Šta je novo?

Xbox One

Uglavnom uzimam sa cdkeys.com

Послато са X5max_PRO уз помоћ Тапатока

Ima na dosta mesta, ali mora stalno da se prati. Ebay takodje, tu sam dosta toga nasao, npr. malo posto je izasla FIfa 17 kupio sam je za $17.

imam par dilema,procitao sam dosta tema ovde na forumu (i dalje citam)ali mi nije bas najjasnije pa rekoh ajde da pitam,jednom sam davno probao PS2 i nije mi bas nesto legao dzojstik,igre sam uvek igrao na PC-iju,iskljucivo FPS,razmisljam da kupim polovnu konzolu,posle dugog citanja postova zakljucio sam da bi mi bolje legao Xbox bas zbog kontrolera koji je kako kazu bolji za pucacine(iskljucivo bih igrao njih i to single player).E sad moje je pitanje je koja verzija Xboxa je najbolja,ima li razlike izmedju One i One S,imam externi hard od 1TB,moze li se on iskoristiti za konzolu,kakve su ove cipovane konzole i cemu to uopste sluzi,koja je verzija najbolja?Da li zbog toga sto je cipovana moze biti problema prilikom nekog update?Mogu li se skidati igre sa torrenta ili kako se dolazi do igara sem kupovine diska,mislim da jednom odigranu igricu ne bih igrao ponovo...koliko uopste ima naslova na Xbox a da su FPS?Ako ima neko ko bi podelio svoje iskustvo i neki savet sa mnom bio bih mu zahvalan.

Nemas cipovan Xbox One.
Razlika izmedju One i One S je sto S podrzava upskaling za 4k tv i ne podrzava Kinect bez dodatnog adaptera.
Igrice mozes da kupujes na disku ili na storu na torentima nema nista.
FPS igara imas sasvim dovoljno da se narednih par godina ne odvajas od konzole.
Sve u svemu skup sport igrice su ti u proseku od 20-60 dolara sem ako nisu na nekoj rasprodaji tada mozes da ih kupis i za 5 dolara ali su tada stare oko 2 godine.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

znaci da nema potrebe za S jer nemam 4k televizor,igrice rade iskljucivo sa cd-om?mislim ako nekog znam pa uzmem cd,instaliram igricu pa vratim cd(mozda sam lupio al ajde...)Mogu li nekako iskoristiti taj eksterni hard od 1 tb?Vidim da po oglasima ima konzola od 500 gb i 1 tb a razlika 10-20 eura,ima li svrhe uzimati od 1 tb?Ove igrice koje se kupe na storu su u digitalnoj formi,skinu se na hard i igras ili moras da budes on-line kada igras?Kada ih jednom kupis stalno su ti na raspolaganju,vezane su za neki nalog?

Ne moze bez diska, ako si igru instalirao sa diska. 500gb je dosta malo, sam sistem zauzme cini mi se skoro 150gb, tako nesto, 300 i nesto GB ti ostane slobodno. Vrlo brzo se to napuni, svaka igra je po 30-40GB u proseku. Svaki update je 1,2,5GB. Ne moras da budes online da bi ih igrao, ali neke zahtevaju da budes online. Vezane su za nalog.

Citam na oglasima da imaju One konzole sa igrama na hard disku,ako je za igranje potreban i disk na koji fazon ovo radi?

To radi na fazon da su te igre kupljene u digitalnoj verziji tj skinute sa interneta direktno na HDD, i nemaju fizički disk, sa druge strane igrice koje imaš na cd se instaliraju i za njihovo igranje je potreban taj isti disk, jasno sad?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ako ti da username i pass od naloga onda nije problem. svejedno nalog koji je kupio igre mora da bude ulogovan da bi mogle da se igraju, tako da ti username i pass trebaju. ako ti ne da, on može da promeni posle, i konzola ne može da se uloguje, i ti ne možeš da igraš ništa.

Jel mora da se koristi mejl na Outlook ili moze i Gmail?

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ako može savet za početnika...kupio sam one S i tek treba da podesim sve pa me interesuje jel i dalje stoji preporuka da se izabere UK store?
Takođe, ako ima neko predlog za neke aplikacije, koje su najbolje(nezamenljive) za multimediju?

Imam problem sa Xbox(Smartglass) aplikacijom i ios i android...neće nikako da se poveze sa konzolom. Inače stavio sam U.S store. Ako je neko imao problem sa ovim molim za pomoć.

Da li nalog mora da bude US/UK ili ima nasa zemlja? jel pri pravljenju naloga moze nasa adresa, ulica, postanski broj? koja je razlika izmedju xbox live i xbox lie gold? Da li je po regionima zaklucan kao PS4? Gift card je za online/MP ili za kupovinu igrica preko store-a? Jel moze kupovina preko xb store-a sa nasih kartica ili Skrilla, Payoneer-a?

Da li nalog mora da bude US/UK ili ima nasa zemlja? jel pri pravljenju naloga moze nasa adresa, ulica, postanski broj? koja je razlika izmedju xbox live i xbox lie gold? Da li je po regionima zaklucan kao PS4? Gift card je za online/MP ili za kupovinu igrica preko store-a? Jel moze kupovina preko xb store-a sa nasih kartica ili Skrilla, Payoneer-a?

