Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sajnfeld i mućke se odlične serije , jedne od najboljih. Mada za ovu prvu verovatno zavisi od toga kada ste je gledali i sa koliko godina. Na mene kao klinca je ostavila ozbiljan utisak a i uticaj :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ko je Shotra? (nas reditelj, ili sta li je, Shotra?)
Ja video vise s*** za pola sata hoda kroz BG nego u GoT celom... sta li vi gledate...

Ma vidim da su ljudi pisali o tome, zato pominjem (doduse ne znam tacno sta je bilo u spojlerima, a sta javno, nadam se da, kako ti kazes "s***" nisu spojler po novim strogim standardima :)

Sad sam bas gledao trecu, i bile su bar jedne s***, garantovano. Mozda sam i prespavao jos neke, to ne znam.

Edit: Shotra je reditelj da. Ali, ne zanima te, ne guglaj.

De ste bindžeri (zavisnici od serija)? [emoji2]
Evo neka plavuša na RTS ke*a kako je svako ko pogleda od 2-5 epizoda neke serije zavisnici, bindžeri. [emoji23]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Odgledao prvu sezonu Patriot u jednom dahu. Ocena na IMDB je mozda malo preterana, ali serija ima neki drugaciji smek od mainstream americkih serija, podseca malo na dobre evropske produkcije.

ie7qkMb.png

Sent from my Lumia 640 XL using mTalk.

Uvek sam mislio da je ljubitelj prve neko mitolosko bice o kome se prica, ali ga niko nikada nije video
Pa kako da ti kažem...

Tokom poslednje godine prikazivanja, "Sajnfeld" je u proseku pratilo 38 miliona gledalaca. Poređenja radi, najgledanija serija u 2013, "Štreberi", privukla je tek 13,2 miliona ljudi.
Poslednju epizodu "Veliko finale" koja je emitovana 14. maja 1998, videlo je 76 miliona gledalaca, čime je postala treća najgledanija završna epizoda u američkoj istoriji posle onih iz serija "Kafić Uzdravlje" (84 miliona) i "M*ASH" (106 miliona).
Prošle godine, "Sajnfeld" je proglašena drugom najuspešnijom serijom svih vremena posle krimi drame "Porodica Soprano".
Izvor: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2014&mm=07&nav_id=871991

;)

a Mucke ipak voli mnogo ljudi. I ja.
I meni su Mućke mnogo bolje, humor je kvalitetniji, a čini mi se i da je pristupačniji ovdašnjem mentalitetu. Ovo što sam pisao za Sajnfelda se odnosilo na američke sitkome, tzv. britkomi su kvalitativno ispred.

@X-Kappa
Malo sam to karikirao, naravno, posmatrajuci svoje drustvo. Stvarno se ne secam da je iko u drustvu ikada pohvalio tu seriju, ili rekao da je gleda, pa cak ni pomenuo.

Ja sam probao malo da gledam zbog hvaljenja po internetu, ali sam vrlo brzo odustao.

I ovo za GoT i Šotru je u principu karikirano, ocigledno. Niko nije silovatelj kao Šotra. Covek ima minut radnje na sat vremena. I to kada je velikodusan.

Znam i za GoT da je serija, ne ocekujem film od svake epizode, ali daj brate, brze to malo. Nemoj nas silovati.

To je taj Šotra sindrom, gde se scenario kroji za zacrtan broj epizoda, a ne obrnuto. Od tri epizode napravi deset. Ili u Šotrinom slucaju, sto.

Poslednja izmena:
E zna neko svuda po netu spominju leak GoT epizoda al ja nigde ne mogu da nadjem

Malo sam to karikirao, naravno, posmatrajuci svoje drustvo. Stvarno se ne secam da je iko u drustvu ikada pohvalio tu seriju, ili rekao da je gleda, pa cak ni pomenuo.
Ma naravno. Kad se ja krećem među mlađima, pojam za američke humorističke serije su Prijatelji, za Sajnfelda je retko ko i čuo. Starijima je uglavnom poznat. Često citiramo Njumana: https://www.youtube.com/watch?v=3zG_PN31YJU :D Zato sam malopre napisao da je moguće da i drugi imaju taj utisak (stariji vole Sajnfelda, mlađi ne znaju ko je), što se ispostavilo kao netačno...

Evo ja kao stariji gledao X puta Del Boy-a a Sajnfelda u prolazu kada je bio aktuelan i nikad me nije vuklo da uzmem od početka i prodjem sve sezone.

Sent from my D6603 using Tapatalk

E zna neko svuda po netu spominju leak GoT epizoda al ja nigde ne mogu da nadjem

Lekovani samo spojleri nema serije, izgleda da su uspeli u iznudi :)

Inaci prijatelji su beh, bolji je How i met your mother ili NewGirl , Sajnfeld iskreno nisam ni cuo ni gledo trako da predpostavljam da je smece, Del Boy je isto beh ...

Vrhunac logike hahahahhahaha

Ja nikad nisam vozio bugatti, ni "spavao" са KateUpton tako da predposavljam da su smece...

