MTS i VIP

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

Nije baš 100% tačno.
Imam D3i i radi mi android smart tv app.Fora je što javlja da ne može uživo da se glada,pa je potrebno samo par minuta ići natrag i onda radi.
Upravo poredim D3go Rts2 košarku, u odnosu na to isto na klasičnoj Eon app.Na D3go je primetno bolja slika.
EON androd TV app ima u podesavanjima strim do 7 mega,klasičan android Eon do 4 mega.
Klasičan android Eon je osakaćen za gledanje na android boksovima ,odnosno stavili su mu namenu samo za tablet i telefon,dok je Eon TV app namenjena i za android boksove.Sve u svemu D3go je što se tiče upotrebe na android boksovima bolje rešenje.Bolja slika, rade SK kanali,lan veza i bolji pregled grupne liste za gledaj propušteno.Ja se vraćam na D3go ,dok ga ne ukinu.

Poslednja izmena:
Da li i na EON radi onaj fazon što su neki koristili, da im rade SK kanali i ako su van SBB mreže?

Ne radi (za EON + komp + VDSL). Ako misliš na foru za browser/komp varijantu D3Go i gledanje van SBB mreže. Prva stvar koju sam testirao :D

@HDMI: Kako su uspeli da stream od 7 Mbps naprave da izgleda gore od stream-a od ~ 2.5 Mbps? :D Koji li sad (krš) encoder settings koriste...

Poslednja izmena:
E baš su ga us**li[emoji23]

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Jel i vama ovo smece ne radi uopste kako valja? Kad ga pokrenem bude ok par minuta i onda krecu neke kockice po ekranu, slika se nista ne vidi, secka, ton takodje...promenim kanal, vratim odmah na prethodni, ponovo radi par minuta i tako sve u krug i na pc (win 10) i na tabletu (android 4.4).

Osim sto trosi oko 220mb ram-a (d3go oko 100mb) i baterija se prazni drasticno brze. Optimizovano do bola.

Imaš u temi koju stranu unazad

Aj neko neka kaže kako je uspeo na android box da peške instalira tv verziju eon, s obzirom na nekompatibilnost kada se isto pokuša preko GP?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

U pitanju je "nekompatibilnost". Znači developer/programer je pri objavljivanju aplikacije na Play Store izabrao samo određeni set uređaja za koje dozvoljava instalaciju (i koje želi da podržava). To ne znači da na drugim uređajima neće raditi 100% ispravno (ipak nije ista situacija kao kad na kineski krš od telefona/tableta koji uopšte nema Google Play Services i ostale Google apk fajlove instaliraš npr aplikaciju koja koristi Google servis za detekciju lokacije... u tom slučaju naravno da aplikacija ne radi ispravno i crash-uje često).

Instalira se kao i svaka druga aplikacija koju instaliraš van Play Store: nađeš apk fajl na netu, na uređaju uključiš opciju da dozvoljava "Unknown sources" (U Security sekciji se nalazi) i onda ti treba neki File Manager/File Explorer app sa kojim ćeš da odeš do direktorijuma/lokacije gde ti se skinuo apk fajl za Eon TV i "otvoriš ga" i eto kreće instalacija.

He, hvala ti, znam ja tehniku instalacije, nego sam hteo da neko konkretno opiše da li i kako radi na određenom boxu. Ok, znači ima nade da će to da radi uglavnom.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

molim vas za pomoc, na mom lap topu pilikom pristupa eon platformi nema videa i zvuka samo crna slika, zvala sam tehnicku podrsku i nista nisu uradili da li js neko ima ovaj problem. ( wind 10, chrome)

Vrh Dno