Koliko znam ima i naš region, mada ja lično držim na US, ima boljih pogodnosti, mada ni UK nije loš. Xbox Live se ne plaća u to je kao društvena mreža, gde postavljaš Screenshot-ove, postove, chatuješ, dok Xbox Live Gold omogućava multiplayer, popuste za igrice, 4 igre mesečno besplatno...
Ništa na Xbox-u nije regionalno zaključano, osim pojedinih Xbox 360 igrica, za koje ti treba VPN da bi ih skinuo.
Gift Card postoji i za Gold i za igrice.
Može i kupovina sa naših kartica, bez problema. Ja kao što sam gore napisao stavio US region, adresu hotela koji se nalazi u Aljasci (tamo nema poreza), i povezao mastercard Telenor banke, sve odlično funkcioniše.

Inače uskoro će biti kompletno promenjen UI Xbox konzola, u skladu sa Fluent Design-om. Sada se testira u Alpha Ring-u na Insider-u.

Poslednja izmena:
Koliko znam ima i naš region, mada ja lično držim na US, ima boljih pogodnosti, mada ni UK nije loš. Xbox Live se ne plaća u to je kao društvena mreža, gde postavljaš Screenshot-ove, postove, chatuješ, dok Xbox Live Gold omogućava multiplayer, popuste za igrice, 4 igre mesečno besplatno...
Ništa na Xbox-u nije regionalno zaključano, osim pojedinih Xbox 360 igrica, za koje ti treba VPN da bi ih skinuo.
Gift Card postoji i za Gold i za igrice.
Može i kupovina sa naših kartica, bez problema. Ja kao što sam gore napisao stavio US region, adresu hotela koji se nalazi u Aljasci (tamo nema poreza), i povezao mastercard Telenor banke, sve odlično funkcioniše.

Inače uskoro će biti kompletno promenjen UI Xbox konzola, u skladu sa Fluent Design-om. Sada se testira u Alpha Ring-u na Insider-u.
Ok, hvala. :)

Znaci za region moze USA adresa iz drzava gde nema poreza. To sam citao u temi za PS4 koje SAD drzave nemaju porez. Svidja mi se sto ovde mogu nase kartice za kupovinu kako kazes.

Kazes da preko Xbox Live gold ima popusta na igrice. Da li sa Gift card-om ili sa nasom platnom karticom moguce kupovati u Xbox storea bez digital code-a?

Ok, hvala. :)

Znaci za region moze USA adresa iz drzava gde nema poreza. To sam citao u temi za PS4 koje SAD drzave nemaju porez. Svidja mi se sto ovde mogu nase kartice za kupovinu kako kazes.

Kazes da preko Xbox Live gold ima popusta na igrice. Da li sa Gift card-om ili sa nasom platnom karticom moguce kupovati u Xbox storea bez digital code-a?

Možeš direktno da kupuješ igrice bez gift card-a.
A što se tiče popusta na igre, svake nedelje bude nekih popusta za članove Gold-a, a imaš i Game Pass sa 100+ igrica (svaki meseci dodaju nove igre), koje možeš igrati za 10$ mesečno, a imaš i EA Access , tu imaš oko 30-ak igrica.
Po meni je sada Xbox best buy, nije mu prevelika cena, a nudi mnogo pogodnosti za razliku od PS.

Možeš direktno da kupuješ igrice bez gift card-a.
A što se tiče popusta na igre, svake nedelje bude nekih popusta za članove Gold-a, a imaš i Game Pass sa 100+ igrica (svaki meseci dodaju nove igre), koje možeš igrati za 10$ mesečno, a imaš i EA Access , tu imaš oko 30-ak igrica.
Po meni je sada Xbox best buy, nije mu prevelika cena, a nudi mnogo pogodnosti za razliku od PS.
Hvala puno. :)

Sve jasno i vidim da dosta vise nudi od konkurencije. Definitivno uzimam ovo u skorije vreme.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Je li 7. novembar definitivno datum izlaska X modela? (Project Scorpio) Mislio sam već sada da zamijenim moj PS4 Pro za One S, ali je pametnije možda sačekati X. Igra mi se Forza samo tako a slično na PS4 ko zna kad će da bude.... (GT Sport ne računam sa *****nim NASCAR automobilima, a pitanje je kad će i izaći uopšte... )

Tako kazu i ne verujem da ce nesto menjati, pazi ovako i ja sam samo zbog voznji uzeo Xbox a veruj mi ima ih vise nego dovoljno! Forza Horizon 3 je odlicna igra takodje tako da je obavezno pazaris uz Forzu motosport 7. Evo prosle nedelje bio ekstra deal Forza 6 i FH2 za 28$. A sto se tice GT Sport verujem da ce izaci u novembru jer su vec dva puta odlagali a onaj Japanac je lud po pitanju :)

Forzu Horizon 3 sam odmah uzeo na PC, odlična stvarno ali mi se posebno igra klasična Forza koja je realnija dosta vožnja. :)

Vrh Dno