Šta je novo?

Nvidia mining

Svi cute,posto se ne iskusni prave pametni....pa nece ljudi da smetaju

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Pa progovorite vi sto cutite samo idete po temama i cim neko napise bilo sta odmah date neki komentar nevezan za samu temu umesto da pomazete ljudima koji dolaze na forum vi im kazete pa citajte par strana unazad sto je ok sa jedne strane ali sa druge strane nesto i treba da se napise tim ljudima koji su novi na forumu....

A cemu onda sluzi forum ako niko nece nikome da pomogne?Jel ce mnogo para da vam uzmu 10 novih koji pocinju sa rudarenjem sta li je u pitanju?

Evo u ovom slucaju za Eth covek dok je rudario temperatura graficke mu je bila 69 stepeni sta je lose u tome sto mu kazem da obori voltazu i da stavi odredjeni power limit i to sve u cilju da mu graficka radi na nekih 55-58 stepeni....?

Ako ljudi imate nesto licno protiv mene to se ne pise u temi cije je naslov Nvidia mining nego lepo se na privatnoj poruci kaze sta i kako...Ali *** izgleda da vama treba publika.

Pa nista, eto objasnio si ti kao strucnjak i za hw,i za wallet-e i menjacnice...dajete savete a niste sigurni...kad napravite ljudima problem bice ...***....al dobro na greskama se uci...

Za wallet sam predpostavljao da ima svoju adresu samo mi je trebala potvrda priznao sam svoju gresku kao covek,za menjacnice nisam strucnjak ne znam kad ce bitkoin gore ili dole pogodio sam doduse par puta cenu i to je to.

A za hardver tj. graficke spustio sam power limit i voltazu rig stabilno radi evo skoro 3 meseca temperature odlicne da nisam spustio power limit i voltazu ne bi imao ove temperature nego bi svaka graficka radila na 70 stepeni i vise i to pogotovo na Lbc koji przi karte.

Pa nista, eto objasnio si ti kao strucnjak i za hw,i za wallet-e i menjacnice...dajete savete a niste sigurni...kad napravite ljudima problem bice ...***....al dobro na greskama se uci...

Isto kao sto je ubjedjivao covjeka da posalje Zec sa poloniexa na cointron hahahah on "nesto" pise djeli svajete drugima a u stari njemu treba neko da pomogne.

Jeste par puta sam napisao neke informacije pogresno...Samo ne vidim sta je sada pogresno u tome sto kazem da treba da se spusti power limit i voltaza istovremeno svi pominjete neke druge stvari a niko nece da odgovori na glavno pitanje....

Ali nije ni bitno ja cu vama bas iz inata nastavljati da pomazem novim ljudima na forumu koji zele da rudare,a vi nastavite sa pljuvanjem sta da vam radim ne mogu da vas sprecim ako vas to usrecuje.

A nije samo da mene pljujete kad stignete nego to radite i drugima umesto da nekom objasnite zasto je pogresio i neverovatno je da moderator ne brise ove poruke koje nemaju veze sa temom Nvidia mining.

Poslednja izmena:
...
Ali nije ni bitno ja cu vama bas iz inata nastavljati da pomazem novim ljudima na forumu koji zele da rudare,a vi nastavite sa pljuvanjem sta da vam radim ne mogu da vas sprecim ako vas to usrecuje.
...

Lep je taj tvoj entuzijazam, nema šta. Samo vidi šta ćeš da uradiš sa grmaljem dimenzija 2x2 metra ispred svojih vrata koji je sticajem okolnosti došao do 20.000 evra, čuo za kriptovalute, kupio BTC i poslao na coinotron slušajući tebe 'zato što je tamo bolje, sigurnije, bla bla...'.

