Šta je novo?

Lap top za igre ili konzola?

Nista

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2012
Poena
225
Moze savet da li uzeti neki lap top za gejming (fifa, pes, nba, neka trka) da traje 3-4 godine i do koje cene ili konzola? Hvala unapred, pozdrav! :)

Jel moze da se sklopi za 40-50-ak hiljada PC kao konzola ili jaci? Sta savetujete komplet PC kuciste, mis, monitor ili samo kuciste sa komponentama za te pare?

Koliko dugo ce pc terati igre bez problema za spomenut novac?

Jel ima i dalje torenti za pc i igrice pes, fifa, nba, neke trke?

Razmišljam se i konzolu za 40-50-ak hiljada ili lap top, ali za te pare kvalitetan mislim da nema na duze staze.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

G4560-65e
H110 ploca-50e
GTX 1050-110e
8GB 2133MHz DDR4-55e
Toshiba P300/WD Blue 1TB-50e
Chieftec GPE-500S -50e
Ms Winston/Cyclops IV/Cyclops V-20e

Oko 400e sve ukupno, sa pristojnim kucistem i dobrim mid-range napajanjem.
Ako uzmes neko najobicnije kuciste za 10e, napajanje LC-600H-12 za 35e i 500GB HDD za 5-10e manje od ovog, mozda uklopis i 1050Ti koja je dosta bolja grafika. Za to sto ti zelis da igras i 1050 je dovoljna, za fifu, NBA, PES.. za neke novije trke na visokim detaljima, dobro ce ti doci 1050Ti.

Sve u svemu daleko bolji izbor od konzole kad se gleda novcano, PS4 sa dodatnim dzojstikom i jednom igrom, bez online pretplate kosta oko 400e, a imas samo jednu igru i nemas ni blizu sve prakticnosti koje imas na PC-ju.

Piraterija je zabranjena na forumu, za to imas Google [emoji14]

Edit:

Za sve osim za graficku su manje-vise iste cene kod nas i na KP, jedino bih graficku na KP kupio.
Tamo gde uzimas plocu i CPU naglasi da odrade bios update da bi radio G4560 na H110 ploci.

Laptop bih u startu otpisao.

Poslednja izmena:
Za igre samo konzola da li ps4 ili Xbox one na tebi je da odlučiš.
Ok, hvala. :)
Konzola naravno.
G4560-65e
H110 ploca-50e
GTX 1050-110e
8GB 2133MHz DDR4-55e
Toshiba P300/WD Blue 1TB-50e
Chieftec GPE-500S -50e
Ms Winston/Cyclops IV/Cyclops V-20e

Oko 400e sve ukupno, sa pristojnim kucistem i dobrim mid-range napajanjem.
Ako uzmes neko najobicnije kuciste za 10e, napajanje LC-600H-12 za 35e i 500GB HDD za 5-10e manje od ovog, mozda uklopis i 1050Ti koja je dosta bolja grafika. Za to sto ti zelis da igras i 1050 je dovoljna, za fifu, NBA, PES.. za neke novije trke na visokim detaljima, dobro ce ti doci 1050Ti.

Sve u svemu daleko bolji izbor od konzole kad se gleda novcano, PS4 sa dodatnim dzojstikom i jednom igrom, bez online pretplate kosta oko 400e, a imas samo jednu igru i nemas ni blizu sve prakticnosti koje imas na PC-ju.

Piraterija je zabranjena na forumu, za to imas Google [emoji14]

Edit:

Za sve osim za graficku su manje-vise iste cene kod nas i na KP, jedino bih graficku na KP kupio.
Tamo gde uzimas plocu i CPU naglasi da odrade bios update da bi radio G4560 na H110 ploci.

Laptop bih u startu otpisao.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Laptop nikako, a destkop i mozes da sklopis, uzeces i igraces se na torrentima ali onda za godinu dana te zakine zahtevnost nekih. Uzmi lepo konzolu i uzivaj jos par godina ako ciljas PS, za xbox sacekaj. Ako planiras cak i da kupis igru online imas par puta vise igraca na konzoli po pitanju sportova i trka, posto vidim da njih spominjes.

