Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Znam tačno kako se radi, ali kad ne mogu da ih nateram... Nemam izbor :(

Morate ih nekako nagovoriti. Imaš AudiovoX [Zeleni venac, Zemun-Oticon], AudioBM [Belvil-Bernafon], Alfa[Piramida NBG-ReSound]

I ako bi uzeo slušne aparate sa Alija gde bi ih servisirao, podešavao...?

Morate ih nekako nagovoriti. Imaš AudiovoX [Zeleni venac, Zemun-Oticon], AudioBM [Belvil-Bernafon], Alfa[Piramida NBG-ReSound]

I ako bi uzeo slušne aparate sa Alija gde bi ih servisirao, podešavao...?
Eh, da je Beograd lako bih...
Ja dedu koji je stolar i odavno ima oštećen sluha zbog mašina nisam uspeo godinama da nateram da ide. A skoro je slomio kuk pa se teško kreće a i baba počela slabije da čuje pa je sada odlazak lekaru još teži.
Ideja mi je bila da probaju i vide kako je dobro pa kad se istroše baterije ja bih nateram na pregled jer možemo tako da uzmemo kvalitetniji aparat :D

Poslednja izmena:
To sto gledas nisu s.aparati vec pojacavac zvuka sto je velika razlika.
Ja nosim slusne aparate i saverujem ti da ne uzimas to sa alija jer mozes samo da napravis stetu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prvi put naručujem sa Alija i imam nedoumicu. Predmet je kupljen 3.9 plaćeno preko Visa kartice Banca Intesa, sredstva su samo rezervisana još uvek nisu skinuta. Status na Aliju:

ali.jpg

Da li prodavac još uvek čeka sredstva ili je već poslao predmet?

Poslao je predmet, kad potvrdis da si ga dobio dobice i on sredstva.

Meni preko komercijalne banke odmah skidaju novac... Inace danas mi je stigao paket narucen 16 juna.... A pare vracene 24 ili 26 avgusta... Skoro 3 meseca je proslo. Da proverim kako radi i ako je ispravna kartica (Playstation 1 memorijska) verovatno cu mu poslati pare.

Kako da vidim šta može preko turske pošte kad tako brzo stiže?

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Nikako...:)
Jedino da pogledas stvar koja te zanima kod vise prodavaca, pa mozda neki salje i turskom postom... Uglavnom njom salju powebank-ove, baterije i stvari koje ne prevoze druge poste...
Mada je sve individualno, evo meni powerbank vec 10-i dan kako je poslat, a jos nije krenuo iz kine, a poslat je preko turske poste, a danas mi stigao predmet za 8 dana preko singapurske poste...

Da li vam se desava da kada udjete u pretragu i trazite nesto da vam menja jezik alija. Meni non stop. Kada sam na racunaru. Jel zna neko mozda u cemu je problem?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Sto nisi one Fujitsu sa nkon-a? Primetno su jeftinije. Znas da ih ista fabrika proizvodi kao Fujitsu a da je Panasonic preselio proizvodnju u Kinu cim je kupio Eneloop brend od Sanio-a?
Vidis, taman si me podsetio da narucim sebi nekoliko kompleta, toga uvek treba ;)
Pa i jesam njih, ali ranije nisu postojale one, vec samo obican Eneloop za porucivanje, i preskupe Sony Cyclo.

Doduse, jos uvek mi te Fujitsu nisu dovoljno stare da se vidi da li rade kako treba i koliko traju. Najstarije Eneloop su preko 4.5 godina matore (bele mozda i 6), jos uvek sve rade.

Ja nikada nisam uspeo nijedne eneloop toliko da koristim da uspem da uh unistim. Verujem da nece biti nista drugacije ni sa fujitsu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja ne arcim baterije, skoro sve se u misevima koriste, mada osim kada ja igram ceo dan, baterije traju mesecima po punjenju, cak i za ozbiljan rad u CADu ne idu nesto brze.
Ne znam kako da proverim koliko su izgubile kapacitet doduse (nemam nijedan merac, cale zna sigurno, ali ni on nema :)).

PRe bih rekao da sam ih vise unistio (one ranije) time sto je bio obican punjac, na kome sam po 8h ih ostavljao da se pune, ne znajuci koliko su prazne uopste.

Ranije sam ih archio malo dok sam ih koristio u blicu ali vise nemam toliko velike potrosace, godinama mi rade. Vrtim u krug nekoliko kompleta tako da ce jos godinama i raditi.

Koji dobar punjac za aa baterije je taj i gdr da ga uzmem?
Imas na nKonu, a i kod nas cak, CC17 Eneloopov, ispod 20e izadje, a mozda i ispod 10e, ne secam se :) Kod na je smor sto ide sa AA baterijama (nema sa AAA, barem nije bio), pa sam ja morao da rasprodajem baterije :)

Naručio sam baterije za telefon preko turske pošte, svi kažu da preko njih stvari idu jako brzo... Međutim meni u trekingu stoji da je procenjeno vreme isporuke između 19. Oktobra i 11. Novembra.? Wtf? Mislim, nije mi hitno, ali ovde ljudi pišu da stvari preko turaka stižu za nedelju dana...

Poslednja izmena:
Meni danas stiglo preko turaka 2 paketa za 13 dana sa carinom. I to se malo odužilo.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Поручим неки дан Xiaomi Powerbank на Алију и данас ми стиже одговор од продавца(радња Xiaomi MC Store):
"Hi dear customer,
Thanks for your order but I am so sorry to inform you that I have got a bad news: "the transit country and destination customs recenetly do not allow any Pure Li-ion battery item be imported, because of it was treated as dangerous articles.
So, please cancel this order and choose cancel reason as "other reason", so that money will back to you soon.
Sorry for the force majeure event."

Преко Турске поште је ишао пакет. Како сад најбоље да поступим? Да одрадим као што су ми тражили или постоји могућност да ме заврну и не врате ми паре ако ово урадим? Нисам још никад био у оваквој ситуацији па бих волио да чујем ваш суд. А истовремено ме интересује да ли неко зна неку радњу на Алију из које могу да поручим оригиналне Xiaomi Powerbank-ове а да ће стићи у Србију.

Nista, otkazi porudzbinu i kupi negde drugde. Problem je u toj tranzitnoj zemlji samo. Kina salje, nasi primaju, turci voze, sve uredno. Neko cetvrti tupi.

Ja sad ne znam kakva je situacija sa ovim mojim baterijama koje idu preko turske pošte. Prodavac ništa ne priča a u trekingu stoji ready to dispatch, šta god to značilo...

@Millan1
Нисам ни добио трекинг број. Уопште нису послали већ су ми кроз пара дана након поручивања послали горе цитирану поруку.
Као да некад пошаљу, некад не. Сад ми ништа није јасно.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ljudi kako da kucam na engleskom u AE pretrazi mobilne torbice?
Znaci onaj kao dzakcic-zastitu u koji ide mob.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Vrh Dno