Poslednja izmena:
Niko tebe ne pljuje, i ne vredja barem ne ja...nego potenciram da siris dezinformacija a nisi jedini...jer si, cuo video...i milion puta sam rekao svako ce pomoci ako imas problem,pa si probao , ne ide, izneses sta ne ide a ne meni ne radi sta sad ili kupicu grafu kako i sta..iskopao sam kako da prodam.....na to ide odgovor imas u toj i toj temi...pa onda mi dobijemo odgovore tipa necete da pomognete...bezobrazni ste ...ja sam prvi koji nekad i licno kontaktiram ljude sa problemom...i nikome nisam uskrto pomoc ko ga je trazio na pp...ali tako veliki strucnjaci koji su isprozivali iskusnije clanove su zatvorili vrata za pomoc novijim clanovima
PS izvinjavam se na off-u...toliko od mene

Ubice me Sinda :DDDDD njemu sam dao pogresnu informaciju jao moram da pobegnem iz zemlje dobro sto si mi rekao :DDD....Sad ozbiljno taj dan kad sam rekao Sindi za coinotron bio sam umoran kao pas i samo sam na brzinu pogledao Coinotron video gore u desnom uglu tabelu sa 15 novcica nisam ni citao dalje i pomislio sam da je menjacnica cim su mi ljudi ukazali na gresku samo sam rekao da su u pravu i da sam pogresio i izvinio se svima...

Da pogresio sam par puta priznajem ali odmah posle toga priznao svoje greske nisam ubedjivao i dalje druge da je tako kao sto sam napisao...

Pa ne znam ja vise od vas svestan sam toga,ali i dalje stojim iza toga da treba da se smanje i power limit i voltaza zajedno,da obrazlozim zasto ako se skine samo power limit temperatura grafickih ostaje ista i smanjila se samo potrosnja struje to sam ja vec probao i imam merac struje i iz zida sam gledao koliko rig vuce struje,ako se smanji samo voltaza onda su manje temperature ali veca potrosnja je struje....

Zato kazem da je najbolje smanjiti power limit i voltazu istovremeno da bi graficke bile hladnije i da bi trosile manje struje(naravno ne smanjivati voltazu i power limit previse) ako vi ljudi mislite da to tako ne treba kazite zasto ne treba.

Poslednja izmena:
Back to topic.

Kako pada heš na RX seriji zbog GPU arhitekture, ili rusovog zavrtanja slavine za AMD, P-106 je sledeci korak :) Ja sam poručio nešto :D

gp106-100-a1-gigabyte-7.jpg

Link: http://cryptomining-blog.com/wp-content/uploads/2017/07/gp106-100-a1-gigabyte-7.jpg

Poslednja izmena:
A voltaza nije dirana?Vidim fan speed na 100 posto ima ti fanovi brzo da propadnu ako svaki dan rade na 100 posto....Ovo sve drugo svaka cast nisam vidjao da je neko iz gtx 1060 vadio skoro 26 mh/s....

Procitao zadnjih 25 strana od teme gtx 1070 pise da si uzeo Zotac gtx 1070 onda si dosta pisao o perfomansama same gtx 1070 u igrama ajde nastavicu da citam bas da vidim da li ima neki tvoj post vezan za mining sa gtx 1070....Do sada sto sam procitao nista nisam naucio osim koje su najbolje verzije gtx 1070 i koliko koja daje fps-a samo se o tome pise nema ni m od mininga ne znam kako ce da mi koristi tema gtx 1070....Ali ajde da cituckam jos jedno 100 strana ako tu nema nista vezano za majning onda prekidam sa citanjem.

Edit:Napisao si u jednom postu da je ubica cipa napon i temperatura pa kako ja da ohladim kartu a da ne spustim napon?Da pustim da mi rudari na 70-73 stepeni?Da li postoji neki drugi nacin da ohladim kartu a da ne diram napon osim povecanja brzine ventova jer kad smanjim power limit a ne diram napon meni je i dalje vrela karta prilicno.

