Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Meni se desilo par puta sa VIP karticom na RR N ROM-u i to dva puta u tri dana, pa mesec dana sve bude OK. Sada sam telefon prosledio detetu i to sam vratio poslednji MIUI global (MM baziran) i ona više nema mrežu nego što ima. Pošto ne koristi mobile data, prebacio sam na 3G pa ćemo da vidimo.
Kada sam prelazio na RR flešovao sam firmware.zip. Kada sam vraćao MIUI preko MiFlash, nisam radio ništa dodatno. Da li treba da vratim neki MM firmver ili je to MiFlash odradio?
Edit: dete koristi MTS karticu i imala je problem i sa starim telefonom.

Zamenjena kartica u MTS-u i već dve nedelje nema gubljenja mreže, radi kao sat.

Izvinjavam se, mozda neko ovde zna kako?
Da li se neko sretao sa problemom Android Messages (Google Messenger) + Miui, nikako ne mogu da ubacim stare bekapovane (na raznorazne nacine) sms poruke? Mozda je neko provalio kako? Ps, messaging miui i ostale sms aplikacije vide sms poruke, ali ovaj nikako (probane i starije verzije ovog programa)....
attachment.php
<br />
<br />
Sent from my Redmi Note 4X

Sent from my Redmi Note 4X

Zvanicno:

1. MIUI 9 Global Beta ROM Public Release Timeline
1) August 11th 2017
MIUI 9 Global Beta ROM for Mi 6 and Redmi Note 4 Qualcomm / Redmi Note 4X will be released to the public!

2) August 25th 2017
MIUI 9 Global Beta ROM for Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, and Redmi 4 (India Version) / Redmi 4X will be released to the public!

3) From late September 2017
MIUI 9 Global ROM for Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi 4A, Redmi 4 Prime, Redmi Note Prime, Redmi Note 2, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 4 MTK, Mi 2/2S, Mi 3, Mi 4, Mi 4i, Mi Note, and Mi MIX will be successively released to the public!

2. MIUI 9 China Developer ROM Public Release Timeline
1) August 11th, 2017
MIUI 9 China Developer ROM for Mi 6, Mi 5X, and Redmi Note 4X Qualcomm will be released to the public!

2) August 25th, 2017
MIUI 9 China Developer ROM for Mi MIX, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, Mi 4S, Mi 4c, Mi Note Pro, and Redmi 4X will be released to the public!

3) From late September, 2017
MIUI 9 China ROM for all the other Xiaomi / Redmi devices (except Mi 1/1S and Mi 2A) will be successively released to the pub

Poslednja izmena:
Bas me zanima da li ce da ispadnu pilicari i da starije telefone (Redmi i Redmi note 3 serija) ostave na Androidu 6..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Miui 9 je baziran na Nugatu, je li tako? Onda je u planu da dobije ažuriranje, ali tek u septembru. Ne znam zašto ste negativni, korektniji su što se tiče softverske podrške od gomile izvikanih brendova.

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci, moze MIUI 9 da bude i na Androidu 6. Ne bi im bio prvi put da tako nesto urade.

Da desavalo se da bude noviji miui a android verzija stara. Inace vec pola meseca koristim Lite mod 1.1.5 prvi put sam imao vise od 8 giga mesta (od 16gb) ibaterija je odlicna. Preporuka za ovaj rom.

Da desavalo se da bude noviji miui a android verzija stara. Inace vec pola meseca koristim Lite mod 1.1.5 prvi put sam imao vise od 8 giga mesta (od 16gb) ibaterija je odlicna. Preporuka za ovaj rom.
Taj rom koji koristis je nougat? Koji si prije njega koristio? Ima li kakvih bagova?

Jeste 7.1.2 koristio sam RR i eu MIUI ali je Lite mod 1.1.5 laksi od oba . Narocito verzija sa mikro g ali u njoj nerade sve google aplikacije jer radi bez gapps-a , zbog cega je i brza.

Pre par dana primetih da mi se u gornjem desnom uglu pojavila zuta mrlja/linija duzine oko 4cm na ekranu. Telefon nije ispadao niti sam ga akao sa igrama itd. Izgleda da je od lepka, malo mi se vise grejao telefon kada sam ga koristio napolju po ovim vrucinama.. Jel ima neko resenje za to? Gledam po netu, pominje se izlaganje suncevoj svetlosti i UV lampama.. Ovako to izgleda, samo sto je kod mene to dosta manje izrazeno:

axlw7xeh.jpg

Nazalost nista ne moze potpuno da ukloni mrlju... Ja sam imao takav problem na dva telefona i tako sam ih koristio, vremenom sam prestao da obracam paznju, a i nije bilo ovoliko vidljivo kao sto si dao primer... I da, sigurno je lepak popustio.

