Šta je novo?

LG V20

Pa 5x/6p.
Ja sam baš razmišljao o v20, i čitao po xda komentare ljudi, i videh baš dosta njih koji kažu da su razočarani kamerom posle nexusa.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nexus-u fali druga kamera za wide-angle opciju i OIS da bi se reklo da je TOP!
Osim toga video je baš tanak na 6P/5X u odnosu na većinu telefona, da ne pričamo o V20...

Poslednja izmena:
Nexus-u fali druga kamera za wide-angle opciju i OIS da bi se reklo da je TOP!
Osim toga video je baš tanak na 6P/5X u odnosu na većinu telefona, da ne pričamo o V20...

Koji ce mu djavo wide angle? OIS fali i brzi autofokus.
I sutra i danas i juče i preključe 6p ima bolju kameru. Imao sam oba telefona, imam slike, znam o čemu pričam. Kamkorder je druga priča.
Hmm, zavisi od uslova. U LL-u je u vecini slucajeva (sa blicem) losiji od S7e (sa njim sam poredio) jer je blic dosta losiji na Nexusu i zut je. Preko dana hdr+ sabija, i kada se ne koristi blic.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa blicem teorije nije bilo da napravi bolju sliku od S7e (mislim na veoma mracno okruzenje gde ne moze bez blica). Kada ima svetlosti i ne pali se blic mnogo je bolji od S7. Nisam nista pobrkao, slikao sam sa oba uporedo. :)
Kod Nexusa je glavni problem spor autofokus i spora obrada kad se ispuca nekoliko hdr+ slika (idu jezgra u offline lagano).

Evo nekih mojih fotki sa flickr-a sa LG V20, neke sam vec postavljao na temi fotografije sa mobilnih, al evo i ovde. Ima i nocnih i dnevnih.
Stock kamera, sve bez naknadne obrade, vecinom manual mod.

https://www.flickr.com/photos/152434083@N02/albums/72157686318319394

Nije mi nesto bas relevantno poredjenje kamera mobilnih telefona snimljenih u automatskom rezimu ako telefon ima i manual mod. Automatski mod na LG V20 je sasvim solidan, ali ima drugih telefona koji sa auto podesavanjima naprave mozda bolje fotke, ali je zato sasvim druga prica manual mod, koji kad naucite da koristite imate gotovo neogranicene mogucnosti i fotke mogu biti stvarno extra.

Sa blicem teorije nije bilo da napravi bolju sliku od S7e (mislim na veoma mracno okruzenje gde ne moze bez blica). Kada ima svetlosti i ne pali se blic mnogo je bolji od S7. Nisam nista pobrkao, slikao sam sa oba uporedo. :)
Kod Nexusa je glavni problem spor autofokus i spora obrada kad se ispuca nekoliko hdr+ slika (idu jezgra u offline lagano).

Potpuno tačan post, ali tema je ipak V20 :)

Konacno sam sinoc uspeo da pazarim V20.
Malo sam ga cackao sinoc i bas lepo lezi u ruci. Jedva cekam da dodjem sa posla da mu se posvetim malo bolje.
Uzeo sam dual sim i u njega ide nano sim kartica? Da li mogu u handy shopu svoju 064 karticu da zamenim za za nano sim i gde da zamenim 062 karticu u nano sim varijantu?

Neka je sa srecom, Aleksandre. :)
Nano sim, aha. Ja moju nisam menjao... Samo sam sklonio dodatni okvir u sklopu karticu i pretvorio je u nano sim. Idi u handy shop. Nije to nikakav problem.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Najbolje je da svratis do MTS-a, jer ce oni da ti odmah zamene karticu a u Handyu ja mislim da moras da cekas da ti dodje postom.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ma da,u poslovnicama najbolje jer na licu mesta dobijas multi karticu..Moj stigao jutros,dual sim,titan,za sada prezadovoljan..

Evo ja sam ga istestirao malo. Malo sam ga opteretio da vidim da li ima "image retention" i hvala bogu nema takvih defekta pri zagrevanju. Nema probijanja izmedju dva ekrana, ne laguje i otvara sve aplikacije brzo. Dobar RAM management, ne izbacuje nista iz RAMa sto me je najvise odusevilo. Baterija sasvim solidna, prvi put sam izvukao 4h SoT sto je po meni odlicno sa obzirom na 2K ekran, 4G i lokaciju ukljucenu. Zvucnik nije najglasniji ali zato reprodukuje kristalno cist zvuk. DAC jos nisam probao. Kamera je odlicna za mene, wide-angle je bas dobra fora. Samo auto mod nije bas najbolji ali dobro, poznajem neke osnove fotografije pa mi manual mode odlicno pao. Nisam ga jos isprobao u low-light okruzenju mada se i ne nadam previse. Second screen je dobra fora bas, po meni korisnije nego ivice na S7E, dobro je sto se tu prikazuju notifikacije a ne izlece mi kao popup.

Inace, sta treba prvo da uradim, da li treba da gasim neke procese (tj. da li google backup i dalje pravi drain?)? Kako obrisati neke aplikacije kao sto su Evernote itd.. ? Treba root pretpostavljam. :d

Poslednja izmena:
Kako obrisati neke aplikacije kao sto su Evernote itd.. ? Treba root pretpostavljam. :d

V20 nema stock Android sto znaci da dolazi sa nekim LG aplikacijama. Ne mozes ih obrisati, tj nemaju opciju uninstall ali idi na opciju disable tj. da ti ne rade.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Ja sad kada sam video na oglasima Oneplus 3t za 50e više sa godinu dana garancije, ne znam da li da otkazujem v20 :)

Pa i ovaj ima vajda godinu dana garancije.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Pa ima, ne kažem ja ništa. Nego mislim da mi je sada oneolus bolja kupovina. Valjda cu se do ponedeljka dogovoriti sam sa sobom :-D

Pa sem fluidnijeg rada mislim da sa oneplus ne dobijas nista bolje.Dobar je to telefon ali nije bolji od v20 ja sa doduse imao oneplus 3 ali isti su skoro

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Stigle sennheiser hd555 hi fi slusalice
Zvuk bruka

Da mi je neko rekao da izvlaci 6h SoT uz 2K ekran, 4G i baterijom od 3200mAh ne bih mu verovao....

Da li ste uzimali neke jeftine HiFi slusalice, da li vrede ove KZ ES3, ZS3 u odnosu na ove LG stock?
995d212c3d719ae6c0fc077db193768e.jpg

Pa ovo i meni nerealno, ali extra ako je tako. Koliko je bio na bateriji (ako si ga cepao bez prestanka 6-7 sati onda i moze, ako je recimo za bar 15h na bateriji onda je za respect)? Koliko je vremena bio na 4g?

Da mi je neko rekao da izvlaci 6h SoT uz 2K ekran, 4G i baterijom od 3200mAh ne bih mu verovao....

Da li ste uzimali neke jeftine HiFi slusalice, da li vrede ove KZ ES3, ZS3 u odnosu na ove LG stock?

Svakako da vrede.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa ovo i meni nerealno, ali extra ako je tako. Koliko je bio na bateriji (ako si ga cepao bez prestanka 6-7 sati onda i moze, ako je recimo za bar 15h na bateriji onda je za respect)? Koliko je vremena bio na 4g?
Otprilike 14-15h sati, 30% WiFi, 60% 4G i 10% 3G.

Moze neka preporuka za dobar case ili silikon..

995d212c3d719ae6c0fc077db193768e.jpg

Meni je baterija bila 4 sata prosek :(.

Nazad
Vrh Dno