I nisam srecan sto diram voltazu na karticama ali na ovim vrucinama nemam izbora nego da smanjim voltazu da bi dobio manje temperature cim dodje jesen zima voltazu cu vratiti na stock vrednosti a spusticu samo power limit.

Edit:Kroz temu i dalje skoro nista o majningu samo o besnom overklokovanju na 2100 core sta ce meni to kako da overckokujem kartu da bi dobio vise fps,jedino sam video da je Zeljko spustio napon na 0.88 i povecao memory za Eth na +900 onda mu je karta kopala Eth 32....

Evo procitao do 100 strane nista zanimljivo o majningu bas nista razocarao sam se nema ni svrhe citati prvih 100 strana,ali moram da priznam za ovo overklokovanje gtx 1070 ti skidam kapu mislim ono kad si overklokovao na vodi sjajni rezultati zaista....
U svakom slucaju kroz temu se svodi na to ko ce da postigne bolji fps i bolje rezultate u benchmark testovima....Dzabe procitah 55 strana....Da sam gejmer pa ajde i da citam dalje ovako dzabe sve.

Poslednja izmena:
Koji konkretno model 1080ti grafike se najbolje pokazao za majnovanje?

Pa napisi sta ti je dobavljivo ne postoje sad svi modeli od gtx 1080ti a da su dobavljivi.

Ovo ti je najbolja karta od gtx 1080 ti http://www.galax.com/en/graphics-card/hof/galax-geforcer-gtx-1080-ti-hof.html a da koristi samo vazduh,a najbolja karta koja koristi i vazduh i vodu je gtx 1080ti Poseidon.

Inace ta Hof karta nije dobavljiva zato ti kazem napisi listu gtx 1080ti koje mozes da nabavis i onda tek mozemo da ti preporucimo kartu najbolju sa te liste.

Poslednja izmena:
Procitao zadnjih 25 strana od teme gtx 1070 pise da si uzeo Zotac gtx 1070 onda si dosta pisao o perfomansama same gtx 1070 u igrama ajde nastavicu da citam bas da vidim da li ima neki tvoj post vezan za mining sa gtx 1070....Do sada sto sam procitao nista nisam naucio osim koje su najbolje verzije gtx 1070 i koliko koja daje fps-a samo se o tome pise nema ni m od mininga ne znam kako ce da mi koristi tema gtx 1070....Ali ajde da cituckam jos jedno 100 strana ako tu nema nista vezano za majning onda prekidam sa citanjem.

Edit:Napisao si u jednom postu da je ubica cipa napon i temperatura pa kako ja da ohladim kartu a da ne spustim napon?Da pustim da mi rudari na 70-73 stepeni?Da li postoji neki drugi nacin da ohladim kartu a da ne diram napon osim povecanja brzine ventova jer kad smanjim power limit a ne diram napon meni je i dalje vrela karta prilicno.

I nisam srecan sto diram voltazu na karticama ali na ovim vrucinama nemam izbora nego da smanjim voltazu da bi dobio manje temperature cim dodje jesen zima voltazu cu vratiti na stock vrednosti a spusticu samo power limit.

Edit:Kroz temu i dalje skoro nista o majningu samo o besnom overklokovanju na 2100 core sta ce meni to kako da overckokujem kartu da bi dobio vise fps,jedino sam video da je Zeljko spustio napon na 0.88 i povecao memory za Eth na +900 onda mu je karta kopala Eth 32....

Evo procitao do 100 strane nista zanimljivo o majningu bas nista razocarao sam se nema ni svrhe citati prvih 100 strana,ali moram da priznam za ovo overklokovanje gtx 1070 ti skidam kapu mislim ono kad si overklokovao na vodi sjajni rezultati zaista....
U svakom slucaju kroz temu se svodi na to ko ce da postigne bolji fps i bolje rezultate u benchmark testovima....Dzabe procitah 55 strana....Da sam gejmer pa ajde i da citam dalje ovako dzabe sve.