PS4 nije 400e.. glupost ? PS4 Pro sa dzojstikom i gratis igrom je bio na akciji za 380e na kp, imas slim vec za 200-220e sa dzojstikom, igre nalazi na Store-u kad su popusti tako da eto imas Fifu za 15 funti / dolara sada.

Gledao sam KP pre par dana ima za 200e da se ubode debeljko i sa dzojstikom i sa igrom/dve.

Nece da ga zakine nista, sa tim kompom ce moci da igra sta zeli, mozda sa smanjenim detaljima.
Ljudi i dan danas igraju na Athlonima i Phenomima, nece za godinu dana procesor koji je 50-60% jaci od njih da postane neupotrebljiv.

Od novca koje bi dao za PS igre za godinu dana moze da ubaci bolju grafiku i i5.
Konzola brzo dosadi ako se stalno ne kupuju nove igre i online pretplata.

Edit:

Iskljucivo za trke, fudbal i kosarku, konzola jeste bolji izbor.
Generalno gledano, nema sta da trazi pored PC-ja. Licno bih razmatrao kupovinu konzole samo ako vec imam dovoljno dobru gaming masinu da ulaganje u nju u vrednosti konzole ne donosi neku veliku promenu.

Poslednja izmena:
Moram da se ubacim ovde, uvek mi je smesno kada se za konzole racunaju cene igara, a za pc ne, kao na pcu ih poklanjaju xD

To sto smo mi u srbiji pa smo navikli na pirate je druga prica :)

Taj pc za 400e je ok izbor.
Ako nema nikakav trenutno racunar preporucio bi PC, ali ako ima ps4 slim je odlican izbor, za 400e ce dobiti konzolu sa 2 gamepada i 2-3 igre za te pare.

E sad ako ce da se ide na maksimum piracy bez ikakvog plana da se kupuje bilo koja igra onda tu nema izbora samo pc ostaje (za sada).

To je diskusija za drugi put, ukratko, prosecna plata u srbiji je 200-250e, ne moze 1/5 plate da se da na single-plejerku koju predjemo za 2 dana.

Kod nas (vecina) ljudi placaju samo online igre na kojima provode mnogo sati, od svih ljudi koji igraju igre(a znam ih mnogo) samo jedan je kupovao SP igre i to zato sto je zeleo da potrosi pare :D

Za nase trziste bi SP igre trebale da kostaju 5-10 puta manje.

Sve je to meni jasno(i ja radim za crkavicu), ali opet nije fer poredjenje.
Pogotovo sto su zbog game sharinga igre za konzole veoma jeftine. A kada vidim da ljudi recimo puse a rade za 200e onda nema reci o tome da se i ovde u srbiji ne bi moglo izdvojiti po 2-3 hiljade mesecno za igre, a to je dosta da svaki mesec imas sta da igras.

Poslednja izmena:
Radi za crkavicu a ovamo fura 1080 ti, i to jednu od boljih/skupljih izvedbi.

TISINA TAMO! ;)

Sto se tice diskusije pc vs konzola, konzola samo za ekskluzive, pc za sve ostalo. Nazalost za vecinu igraca u ovoj banani od drzave je to aamo pusti san.

@djokosrb
*** kada imas nula social life kao ja mozes svaki dinar koji ne potrosis da stavljas u stek za hardver :)
Plus nemam nikakvih poroka nit pijem, nit pusim, ne trosim na kladzi i slicno.

Mada thats besides my point lol

Poslednja izmena:
Laptop nikako, a destkop i mozes da sklopis, uzeces i igraces se na torrentima ali onda za godinu dana te zakine zahtevnost nekih. Uzmi lepo konzolu i uzivaj jos par godina ako ciljas PS, za xbox sacekaj. Ako planiras cak i da kupis igru online imas par puta vise igraca na konzoli po pitanju sportova i trka, posto vidim da njih spominjes.

