streets_fan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.12.2004
- Poena
- 645
Doslo je vreme da zamenim staru konfiguraciju sa phenom 9750 procom, 4gb ddr2 i radeon 7790. Igrice retko igram, kompjuter mi uglavnom sluzi za net i multimediju, nista preterano zahtevno. Uzimao bih itx varijatnu novog kompjutera. Generalno je plan da uzmem neki slabiji procesor sa mogucnoscu kasnijeg upgradea ako bude bilo potrebe za jacim. Dilema je izmedju h110 (ili neke druge) ploce sa g4560 i neke am4 ploce sa ryzenom.
Cilj je da opet budem miran narednih nekoliko godina za normalno koriscenje kompjutera. Jasno mi je da ove dve opcije nisu ni priblizne po performansama i ceni, otud i dilema. Za cenu am4 itx ploce mogu da uzem g4560 i h110 plocu, ali nisam siguran koliko ce to jos biti aktuelno. U slucaju amda zadrzao bih ovu graficku, trenutno mi je dovoljna.
Nisam ogranicen budzetom, pa u obzir dolazi i neka druga varijanta.
Cilj je da opet budem miran narednih nekoliko godina za normalno koriscenje kompjutera. Jasno mi je da ove dve opcije nisu ni priblizne po performansama i ceni, otud i dilema. Za cenu am4 itx ploce mogu da uzem g4560 i h110 plocu, ali nisam siguran koliko ce to jos biti aktuelno. U slucaju amda zadrzao bih ovu graficku, trenutno mi je dovoljna.
Nisam ogranicen budzetom, pa u obzir dolazi i neka druga varijanta.