Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Kamera je odlicna . Ne znam sta bi vi za 150e . Postoje telefoni sa boljim kamerama ali kostaju duplo u najboljem slucaju ,a postoje i fotoaparati pa slikajte i uzivajte...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jeste kamera jedan od slabijih segmenata telefona,ali za te pare je odlicna. Mada ljudima da se ugodi sve, da bude sve perfekt i da kosta 150e, zalice se zasto ne kosta 120 :D

Zna li neko, da li postoji mogućnost da se pri odabiru mreže izabere samo 3g ili samo 4g ili 4g i 3g, a da ne prebacuje na 2g? Na rn4x ima samo opcija samo 2g, a 4g i 3g ima samo da budu preferirani. Nisam našao ni na plej prodavnici da valja nešto.
Takođe me zanima, da li postoji negde da se ubaci srpski jezik za ovaj telefon?

Upravo sam uzeo fon od Vladimira. Nije mi samo jasno da li sam dobio "pravu" verziju telefona. Hteo sam obicnu 4-ku umesto 4X. I sad sam dobio telefon u kutiju sa znakom Global Version, ali sam telefon nema ona dva srafa dole na dnu pored zvucnika i mikrofona.
Gledajuci brdo klipova po netu ukapirao sam da je to jedna od fizickih razlika po kome se razlikuju 4 od 4X.
Inace tacan model je Redmi Note 4 sa 3GB RAM-a i 32GB ROM-a.

Ima li neko ideju da li je ovo ipak 4X?

Ok, hvala za info :)
Nisam znao da se samo mediatek razlikuje u izradi.

Pitanje za one koji koriste RR, ciju verziju koristite, Brateloslava ili?

Sent from my Redmi Note 4X

@Imax: Otvori Dialer, ukucaj *#*#4636#*#*, pa u tom prozoru imaš "phone information" podmeni. Zanima te "Set preferred network type". Tu između ostalog imaš i "LTE/WCDMA" kombinaciju (= 4G/3G). Bitna napomena: kad god restartuješ telefon ili koristiš Airplane mode telefon će se ponovo prebaciti nazad na režim koji stoji u Setting-u i moraš ponovo da menjaš pomoću tog Testing menija.

Može li mi neko na pm poslati svoj broj telefona, samo da vidim kako funkcioniše ovaj mimessage

Ok, hvala za info :)
Nisam znao da se samo mediatek razlikuje u izradi.
Ali razlikuje se samo onaj prvi mediatek, koji je imao 3/32 i 3/64.

Svi ostali redmi note4 / note 4x su isti po dizajnu, pa i redmi note 4x 4/64 mediatek.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pozdrav. Kupio sam Xiaomi Redmi Note 4 i imam jedan problem. Prilikom poziva zvuk je nekako pucketav izoblicen, ne znam kako bih objasnio. Sta bi moglo biti uzrok?

Drugari kada sam na 3g sot mi bude od 25 do max 40 min na 10% potrosenih baterije. Jel to normalno, posto na wifi kida, a ovo mi deluje da sot bude 2 pa i 3 puta manji na 3g u odnosu na wifi, kad proracunam na 10% potrosene baterije...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Da, još ako signal nije stabilan zna da potroši dosta.
Uz jak 4G signal možeš imati dobar SoT, a sa Wi-Fi ide preko 10h.

Pitanje za one koji koriste RR, ciju verziju koristite, Brateloslava ili?

Sent from my Redmi Note 4X

Mislim da koriste official, sa xda.

Mada kažu da su te unofficial verzije dobre. I mislim da ne dolaze sa njegovim kernelom. Možeš da probaš i neke druge kernele, poput Priima i Velvet kernela. ;)

Poslednja izmena:
Uzeo danas 4x.
Preporuka za člana @Kidence. Sjajna saradnja.

Kao klinac sam se dosta igrao sa romovima, ali zelim da vidim kako će se ponašati stock. Do sada nemam zamerki.

Presvukao sam ui sa pixel temom i nova launcherom. Prilično je native izgled. Voleo bih da napišem kratko poređenje između stock i los(rr) nakon nekog vremena testiranja.
d38a7e1884f00890be32ce33bf688fb8.jpg
8a60c318b403baf407b388021693ed9c.jpg
459afcd985243e3956c4aab1520b44b8.jpg
e442d3dae2eaafffc59d747b2ccfc0fb.jpg

Pozdrav. Kupio sam Xiaomi Redmi Note 4 i imam jedan problem. Prilikom poziva zvuk je nekako pucketav izoblicen, ne znam kako bih objasnio. Sta bi moglo biti uzrok?

Video sam na MIUI/XDA forumu da se neki korisnici žale na loš mikrofon u toku poziva, dok drugi imaju problem sa jakim zvukom u toku poziva ili preslabim speakerphone-om

Kod nekih je MIUI 9 update ispravio taj problem :) Pišem za Redmi Note 4 Snapdragon verziju.

Zena ima vec nedelju dana note 4x, 625 procesor. Ja sam mislio da je baterija na mom Mi Max dobra. Njen telefoncic vadi bez problema 12h SOT. zlo

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja ne znam kakvo je to korscenje telefona sa 12h sota? Bez ijedne aplikacije, ugasen net i samo ukljucen ekran... ili kako drugacije?

@Zile995 Hvala na odgovoru. Imam jos jedno pitanje u vezi zastitnog stakla. Koje se pokazalo kao najbolje? Dobio sam uz telefon teracell staklo, ali po ivicama se nije zalepilo uopste.

Burazu na RN3 Pro SOT bude 11+h. Nije neki prezahtevni user, ali ceo dan net koristi. Igrice ne igra eto i to je to

Sent from my S6 Edge

keva i sestra imaju rn3 pro, normalno "zensko" koriscenje (fejs,insta,viber...) ... sot ni blizu 11 sati...

Ako mislis da ostavi ulkjucen ekran i ostavli telefon na stolu, nemam dalje komentar majke mi xD

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ovaj telefon ako se normalno koristi,izgura 8h sot. Ne moze vise. Sve preko toga je stednja sa ciljem da se izvuce sto veci Sot

Ovaj telefon ako se normalno koristi,izgura 8h sot. Ne moze vise. Sve preko toga je stednja sa ciljem da se izvuce sto veci Sot

To nije lose , da je cist sistem , mozda bi mogao i 9 ... neki standard kod ovih slabijih baterija (3000mah) tj modela u toj klasi je od 6 - 7 h

Vrh Dno