Poslednja izmena:
Odgledah petu epizodu treće sezone Twin Peaks-a. Šta uradi onaj ludi Linč od serije, sunce ti jbm... :lupko:

Što se tiče Twin Peaks-a, ja odgledao pre nedelju dana prve dve sezone, pa odmah krenuo sa trećom sezonom,stigao do 7 epizode, nije mi nešto specijalno, kao da je totalno druga serija... Ne znam ni zašto se zove Twin Peaks, pola radnje van Twin Peaks-a... :p

Vrhunac logike hahahahhahaha
Ja nikad nisam vozio bugatti, ni "spavao" са KateUpton tako da predposavljam da su smece...
Hmmmm, da li da menjam potpis ;)

Poredis vreme kada je TV bio nesto skroz drugo i nisi imao izbor sta ces gledati, pa ni raditi u to vreme. Kao da poredis Bolji Zivot i Porodicno Blago koliko je gledano (mada kod nas nije toliki razmak sigurno, jer je previse stanovnistva...... ). Kada je emitovan Bolji Zivot, mogao si gledati isti, ili iskljuciti TV i ici na spavanje :) Nije bilo niceg drugog. Sada ima.

Seinfeld i Cheers su u istom fazonu po tom pitanju. Prosto, nije bilo sta da se gleda. A i nije Amerika bila toliko polarizovana. Ne vrede uopste ta poredjenja gledanosti :(

Što se tiče Twin Peaks-a, ja odgledao pre nedelju dana prve dve sezone, pa odmah krenuo sa trećom sezonom,stigao do 7 epizode, nije mi nešto specijalno, kao da je totalno druga serija... Ne znam ni zašto se zove Twin Peaks, pola radnje van Twin Peaks-a... :p

Odgledaj obavezno 8 epizodu, sve ce ti biti jasno ;)

Poslednja izmena:
Po mom misljenju, najbolji američki sitkom. Često pustim po neku random epizodu, da mi se čuje u pozadini. Prva sezona, i ovako i onako, ali onda se zahuktaju, likovi se izbruse, sve fercera. Omiljeni lik, neponovljivi Džordž Konstanca:

https://www.youtube.com/watch?v=2uAj4wBIU-8

Već sam negde pisao nakon gledanja Seinfelda: Kramer i Kostanca kao rođeni za te uloge u Seinfeldu a sam Jerry i Elaine totalno van priče.
Nikako ali nikako mi se 9 sezona nisu uklapali u priču.

I kada pominjete Seinfeld ovo je slika sa Times Square u NY gde je poslednja epizoda emitovana uživo:

6PnCgE1.jpg

Nego..odgledah treću epizodu GoT-a.
Iako me DEGENeris nervira ona scena
kada Snow dolazi na Dragonstone i kada imaju dijalog je vrhunska. Ser Davos me je prijatno iznenadio sa retorikom

Ostatak epizode nit smrdi nit miriše.

Sve je to ok, ali ja i dalje ne mogu da svarim tu seriju. A pokusao sam par puta.
Bataljujem The Mist, uzasna je serija.
Spremio sam Wire, Bron Broen i Sopranose, pa kada navhatam malo vremena da padne neka binge sesija :)
A i moram da nastavim Parks and Recreation od trece sezone i Arrested development drugu sezonu, tako da ima lepog materijala, zao me da bacam vreme na gluposti.

Ozark ubio.. sjajno 4/5 od mene

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

The Leftovers: Nego kad rekoste da se počinje radnja odmotavati/shvatati ili šta već? Stigoh do 7e EP i dalje je to mlako.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

au sta sve necu procitati ovde... kapiram ja sve , ali nema potrebe raspravljati o ukusima... Seinfeld smece???!?
verovatno je to do godina sve i ovi mladji ne kapiraju to kako bi trebalo
MENI je to u top 3 serije ikad. Kao sitcom na prvom mestu,nema bolje. Kao sto je the Wire najbolja u tom nekom svom zanru krimi serija. Ipak sam kao klinac odrastao uz different strokes i cosby-ja:trust:

au sta sve necu procitati ovde... kapiram ja sve , ali nema potrebe raspravljati o ukusima... Seinfeld smece???!?
verovatno je to do godina sve i ovi mladji ne kapiraju to kako bi trebalo
MENI je to u top 3 serije ikad. Kao sitcom na prvom mestu,nema bolje. Kao sto je the Wire najbolja u tom nekom svom zanru krimi serija. Ipak sam kao klinac odrastao uz different strokes i cosby-ja:trust:
Ma kakvo smece i ja nisam toliko star inam 30 ali znam da bih i dok sam imao 23 gkedao tu seriju, da sam znao tada za nju, mada onda mi vise bio x files i 3rd rock from the sun na meti [emoji16]

Ko nije neka gleda Curb your enthusiasm [emoji16] matori Lary je lud 100% kazu da ce uskoro nova sezona posle par godina pauze [emoji3]

Tampon scena [emoji23]

https://youtu.be/0bilaSB_tAE

Sent from my Nokia 5

Odgledaj obavezno 8 epizodu, sve ce ti biti jasno ;)

Odgledah je, sunce ti šta oni rade od serije, ovo više nije Krimi/Misterija, nego SciFi.
Bacio 30min na neka pro*eravanja... Sreća pa sam premotavao nešto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno