Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Slab je taj Seasonic za dve 1080Ti. Kupi jednu i taj FX6300 neka kopa Monero, imaćeš ukupno oko 4$ dnevno, tj. otplatićeš 1080Ti za najviše 10 meseci. :)

Ne znam, kad bolje razmislim, ne bih u moj komp, jer vrv nece moci po ceo dan i noc da kopa.
Dakle, sta bi ste vi uzali za oko 1300e? Sta kopati? Da li se hardver kupuje pre nego sto se izabere valuta za kopanje ili je nebitno?
Nije neka lova, i ako propadnu, prezivece se :)

Hvala na odgovorima.

Iskreno ova varijanta sa jednom 1080ti mi je skroz ok.. Onako laicki razmisljam, ploca 8k, ram 4k, g4560 8k, gtx1080ti oko 90-95k. Jos par sitnica...

Jos ako moze da kopa 4$ dnevno kao sto kaze KOLOS.. Leba ne trazi :)

Pa hw ti ostaje, novčići i njihova isplativost dođu i prođu

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

A napajanje? Ono ti je minimum 200e i to od 1kW. A ako ces ici sa 1080kama trebas bar 1600w.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Za 1300e?

Neka BTC ploča za 6 kartica, Celeron, 4GB RAM-a, SSD 60-120GB, Corsair RM1000x, riseri i ostaje para za 4x Zotac GTX1060 3GB AMP u E**i po 26k din.

Imaćeš oko 1100 sola na Zecu, što je trenutno nekih 5$ dnevno.

Za 1300e?

Neka BTC ploča za 6 kartica, Celeron, 4GB RAM-a, SSD 60-120GB, Corsair RM1000x, riseri i ostaje para za 4x Zotac GTX1060 3GB AMP u E**i po 26k din.

Hvala, ovo mi deluje najrealnije do sada..

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pozdrav, ocu da radim dual mining, trenutno imam 1200w raidmax napajanje modularno i 6 kartica (470 4gb), da bi rasteretio malo ceo sistem, ocu da uzmem dodatno napajanje za 2 kartice. Koje mi preporucujete (sluzice samo za dual mining da rastereti ovih 1200w)\

EDIT:
Dual eth dcr

Poslednja izmena:
Za 1300e?

@nidzakv
Ovo ti je dobra varijanta a kao alternativu mozes da uzmes u razmatranje i 6x rx560 sa 4gb. Mozes da nadjes i gotov rig za 1300e pa da preskocis egzibicije oko pravljenja riga.
Sopstveni racunar preskoci, to je bas gubljenje vremena a i nije isto kad zakacis 2 karte i kad zakacis 6 kom.
6 x rx560 trenutno kopa oko 4.5-5$ dnevno pa ti izracunaj rok odplate.

@markosvaba
Uzmi neko od 650-700w nema potrebe za jacim ako kacis 2 karte a i 3 mu nece tesko pasti. Mada, 2 karte i LC Power 600w od 4000din moze da ti tera.
Licno mislim da ukoliko taj 1200w ne moze da radi sam u dual onda je za kantu.

Poslednja izmena:
Pozdrav, ocu da radim dual mining, trenutno imam 1200w raidmax napajanje modularno i 6 kartica (470 4gb), da bi rasteretio malo ceo sistem, ocu da uzmem dodatno napajanje za 2 kartice. Koje mi preporucujete (sluzice samo za dual mining da rastereti ovih 1200w)\

EDIT:
Dual eth dcr

Ja sam na rigovima sa po 6 Saphire RX 470 Nitro + sa napajanjem raidmax 1000 w kopao u dualu ETH + DCR ( a kopao sam i ETH+ SIA) u martu i aprilu, tada se kopanjem u dualu hash rate na ETH podizao sa 28 mh/s na 28.5 m/s, nekih 3 mh/s po rigu. Kartice su undervoltovane na -90 mV i prostorije su sa dobrim protokom vazduha. Kada su krenule vrucine obustavio sam dual mining, napajanja i dalje rade na istim tim rigovima.
Mislim da sa ovim napajanjem 1200w raidmax mozes da kopas u dualu ETH + DCR, ako su karte undervoltovane, prostorija nije pregrejana i ako ne silujes karte i ne juris neki previsoki hash rate.

Poslednja izmena:
Ajde da ne pricate napamet. Lepo je proizvodjac napisao koliko je max po jednom kablu. Takodje na jedan kabl, idu dve karte. Uzmes jedan i lagano skined buzir i kljestima izmeris koliko trosi i uporedis sa fab specom koji preporucuju. Raidmax je single rail napajanje sa krs komponentama. Pusti ga u dualu pa javi kad eksplodira da sam bio u pravu...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

P.S Nekeoliko sam is sahranio a rig je bio na singlu i 680w potrosnje... jedan mi je eksplodirao u dualu sa 5 karti...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ljudi ne stedite na napajanjima, to je srce riga.