PS4 nije 400e.. glupost ? PS4 Pro sa dzojstikom i gratis igrom je bio na akciji za 380e na kp, imas slim vec za 200-220e sa dzojstikom, igre nalazi na Store-u kad su popusti tako da eto imas Fifu za 15 funti / dolara sada.

Gledao sam KP pre par dana ima za 200e da se ubode debeljko i sa dzojstikom i sa igrom/dve.

Nece da ga zakine nista, sa tim kompom ce moci da igra sta zeli, mozda sa smanjenim detaljima.
Ljudi i dan danas igraju na Athlonima i Phenomima, nece za godinu dana procesor koji je 50-60% jaci od njih da postane neupotrebljiv.

Od novca koje bi dao za PS igre za godinu dana moze da ubaci bolju grafiku i i5.
Konzola brzo dosadi ako se stalno ne kupuju nove igre i online pretplata.

Edit:

Generalno gledano, nema sta da trazi pored PC-ja. Licno bih razmatrao kupovinu konzole samo ako vec imam dovoljno dobru gaming masinu da ulaganje u nju u vrednosti konzole ne donosi neku veliku promenu.

Moram da se ubacim ovde, uvek mi je smesno kada se za konzole racunaju cene igara, a za pc ne, kao na pcu ih poklanjaju xD

To sto smo mi u srbiji pa smo navikli na pirate je druga prica :)

Taj pc za 400e je ok izbor.
Ako nema nikakav trenutno racunar preporucio bi PC, ali ako ima ps4 slim je odlican izbor, za 400e ce dobiti konzolu sa 2 gamepada i 2-3 igre za te pare.

E sad ako ce da se ide na maksimum piracy bez ikakvog plana da se kupuje bilo koja igra onda tu nema izbora samo pc ostaje (za sada).

Ok, hvala vam. :)
----------------------------------------------------

Upoznat sam sa PC gamingom i njegovom isplativoscu. Dobra masina i za dzabe, ni dinar nisam dao za igru (ako izuzmemo Die Hard Nakatomi plaza kod lika na buvljaku za 100 dindzi) :d i neku graficku posle 4 godine. Verovatno i danas jeste dobra kupovina, ali vidim da su pogasili torente i da nije to kao do pre 3-4 godine, postoji Steam gde isto ljudi kupuju igre kao i na konzolama. Cini mi se da je taj trend "grebanja" za igrice opao poslednjih godina.

Trenutni Dell n1510 sa i3 i Intel 3000 HD obavlja posao za ostalo osim za igre. Malo je terao pes i fifu 14 i promenili su proizvodjaci zahteve za svoje igre. U tom pravcu zabave sluzio me godinu dana umesto 3 do 5 kao sto sam planirao. Tako da sam se malko razocarao i svake godine da se mislim hoce li graficka, procesor ili sta vec biti dovoljni i igra biti ok optimizovana.

Treba mi informacije oko pretplata na PS4 i Xbox. Koliko kostaju godisnje ili mesecno pretplate?, da li je neophodna pretplata da bi radile igrice offline?, da li su jeftnije igre preko zvancinih konzolnih prodavnica?, cime se placaju igre Paypal, Skrill ili moze direktno sa racuna banke kod nas?, na kojoj konzoli su pretplata i igrice jeftnije?. Hvala unapred, pozdrav! :)

Poslednja izmena:
Generalno gledano, nema sta da trazi pored PC-ja.

Konzola se kupuje i zbog ekskluzivnih naslova, igara koje ne postoje za druge platforme.

ali vidim da su pogasili torente i da nije to kao do pre 3-4 godine, postoji Steam gde isto ljudi kupuju igre kao i na konzolama. Cini mi se da je taj trend "grebanja" za igrice opao poslednjih godina.

Poslednjih godina je fokus na onlajn gejmingu sve veći, a piratska izdanja to uglavnom ne mogu da obezbede, tako da je i to jedan od razloga zašto je manje interesovanje za piratskim igrama na PC.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno