Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Evo ga Global Beta MIUI 9:

MIUI 9 Global Beta For Redmi Note 4X 7.8.8

http://bigota.d.miui.com/7.8.8/miui_HMNote4XGlobal_7.8.8_b8f6d4009d_7.0.zip

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Global Beta:

db4f052289261b6bfa16052237bce654.jpg

b1169fe381262259d7b847fb89e96a29.jpg

a2e5186ffe80ce018c6328a9da6924d8.jpg

96682ad5c6c9d4efb7a64458cf4d5dda.jpg

82643881263a0bb4a76a91a612b82b8c.jpg

Miui je sve bolji. Još samo da dodaju app drawer i prave brojeve not na određenim apk kao što je WhatsApp, dobiješ 300poruka a ono piše broj jedan pored ikonice :) i tako je već 5god unazad ( realno ta stvar me i najviše nervira na stock lancheru )

Poslednja izmena:
Ja sam se skroz adaptirao na to sto nema drawera. Pofolderujem sve i super. Koristim vec dvije tri godine xiaomi i meizu i sad mi smeta drawer. Samo mijenjam ikonice.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Drawer se lako napravi. Aplikacije koje manje koristim krknem u jedan folder i gotovo. Folder spustim u pnu donju traku sa aplikacijama i resen problem. A tu je i Nova pa kome kako odgovara. Odličan je miui

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Jesu li na redmi note 4x oba slota 4G, tj. moze li sa na oba koristiti 4G internet nesmetano?

Jedan 4g, drugi 2g. Ne mogu istovremeno 4g

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne mislim istovremeno. Kod Huawei npr drugi slot ne podryava nikako 4G. Zanima me jel oba slota podrzavaju 4G internet?

A kada nije dolazio sa gapps ? [emoji52]

Može li se postaviti veći broj ikonica u redu na MIUI9, tipa 5, 6 komada?

Svaki Global dolazi sa gapps. Ovaj moze komotno da se koristi ***.

FP radi nenormalno brzo, recents ne secka.

Ali notification drawer/notification system/QS/Ikonice aplikacija u status baru, omg, ne mogu da gledam koliko izgleda retardirano.

DPI ogroman, mora root da bi se promenio :D

Ali notification drawer/notification system/QS/Ikonice aplikacija u status baru, omg, ne mogu da gledam koliko izgleda retardirano.

DPI ogroman, mora root da bi se promenio :D
Sta? Izgleda ti sitno ili krupno? Daj neki SS.da vidim kako izgleda to nasta si mislio... thx

Sent from my Mido

Ne, krupno mi je samo u aplikacijama.
UI moze da prodje, ali mogao bi biti sitniji.

Pogledaj ovaj prostor kad rasiris notifikaciju.
87ee7a2cfb1f4a77927ba029036e4731.jpg

MIUI status bar ikonice notifikacija
20b628ff6e5644627198096774c7342a.jpg

Stock Android ikonice (bezbojne):
6222161a80fb9e955d976dba77691188.jpg

Mnogo je lepse na stock androidu. MIUI koristi ikonice aplikacija, jos ovaj sat sto je levo, ne moze da se pomeri? Izgleda da je isto kao na MIUI 8.

Hteo sam napisati, nisu uveli Display size opciju, ili smallest width u dev options.

I da... Na ovom beta ROM-u ne prekida na sekund muziku svakih 20-30min, kao na 7.7.13 global beta. :)

Poslednja izmena:
Hvala Zile. Mene kod miui nervira upravo te status bar ikonice, sat, baterija, signali za wifi i mob su jako sitni, a na stock android su bas kako bi trebalo po mom misljenju da budu (bez menjanja dpi).

Sent from my Mido

Odakle skidate miui 9 i kako se instalira?

Nije zvanicno izasao.

Ako imas otkljucan bootloader mozes da ubacis twrp, pa preko njega da flesujes onaj zip sto sam postavio.

Nije zvanicno izasao.

Ako imas otkljucan bootloader mozes da ubacis twrp, pa preko njega da flesujes onaj zip sto sam postavio.
Kakvo je stanje sa čajniz bloatware-om na ovom globalu?
Uhvatise me neki trncji u guzici, ne mogu dočekati petak xiaomi.eu rom...

I ja jedva, ali jedva cekam xiaomi.eu, a potom mi-globe.
Evo verifikacija mog telefona.
8c2d844a0f5f702d5165ca499d802e76.jpg

Sent from my Mido

Poslednja izmena:
^Koji ti je ROM i gde si kupio fon?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Ko ima problem da vrati Power settings nakon verifikacije na Balanced sa Performance, moze to da ucini preko Nova launcher-a i widgeta. Dodati novi widget shortcut "Activities", pa ondaK naci Settings, zatim odabrati (singl ili long click) settings - PowerModeSettings (Ps, Sam sam pronasao tu foru)Screenshot_2017-08-09-07-48-48-316_com.teslacoilsw.launcher.pngScreenshot_2017-08-09-07-49-55-616_com.android.settings.png

Sent from my Mido

Poslednja izmena:
^Koji ti je ROM i gde si kupio fon?

Kupio sam ga povoljno u tom trenutku na oglasima ovde na Bench-u, bio je oko mesec dana star i kao nov, a predjasnji vlasnik ga je kupio od Vladimira na kp.

Sent from my Mido

Na debloat-ovanom MIUI9 si?

Na globerom (mi-globe.com) sam. E, da, cini mi se da je tri meseca bila garancija kod tog vladimira, imam negde i papir, valjda u kutiji.

Sent from my Mido

Ajde mi razjasnite još jednu stvar, pliz...

Ima mnogo različitih slika redmi note 4, 4x i svega ostalog...

Interesuje me crna boja, a vidim da je na nekim modelima sve mat crno i to mi mnogo bolje izgleda, a na nekima postoji ona srebrna, šljašteća plastična "lajsna" koja mi se ne sviđa.

Da li postoji način da na osnovu oznake znam koji je taj gde je sve crno?

Vidim za Redmi 4, ali ne i za note.

Jel postoji uopšte takav ili sam nešto pobrkao?

Mislim na ovu varijantu, thanx

Xiaomi-Redmi-Note-4-5-5-Inch-4G-64GB-Smartphone---Black-402058-.jpg

Poslednja izmena:
@spaxon
Koliko kapiram i onaj Kidence se bavi preprodajom telefona? Čudno mi da Mi Verification nije overio moj fon kao genuine, već fake.

Poslednja izmena:
Kidence je ovde profesor Xiaomi telefona i sve zna oko doticnih. Licno sam ga upoznao (pravi je lafcina) i od njega sam kupio Redmi Note 3 SE, koji je isto tako prosao ok verifikaciju.

Sent from my Mido

Na to sam mislio, jasno.

Nazad
Vrh Dno