Ne, ne spominje se mining i ne znam što si se uhvatio za moje postove tamo?! :) To i jeste problem vas novih minera, bolelo vas uvo za Pascal prošle godine, niste pratili, interesovali se(kao i za hardver generalno). Sad kada taj hardver(koji je na tržištu više od godinu dana) može da donese neki profit postavljaju se tehnička pitanja na koja mogu da se nađu odgovori u onim gore temama. Poenta tih tema je da razumeš kako radi hardver sa kojim rudariš(konkretno gpu boost 3.0), a ne kako da podesiš kartu za mining, to će ti se samo kasti. Tek sa nekim predznanjem treba postaviti pitanje u temi o hardveru za majning ili ovoj, a ne očekivati da vam neko sve servira na tacni, što i da hoće nije moguće jer jer svaka karta, svaki model, priča za sebe. Ali ne, ti čoveku na keca kažeš stavi PL na 85% i lokuj napon na 950mV. ;)

Pa i ja sam stavio power limit na 85 posto i lockovao na 950mv vidim da su drugi za taj isti novcic stavljali jos manju voltazu i power limit....Meni je to radilo stabilno i hladno nisam imao lose namere.

Pa za cije postove da se uhvatim svi pisete o gejmingu o benchmark rezultatima takoreci su svi postovi slicni i svaka vam cast kako ste natezali karte.

Tacno nisam pratio Pascal jer sam kopao sa Amd-om tek kasnije kada je dosla nestasica karti kod Amd-a presao sam na Nvidiju.

Nikome ja nisam postavljao pitanja ja sam moje karte namestio i nema sta da ih diram vise,samo sam dao savet drugom clanu foruma...

Pa ok ocigledno znas vise od mene ali ja drugi nacin za spustanje temperature ne znam osim da spustim voltazu a ne pada mi na pamet da ventove stavim na 70 ili 80 posto jer ne bi trajali ni mesec dana.

Pa da ja svima kada kazem podesavanja kazem probajte ljudi ako vam je stabilno ostavite tako ako nije stabilno vratite na stara podesavanja uvek svima kazem da je svaka kartica razlicita.

Isto važi i za AMD Polaris karte, većina nema pojma da spusti napon, moduje vBIOS, da flešuje već spreman, o mem strapovima...a hoće pare. :) Ja nisam stari majner, ali sve to sam probao i radio u neke druge svrhe(max OC i bench).

Ne kažem da nisi spustio napon(voltažu :D) i da ti karte nisu hladne, ali na osnovu tvog pisanja generalno vidim da ne znaš o čemu govoriš, jer sve što si uradio je na osnovu Željkovog posta koji si citirao u Zec temi koji i dalje pogrešno tumačiš i zato sam ti napisao da ga ponovo pročitaš i opet ti isto kažem. :)

Jedna od mojih 1060 G1 dok kopa ETH, samo PL na 50% i ništa drugo:

Untitled.png

Pa ne znam tako dobro kao ti znam ponesto :)....Nisam ja izvukao Zeljkov post iz Zec teme nego odavde https://forum.benchmark.rs/showthread.php?400596-Nvidia-mining/page3

Odlicno je ovo na slici samo bilo bi mi zao da drzim kartu na 59 stepeni svaki dan 24h dnevno...

Mogu ja da ti pokazem na kojoj temperaturi radi gtx 1070 dok kopa Eth bez diranja voltaze znaci isto kao sto si ti uradio....Iako trenutno kopam Lbc....

Odmah zvekne 70 stepeni i vise a imam Gainward Phoenix gs kartu a tek za gtx 1080 Palit game rock da ne pricam jos veca temperatura bi bila.

Evo pokusao sa slicnim podesavanjima kao tvojim temperatura 50 stepeni a preko dana kad je +40 temperatura je mnogo veca uvek....Sad nije ni cudo sto je 50 stepeni kad je u sobi 20 stepeni....