@vuki

U prostoriji je trenutno nekih 18 stepeni i sve karte rade na oko 50c (u dualu trenutno)

Bitno je da su ti karte undervoltovane i da ti se ne desi da rig pocne da radi dual mining npr posle nestanka struje i izgube ti se setovanja u AB i krene da radi sa ful naponima onda moze da dodje do problema. Dual mining ce ti podici temperature kartica za 7 do 10 stepeni.
Kod mene su Saphire rx 470 Nitro+ , a napajanje cobra raidmax 1000w i bez problema tera i dual mining na 6 kartica ( kada su nize temperature napolju, oko 20 stepeni maksimalna dnevna i nize) , provereno u parksi a evo napajanja rade vec sedmi mesec, kada pipnem napajanja nisu uopste zagrejana, napajanja su pored riga, a ne ispod kartica.

Poslednja izmena:
Bitno je da su ti karte undervoltovane i da ti se ne desi da rig pocne da radi dual mining npr posle nestanka struje i izgube ti se setovanja u AB i krene da radi sa ful naponima onda moze da dodje do problema. Dual mining ce ti podici temperature kartica za 7 do 10 stepeni.
Kod mene su Saphire rx 470 Nitro+ , a napajanje cobra raidmax 1000w i bez problema tera i dual mining na 6 kartica ( kada su nize temperature napolju, oko 20 stepeni maksimalna dnevna i nize) , provereno u parksi a evo napajanja rade vec sedmi mesec, kada pipnem napajanja nisu uopste zagrejana, napajanja su pored riga, a ne ispod kartica.
Kakva su ti to setovanja kad ti u dualu 6 kartica trosi ispod 1kw... Nemoj preterivati.
Moj rig sa 4 kartice dobro undervolotane u dualu trosi oko 650w pa sad ti racunaj.
Drugo to sto ti govoris da radi, VEROVATNO RADI, ali nece dugo. I evga od 1kw moze da pokrene rig koji vuce 1500w ali ce brzo da crkne.
Stoga ne preporucujte gluposti ljudima.

Poslednja izmena:
Skini i koristi stari trix za njih, najlakse ti je tako, ja imam mix rig, pokrenem prvo stari trixx namestim klokove i napone, gasim trixx, startujem AB i podesavam dalje

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

A koje su kartice kod tebe i sta kopas? Zen ili Monero? Pokusacu da nadjem onaj trixx sto sam imao kad sam kupio komp i namestim klokove i napon ab mi i ne treba onda...

Ma ja sam na zeca, imam na rigu, dualX 7950, 280x asus tenk, rx470 safir, r9 370, ovo sa stari trix a rz sa AB

Kakva su ti to setovanja kad ti u dualu 6 kartica trosi ispod 1kw... Nemoj preterivati.
Moj rig sa 4 kartice dobro undervolotane u dualu trosi oko 650w pa sad ti racunaj.
Drugo to sto ti govoris da radi, VEROVATNO RADI, ali nece dugo. I evga od 1kw moze da pokrene rig koji vuce 1500w ali ce brzo da crkne.
Pa tebi je to dosta loše podešeno, kod mene 6 karata u dualu troše 930 - 940w... 1050/1850, napon oko 0.9 mislim, Asus 570, eth + lbc

Pa to ti je to. Kad stavim 6 karti i ja dobijem takvu potrosnju kao ti. Ali govorim iz razloga sto ja takav rig nebih stavio na 1kw napajanje.... Uvek bi isao na varijantu 1.2 ili 1.3kw

Pročitao sam da je kod tebe solo mining, izvinjavam se. Inače radi to na 1 kw mesecima (ne kod mene i ne na raidmaxu ali radi). To je oko 850w iz psu, tera to dobar psu od 1 kw bez problema.

Poslednja izmena:
Slazem se vojkane ALI ZA DOBAR PSU. Mi ovde pricamo o raidmax napajanju.
Ja se uvek drzim parole sve do jednom...

Da da. Ja na raidmax kačim po jednu kartu manje nego na npr corsair, cm... Na 1kw 4 kom, na 1.2kw 5 kom, za sad se drže :)

Ja imam kartire Saphire rx 470 Nitro+, a ne RX 570 koje trose vise, dual ETH i DCR sam radio krajem zime i pocetkom proleca, nekad su nocne temperature bile u minusu, i napajanja raidmax 1000w su radila po mesec ili dva dok je to bilo isplatljivo. Od kraja aprila vise nisam radio dual, sada na tim rigovima kopam ETH i napajanja bez problema teraju 6 RX 470, pregurala su leto i visoke temperature i dalje rade. Sada sa novim drajverom za dag fix, nisam probao dual, radim samo solo ETH.
Na drugim rigovima imam napajanja EVGA GQ 1000w, i ona isto lagano teraju 6 RX 470 nitro+ kartica.
Verovatno ova raidmax 1000w napajanja nece izdrzati tri godine, ali vec rade sedmi mesec, tako da su ona odradila svoj posao, sada i ako crknu kupicu neko EVGA 1000w ili 1200w i teram dalje.

570 ne trosi vise od 470, na istom naponu trose isto. Isti je chip.

Sent from my S6 Edge

Ma ako cuvas napajanja radice, ja na napajanju imam pozadi jedan vent dodat da hladi, imam ventova visak pa ne moze da mu skodi, isto i na karticama imam po vent od pozadi da duva

Nazad
Vrh Dno