Edit: da li ti je mrlja vidljivija kada ti se dodatno zagreje telefon ili se non-stop vidi isto?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem, nisam obracao paznju. Mislim da se non stop vidi isto. Primecuje se samo na svetlijim pozadinama, a i tada se tek primecuje.

I ja sam citao da kao neke uv lampe mogu da pomognu, ali meni se primecivalo samo kada se telefon zagreje, sto je blazi oblik takvog problema... Moj savet ti je da ignorises ali pratis da li ce se pojavljivati na drugim mestima.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pre par dana primetih da mi se u gornjem desnom uglu pojavila zuta mrlja/linija duzine oko 4cm na ekranu. Telefon nije ispadao niti sam ga akao sa igrama itd. Izgleda da je od lepka, malo mi se vise grejao telefon kada sam ga koristio napolju po ovim vrucinama.. Jel ima neko resenje za to? Gledam po netu, pominje se izlaganje suncevoj svetlosti i UV lampama.. Ovako to izgleda, samo sto je kod mene to dosta manje izrazeno:

axlw7xeh.jpg
Imam isti problem već mesec dana. Pojavilo se niodkud i stoji tako non stop. Probao sam sa zubarskom uv lampom ali ne pomaže uopšte.

Ja koristim tako vec pola godine. Ne primetis posle par dana uopste :) A ekran je jeftin tako da jednog dana planiram da ga narucim i probam sam da ga operisem.

https://www.aliexpress.com/item/Pho...ilicon-Xiaomi-Redmi-3s-Cases/32794075467.html

Preporuka za ovaj case. Savrseno lezi i odlicno izgleda. Kao novi telefon da sam kupio :)
Pre ovoga sam imao onaj hard case sto se i ovde predlagao, on se izlizao i napukao na coskovima i kad mi je otpala plastika koja ide preko button-a za otkljucavanje onda sam shvatio da je odradio svoje :D
Ovaj novi mi se cini kao jos bolja zastita, guma je i vise prelazi preko rubova napred pa cuva ekran.

Na koji case misliš, Auxin?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Skoro sam gledao, nema ga više na Ali-u ,malo prodavnica ga ima u ponudi. Taj ne izgleda loše što si linkovao.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Bas i ja malopre trazio jer sam hteo da vam kazem kako se zove taj stari sto sam imao (juce ga bacih) i nisam mogao naci. Svaka preporuka za ovaj, meni se vise svidja od tog sto sam imao. (I nije predebeo ako se bojite da jeste, mozda je za nijansu deblji od Auxiana ali minimalno)

ima li sta novo sem onih kartonskih za special edition

Bas i ja malopre trazio jer sam hteo da vam kazem kako se zove taj stari sto sam imao (juce ga bacih) i nisam mogao naci. Svaka preporuka za ovaj, meni se vise svidja od tog sto sam imao. (I nije predebeo ako se bojite da jeste, mozda je za nijansu deblji od Auxiana ali minimalno)

Baš sam hteo da te pitam za debljinu jer sam gledao isti taj case i učinio mi se na slikama sa Alija predebeo, ja još uvek koristim MSVII koja je slična toj Auxian i prilično se ofucala pa tražim neku zamenu. Ta koju si linkovao baš dobro izgleda.

Znao sam da nije "Auxian" ali bio sam blizu :p. Nisu mi se svidjale tvrde futrole dok nisam video njihove.

Updateovah RR Rom sa verzije od septembra na poslednju oficijelnu iz 13.11.2016., naravno radi se o MM androidu. Sve je ok proslo i sve radi bez greske ( dirty flash sam napravio) ali mi je cudno kod kernel adiutor aplikacije, nema mi nekih funkcija i podesavanja kao na prethodnom. Je li jos neko to primjetio?

Noćas sam prošao celu proceduru, moj fon je fake.
Kupio sam ga kod Vladimira sa kp-a.
Moj IMEI se ne nalazi u Mi bazi.

Vrh Dno