Poslednja izmena:
Zato što nisi dovoljno oborio PL i napon je i dalje visok. Da li ti razumeš da obaranjem PL-a i napon bude niži?

Na 100% PL za svaku kartu max napon je 1.062V zavisno od temp i load-a. Za svaku kartu kada je PL na max, najviši mogući napon je 1.093V takođe ako su zadovoljeni određeni uslovi.

E sad, npr. 80% PL kod neke karte će oboriti napon na 9xxmV, kod nekog drugog modela će biti i dalje 1xxxmV, znači mora npr. na 70% ili niži da bude.

Zašto? Razlikuje se vBIOS od modela do modela. Recimo za 1060 sa 6-pin PCI-E je uglavnom 100% PL 120W, dok je kod nekih modela kao G1 sa 8-pin PCI-E 100% PL 180W. Kada staviš PL na 80% ništa se ne dešava, karta se i dalje greje i troši jer napon i dalje ide do 1.062V jer ne "udara" u PL. Možeš da lokuješ napon ili da spustiš još više PL dok ne dobiješ željeni napon i temp. Ako kopaš ZEC onda na sve to povećavaš core clock da bi sa tim niskim naponom izvukao što viši stabilan klok.

Da primetio sam obaranjem power limita automatski i core ide dole i voltaza ide dole...Pa oborio sam na 70 posto sve ispod toga mi je nestabilno komp mi se takoreci ukoci totalno jedva se pomera strelica od misa.

U pravu si za sve napisano nije svaka ista.

Ajd probacu ovo sutra zadnje sto si napisao sad odoh da spavam...

Da primetio sam obaranjem power limita automatski i core ide dole i voltaza ide dole...

To je suština gpu boost 3.0, core voltage, temp, core clock, power i sve je međusobno zavisno.

Iz tog razloga stalno dolazi do variranja napona i kloka, jer skoro uvek neki uslov nije ispunjen i nešto mora da se redukuje. Jednostavno to tako radi i nije štetno kao što si negde napisao. :)

Tacno tako BOOST 3.0 je ziv code, nesto kao AI za napon, freq, usage, temperaturu

Ja sam poredio lockovanje napona i razliku sa TDP limitiranjem, slicni su rezultati, od lockovanja sam ocekivao da cu uspet vise da ga spustim al nisam u tome uspeo.... pogotovo sto se svaki algo drukcije ponasa po pitanju power-a i stabilnosti u zavisnosti od napona

Evo oborio sam Power limit na gtx 1070 core je stao na oko 1873,memory sam povecao na +500 sve ovo pricam za Zec-a....Necu da diram vise core clock na ovim vrucinama neka ga za sada na 1873....Baca oko 465 sol-a...

Core clock slajder u AB je na 0? Možeš da probaš +100 da bude ~1950MHz, možda bude stabilno, možda ne. Koliki je sada napon i na koliko % je PL?

Nije na 0 nego je na +100,napon varira izmedju 900 i 912mv temperatura je 62 stepena fan je na 50 posto....Power limit je na 78 posto nesto me strah da ga jos spustam da mi se ne ukoci racunar kao prosli put pa da moram da ga restartujem.

Evo sad cu da ti slikam sekunda samo.Sad se temperatura smanjila malo sa 62 na 58 ne znam ni sam kako...Mada drzim ventilator pored rig-a mora da je to.Znaci voltaza je pala sama na 900 i nije lockovana seta se u trenutku slikanja je stojala na 900mv.I core se malo seta cas je 1873 cas je 1885.

IYcQKUR_SoCY_fFyW-sG3w.png

Poslednja izmena:
koje su manifestacije prevelikog OC-a memorije? Moze li da freezuje? Ako da da ne probavam daljiniski..Za sad sve stock, memorija +634 daje 13.5mhs 1050ti

Nazad
Vrh Dno