Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devix89 све сшто си навео знам, мислила сам на царињење пошиљака у вредности испод 50е за које је процењен износ од стране цариника као такав такође.

А за то пошиљку која стагнира послата je обичном поштом и трекинг је само број, исправан је само је заледио на received by line-haul :trust: а то је оно таман да буде укрцан у авион. Иначе капирам да је обичај да неке пошиљке просто прелете док се друге вуку из корак у корак данима. Сам waiting for pickup сам чекала око 10 дана.

Devix89 све сшто си навео знам, мислила сам на царињење пошиљака у вредности испод 50е за које је процењен износ од стране цариника као такав такође.

А за то пошиљку која стагнира послата je обичном поштом и трекинг је само број, исправан је само је заледио на received by line-haul :trust: а то је оно таман да буде укрцан у авион. Иначе капирам да је обичај да неке пошиљке просто прелете док се друге вуку из корак у корак данима. Сам waiting for pickup сам чекала око 10 дана.
To nije carina nego PDV od 20% koji imaju prava naplatiti i za 1 dolar, nekad naplate, nekad ne.
Za dve strane ocekujem novog sa istim pitanjem. [emoji23]

Izgleda NS carina malo ubrzala. 28.8. izmenična, 30.8. izašao sa NS carine. Neka sitnica, verovatno bez carine, ali bar nije stojalo, baš mi treba za telefon (Anker adapteri za USB type C...).
Neka druga sitnica, iglice za sat, mi je u BG izmeničnoj odmah dobila status "otprema" (obično je "za carinu").

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Nisu sigurno toliko ubrzali. To je bez carine :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ma da, ali su mi i ti bez carine stojali 2 nedelje isto...

E, to je ono čemu sam pričao. Imaju neko presortiranje u izmeničnoj, ni ne dođe do carine. Toga nije bilo ranije. Sad me baš zanima da li sa ovim presortiranjem ono što ode u NS carinu bude uvek ocarinjeno...
20b56a43a6cf67872dedafcd75191cc0.jpg

Мени данас није стигао пакет :(
Вероватно ће сутра онда...

Meni proslo carinu, cekalo tamo od 24.8

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Мени од 22. и прошао је исто. Ако не стигне сутра онда мора да постоји неки проблем.

Ako se ujutru promeni status, očekuj ga u toku dana

Prosto obožavam kada poštar ove pisma-pakete ne ponese već samo ubaci obaveštenje (iako kuća nije bila prazna).

Vala bas

Pišite mailove pošti, stvarno deluju

Преко званичног сајта поште или баш царини?

Odnosi se na pritužbe za poštare, da ne bude zamene. Preko zvaničnog sajta pošte.

Kada prodje carinu, posti, pre toga kao i ja, carini :). Meni su tako drzali paket, mesec dana, tracking code nije bio po standardizaciji ali se videlo na AE da je u Srbiji. Dan kasnije stigao paket

^^ Прва реченица енигма, ти што не волиш снег лол explain yourself

Ako tracking number kaze da je na carini, kontaktiras carinu. Ako tracking number kaze da je u pošti, kontaktiras poštu. Du ju anderstand

Каква формулација реченице, ајј лмао. Тенкју.
Контактираћу сутра хотлајн царина НС у случају да не стигне пакет.

Kada prodje carinu, posti, pre toga kao i ja, carini :). Meni su tako drzali paket, mesec dana, tracking code nije bio po standardizaciji ali se videlo na AE da je u Srbiji. Dan kasnije stigao paket

To je bila slučajnost. Bg carina uopšte ne čita mejlove (slao sam više puta uzalud), a ni nemaju načina da nađu paket bez trackinga...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam slao Novosadskoj ispostavi

Sociva iz Poljske,vrednost 22€

Послато са KING 7S уз помоћ Тапатока

Do sad nikad ali nikad nije islo na carinu,sta je ovo sada?

Послато са KING 7S уз помоћ Тапатока

Imali su malo više vremena pa su ga posvetili tvom paketu. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

И онда волим када посетиоци ове теме крену да хвале царину, закон, како је све по пс-у...
Ако ће поштар долазити после девет сати ујутро (што код мене није случај био никада јер живим одма поред поште) онда можда и добијем свој пакет. Али чисто сумњам. На алиекспрес трекингу пише да је послат опет за царину што се не поклапа са нашим сајтом поште. Ако овде постоје нека правила онда сам ја шашава....

Evo iz ličnog iskustva, da utvrdimo temu.

Kupljen telefon u vrednosit od 40$.
Carina (Evica Radić) procenila robu na 9100 Dinara.
Po rečima gospođe koja se javila na ovoj adresi: Carinska ispostava Pošta Beograd, kada ne postoji faktura (prvi metod carinjenja), carinski radnici imaju na raspolaganju još 5 metoda po kojima pristupaju poslu.
Kako ja nemam fakturu a platio sam karticom banke kojoj je sedište u USA te ne mogu priložiti na uvid listing (screenshot se ne računa kao dokaz), ja nemam nikaka prava na žalbu. Odnosno imam ali sam nemoćan jer ne mogu da pribavim dokumenta koja oni traže.

Narovučenije:
U ovakvim slučajevima, plaćajte karticama domaćih banaka zbog mogućnosti žalbe.
Ako je taj uslov ispunjen, onda budite svesni da možete odbiti prijem paketa i ući u žalbeni proces koji može trajati dok se slučaj ne reši (nejasno ko odlučuje o ovome).
Carinski radnik je uvek u pravu čak i ako nema blage veze šta procenjuje, nemojte se svađati niti gubiti živce, zakon nisam čitao ali očigledno da je FAIL. Jednostavno budite spremni na neprijatnosti - prihvatite taj rizik pre kupovine, kao normalan, prosečan građanin ove države.
Do daljnjeg, neka nam je bog u pomoći!

Poslednja izmena:
"...Али царина штити тржиште ове државе...закон је одличан....феп, феп" и сл.
Ово је класична злоупотреба закона и крађа по мом, скромном мишљењу.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno