Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Zena ima sa sony, ja samsung, mala je to razlika. Ne vredi cimanja

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav, zamolio bih za par saveta ako moze..?Trenutno imam LG G3 3gb ram i vec nekoliko dana razmisljam o kupovini ovog modela Note 4x..Trazio sam na KP ali su svi otvarani, tj nisu vakum pakovanje sto mislim da bi trebalo ako su novi..Znam da treba da trazim Global Rom ali nisam nasao ni jednog u oglasima da je vakum pakovanje, jedan mi je cak rekao da je telefon otvaran posto mora da se ubaci global rom a u oglasu mu stoji kupac prvi pali telefon..Dali je uopste moguce naci vakum pakovanje ovog modela ili su svi naknadno instalirani..?
I ako moze cisto neko poredjenje sa LG G3 modelom, dali je velika razlika u pitanju ili su nijanse u pitanju..?Telefon mi uglavnom sluzi za koju sliku, malo net i pozive-poruke, nisam zahtevan korisnik..
Tebi treba note 4 global. Taj može da se dobije u zatvorenoj kutiji jer tako i stiže i ima instaliran global rom. Note 4x mora da bude otvoren ako nećeš kineski rom!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Na Redmi Pro sam, ali pišem ovde jer tamo niko ne odgovara. Na Stable 8.0.4.0 romu sam koji je fake. Otključao sam bootloader i hoću da flešam China developer. Kako? probao sam pomoću flash_tool, ali u uputstvu kaže samo download, a u programu mi traži format + download? Probao sam i sa micro SD karticom, ali mi choose update package ne prepoznaje rom sa kartice. Help?

Ako je original nilkin , odlicna je...Samo obrati paznju, ne stiti vrh i dno telefona, samo coskove...

Sent from my Redmi Note 4X

Potvrđujem. Odlična!

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Super, hvala vam svima! Narucicu bas tu i ja imam mat crni skroz...

Malo se danas poigrah sa MIUI9 i mogu reci da je bas brz... Cak sta vise iznenadio sam se kako sve glatko radi... Sve u svemu, ne vidim neki napredak u kameri, mozda malo brze okida...ali kvalitet fotografije nije popravljen, sto se tice ostalog zadovoljava... ;D

FP definitivno brze radi na M9, nego na M8.
Ubacene animacija , ubacen double tap za gasenje ekrana, swipe isto moze da se podesi koju funkciju da obavlja..lepo, lepo... ;)

Edit:
Double tap na recent button salta izmedju zadnje dve app, dugo drzanje kocke otvara app koja se podesi...

Poslednja izmena:
Ja sam probao onaj debloat-ovani miui9, deluje ok, mada mi je FP pravio force close grešku nakon unosa pina.

Čekam xiaomi.eu verziju.

Na ovoj temi se mnogi žale na slabi audio prilikom telefoniranja i prilikom video snimanja:
Mi forum link
O tome se ovdje malo pričalo, za razliku od mrtvih piksela. Je li to postoji ili je u pitanju neka lažna antireklama ? Navodno je sličan problem i na nekim starijim Xiaomi mobitelima. Meni je na Redmi 3 Pro sve ok, ako i je audio nesavršen opet je dovoljno dobar za sve.

I još nešto. Neki su spomenuli da je preporučljivo staviti Pico Google Apps umjesto standardnog, ali za to mi treba root šta ne ?

Ako koristiš Assistant, onda micro.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Moze Assistant i na pico verziji.

Na ovoj temi se mnogi žale na slabi audio prilikom telefoniranja i prilikom video snimanja:
Mi forum link
O tome se ovdje malo pričalo, za razliku od mrtvih piksela. Je li to postoji ili je u pitanju neka lažna antireklama ? Navodno je sličan problem i na nekim starijim Xiaomi mobitelima. Meni je na Redmi 3 Pro sve ok, ako i je audio nesavršen opet je dovoljno dobar za sve.

I još nešto. Neki su spomenuli da je preporučljivo staviti Pico Google Apps umjesto standardnog, ali za to mi treba root šta ne ?

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=73237039

Ranije nije moglo, na RR. Od tada koristim micro.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Resava jacinu zvucnika na LOS/AOSP, i jacinu mikrofona. Nisam testirao na Global stable, mrzi me, ne znam ko koristi Marshmallow pored Global Beta 7.7.13 koja je dovoljno stabilna.

Ma kakav hardver, to ovi MIUI devovi ne znaju lepo da podese jacinu mikrofona. Onda slab speakerphone, prejak earphone, slab zvucnik itd. Razni problemi, mislim da je do softvera.

Izasao prvi official LineageOS Build za Snapdragon verziju:
https://download.lineageos.org/mido

Poslednja izmena:
OK, hvala. Kupujem ga danas pa da prvo pitam :)
Isti je bio "problem" na mi4c vezano za jačinu zvuka i rešavalo se na sličan način, promenom vrednosti u mixer_paths.

Malo se danas poigrah sa MIUI9 i mogu reci da je bas brz... Cak sta vise iznenadio sam se kako sve glatko radi... Sve u svemu, ne vidim neki napredak u kameri, mozda malo brze okida...ali kvalitet fotografije nije popravljen, sto se tice ostalog zadovoljava... ;D

FP definitivno brze radi na M9, nego na M8.
Ubacene animacija , ubacen double tap za gasenje ekrana, swipe isto moze da se podesi koju funkciju da obavlja..lepo, lepo... ;)

Edit:
Double tap na recent button salta izmedju zadnje dve app, dugo drzanje kocke otvara app koja se podesi...

Super, cekamo 11 avgust, tj. jos samo nedelju dana... [emoji3]

Poslednja izmena:
Resava jacinu zvucnika na LOS/AOSP, i jacinu mikrofona. Nisam testirao na Global stable, mrzi me, ne znam ko koristi Marshmallow pored Global Beta 7.7.13 koja je dovoljno stabilna.

Ma kakav hardver, to ovi MIUI devovi ne znaju lepo da podese jacinu mikrofona. Onda slab speakerphone, prejak earphone, slab zvucnik itd. Razni problemi, mislim da je do softvera.

Izasao prvi official LineageOS Build za Snapdragon verziju:
https://download.lineageos.org/mido

Jel i dalje na LOSu nema haptic feedback-a?

Auuu, koji izbor odjednom, LOS official, PA full, miui 9 za koii dan...

Jel i dalje na LOSu nema haptic feedback-a?

Ima i super je official LOS, sve sljaka odlicno i dobro radi, cak sam probao i unofficial xposed koji takodje radi sa odredjenim modulima. MagiskSU sam bio nabacio i kad sam tu instalirao Dolby magisk modul, upade mi tel. u bootloop, pa sam se onako iznerviran vratio na globerom, mrzelo me da se i dalje bahcem...ikonice u settings na los-u su teal, sto mi se jako svidja, za razliku od pixel plavih ikonica... U QS recimo sam primetio da fali Screenshot ikonica.

Poslednja izmena:
Ima hectic feedback.

Da, meni se isto svidja stock android material teal tema, pixel blue bas ne gotivim.

LOS ima tamniju QS panel temu, dok je ParanoidAndroid cist AOSP ROM, izgled nije modifikovan. Rekao bih da najbolje radi.

Poslednja izmena:
Ima li veze region sa nadogradnjom sistema? Ako ima, na koji je najbolje staviti, kad bude izlazio ovaj Miui 9

Nazad
Vrh Dno