Šta je novo?

Preporucite procesor

Maree

Poštovan
Učlanjen(a)
07.03.2015
Poena
54
Potreban mi je nov procesor, trenutno imam Intel Core i5-3350P 3.10GHz, hteo bi da ga zamenim za neki bolji.Naravno ako je moguce da ne menjam maticnu to bi bilo idealno (MSI B75MA-E33 (MS-7808)).Ako mora promena maticne slobodno nabacite neki predlog.Zanimaju me vasa misljenja i preporuke.

Poslednja izmena:
Prvo reci za šta bi koristio taj novi procesor.

Jedino neki i7. Plocu ne moras da menjas.

Znaci i7 2600/2600K/3770/3770K, zavisno sta nadjes po zdravorazumskoj ceni. Prva dva su isplativija.

Mada opet, koji je razlog menjanja i5? Mozda je pametnije da promenis graficku (ako je gaming u pitanju).

Jedino neki i7. Plocu ne moras da menjas.

Znaci i7 2600/2600K/3770/3770K, zavisno sta nadjes po zdravorazumskoj ceni. Prva dva su isplativija.

Mada opet, koji je razlog menjanja i5? Mozda je pametnije da promenis graficku (ako je gaming u pitanju).

Pa najvise za gejming, graficka mi je gtx1050ti, uzeo na probu :) Ali se retko sta promenilo u igrama, shvatam da nije neka razlika posto sam pre toga imao 950.

Nisam skrolovao do dole, moja greska, kapirao sam da je ovo podforum namenjen i za pitanja.

Poslednja izmena:
Opušteno, neko će prabaciti... inače, ako ne menjaš ploču, u igrama nećeš puno dobiti zamenom cpu-a.

Po mom misljenju, best buy za sada i5 7600K, ali morao bi onda i maticnu drugu, a preporucio bih MSI B250 Gaming M3.

Procesor i maticna te zajedno izadju oko 340e (ako uzmes preko KupujemProdajem).

Definitivno moj sledeci upgrade :)

Po mom misljenju, best buy za sada i5 7600K, ali morao bi onda i maticnu drugu, a preporucio bih MSI B250 Gaming M3.

Procesor i maticna te zajedno izadju oko 340e (ako uzmes preko KupujemProdajem).

Definitivno moj sledeci upgrade :)

Molim te nemoj vise da preporucujes, nije to za tebe.

Teško da je i5 7600k best buy, to je sada R5 1600.

Sent from my iPhone using Tapatalk

G4560 za budzet build, 7700K uz delid, dobro hladjenje i 5GHz oc za 144+Hz gaming(i neoptimizovane programe), Ryzen 1400/1600(x)/1700(x) za sve ostalo.

U globalu jeste best buy Ryzen 1600, ili 1600X ako je mala cenovna razlika izmedju njih.

Poslednja izmena:
ne radi se o animozitetu, nego o elementarnom poznavanju činjeničnog stanja.
poslušaj erika.

preporuka - r5 1600 i rx 580.

Poslednja izmena:
d'accord . za igre mu brži trenutno ne treba.

mais, čovek je reko da namerava da kupi jači cpu , šta ja znam iz kojih potreba, možda čovek radi render, a za tu svrhu je r5 1600 daleeeko bolji i od najboljeg i7 za s1155 .

Poslednja izmena:
Rekao je da mu najvise za gaming treba.
Tu samo 1060 6gb da se uzme i super.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Vrh Dno