Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Google photos je prava stvar, jer je razlika u kvalitetu između originalne slike i na Google Photos mizerna.

Srećom taxista se ne razumije puno u tel inače bi se pozz sa njim. Sreća.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

pa sta je mogao da uradi osim da ga fizicki da nekom drugom, da ne bude kod njega? jos je poceo da se gradi tipa, imao je jos dve voznje posle mene, u fazonu mozda su ga oni nasli i odneli.

Nadam se samo da su mu drugari lepo "objasnili" da to nije lepo. Olos.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Чек, како није могао да га угаси? Зар не може дужим притиском на power да се угаси?

Добро се добрим враћа. Лепо мени мајка увек говори.

ne moze, trazi sifru ili otisak. recimo probao sam na Note 3 i S4 i na njima moze da se gasi i bez sifre. unapredili su sigurnost izgleda.

Мој ѕ7е је рутован и може се угаси. Зато питам. Не сећам се како је било пре рутовања.

stock traži šifru ili otisak pre potvrde gašenja....

from komsa's edge

ja drzim sve default, to je onda to.

Lakše je sa PC. Preglednije barem, + nema prženja baterije.
Ako pustiš da Google kompresuje onda je prostor neograničen. Slike su i dalje dobrog kvaliteta.

Drago mi je da ste sad detaljno objasnili apload kad sam već sve izbrisao

A vol down+power par sekundi, zar nije soft restart?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa mogao je lagano da odradi hard reset preko dugmića, i tako se sve briše.

stock traži šifru ili otisak pre potvrde gašenja....

from komsa's edge

Kod mene ugasi telefon? Fabrika sve. Da niste negde doatno nešto palili? Meni traži lozinku pri paljenju svaki put, tako je podešeno, ali može da se ugasi, probao sam.

I kada sam uplaio, normlano traži lozinku, zatim otisak, onda ide ova poruka i mora ponovo još jednom da se ukuca lozinka:

Prilozi

• Screenshot (03.09.2017. 20.37.37).png
    Screenshot (03.09.2017. 20.37.37).png
    119.9 KB · Pregleda: 120
moguce da sam ja nesto ukljucio u security podesavanjima kada sam kupio telefon. ako je tako hvala mi.

Kod mene ugasi telefon? Fabrika sve. Da niste negde doatno nešto palili? Meni traži lozinku pri paljenju svaki put, tako je podešeno, ali može da se ugasi, probao sam.

Isto kao i kod mene, Nougat, sve stock. Dobra je opcija da ne moze da se ugasi ukoliko je zakljucan, pa i mene zanima kako ovo omoguciti?

čemu služi pin i otisak prsta ako je tako lako sve obrisati i voziš dalje...ne verujem da bilo koji telefon može tek tako da se resetuje ako su postavljeni lozinka i otisak...

Kako čemu služi? Kod mene je podešeno da posle 15 puta ukucane pogrešne lozinke sve briše i vraća na fabrička podešavanja, telefon ne može da se koristi bez lozinke, može da upali i dođe do dela sa lozinkom.

I mene zanima šta su upalili kada ne može da se ugasi?!

Poslednja izmena:
Ne mislim na to nego na nečiji post gde kaže kako su mogli da resetuju telefon, a ja kažem što i ti, nije to baš tako jednostavno...mislim naravno na fabricki reset, ne na restart telefona...

Poslednja izmena:
Kako čemu služi? Kod mene je podešeno da posle 15 puta ukucane pogrešne lozinke sve briše i vraća na fabrička podešavanja, telefon ne može da se koristi bez lozinke, može da upali i dođe do dela sa lozinkom.

I moj se na volume down+power nakon nekoliko sekundi drzanja samo restartovao...

Stric mi je bio našao S6, ponio ga je u Telecom i poslije mjesec dana su ga zvali da nisu našli vlasnika i da može da ga podigne. Odradio sam mu hard reset preko dugmića, imao je zaštitu, i na ovaj način sam je obrisao. Dan danas koristi tel.

Nije nemoguce da su softverski kroz update nadogradili zastitu. Ne, necu da probam hard reset na svom telefonu :D
Opet kazem, probali smo da ugasimo zakljucane Note 3 i S4 oba sa vrv lollipopom i moglo je. Ovaj moj moze da udje samo u kameru bez sifre. Ostalo nista.

Naravno da ne može da se ugasi kad je telefon zaključan. Kod kojeg to androida može?

A ona opcija ispod te za 15 pokušaja, jel ti uključena?

vrlo zanimljiva tema, nevezano za ovaj telefon. meni recimo nije ukljucena opcija da se posle 15 pokusaja obrise sve na telefonu. mozda je i to sreca jer je ovaj vrv pokuavao neke uobicajene sifre, mogao je samo da mi obrise sve. stvarno grozno iskustvo, na stranu vrednost telefona koja nije zanemarljiva nego je u telefonu sve zivo. nikako ne valja da ti neko vrslja po dokumentima.
razmisljam da otvorim temu u clubbingu kako je najbolje zastititi se i sta raditi ako nestane telefon. vidim da ima opcija u podesavanjima za find my device da obrise ili zakljuca ukraden telefon. isto me zanima da li bi Telenor mogao da locira telefon ako ne drzim GPS ukljucen i da li bi se bavili uopste time, tj. policija. mislim da moze da bude korisno da izmozgamo koja je najbolja zastita i sta raditi ako se ne daj boze desi.

Zašto bi gasio GPS?
To bar možeš da vidiš kada radi i pravi probleme (mada se to skoro uopšte ne dešava) , a ručnim gašenjem nećeš imati neku uštedu baterije.
Inače ako imaš net i gps na telefonu uključen, možeš lepo sam na mapi da pronađeš lokaciju telefona u takvim situacijama.

Sto se baterije tiče, meni je ovaj avgustovski update vratio SOT na preko 4 sata, a bilo je dana kada sa uspeo da ispraznim telefon i na 2 ipo sata SOT

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Chinaski policija opušteno licira preko imei broja, nema potrebe za gps...jedino ti treba veza debela za taj postupak ;)

@Dragan7 čovek pre tebe reče na kojima je moglo, ustvari moglo je kod svih pre pojave mm, čak je bilo načina i da se skloni šifra koja je tražena prilikom logovanja na google acc. Sa mm su malo poradili na zaštiti.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

A ona opcija ispod te za 15 pokušaja, jel ti uključena?

Ispod je Smart Lock, koji ne koristim da mi drži telefon otključanim blizu poznatih uređaja.
e4b8d523de00018d84dffc4f82c04390.jpg

Vrh Dno